55 beste Mac OS X-apps van 2021

2013 was een goed jaar voor het desktopbesturingssysteem van Apple en zijn gebruikers. Met de release van de 9e grote iteratie in oktober, werd OS X gratis te downloaden voor iedereen. Hoewel 10.9 Mavericks geen game-veranderende upgrade was in termen van nieuwe functies, stuwde de beslissing van de Cupertino-gigant om het gratis te maken zijn marktaandeel voorbij alle oudere OS X-iteraties in slechts één maand. Dergelijke groeipercentages zijn goed nieuws voor ontwikkelaars en op hun beurt eindgebruikers. Hoe sneller een platform groeit met elke update, hoe rijker de softwarerepository wordt. We sloten het afgelopen jaar af met een indrukwekkende hoeveelheid nuttige apps uit de Mac App Store en opslagplaatsen van derden, en zoals gebruikelijk hebben we besloten een lijst met de beste samen te stellen voor onze geweldige lezers.

Houd er rekening mee dat deze lijst apps bevat die hier in 2013 op AddicitveTips zijn behandeld en gezien het aantal items niet in een bepaalde volgorde is gerangschikt. Ook zijn veel van de hier opgenomen apps beschikbaar op meerdere platforms, dus u kunt nogal wat niet-OS X-screenshots tegenkomen.

1. Luchtpost (e-mailclient met een geweldige interface die meerdere Gmail-, Yahoo-, AOL- en iCloud-accounts ondersteunt, bijlagen synchroniseert met je Dropbox-account en een uitstekende e-mailfilterfunctie heeft)

2. Download Mac-apps (Hiermee kunt u gemakkelijk batchgewijs populaire OS X-apps downloaden en installeren zoals Ninite voor Windows doet; vooral handig voor nieuwe Macs of nieuwe OS X-installaties)

3. BitTorrent Sync (onbeperkte en veilige tweerichtings P2P-bestandssynchronisatie van de fellows achter BitTorrent)

4. FileDesk (Bestandsbeheer met browsen met tabbladen en ondersteuning voor bladwijzers; heeft zowel gratis als betaalde versies)

5. HyperSwitch (brengt een Windows-achtige preview-gerichte app-schakelervaring naar OS X)

6. Reditr (een feature-rijke Reddit-client met een geweldige TweetDeck-achtige gebruikersinterface en platformonafhankelijke synchronisatie tussen Mac, Windows en web)

7. Screenhero (Hiermee kun je wat er op je scherm staat in realtime met meerdere gebruikers delen met een andere Mac en zij aan zij samenwerken via instant messaging)

8. OnAir Player (laat je op afstand muziek streamen tussen internet, Windows, Mac, Linux, Android, Amazon Kindle, Google TV en zelfs OUYA)

9. X-Mirage (Betaalde app; Spiegel en neem het scherm van je iPhone, iPod touch of iPad op je Mac op)

  Hoe op te lossen Bevestig opnieuw indienen van formulier bij vernieuwingsfout

10. Autotracker (neemt automatisch een geschiedenis op van alle acties die op uw Mac plaatsvinden)

11. WidgetRunner (hiermee kunt u OS X Dashboard-widgets op het bureaublad gebruiken)

12. iBrowse (Hiermee kunt u door uw iPhone-, iPad- en iPod touch-back-ups bladeren, eenvoudig app-gegevens en media beheren vanaf uw Mac)

13. SelfCloud (Hiermee kunt u uw eigen cloudopslag hosten op uw Mac, Windows-pc, Android- of iOS-apparaat; uploaden naar online servers is niet nodig)

14. Taskboard (Voegt een multitasking-lade toe aan de onderrand van het scherm, waarmee u kunt schakelen tussen apps en deze kunt doden, precies zoals de klassieke App Switcher-lade in iOS 6 en lager)

15. AppsBar (betaalde app; een multitasking-lade gevuld met recent gesloten apps die van boven de menubalk naar beneden schuift)

16. Drijfzand (synchroniseert automatisch recent geopende bestanden naar een map op je Mac, op Google Drive of Dropbox)

17. Plain Cloud (Hiermee kunt u door iCloud-bestanden bladeren en deze beheren vanaf uw Mac)

18. Tonido (maakt externe bestandstoegang, mediastreaming en 2 GB cloudopslagsynchronisatie tussen grote platforms mogelijk)

19. Genymotion (een snelle, soepele op VirtualBox gebaseerde Android-emulator compleet met ADB-toegang en ondersteuning voor verschillende hardwaresensoren)

20. F-Secure Key (Secure Password Manager populaire beveiligingssoftware maker F-Secure; synchroniseert wachtwoordkluis tussen Mac, Windows, Android en iOS)

21. FastToggles (Voegt iOS 7 Control Center-achtige systeemschakelaars en andere snelkoppelingen toe aan het OS X Dock)

22. MediaFire (officiële desktopclient voor de beroemde bestandshostingservice, met 50 GB cloudopslag plus Dropbox-achtige functies voor synchroniseren en delen)

23. Sneltoetsen (verandert uw iPad in een toetsenbord voor OS X-sneltoetsen; wordt geleverd met vooraf gedefinieerde sneltoetspakketten voor frequente OS X- en Photoshop-functies en laat u uw eigen sneltoetsen definiëren)

24. Screenbird (op Java gebaseerde app voor schermopname voor Mac, Windows en Linux met online delen en een on-the-fly ‘do over’-functie)

25. Polkast (persoonlijke cloudopslag voor externe toegang tot Mac- en Windows-bestanden vanaf Kindle-, iOS- en Android-apparaten)

26. PixelPumper (OS X Live Writer-alternatief voor het plaatsen van nieuwe artikelen of het bewerken van bestaande op uw WordPress-website)

27. jMovieManager (een extreem veelzijdige en verrassend goed gemaakte op Java gebaseerde catalogiseerder voor je filmcollectie)

  Meerdere afbeeldingen opslaan in een iMessage-thread?

28. Arranger (Hiermee kunt u snel geopende app- en Finder-vensters rangschikken op meerdere vooraf gedefinieerde manieren met behulp van sneltoetsen of het menubalkitem ervan; u kunt de app bepaalde apps laten negeren tijdens het rangschikken van vensters)

29. RSS Master (Betaalde app; Een geweldige RSS-feedlezer die wordt geleverd met een ingebouwde browser met een interface met tabbladen om meerdere artikelen in één keer te lezen; als u op zoek bent naar alternatieven, moet u weten dat het populaire OS X-nieuws reader ‘Reeder’ ging vorig jaar helemaal gratis)

30. PDFNut (een geweldige, gratis pdf-reader met een Google Chrome-achtige interface met tabbladen, bladwijzers en ondersteuning voor annotaties)

31. CloudPull (Maakt automatisch een back-up van gegevens van uw Google-account naar uw Mac; dit omvat Gmail-berichten, Google Drive-bestanden, contacten en agenda-afspraken)

32. Fotor (Net als zijn Android-, iOS- en Windows-varianten biedt Fotor voor Mac een groot aantal filters, filters, effecten en scènes, conventionele beeldaanpassingsopties en een flexibele bijsnijdfunctie)

33. Browse (Voegt Chrome- en Firefox-bladwijzers toe aan de Spotlight-zoekindex om uw browse-ervaring te versnellen)

34. Filedrop (maakt AirDrop-achtige bestandsdeling mogelijk tussen Windows en Mac)

35. Screenink (Betaalde app; Screenshot-tool met krachtige, Photoshop-achtige gelaagde annotatie en selectie uit de vrije hand)

36. ClawMenu (betaalde app; een handig, gecombineerd alternatief voor Finder en Launchpad)

37. Glui (Betaalde app; een Skitch-alternatief dat synchroniseert met Dropbox; je kunt screenshots maken, aantekeningen maken en uploaden naar Dropbox om ze snel te delen)

38. Screenstagram (Screensaver gemaakt van een dynamisch raster van Instagram-foto’s)

39. Herinner mij (Hiermee kunt u snel nieuwe items toevoegen aan de Herinneringen-app vanuit de menubalk)

40. USB-schermvergrendeling (betaalde app; verandert elke USB-drive in een sleutel om het scherm van uw Mac te vergrendelen of ontgrendelen)

41. Kopiëren (Barracuda Network’s platform voor het delen van bestanden, cloudopslag en synchronisatie met meer dan 12 GB vrije ruimte en apps voor Mac, Windows, Linux, Android, iOS en internet)

42. Vecte (biedt een snellere, minder opdringerige app-switcher die aan de linkerkant van het scherm verschijnt in plaats van in het midden)

43. Bubble Browser (een Evernote-browser met een prachtige, visueel meeslepende interface die alles wat je moet zien in één scherm verpakt)

44. Flash Drive Backup (Betaalde app; maakt automatisch back-ups van meerdere USB-drives na regelmatige tussenpozen)

  Aanmelden voor Philo's online live tv-service

45. BeamApp (Hiermee kunt u klembordinhoud en muziekafspeelpositie overdragen tussen uw Mac en iOS-apparaat via internet)

46. ​​BirdFont (Hiermee kunt u uw eigen lettertypen ontwerpen of bestaande lettertypen importeren en bewerken; u kunt voor elk teken vectorcontouren maken)

47. Incinerator (Snel veilig bestanden verwijderen via slepen en neerzetten om herstel te voorkomen)

48. VineGifR (laat je elke Vine-video converteren naar een GIF-animatie door simpelweg de URL in te voeren)

49. Epic Browser (Chromium-gebaseerde webbrowser met focus op het privé houden van uw websurfsessies door te voorkomen dat sites uw activiteiten volgen)

50. Kiwix (Krachtige, draagbare offline Wiki-lezer met een ingebouwde webserver; hiermee kunt u het geheel van Wikipedia, Wikileaks en meer downloaden voor offline lezen op Mac, Windows, Linux of Android en kunt u gedownloade inhoud delen via LAN of de web)

51. Cloudup (Hiermee kunt u bestanden als een online ‘stream’ delen terwijl u ze uploadt; gratis 1000 bestandsuploads van maximaal 200 MB per stuk)

52. Wedge (App.net-client met aanpasbare sneltoetsen en meldingen)

53. Adobe Presenter Video Express (een relatief eenvoudige tool van Adobe waarmee je screencasts kunt vastleggen, bewerken en combineren met andere video’s en ze kunt uploaden naar YouTube of Dropbox)

54. Nekoze (Gezondheids- en fitness-app die je houding volgt via de webcam op je Mac en je waarschuwt wanneer je slap begint te worden)

55. Cupcloud (Hiermee kunt u de huidige staat van uw bureaublad synchroniseren – compleet met geopende mappen, documenten en browsertabbladen – op al uw computers, zodat u kunt doorgaan waar u was gebleven als u van de ene naar de andere gaat)

Hebben we jouw favorieten van het afgelopen jaar gemist? Welke van de bovenstaande is op jouw lijst terechtgekomen? Geluid uit in de reacties hieronder!

150 beste Windows-software van het jaar 2013

172 beste Android-apps van 2013

100 beste iPhone- en iPad-apps van 2013

40 beste Windows Phone-apps van 2013

100 beste Google Chrome-extensies van 2013

50 beste Firefox-add-ons van 2013