6 Beste dedicated gameservers voor gamers en streamers

Dedicated game server hosting wordt tegenwoordig steeds populairder.

En waarom niet; wie wil er nu geen superieure snelheid en ongelooflijke serverprestaties zonder vertragingen?

Dedicated servers bieden flexibiliteit en kracht om de gewenste games te hosten. Het verbetert de gameplay-ervaring in meerdere plooien en biedt betere beveiliging van je servers met overvloedige bronnen, omdat je het met niemand anders hoeft te delen.

Nu denk je misschien, waarom ga je niet voor een ander servertype zoals shared hosting. Hoewel het unieke functies kan hebben voor een lagere prijs, komen de spelervaring en betrouwbaarheid in het gedrang. U zult resources met anderen moeten delen (veel van hen), wat van invloed is op de prestaties, meer vertragingen en downtime en beveiligingsrisico’s.

Dit verklaart waarschijnlijk waarom moderne gamers en streamers dol zijn op dedicated gameserverhosting. Als je een dedicated server hebt om je video’s of games van stroom te voorzien, heb je een hele gameserver voor jezelf met ongelooflijke responstijden. U krijgt meer controle over uw server met de gewenste configuratie, het wijzigen van instellingen, het optimaliseren van de server op basis van uw behoeften, enz.

Laten we het dus hebben over dedicated gameserver-hosting en hoe je al deze voordelen krijgt om next-level gameplay te ervaren.

Wat is dedicated gamehosting?

Zie webhosting als het virtueel huren van een perceel in de wereld van internet. U kunt die ruimte gebruiken voor het bouwen van uw website, streaming, het spelen van games, enz. Er zijn verschillende niveaus voor het huren van deze ruimte, zoals shared hosting, VPS-hosting, dedicated hosting, cloudhosting, enz.

Stel nu dat u een shared hosting-service hebt gekozen. Het is alsof je een kamer huurt in een appartement dat door anderen wordt gedeeld. Het kan betaalbaar en leuk zijn en kan je tijdelijk troost bieden, vooral als je alleen in die kamer verblijft. Maar u zult sommige voorzieningen met anderen moeten delen. Deze beperkte ruimte en middelen zijn niet voldoende voor u. Binnenkort wilt u een eigen huis kopen.

Evenzo is dedicated hosting de oplossing voor gamers die al die beperkingen beu zijn. Het helpt als je team groter wordt of als je je vrienden van over de hele wereld wilt uitnodigen voor je game.

Dedicated hosting bestaat uit een cluster van krachtige servers waarmee u robuuste, hoogwaardige games kunt hosten die enorme prestaties vereisen. Je krijgt je eigen ruimte met alle middelen die speciaal voor jou bedoeld zijn, en je kunt zoveel spelers uitnodigen om met je te komen spelen en deze aan te passen. Klinkt leuk, toch? Het is. Maar het brengt hogere kosten met zich mee, maar de resultaten zijn het waard.

Hoe is dedicated hosting voordelig?

U weet al WAT de voordelen van dedicated hosting zijn; Laten we nu eens kijken HOE?

Uitzonderlijke prestaties en snelheid

Dedicated hosting betekent dat de server alleen aan jou is ‘dedicated’ met alle middelen zoals CPU, RAM, opslag, enz. Het maakt gebruik van de nieuwste processors, software en hardware om je een optimale ervaring te bieden.

Als gevolg hiervan verhoogt het je spelsnelheid, wat je gameplay direct verbetert. Het is ook geschikt voor meer verkeer of de mensen die deelnemen aan het spel vanaf wereldwijde locaties, en je kunt krachtige videogames hosten zoals Minecraft, Valheim, enz.

  Wat is een Smarthome?

Verwaarloosbare downtime en vertragingen

Vanwege de hoge prestaties en snelheid zult u waarschijnlijk een verwaarloosbare downtime of vertraging ervaren. Ook het delen van bronnen met niemand draagt ​​verder bij aan deze zaak. Daarom hoef je niet te worstelen met langzaam laden van games of frequente crashes die voorheen je humeur verpesten, en nu kun je een soepelere gameplay ervaren.

Betere klantenondersteuning

Dedicated hostingdiensten omvatten een betere klantenondersteuning. U kunt op elk gewenst moment snel contact met hen opnemen en zij zullen u helpen uw vraag snel op te lossen met verschillende communicatiemiddelen zoals e-mail, chat of bellen.

Meer controle

Dedicated hosting biedt meer flexibiliteit omdat u niet concurreert om uptime of bandbreedte. Je kunt zelfs dingen zelf configureren of installeren, integreren met andere software om forums op te nemen, ranglijsten van spelers weer te geven, enz. Bovendien bieden ze een robuust bedieningspaneel om alles gemakkelijk te beheren, of je kunt de meeste dingen aan hen overlaten en meer uitgeven tijd spelen dan het beheren ervan.

Laten we dus eens kijken naar de beste 6 speciale gameservers om van deze voordelen te profiteren en met aandacht van je spel te genieten.

OVHcloud

Ervaar de beste prestaties voor online gamen met OVHcloud – een speciale gameserver voor alle gamers. Elke server die ze leveren heeft een IPv4- en IPv6-adresbereik. U kunt gebruik maken van de mogelijkheid om extra IPv4-adressen (tot 256/machine) te huren voor de dedicated server.

OVHcloud heeft de nieuwste AMD Ryzen-processors op basis van ZEN 2-architectuur die hoge prestaties biedt. U krijgt waterkoelingstechnologie met krachtige processors voor stabiele prestaties. Het heeft een bandbreedte van 1 Gbit/s om de ultieme ervaring voor online gamen te bieden zonder problemen met de beschikbaarheid van de service.

U kunt uw server huren die zich het dichtst bij de datacenters over de hele wereld bevindt voor de laagste latentie. OVHcloud game server is een perfecte oplossing voor uitgevers en professionele resellers met uitstekende prestaties tegen een minimaal tarief. Het helpt ook uw server te beveiligen tegen DDoS-aanvallen om ongewenste storingen te voorkomen. Door gebruik te maken van een gespecialiseerde anti-DDoS-oplossing die bij uw server wordt geleverd, bekend als Game DDoS, worden uw servers beschermd met tweerichtingsbeperking en op laag 7, zodat uw games zo soepel mogelijk verlopen.

Alle servers hebben een service level agreement (SLA) van 99,90% om de beste beschikbaarheid van de servers voor uw games te garanderen.

De prijzen voor dedicated servers van OVHcloud beginnen rond de $ 95 per maand.

Vloeibaar web

Vloeibaar web geeft u beveiliging en prestaties op hoog niveau met de beheerde dedicated gamingservers. Het is gespecialiseerd in oplossingen op maat door samen te werken met uw experts om een ​​beter spel te ontwerpen dat is afgestemd op uw behoeften.

U vindt hoge beschikbaarheid, krachtige en hybride hosting, naast serverclusters, private cloudhosting, public cloudhosting, rampenparaatheid, compliance-oplossingen en op bestelling gemaakte oplossingen in de aangepaste hostingservice.

De serverhosting van Liquid Web is beschikbaar voor Windows en Linux OS en wordt geleverd met ServerSecure Hardening en Proactive Sonar Monitoring. Je vindt zowel enkele als dubbele processors voor gameservers. Kies tussen volledig beheerde, kernbeheerde of zelfbeheerde dedicated serverhosting op basis van uw zakelijke vraag.

Bovendien beschermt het uw server en website tegen DDoS-aanvallen en biedt het toegang om de problemen te monitoren. Ze bieden Cloudflare CDN waarmee uw website snelheid kan winnen via de dichtstbijzijnde server van wereldwijde centra. Bovendien krijgt u een secundaire schijf om een ​​back-up van uw essentiële gegevens te maken.

  Beste DD-WRT-routers in 2019 voor veeleisende krachtige gebruikers

Liquid Web biedt Interworx, cPanel en Plesk zodat u kunt kiezen tussen bedieningspanelen om te beginnen met gamen. Met IPMI-toegang kunt u uw dedicated Windows- of Linux-server op afstand beheren en bewaken zonder de beveiliging en toegang te verliezen.

Met Liquid Web kunt u volledige controle over uw server krijgen met behulp van toegang op rootniveau. Een speciaal IP-adres helpt u ook om de toegankelijkheid en beveiliging van uw server te verbeteren. Met SSD-opslag op ondernemingsniveau kunt u de snelheid van de serverprestaties verhogen om gegevensopslag te verwerken. Bovendien bieden ze een 100% netwerk-uptime-garantie.

U kunt kiezen uit verschillende Intel-processors tegen een startprijs van $ 169/maand, waar u 4 cores van elk 3,9 GHz, 16 GB RAM, 5 TB bandbreedte, 250 GB Acronis Cyber ​​Backups, 1 TB SATA-back-upschijf, 2 x 240 GB kunt vinden. SSD primaire schijf, enz.

Google Cloud

Lever naadloos multiplayer-game-ervaringen met beheer van meerdere clusters via Google Cloud. Hun gameservers beheren uw wereldwijde serverinfrastructuur, zodat u zich alleen kunt concentreren op het ontwikkelen van geweldige games zonder complexiteit of concessies te doen aan de prestaties.

Hun Game Servers beheren ook Agones, een open-source serverbeheerproject dat op Kubernetes draait. Google Cloud automatiseert vloten van servers in veel Agones-clusters, bewaakt de gezondheid van de vloten met Terraform en plant de schaalgebeurtenissen.

Je gameservers werken met een snelheid van 3,8 GHz en een hoogwaardig privénetwerk verbindt de gedistribueerde regio’s van Google Cloud’sCloud. Het zal ook eerder multi-cloud en hybride implementaties ondersteunen.

Ze bieden aangepaste automatische schaling, één besturingsvlak, vereenvoudigde implementaties, Google Cloud-ondersteuning en nog veel meer. Bovendien heb je toegang tot Agones en Kubernetes API om je gameserver in staat te stellen een unieke gameplay-ervaring te leveren.

Google Cloud beheert het eerste cluster gratis en elke extra cluster kost $ 0,50/uur/cluster.

Amazon GameLift

Geef uw gebruikers een multiplayer-ervaring met de speciale gameservers via Amazon GameLift. Het gebruikt de kracht van de AWS om een ​​minimale latentie van 45 ms, kortere wachttijden voor spelers en maximale besparingen te leveren.

GameLift biedt een wereldwijde, schaalbare en meest elastische service voor computergebruik. Het schaalt automatisch met FlexMatch om maximaal 200 spelers in één sessie te verbinden en te voldoen aan de vraag van de spelers. Gebruik de bestaande tech-stack, die allemaal module-compatibel is, om flexibiliteit te bieden.

Het is ontworpen om uw gamingserver te beveiligen tegen DDoS-aanvallen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de service te configureren om de servercapaciteit te vergroten en deze automatisch te schalen om alle DDoS-aanvallen te absorberen, zodat je spelers kunnen spelen zonder offline te gaan.

U kunt kiezen uit 40 instantietypes en -groottes. De hosting bevat ook een dashboard om de spelprestaties te controleren, en u kunt de ware gegevens zien over de servergezondheid, de vraag van spelers, servercapaciteit, CPU en geheugengebruik. Daarnaast kun je met Amazon CloudWatch ook kiezen voor operationele alerts.

GameLift ondersteunt Unreal Engine, Amazon Lumberyard, Unity en aangepaste C++- en C#-game-engines. Het omvat snelle gegevensoverdracht, SSD-opslag en krachtige virtuele machines. Het is beschikbaar in 21 regio’s en 60 instantietypes, zodat u kunt profiteren van de beste prestaties voor uw server.

IONOS

Krijg volledige beheerdersvrijheid voor een speciale gameserver met IONOS. Hiermee kunt u uw gameserver instellen en configureren volgens uw vraag via volledige root-toegang. Een dedicated gameserver is een ideale keuze voor diegenen die hun gameserver willen huren met volledige serverhardware en prestaties tot hun beschikking.

AMD- en Intel Xeon-processors voeden IONOS voor uitzonderlijke prestaties. U kunt kiezen uit opties zoals betrouwbare SSD, HDD-opslag met hoge capaciteit of snelle NVME. Nu kunt u ook hoogwaardige prestaties leveren met de nieuwste processor- en opslagtechnologie.

  Fix Uverse-code 0 kan bron niet laden

De speciale gamingserver heeft exclusieve functies waarvan u gebruik kunt maken, zoals taakverdeling, volledige API-controle, implementatie in 8 minuten en meer. Alle servers worden geleverd met RAID-technologie om uw kritieke gegevens te beveiligen en u toegang te geven wanneer dat nodig is.

Uw server is snel met een bandbreedte van 1 Gbit/s en staat gratis onbeperkt verkeer toe, toegepast in uitgaande en inkomende gegevens. Al het verkeer filtert door de IP-firewall en zorgt voor veiligheid tegen DDoS-aanvallen. Daarnaast kunt u gegevens configureren in het configuratiescherm.

Uw servers worden beschermd door de IDS/IPS- en SIEM-technologieën, zodat u op elk moment back-ups kunt maken om uw gegevens te beveiligen. De datacenters bevinden zich in de VS en wereldwijd met de hoogste beveiligings- en veiligheidsnormen.

De prijs begint vanaf $ 33 per maand.

A2-hosting

A2-hosting heeft onlangs een Bare Metal Dedicated Server-hostingservice gelanceerd die u de kans geeft om te kiezen uit Intel- of AMD-processors en NVMe-opslag biedt voor het hoogste niveau van snelheid en prestaties.

Kies uit beheerde of onbeheerde serveropties. U vindt opdrachtregelbeheer in een onbeheerde server, eenvoudige controle voor netwerk en hardware, OS-keuze, volledige roottoegang en Webuzo-installatieprogramma met één klik. U krijgt een eenvoudig cPanel-controlepaneel in een beheerde server, roottoegang, beheerde serverbeveiliging, enz. A2 Hosting garandeert ook 99,9% uptime.

Hiermee kunt u uw server ontwerpen met uw IT-team. Met handige en ultrasnelle serverimplementatie hebt u gemakkelijk toegang tot de server in minder dan 30 minuten. U kunt ook gebruikmaken van meer opslagruimte en RAM, afhankelijk van uw behoeften.

Verder zijn er nog vele andere voordelen om voor A2 Hosting te kiezen, zoals:

  • Gratis speciaal IP-adres met de mogelijkheid om anonieme FTP te gebruiken
  • Schaalbare servers met eenvoudige upgrades
  • Smart Server Notifier om uw team automatisch te waarschuwen bij een software- of hardwareprobleem

Hun toegewijde gaming-hostingservice begint vanaf $ 99,99 / maand.

Bonus: hoe kies je een dedicated gameserver?

  • Controleer of de dedicated server die je hebt gekozen overeenkomt met de vereiste technische specificaties van de videogame die je wilt hosten.
  • Inspecteer de hardware. Zoek naar de nieuwste hardware, processors en mogelijk SSD’s.
  • Probeer meer te weten te komen over hun uptime-garantie om de betrouwbaarheid van de server te begrijpen.
  • Bekijk hun beveiligingsaanbod. DDoS-bescherming is een must.
  • Bespreek met hen over modules, kaarten, de software die u kunt installeren, het controlepaneel dat ze bieden en hoeveel controle ze toestaan ​​op uw server.
  • Zoek uit of ze een proefperiode aanbieden om de serverprestaties te testen. Controleer hun hostingkosten om degene te kiezen die onder uw budget valt met krachtige functies.

Conclusie

Als je een gamer of liefhebber van streaming bent, is dit het moment om je game te verbeteren met dedicated serverhosting. Het biedt de prestaties, snelheid en betrouwbaarheid die u altijd al wilde hebben, afgezien van de beveiliging in deze risicovolle cyberspace.

Kies dus een dedicated gameserver hosting zoals hierboven vermeld en geniet van het stressvrij spelen van je game.

gerelateerde berichten