6 apps om je iPhone-scherm te spiegelen

Als je je foto’s en video’s wilt bekijken of games op het grote scherm wilt spelen, is schermspiegeling een geweldige manier om dat vanaf je iPhone te doen.

Op deze manier kunt u alles wat op uw iPhone-scherm staat, rechtstreeks op uw pc, tv, projector of monitor weergeven. Het kan om verschillende redenen nuttig zijn: presentaties, seminars, een film kijken of streamen.

Hoewel “het spiegelen van je iPhone-scherm” misschien ingewikkeld klinkt, is het eigenlijk niet zo moeilijk. Met de apps die ik in dit artikel zal noemen, wordt de taak zelfs een fluitje van een cent.

Voordat we in de lijst duiken, laten we eerst wat meer te weten komen over schermspiegeling in het algemeen.

Wat is schermspiegeling?

Zoals eerder vermeld, verwijst schermspiegeling naar het dupliceren van uw smartphonescherm op een groter scherm, zoals uw computerscherm.

Deze technologie werkt via een wifi-verbinding, waarbij de smartphone en het grotere schermapparaat op hetzelfde netwerk moeten worden aangesloten om het scherm te spiegelen. Met de meeste technologieën kun je draadloos verbinding maken, wat best cool is.

Tegenwoordig hebben de meeste apparaten, waaronder iPhone, ingebouwde ondersteuning voor schermspiegeling. Voor iOS-apparaten is het mogelijk via een functie genaamd AirPlay, die u een eenvoudige en intuïtieve oplossing biedt om uw scherm te spiegelen.

Om je scherm met AirPlay te spiegelen, heb je echter een Apple TV nodig. Als je je iPhone-scherm op je Apple TV wilt casten, dan is dat een eenvoudig en gemakkelijk proces.

Maar als je het op computers wilt spiegelen, of het nu op macOS of Windows is, moet je een extra app van derden downloaden om het te laten werken. Er zijn tal van apps om uit te kiezen, maar enkele van de beste worden hieronder vermeld.

Wondershare MirrorGo

Een zeer geavanceerd hulpmiddel, Wondershare MirrorGo stelt u in staat uw iPhone-scherm te spiegelen en vanaf uw computer te bedienen.

  Tabbladen dempen in Chrome 64 en hoger?

Het is supereenvoudig en iedereen die niet eens technisch onderlegd is, kan deze software in zijn voordeel gebruiken. U kunt ook uw iPhone-scherm opnemen en schermafbeeldingen maken met één klik.

U kunt als volgt uw iPhone-scherm spiegelen op uw Windows-pc met deze tool:

Stap 1: Download en installeer Wondershare MirrorGo op uw computer.

Stap 2: Open Wondershare MirrorGo en tik op “iOS”.

Stap 3: Open het controlecentrum van uw iPhone en tik op “Screen Mirroring”.

Stap 4: Tik op “MirrorGo”.

Uw iPhone-scherm begint onmiddellijk te spiegelen op uw computer. U kunt deze software vanaf nu alleen op Windows downloaden.

LonelyScreen

De eerste op de lijst is een eenvoudige app genaamd Eenzaam Scherm.

Deze app laat AirPlay in feite denken dat je computer een Apple TV is, waardoor je het scherm met succes kunt spiegelen. Het beste is dat het beschikbaar is voor zowel Windows als macOS.

Hier zijn de stappen voor het spiegelen van uw iPhone-scherm naar een Windows-computer met AirPlay en LonelyScreen:

Stap 1: Download en installeer LonelyScreen op uw computer.

Stap 2: Open LonelyScreen en tik op de titel om de naam van uw AirPlay-server te wijzigen. Ik noemde het “Test” voor dit voorbeeld.

Stap 3: Open vanaf uw iPhone het controlecentrum en tik op “Screen Mirroring”. Als je een iPhone X of hoger hebt, trek je het menu van het controlecentrum van rechtsboven naar beneden, of als je een iPhone 8 of eerder hebt, trek je het omhoog door het vanaf de onderkant omhoog te vegen.

Stap 4: Zodra u op schermspiegeling tikt, ziet u de nieuwe titel van LonelyScreen, die u zojuist hebt hernoemd. Ga je gang en tik daarop.

Stap 5: Open de LonelyScreen-app op uw computer en u zult zien dat uw iPhone-scherm er meteen op wordt gespiegeld.

Stap 6: Om op te nemen wat je erop ziet, tik je op de rode cirkel en de opname begint.

  Wat is een ISO-bestand? Hoe ISO-afbeeldingsbestanden te openen

U kunt uw opnamen bekijken door op de mappictogramsituatie rechtsonder te klikken.

Stap 7: Als je klaar bent met alles, tik je op “Stop Mirroring” op je iPhone en het proces wordt gestopt.

Het proces is hetzelfde voor macOS-gebruikers.

Spiegelen360

Spiegelen360 wordt geleverd met de mogelijkheid om iPhone-, Android-, iPad-, Chromebook-, Windows- en macOS-schermen draadloos op uw computer te spiegelen en op te nemen.

Het kan nuttig zijn voor verschillende doeleinden, waaronder presentaties, educatieve lessen, vergaderingen, gaming en andere.

Met hun duurdere abonnement kun je ook maximaal 40 deelnemers toevoegen en een schermdeelvergadering houden om alles op je scherm te demonstreren. Het beste is dat de deelnemers niets hoeven te downloaden. Deel gewoon de unieke link met hen en je bent klaar om te gaan.

Het instapmodel van Mirroring360 kost een eenmalige investering van slechts $ 11,99, wat een goed startpunt is om je voeten nat te maken met deze software.

ApowerMirror

Een trendy keuze, ApowerMirror is vaak de eerste keuze voor mensen als het gaat om schermspiegeling.

Het maakt schermspiegeling met audio mogelijk voor iOS- en Android-apparaten met behulp van reguliere spiegeltechnologie. Je kunt het scherm van je apparaat casten via USB of wifi voor een vertragingsvrije en realtime ervaring.

Met deze software kun je tot 4 apparaten tegelijk spiegelen naar je pc, en je kunt ook iPhone/Android-games op je computer spelen zonder emulator. Het wordt geleverd met vooraf ingestelde virtuele toetsen om u betere controle over uw spelprestaties te geven.

Bovendien kunt u een screenshot maken, aantekeningen op het whiteboard schrijven of tekenen en het scherm opnemen. Er zijn nog veel meer functies die u kunt verkennen door deze meteen te downloaden.

LetsView

Een gratis tool voor schermspiegeling voor iPhone en iPad, LetsView heeft meer dan een miljoen tevreden klanten die met succes hun scherm spiegelen op hun Windows- of macOS-computer.

  Hoe een Word-document te vertalen

Met deze software kun je je scherm opnemen of delen met anderen in realtime inschakelen terwijl je iets uitlegt op het whiteboard.

Afgezien daarvan heeft het bestandsbeveiliging en een exclusieve browser waarmee u met slechts een klik toegang hebt tot populaire websites en belangrijke punten kunt markeren met een penseel terwijl u uw scherm met anderen deelt.

LetsView wordt hoog gewaardeerd door klanten, dus ik raad zeker aan om deze eens te bekijken, en je kunt hem helemaal gratis downloaden.

AnyDesk

Het is alweer een tijdje geleden AnyDesk kwam uit in vergelijking met sommige van de andere tools in deze lijst, maar het heeft zeker een stabiele reputatie behouden, omdat het je iPhone uitstekend naar je pc kan spiegelen.

U kunt uw pc zelfs spiegelen naar uw iPhone of een ander apparaat, zoals macOS, Android en Linux.

Hoewel het veel geweldige functies heeft en op meerdere manieren kan worden gespiegeld, blijft AnyDesk zeer gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen met minimale technische kennis. Je kunt het meteen gratis downloaden en alle functies uitproberen.

Conclusie

Met de bovenstaande tools kunt u eenvoudig uw iPhone-scherm spiegelen op uw computer of tv met alleen uw wifi. Ze hebben allemaal een gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface en met de meeste kunt u deze om te beginnen gratis gebruiken.

Verwant:

Controleer de batterijstatus van de iPhone, iPad en MacBook met deze 7 tools

Hoe een opname op de iPhone te screenen

7 apps om het datagebruik op je iPhone bij te houden

gerelateerde berichten