5 webcamtesttools om je camera te controleren

Een webcam is standaard hardware die bij een laptop wordt meegeleverd. Het is buitengewoon moeilijk, bijna onmogelijk, om een ​​laptop te vinden die niet wordt geleverd met een webcam. Webcams die bij laptops worden geleverd, variëren in kwaliteit, dus als uw laptop een webcam van lage kwaliteit heeft, kunt u een externe aanschaffen en aansluiten.

Webcams zijn over het algemeen plug & play. Een app heeft mogelijk toestemming nodig om de webcam te gebruiken, maar verder is er zelden een instelling nodig om het apparaat te laten werken.

Webcamtesttools

Als je op het punt staat deel te nemen aan een videogesprek of te streamen vanaf je webcam, wil je misschien controleren of de webcam correct werkt. Er zijn tal van tools die u kunt gebruiken om de webcam te testen. Hier is een korte lijst met tools om uit te proberen.

1. OBS

OBS of Open Broadcaster Studio is een app voor schermopname en streaming. Het kan verbinding maken met de webcam en er vanaf streamen. Het is geen testtool, maar u kunt het gebruiken om te controleren of de webcam werkt. Als de webcam niet werkt met OBS, is de kans groot dat er iets mis mee is of dat het apparaat nog moet worden ingesteld.

  Een histogram maken in Microsoft Excel

Het voordeel van het gebruik van OBS is dat als uw webcam wordt geleverd met een ingebouwde microfoon, u deze naast de videofeed kunt testen.

Download en installeer OBS.
Open OBS en klik op de plusknop onder de kolom Bronnen.
Selecteer Video-opnameapparaat in het menu.
Selecteer uw webcam in de lijst met apparaten en u zou een voorbeeld moeten zien.
Als je een voorbeeld ziet, werkt je webcam zoals het hoort.

Opmerking: OBS is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

2. Webcamtest

Als u geen desktop-app wilt installeren om uw webcam te testen, kunt u deze eenvoudig testen met uw browser. Er is geen tekort aan browsergebaseerde webcamtesttools. Deze hulpprogramma’s werken ongeacht het besturingssysteem (Windows, macOS, Linux enz.) dat u gebruikt.

Zorg ervoor dat uw browser toegang heeft tot de webcam. Mogelijk ziet u een prompt waarin om toestemming wordt gevraagd wanneer u de test uitvoert. Geef de browser en de website toegang tot de webcam.

Bezoek Webcam Test in een moderne browser zoals Chrome of Firefox.
Klik op de knop ‘Klik hier om toegang tot webcam-ID’s toe te staan’.
Verleen de browser/website toestemming om toegang te krijgen tot de webcam.
Selecteer de webcam die u wilt testen in de vervolgkeuzelijst.
Klik op Mijn camera testen (als je camera bedekt is, onthul deze dan voordat je de test start).
Laat de webcamtest uitvoeren.
Wanneer de test is voltooid, vertelt de app u de kwaliteit van de feed van de webcam en of deze deze heeft kunnen detecteren.

  Hoe u de perfecte fitnesstracker vindt die bij u past

3. Webcamtest van Online microfoontest

Deze tool kan de videostream van uw webcam testen en zal u de FPS vertellen die de webcam kan vastleggen.

Bezoek webcamtest op Online microfoontest.
Klik op de afspeelknop die u aan de rechterkant ziet.
Verleen de website toestemming voor toegang tot de webcam.
Laat de website de camera testen.

4. Google Meet

Google Meet is geen tool voor het testen van webcams, maar het is een van de meest gebruikte tools voor videoconferenties en heeft ingebouwde tools voor het testen van de webcam. Als u van plan bent een online videoconferentietool te gebruiken, kunt u een lege vergadering maken en deze gebruiken om de webcam te testen.

  Een pagina dupliceren in Microsoft Word

Op bezoek komen Google Meet.
Klik op Nieuwe vergadering en start een nieuwe directe vergadering.
Zodra de vergadering begint, klikt u op de knop meer opties (drie verticale stippen).
Selecteer Instellingen in het menu.
Ga naar het tabblad Video.
Selecteer uw webcam en u zou er een voorbeeld van moeten krijgen.

5. FaceTime (alleen macOS)

Alle MacBooks en iMacs worden geleverd met een webcam en ook de FaceTime-app is standaard geïnstalleerd. Als de webcam wordt gedetecteerd door de FaceTime-app, werkt je webcam prima.

Conclusie

Webcams zijn eenvoudig in te stellen. Als je merkt dat een webcam niet werkt in een bepaalde app, zorg er dan voor dat je hem de nodige rechten hebt gegeven en dat geen enkele andere app de webcam gebruikt.