6 beste blogplatforms voor ontwikkelaars om online aanwezigheid op te bouwen

epcdream.nl

Ongeacht of u een frontend-, backend- of full-stack-ontwikkelaar bent, bloggen is een van de beste benaderingen die u kunt gebruiken om uw reputatie te versterken.

Met bloggen kun je vaardigheden delen die je in de loop der jaren hebt opgedaan en beter worden in het ontwikkelen door te oefenen met wat je al weet.

In dit bericht leer je waarom je zou moeten bloggen en kom je ook enkele van de beste platforms tegen als je net begint.

De hier vermelde platforms zijn gerangschikt op basis van het volgende:

 • Gebruikerservaring
 • Lezerservaring
 • Gemeenschap
 • Gemak van het genereren van inkomsten

Waarom zou je bloggen als ontwikkelaar?

Je wordt beter in schrijven

Een typische organisatie heeft projectmanagers, ontwerpers en ontwikkelaars. Je kunt ook voor een andere eindklant werken. We leven ook in een digitale wereld waar de meeste ontwikkelaars op afstand werken en samenwerken.

Sommige van de projecten waaraan u gaat werken, hebben ook documentatie nodig. Het schrijven van opmerkingen over uw code is ook essentieel om anderen te helpen uw code te begrijpen.

Als ontwikkelaar moet u leren hoe u effectief met andere mensen kunt communiceren wanneer u aan uw projecten werkt. Gelukkig verbetert schrijven vaak je communicatieve vaardigheden. Bloggen leert je hoe je gemakkelijk zowel gedetailleerde als korte berichten kunt schrijven.

Krijg meningen van anderen

Misschien heb je een applicatie gemaakt die de wereld gaat ‘veranderen’. Misschien heb je ook een nieuwe bibliotheek gemaakt en vind je het niet erg dat andere mensen er gebruik van maken.

Als je over zo’n idee blogt, krijg je waarschijnlijk gratis feedback van verschillende gebruikers. Het beste idee is door;

 • Formuleer de probleemstelling
 • Leg de oplossing uit
 • Leg het ontwikkelingsproces uit
 • Leg de uitdagingen uit

Zodra u dit allemaal heeft gedaan, kunt u uw geïmplementeerde link/broncode aan mensen verstrekken om uw oplossing te testen.

Vergeet niet om mensen te vertellen dat ze een opmerking moeten achterlaten en je werk moeten beoordelen. Als het een soloproject is, kunt u zelfs bijdragers verwelkomen.

Sommige autodidactische ontwikkelaars hebben rolmodellen waar ze altijd naar opkijken. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat er altijd die ontwikkelaar is die u altijd zijn blog of kanaal bezoekt als u Python wilt leren, en u kunt ook een andere persoon vinden voor alle JavaScript-gerelateerde problemen.

Het begint allemaal ergens, en bloggen is een geweldige aanpak. U kunt ervoor zorgen dat uw blog ten minste 80% van de nieuwe dingen die u leert en gestaag een aanhang creëert.

Moedig mensen aan om uw handvat te volgen en ontvang updates wanneer u een nieuw bericht publiceert. Wees consistent in bloggen en geef mensen altijd iets om naar op te kijken.

  Hoe te controleren of iemand uw telefoon bespioneert?

Verkoop uw diensten en creëer een portfolio

Een goede ontwikkelaar zijn en klanten winnen zijn twee verschillende dingen. U moet leren hoe u uzelf op de markt kunt brengen, ongeacht of u een onafhankelijke contractant wilt zijn of als software-engineer wilt werken.

U kunt op de volgende manieren geld verdienen met uw blog;

 • Affiliate-marketing
 • Abonnementen of betaalde nieuwsbrieven
 • E-boeken verkopen
 • Je diensten verkopen
 • sponsoring

Een goede blog fungeert als een portfolio waarin potentiële klanten kunnen zien wat u te bieden heeft en waar u goed in bent.

U kunt de eerste paar maanden misschien geen geld verdienen, maar consistentie zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. Kies gewoon benaderingen die het beste bij u passen als u geld wilt verdienen.

Laten we nu enkele beste blogplatforms verkennen om te proberen.

DEV

Dev.to is een online community voor softwareontwikkelaars. Het platform is geschikt voor zowel beginnende als ervaren ontwikkelaars.

DEV is een blogplatform, een forum en een chatroom voor het uitwisselen van ideeën.

Het platform is gebouwd op open-sourcesoftware die bekend staat als Forem. Ontwikkelaars kunnen zo de code inspecteren, bijdragen of zelfs soortgelijke communities creëren met behulp van deze code.

Deelnemen aan DEV is eenvoudig;

 • Ga naar dev.to en klik op de knop Account aanmaken.
 • Er zijn verschillende opties om uit te kiezen om uw account aan te maken. U kunt uw aanmeldingen van Apple, Forem, GitHub of Twitter gebruiken.
 • Nadat u bent ingelogd, maakt u een naamregel, selecteert u verschillende hashtags om te volgen en begint u met schrijven.

Het platform heeft een uitgebreide FAQ-sectie die u kunt gebruiken als u vastloopt. Zorg ervoor dat u een plan heeft en bepaal de aard van de inhoud die waarschijnlijk zal evolueren en volgers zal aantrekken. Speel met verschillende functies.

Het mooie van DEV is dat je het kunt synchroniseren met je blog en het bereik kunt vergroten. U kunt de RSS-feed van uw site instellen en DEV importeert elk bericht van uw blog als concept op DEV.

Als de inhoud die u op DEV wilt publiceren ergens anders is gepubliceerd, zorg er dan voor dat u dit aangeeft, anders behandelt Google deze als gekopieerde inhoud.

Medium

Medium is een sociaal publicatieplatform waar krachtige gesprekken worden aangewakkerd en ideeën worden gevormd.

Iedereen kan lid worden van Medium en er is geen controle om een ​​account te activeren. Je kunt kiezen voor de gratis versie of zelfs het lidmaatschap van $ 5/maand voor onbeperkte toegang.

Hoewel het geschikt is voor alle genres, is het ook een geweldig platform voor ontwikkelaars omdat het geweldige functies heeft, zoals codefragmenten waarmee ze hun vaardigheden kunnen demonstreren.

Hoewel je op Medium over vrijwel alles kunt bloggen, moet je je altijd houden aan de inhoudsrichtlijnen op het platform. Inhoud die als extreem of controversieel wordt beschouwd, wordt waarschijnlijk door de redactie verwijderd.

U kunt beginnen met bloggen op Medium door deze eenvoudige stappen te volgen:

 • Maak een account aan. Op de startpagina van Medium zie je aan de rechterkant een knop ‘Aan de slag’.
 • Kies uw aanmeldingsoptie. U kunt zich aanmelden met uw bestaande Google-account, Facebook of e-mail.
 • Selecteer uw gebruikersnaam/pseudoniem. De gebruikersnaam die u hier selecteert, wordt weergegeven als de auteur.
 • Selecteer uw interesses. U kunt in deze stap meer dan 3 interesses selecteren. In het ideale geval zal het Medium-algoritme, zodra u inhoud heeft gemaakt, inhoud weergeven op basis van de gekozen interesses.
  KRA versus KPI - definitie, voorbeelden en waarom u beide nodig heeft

Hashnode

Hashnode is een gratis blogplatform voor ontwikkelaars. Met dit platform kunt u uw inhoud in Markdown-stijl schrijven voor eenvoudig scannen. U kunt afbeeldingen, codefragmenten en tweets insluiten. U kunt ook genieten van live previews terwijl u uw inhoud genereert.

Je kunt Hashnode configureren om elke keer dat je een nieuw bericht maakt een afgeprijsde versie van je artikel naar je GitHub te pushen als privérepository. Het betekent dus dat u uw inhoud indien nodig eenvoudig kunt migreren.

Hoe aan de slag te gaan op Hashnode;

 • Aanmelden. Klik op de blauwe knop “Schrijven” in het menu
 • Selecteer een aanmeldingsoptie. U kunt Google, LinkedIn, GitHub, Facebook, Apple of uw e-mail gebruiken via een magische link.

 • Vul uw gegevens in. Voer uw volledige naam, gebruikersnaam en een slogan in
 • Selecteer uw categorie. U kunt een schrijver of een lezer zijn (selecteer in dit geval een schrijver).

 • Selecteer uw ervaringsniveau. Als je een beginner bent, selecteer dan “Ik ben nieuw bij bloggen”

 • Selecteer uw subdomein. Dit wordt je pseudoniem op al je berichten.
 • Selecteer uw labels. Kies uw tags afhankelijk van waar u goed in bent en klik op ‘voltooien’

Hackermiddag

HackerNoon is een techblog waar je kunt bloggen over codering, blockchain en startups. Het platform heeft meer dan 35.000 bijdragende schrijvers die graag alles over technologie en startups delen.

In tegenstelling tot de meeste hierboven genoemde platforms, heeft HackerNoon menselijke editors voor het controleren van feiten en het verbeteren van uw concepten. Het kan tot vier dagen duren voordat uw concepten zijn beoordeeld. De post kan worden goedgekeurd, of u ontvangt feedback over de gebieden die u zou moeten verbeteren.

Een van de gebieden waarop HackerNoon zonder twijfel andere platforms verslaat, is het promotiegedeelte. Elk artikel wordt 3 keer getweet op het officiële HackerNoon Twitter-account voor een groter bereik. Als uw bericht een topverhaal wordt, wordt het vermeld op de startpagina en andere plaatsen zoals de nieuwsbrief, Facebook, Instagram en LinkedIn.

U kunt leadafbeeldingen, GIF’s en memes gebruiken om de kans te vergroten dat uw artikel in het gedeelte ‘Topverhaal’ staat. Je verhaal moet ook origineel zijn en niet op een ander platform worden gepubliceerd.

Zo ga je aan de slag op HackerNoon;

 • Neem de HackerNoon-gids voor schrijvers door. Als u zich vertrouwd maakt met deze gids en wat er wordt verwacht, verkleint u de kans dat uw ontwikkelingsposten worden afgewezen. Ook weet je hoe je goede onderwerpen en relevante tags selecteert.
 • Aanmelden. Klik op de knop “Een account maken” om het registratieproces te starten en selecteer de gewenste aanmeldingsoptie.
 • Selecteer uw categorie. Als ontwikkelaar is de beste optie “Community Writer”.
 • Selecteer gebruikershandvat. Dit verschijnt op al je berichten.
 • Selecteer uw interesses.
 • Begin met schrijven. Er zijn 3 editors om uit te kiezen, afhankelijk van uw behoeften. Zodra u klaar bent met het concept, proefleest u het, verzendt u het en wacht u 3-5 dagen totdat het redactieteam contact met u opneemt.
 • Installeer een tag voor het genereren van inkomsten via het web om microbetalingen te ontvangen.
  Probeer 9 Wordle-alternatieven te spelen als je volgende puzzeluitdaging

Gratiscodekamp

Freecodecamp is een gratis platform waar aspirant-ontwikkelaars kunnen leren coderen. Het platform heeft meer dan 9000 tutorials over verschillende programmeertalen, webdesign en nog veel meer.

Leerders kunnen ook gratis certificeringen krijgen voor de vaardigheden die ze gratis leren. Freecodecamp wordt ondersteund door donaties en de inhoud wordt voortdurend bijgewerkt.

Hoe te schrijven voor Freecodecamp

In tegenstelling tot Medium en DEV, die eenvoudig te schrijven zijn, zorgt Freecodecamp er strikt voor dat de gecreëerde inhoud waardevol is voor lezers. Zo kun je aan de slag;

 • Maak uzelf vertrouwd met de begeleidingsstijl.
 • Vraag een donateursaccount aan door dit formulier in te vullen. Maak vanuit het niets 3 artikelen op platforms zoals Medium of Hashnode volgens de Freecodecamp-gidsstijl en geef de links op het aanvraagformulier. Het team wil gewoon meer te weten komen over uw schrijfstijl.
 • Indien geaccepteerd, kunt u nu beginnen met uw eerste concept. Zodra u er zeker van bent dat het concept voldoet aan de richtlijnen, e-mailt u het naar [email protected]
 • Wacht op feedback. Het redactieteam zal uw concept beoordelen, enkele verbeteringen aanbrengen of wijzigingen aanbevelen die u zou moeten aanbrengen.

Indie-hackers

Indie Hackers is een online community waar eigenaren van succesvolle zijprojecten en winstgevende startups hun verhalen delen. De foruminstelling op dit platform past goed bij ontwikkelaars, omdat ze kennis kunnen delen, ideeën kunnen verkennen en ondersteuning kunnen bieden.

Indie Hackers zijn het meest geschikt als u een product maakt of een startup bent.

U kunt uw verhaal als volgt delen;

 • U begint door u aan te melden of door op “Verhaal indienen” te klikken, waarna u wordt gevraagd zich aan te melden. Vul alle benodigde gegevens in zoals gevraagd.

Afsluiten

Er bestaan ​​honderden blogplatforms. De bovenstaande zijn echter het meest geschikt voor ontwikkelaars. De gemarkeerde platforms hebben unieke functies waarmee u uw vaardigheden kunt laten zien. Elk platform heeft zijn kracht en u kunt er een kiezen die het beste bij u past.

U kunt ook de beste manieren verkennen om online geld te verdienen door te bloggen.