5 wachtwoordloze WordPress-plug-ins voor naadloze aanmeldingen epcdream.nl

Uw website is het gezicht van uw online aanwezigheid, dus een soepele en gemakkelijke ervaring voor uw klanten is noodzakelijk, aangezien het de algehele gebruikerservaring zal bepalen.

De meeste online platforms vereisen dat de gebruikers een account maken en elke keer inloggen om toegang te krijgen tot hun profiel. En dit wordt samen een stapel persoonlijke informatie om te onthouden voor de gebruikers, wat veel gegevens zijn om bij te houden.

Het is mogelijk dat gebruikers geen account op uw website willen maken om de enige reden dat ze het hele creatieproces doorlopen en de informatie onthouden om elke keer in te loggen.

Dit is de reden waarom er wachtwoordloze login-plug-ins zijn voor WordPress, die een veilige en naadloze manier creëren om in te loggen op uw website zonder elke keer het wachtwoord in te voeren.

Aangezien elke verloren potentiële klant een gemiste kans is, helpen deze plug-ins u om die klanten te behouden door hen een gemakkelijke manier te bieden om toegang te krijgen tot hun account.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat wachtwoordloze inlogplug-ins u ook beschermen tegen cybercriminaliteit, zoals phishing. De teamleden kunnen deze plug-ins ook gebruiken om sneller in te loggen.

We zullen enkele van de beste wachtwoordloze WordPress-plug-ins in dit bericht bespreken, maar laten we eerst snel de basis onder de knie krijgen.

Hoe werkt een wachtwoordloze login en hoe zijn ze nuttig?

Bij een wachtwoordloze inlogmethode worden andere vormen van authenticatie gebruikt in plaats van een wachtwoord om in te loggen op het account. Gewoonlijk worden de onderscheidende kenmerken van een gebruiker vergeleken met de geverifieerde gegevens die in het systeem zijn opgeslagen. Als de gegevens overeenkomen, kan de gebruiker inloggen op zijn account.

Enkele van de vele voordelen van inloggen zonder wachtwoord zijn:

 • Biedt betere beveiliging
 • Verbetert de gebruikerservaring
 • Voorkomt phishing, wachtwoordspray en meer
 • Helpt klanten vooral te behouden vanwege het gebruiksgemak
  8 beste tijdzone-API's voor uw volgende app

Bekijk: epcdream.nl WordPress Beveiligingsscanner

Het beste gedeelte? Jij, aan de achterkant, krijgt er alle controle over, zodat je achterover kunt leunen, wetende dat er niets vreemds voor je ogen gebeurt. 👨‍💻

Alternatieven voor wachtwoorden die als inlogmethode kunnen worden gebruikt

Hoewel er verschillende alternatieven zijn voor wachtwoorden die kunnen worden gebruikt om in te loggen op een systeem, zijn hier vier van mijn meest geprefereerde:

 • Via OTP: Een OTP staat voor One Time Password, en het is wanneer een unieke code meestal naar uw telefoonnummer wordt verzonden om door te gaan met inloggen.
 • Multi-factor authenticatie: voor deze methode moet u meestal bevestigen dat u de eigenaar bent door een unieke code of link in te voeren die naar een telefoonnummer of e-mailadres is verzonden. Er zijn echter verschillende manieren waarop multi-factor authenticatie werkt.
 • Biometrie: dit is het gebruik van retina-scans, gezichtsscans, vingerafdrukken, enz. om een ​​persoon uniek te identificeren en te bevestigen dat u de eigenaar van het account bent.
 • Single Sign-On (SSO): SSO is wanneer u uw aanmeldingsgegevens hebt opgeslagen op een vertrouwde authenticatiemanager, die het signaal naar het platform stuurt waarop u probeert in te loggen om u toegang te geven tot uw account zonder de aanmeldingsgegevens in te voeren.

Nu we bekend zijn met het concept van wachtwoordloze aanmeldingen, gaan we naar de lijst met plug-ins.

iThemes Beveiliging Pro

iTheme Security Pro, gebouwd door WordPress-beveiligingsexperts in 2014, is een van de beste plug-ins op de markt, die een heleboel beveiligingsfuncties voor uw WordPress-site biedt, inclusief wachtwoordloze aanmeldingen.

Het beschermt uw website met een toolkit in drie stappen terwijl ze framen: voorbereiden, voorkomen en detecteren.

Het stopt geautomatiseerde aanvallen, controleert verdachte activiteiten en blokkeert schadelijke bots om spam te verminderen, en onderneemt zelfs actie in uw afwezigheid om een ​​veilige website te garanderen.

Bovendien kan het kwetsbare thema’s en plug-ins scannen en de referenties versterken voor een veiligere gebruikerservaring.

De iThemes Security Pro-plug-in werkt 24/7 op de achtergrond, dus u kunt er zeker van zijn dat uw website in veilige handen is, zelfs als u deze niet in de gaten houdt.

  Hoe u het IP-adres van de afzender kunt vinden in een e-mailbericht?

De plug-in heeft 3 tariefplannen waaruit u kunt kiezen:

 • Basis ($ 99/eerste jaar): beveiligt slechts 1 site
 • Plus ($ 199/eerste jaar): beveiligt tot 5 sites
 • Agentschap ($ 299/eerste jaar): beveiligt tot 10 sites

Deze plug-in heeft nog veel meer handige functies die je pas leert kennen als je hem gebruikt.

Snel inloggen

Deze beveiligingsplug-in, Express Login, creëert unieke auto-login-links die gebruikers kunnen gebruiken om in te loggen op uw WordPress-website of WooCommerce-pagina’s en om doorgestuurd te worden naar de pagina die ze willen.

Een leuke functie is de mogelijkheid om een ​​CSV-bestand van uw klantendatabase met hun inloglinks te exporteren en die links via e-mail te verzenden. Het enige dat u hoeft te doen, is een geheime sleutel genereren waarmee u veilige inlogkoppelingen voor uw klanten kunt maken.

Daarnaast kunt u eenvoudig inloggen op het account van uw klant om te controleren hoe een nieuwe functie die u heeft geïntroduceerd, voor hen presteert.

Om veiligheidsredenen kunt u voor de links een geldigheidsduur instellen, waarna deze automatisch verlopen.

Express Login heeft twee verschillende abonnementen waaruit u kunt kiezen – het $ 29 / jaar abonnement – dat op één site kan worden gebruikt. U kunt gebruikmaken van ondersteuning en updates totdat u uw abonnement opzegt. De tweede optie is het eenmalige abonnement van $ 89 – dit kan op één site worden gebruikt, maar u krijgt hier levenslange toegang tot ondersteuning en updates.

MiniOranje

MiniOrange is 5/5 sterren beoordeeld door meer dan 3000 gebruikers en is een Single Sign On (SSO) plug-in waarmee gebruikers snel kunnen inloggen op WordPress-websites zonder een wachtwoord in te voeren.

Het fungeert als een serviceprovider om vertrouwen tussen IDP’s tot stand te brengen. U kunt dit eenvoudig integreren met OAuth/OpenID/JWT-compatibele IDP.

Hun tariefplannen zijn als volgt:

 • Standaard ($ 349): inclusief onbeperkte gebruikerscreatie en basisattribuuttoewijzing
 • Premium ($ 499): bevat beperking van e-maildomeinen en stelt u in staat de site te beschermen met SSO
 • Enterprise ($ 549): inclusief ondersteuning voor meerdere providers en haken voor ontwikkelaars
 • All-inclusive ($ 699): inclusief alle SSO-functies en add-ons

Andere kenmerken van MiniOrange zijn onder meer attribuut- en roltoewijzing, ondersteuning voor meerdere IDP’s en realtime gebruikersregistratie. Het beste is dat u het kunt verbinden met elke identiteitsprovider, inclusief Office 365, Discord, Azure AD, Salesforce, One Login, enz.

  Desktop-as-a-Service (DaaS) 101: een overzicht [4 Providers]

Wachtwoordloos inloggen

Een heel eenvoudige plug-in, Passwordless Login, doet precies waar het naar vernoemd is en doet zijn werk redelijk goed.

Het vraagt ​​alleen gebruikersnaam of e-mail van de gebruikers om in te loggen op de website, waarna de plug-in een tijdelijke autorisatietoken aanmaakt. De gebruiker ontvangt vervolgens een e-mail met de inloglink en het token om verder te gaan en toegang te krijgen tot de website.

Om misbruik van het token te voorkomen, verloopt het na 10 minuten, dus de gebruiker is de enige persoon die er toegang toe heeft. Deze plug-in is redelijk veilig en gratis te gebruiken.

Auth0

Met Auth0 kunt u WordPress verbinden met elk inlogsysteem, of het nu Facebook, Google, Active Directory of een ander is. Het heeft een eenvoudig maar krachtig dashboard dat u op de voorste stoel van uw site plaatst met betrekking tot gebruikersauthenticatie.

Bovendien maakt het multi-factor authenticatie, wachtwoordloos inloggen, single sign-on (SSO) en andere geweldige mogelijkheden mogelijk. Maak gewoon een Auto0-account aan, download de plug-in, activeer deze en u bent klaar om hem te gaan gebruiken.

U kunt gratis aan de slag en vervolgens naar hun andere plannen gaan als u de service leuk vindt.

Laatste woorden

Wanneer u een online bedrijf heeft waar uw klanten de crux van alles zijn, is het alleen maar logisch om die extra stap te zetten om hen de meest handige ervaring te bieden.

Deze wachtwoordloze inlogplug-ins helpen u daarbij door de gebruikers naadloos in te laten loggen op uw WordPress-website.

Bekijk vervolgens deze WordPress-beveiligingsplug-ins en -services om uw site te beschermen.

gerelateerde berichten