5 UPS-bewakingstools voor uw bedrijf

Lees meer over de beste en populaire UPS-bewakingstools waarmee u uw UPS-systemen kunt controleren op onderbroken stroomvoorziening voor uw netwerksystemen.

Een ding van elektrische en energiesystemen dat de meeste bedrijven waarschijnlijk als vanzelfsprekend beschouwen, is monitoring. Integendeel, het valt onder de meest kritische elementen van de infrastructuur.

Om uw systemen draaiende te houden in geval van een storing, is het hebben van een noodstroomsysteem de nieuwe norm, bij voorkeur in de vorm van een Uninterruptible Power Supply (UPS).

UPS stelt de gebruiker in staat normaal te blijven werken tijdens de meeste stroomstoringen en geeft voldoende tijd om systemen uit te schakelen wanneer de batterijlading een kritiek punt bereikt.

Kritieke systemen zouden baat hebben bij een UPS en een generator voor langdurige uitval, maar de kosten zijn vaak onbetaalbaar. Maak je geen zorgen!

Vandaag gaan we in dit bericht 5 top-UPS-monitoringtools voor uw bedrijf delen die de bank niet kapot maken!

Maar laten we eerst eens begrijpen wat UPS-bewaking betekent!

Wat is UPS-bewaking?

Een van de meest voorkomende problemen waarmee IT-bedrijven worden geconfronteerd, zijn onverwachte sluitingen. Het kan frustrerend zijn, vooral als je aan iets belangrijks werkt. UPS-bewaking kan de oplossing zijn voor deze wond.

UPS-monitor is een softwareprogramma waarmee u de status van verschillende prestatie-indicatoren van uw UPS-apparaat kunt volgen. Het geeft informatie over het laadniveau van de batterij, geschatte gebruiksduur, spanning, lading, stroom en meer. Het wordt gedaan om ervoor te zorgen dat ze constant online en operationeel zijn.

Het bewaken van belangrijke prestatie-indicatoren is essentieel voor de uptime, het onderhoud en het upgraden van uw voedingssysteem om langdurige uitval te weerstaan.

De verkregen informatie kan van cruciaal belang zijn in het geval van een stroomstoring, omdat het kan helpen bepalen hoe lang het systeem op batterijstroom kan werken.

Bovendien helpt een UPS-monitor bij het oplossen van problemen met de UPS-batterij, bijvoorbeeld als deze niet goed wordt opgeladen.

Afgezien daarvan zijn er meer van dergelijke voordelen aan het opnemen van UPS Monitoring.

Laten we een diepere blik werpen op hoe een UPS-monitoringtool uw bedrijf kan helpen!

Waarom heeft men UPS Monitoring Tools nodig?

Er zijn een paar mogelijke problemen die zich tijdig kunnen voordoen met een computersysteem. UPS-monitors kunnen helpen bij het diagnosticeren van die problemen met uw UPS-systeem. Als u problemen ondervindt met uw netwerksysteem, moet u eerst de UPS-monitor controleren. Het zal u helpen mogelijke problemen met het UPS-systeem te identificeren.

Afgezien daarvan zijn er nog veel meer aspecten waar een UPS-monitoringtool wonderen kan doen.

  • Ten eerste, in het geval van een stroomstoring, als uw systeem geen back-upstroom heeft, wordt het uitgeschakeld. Het kan gegevensverlies of corruptie veroorzaken, evenals een onderbreking van al het werk dat u aan het doen bent.
  • Ten tweede, als er een stroomstoot is, zijn uw netwerksystemen onbeschermd en kunnen ze beschadigd raken. Een UPS-monitor kan bescherming bieden tegen stroomuitval en -pieken, waardoor het een essentieel onderdeel is van de beveiliging van uw systemen.
  • UPS-bewakingstools helpen u ook de batterijprestaties te controleren en de oplaadstatus van de batterij te controleren, zodat u vooraf voorbereid bent op eventuele toekomstige uitdagingen.
  • Een UPS-monitor is een belangrijk hulpmiddel voor computergebruikers. Het helpt ervoor te zorgen dat het systeem de juiste hoeveelheid stroom krijgt en biedt ook een manier om de toestand van uw UPS-systeem te bewaken.
  • Elektriciteitsrekeningen kunnen ook worden verlaagd met UPS-monitoren. Door het stroomverbruik van uw netwerksystemen in de gaten te houden, kunt u ervoor zorgen dat u niet meer stroom verbruikt dan nodig is.
  Hoe Face ID op iPhone opnieuw in te stellen

Gezien deze zware redenen, als u geen UPS-monitor gebruikt, moet u overwegen dit nu meer dan ooit te doen!

Functies waar u op moet letten in UPS Monitoring Tools

Een efficiënt UPS-stroombewakingsprogramma biedt essentiële informatie over de batterijlading en -prestaties en informeert u wanneer er iets ernstig mis is. U kunt uw voedingssysteem ook aanpassen om langdurige uitval te tolereren, afhankelijk van de grootte van het netwerk.

Hieronder staan ​​enkele onmisbare functies waar iedereen op moet letten bij het kiezen van een UPS-bewakingstool:

Op SNMP gebaseerde aangepaste monitoring

Simple Network Management Protocol is het meest integrale en gangbare protocol dat helpt bij het bewaken van de netwerken en prestaties van de apparaten en het zoeken naar problemen. Er wordt aangenomen dat UPS-monitoringtools met op SNMP gebaseerde klantmonitoring tegenwoordig efficiënter zijn dan al het andere en een noodzaak zijn.

SNMP-traps voor directe waarschuwingen

SNMP-traps zijn protocolagenten die de gebruiker informeren over een belangrijke gebeurtenis over netwerkproblemen. U wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht van eventuele storingen via e-mails of sms-berichten.

Grafieken, rapporten en dashboards

Een goede monitoringtool moet grafische weergaven en informatieve dashboards weergeven om u te helpen effectief dingen rond de netwerkinzage te analyseren. Het helpt je de netwerken te begrijpen en diepgaand te onderzoeken.

Een automatisch detectiesysteem om alle netwerkapparaten te loggen

Op SNMP gebaseerde automatische detectie helpt u bij het identificeren en overzien van alle aangesloten apparaten en ondersteunt ze op verschillende platforms.

Een faciliteit om de netwerkprestaties in de loop van de tijd te analyseren

Tijdige analyse van het netwerk is niet onderhandelbaar als het gaat om efficiënte prestaties. Een UPS Monitor-tool zou u in staat moeten stellen om de netwerkprestaties in de loop van de tijd te bewaken om deze ten goede te optimaliseren.

Gratis proefperiode of geld-terug-garantie voor beoordeling zonder risico

Bij het kiezen van een UPS-bewakingstool moet men overwegen om een ​​demo of geld-terug-garantie te zoeken voor het geval de tool niet werkt.

Waar voor je geld-pakketten

Zoek uit zoveel beschikbare opties er een die uw prijs waard is. Controleer of het geld dat u belegt voldoet aan de kenmerken.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele beste UPS-bewakingshulpmiddelen die u niet te veel kosten en u kunnen helpen met effectieve UPS-bewaking.

  Hoe u uw telefoonnummer kunt wijzigen in GroupMe

Beste UPS-bewakingshulpmiddelen

Ongeacht de grootte van uw bedrijf, er is een UPS-bewakingstool die aan uw behoeften kan voldoen. Met verschillende UPS-bewakingstools die tegenwoordig op de markt zijn, hebben niet al deze tools dezelfde functies.

De monitoringtools van UPS verschillen in volledigheid en gebruiksvriendelijkheid, en het kiezen van de monitoringtool voor uw behoeften hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en het budget van uw bedrijf.

Door de juiste tool voor uw bedrijf te vinden, kunt u ervoor zorgen dat uw UPS-eenheden altijd goed werken en dat u voorbereid bent op eventuele stroomuitval.

Enkele van de meest populaire en effectieve opties zijn:

PRTG UPS-monitor

Met een enorme fanbase van 500.000 gebruikers is PRTG een van de meest lucratieve UPS-monitoringtools die beschikbaar zijn voor elk type en elke omvang van het bedrijf.

Als monitoringtool stelt PRTG u in staat om de batterijstatus van uw UPS-systeem te bekijken, die kan variëren van normaal tot bijna leeg tot leeg. Met PRTG kunt u ook de resterende looptijd van uw systeem, de tijd op de batterij en het stroomverbruik in de loop van de tijd controleren.

Zelftestresultaat (geslaagd, waarschuwing, fout, afgebroken, enz., indien ondersteund), ingangs-/uitgangsspanning voor betere bewaking, telling van ingang buiten tolerantie (bruin-out of hoog-/laagspanningsgebeurtenissen), actieve alarmtelling kan ook worden geregeld, allemaal door deze UPS-monitoringtool.

PRTG is meer dan alleen een monitoringtool, u krijgt ook de luxe om e-mails en berichtmeldingen te ontvangen volgens de aangepaste pakketten die u hebt gekozen. Het maakt je hele monitoring zo veel gemakkelijker en handiger. Als dat iets is waarin u geïnteresseerd bent, moet u hun gratis proefversie bekijken.

OpManager

Nog een andere populaire UPS-monitoringtool is de OpManager. Deze tool is ontworpen voor alle soorten bedrijven en stelt u in staat om het volledige netwerk te bewaken en te beheren en 100% uptime te bereiken.

De software is gebruiksvriendelijk en biedt verschillende functies, waaronder de mogelijkheid om uw UPS-eenheden op afstand te bewaken en te bedienen en om realtime waarschuwingen te ontvangen als er een stroomstoring is. Met OpManager kunt u erop vertrouwen dat u de problemen kunt oplossen voordat ze zich voordoen.

OpManager is een robuuste UPS-bewakingsoplossing die uitgebreide query- en beheermogelijkheden biedt en de mogelijkheid om aangepaste rapporten te maken.

Hun eigenzinnige weergave van rapporten tilt de gebruikerservaring naar een ander niveau, waardoor het voor de gebruiker gemakkelijk is om de bugs onmiddellijk te identificeren.

24×7 UPS-bewaking op locatie

Site 24*7 biedt u een gratis proefperiode van 30 dagen om u te helpen erachter te komen of deze tool compatibel is met uw zakelijke behoeften.

Het biedt essentiële UPS-bewakingsmogelijkheden, waaronder het bekijken van de UPS-status, het stroomverbruik en de levensduur van de batterij. Het is een krachtige tool voor netwerkbewaking die hier al heel lang bestaat en wereldwijd het immense vertrouwen van gebruikers heeft gewonnen.

Afgezien daarvan is deze software ontworpen met enige out-of-the-box ondersteuning, inclusief toezicht op apparaten die kleine, micro-, middelgrote en grote datacenters ondersteunen; netwerk kasten; thuiskantoren en meer. Het kan ideaal zijn voor kleine en thuisgebaseerde bedrijven.

  10 beste alternatieven voor Wayback-machines in 2022

Niet alleen dit, maar de Site 24*7 UPS-bewakingstool biedt ook standaardsjablonen voor een reeks apparaten, waaronder APC Smart-UPS 1500, APC Smart-UPS 750, APC UPS 9605, CyberPower UPS, Dell UPS v4, Liebert UPS, en nog veel meer.

Nagios UPS-monitor

Met de Nagios UPS-monitor kunt u de prestaties van het netwerk in de loop van de tijd observeren, de geschiedenis analyseren, rapporten controleren, onmiddellijke wijzigingen krijgen en alles wat u nodig heeft van een UPS-monitoringtool!

Deze software is ontworpen voor grotere bedrijven en organisaties. Het biedt geavanceerdere UPS-bewakingsmogelijkheden, waaronder het bekijken van de UPS-status, stroomverbruik, belastingafschakeling, netwerkbeheer en meer.

De Nagios UPS-monitor kan batterijback-upsystemen volgen met de snelle afhandeling en onmiddellijke meldingsfuncties.

Nagios UPS-monitoringtool biedt ook een gratis proefversie, dus dat is goed voor bedrijven om te zien of het voor hen werkt. Om nog maar te zwijgen, ze worden vertrouwd door miljoenen gebruikers, waaronder kmo’s en Fortune 500-bedrijven. Dus als maatwerk een probleem voor u was, zou het niet langer zo zijn!

Nagios-oplossingen bieden u twee geweldige pakketten, en u kunt er een kiezen die bij uw portemonnee en behoeften past:

Voor bedrijven die alleen kleine omgevingen willen controleren, heeft Nagios XI ook een gratis abonnement voor hen.

10-Staking Netwerkmonitor

Een andere krachtige maar toch go-to UPS-monitoringtool moet de 10-Strike Network Monitor zijn. Geïntegreerd met het SNMP-protocol, valt deze tool onder de meest efficiënte categorie van netwerkbewakingstools.

Het biedt dezelfde functies en mogelijkheden als de andere UPS-bewakingssoftware, maar met het extra voordeel dat het overal ter wereld toegankelijk is.

De 10-Strike netwerkmonitortools hebben een meldingsfunctie die u via sms of e-mail informeert over elke kleine beweging binnenin.

De eenvoudigste tool om toegang te krijgen tot informatie over uw UPS 10-Strike Network Monitor, deze speciale module kan bijna elk netwerk bewaken met behulp van SNMP-controles.

Het goede van het kiezen van 10-Strike Network Monitor is dat hun assisterende team daar blijft voor feedback en hulp. Hun webinterface is soepel, gemakkelijk en snel, waardoor deze tool betrouwbaarder en handiger is.

Als u van plan bent om door te gaan met deze 10-Strike Network Monitor, zorg er dan voor dat u hun gratis proefperiode van 30 dagen niet mist.

Conclusie

Zoals u waarschijnlijk weet, is het bewaken van uw UPS-systemen belangrijk voor elk bedrijf. De ononderbroken stroomvoorziening is waardevol om uw servers en andere apparatuur soepel te laten werken. Daarom is het van cruciaal belang om de juiste monitoringtool te kiezen. We hopen dat ons artikel u heeft geholpen bij het kiezen van de juiste tool voor uw bedrijf. Voordat u een tool kiest, moet u eerst de kenmerken en functionaliteiten grondig doornemen.

U kunt ook enkele beste hulpprogramma’s voor netwerkdiagnose voor kleine en grote organisaties verkennen.

gerelateerde berichten