6 Beste ECAD-software om elektronische producten te ontwerpen

Electronic Computer-Aided Design (ECAD)-software biedt efficiëntie en gemak bij het ontwerpen van elektrische componenten zonder fouten te introduceren.

In deze moderne wereld met enorme concurrentie is er geen ruimte voor inefficiënties en fouten.

Als u nog steeds doorgaat met de traditionele, handmatige methoden van het gebruik van potlood en papier om uw elektrische componenten te ontwerpen, kan het eeuwen duren om ze te vervaardigen, terwijl uw uitgaven voor personeel en middelen toenemen.

De beste manier om dit te doen, is door het proces te automatiseren met behulp van ECAD-software die u kan helpen bij het correct en nauwkeurig ontwerpen, bewerken, assembleren en simuleren van uw componenten, zodat uw ontwerpen sneller kunnen worden goedgekeurd.

Uiteindelijk kunt u elektrische componenten in korte doorlooptijden met kwaliteit vervaardigen.

Laten we dus bespreken wat ECAD-software is en wat het voor u kan betekenen.

Wat is ECAD-software?

Electronic Computer-Aided Design (ECAD)-software is een hulpmiddel voor het ontwerpen en wijzigen van lay-outs en diagrammen in 3D en 2D voor elektrische circuits en elektronische systemen. Het wordt gebruikt om elektrische circuits te maken, te assembleren, te simuleren en samen te stellen.

Het wijkt enigszins af van CAD-software die wordt gebruikt om een ​​specifiek onderdeel of samenstel te ontwerpen. Aan de andere kant helpt ECAD-software u bij het ontwerpen van een compleet elektronisch systeem dat bestaat uit verschillende componenten die met behulp van elektrische circuits met elkaar zijn verbonden.

Voorbeeld: het ontwerpen van een printplaat (PCB) van een computer met behulp van ECAD-software. Een elektrotechnisch ontwerper maakt een PCB-layout van het schematische aanzicht van het circuitontwerp en genereert met de 3D-modellen een 3D-weergave van de PCB-component.

ECAD-software biedt verschillende mogelijkheden; daarom is het noodzakelijk om geschikte software voor uw organisatie te kiezen op basis van uw specifieke vereisten. Enkele mogelijkheden van ECAD-software zijn:

 • Schema’s om gebruikte elektronische componenten te definiëren en signalen die ze verbinden
 • Traceringsroutering om het pad van verbindingen te detecteren
 • De lay-outfuncties om een ​​PCB-omtrek te maken en componenten erin te plaatsen
 • 3D-assemblage om een ​​3D-model van een PCB te creëren dat interferentie in een systeem detecteert en de warmteafvoer van elektronische componenten beheert
 • Automatisering om automatisch sporen van elektrische componenten te routeren
 • Multi-board-functie om verschillende PCB’s te ontwerpen en in te delen die samenwerken als één systeem
 • Regelcontrole om PCB-ontwerpen te vergelijken met de richtlijnen of regels van een bedrijf of industrie en om problemen aan het licht te brengen die de prestaties van PCB’s kunnen beïnvloeden
 • Productie-export om ECAM-producten te produceren voor het vervaardigen van PCB-lagen
 • Samenwerkingsfuncties om teamleden te helpen samenwerken aan een ontwerp, opmerkingen toe te voegen en feedback te geven om het ontwerp te verbeteren

Er zijn tal van andere technologieën die u mogelijk nodig hebt voor gegevensuitwisseling en voor foutloze resultaten:

 • ECAE: Electrical Computer-Aided Engineering-software gebruikt de geometrie die is geproduceerd met behulp van ECAD-software om een ​​analysemodel te bouwen en PCB-prestaties te simuleren
 • ECAM: Electrical Computer-Aided Manufacturing-software maakt gebruik van export van ECAD-software en creëert gereedschapspaden voor de productie van PCB-lagen.

ECAD en MCAD: wat is het verschil?

ECAD-software wordt in principe gebruikt voor het maken van elektronische componenten, terwijl MCAD wordt gebruikt voor het ontwerpen van mechanische onderdelen.

Sommige producten hebben zowel mechanische als elektrische eigenschappen nodig in de door technologie gedreven wereld van vandaag. Zo kunnen elektrische en mechanische teams onafhankelijk samenwerken op één platform en componenten innoveren volgens de specificatie.

  8 beste mobiele DevOps-platforms voor snellere app-ontwikkeling

Samen kunnen beide teams controleren of de assemblage van elk onderdeel bij het andere past. Dit is een bijkomend voordeel voor de organisaties. Mogelijk moet u ook een 3D-analyse van de geassembleerde producten uitvoeren en visualiseren of alles goed gaat volgens de vereisten.

Wat zijn de toepassingen van ECAD-software?

Veel organisaties gebruiken ECAD om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van ontwerp en fabricage van elektrische producten door elektronische componenten te assembleren. Het vindt toepassingen in gebieden, zoals:

 • PCB-ontwerp: Printed Circuit Boards (PCB’s) hebben verschillende elektrische componenten en elektrische circuits om elektronische apparaten van stroom te voorzien. Elektrotechnisch ontwerpers zetten schematische diagrammen om naar de 3D-layout door elk onderdeel in het vereiste circuit toe te voegen en samen te stellen.
 • Documentatie: Het product moet de analysetest doorstaan ​​om te worden goedgekeurd om door te gaan met het fabricageproces. ECAD-software biedt gedetailleerde documentatie volgens de invoerparameters en lay-out om elk ontwerpdetail te helpen analyseren.
 • FEA: ECAD-software kan worden gebruikt voor Finite Element Analysis (FEA) voor het maken van 3D-objecten uit 2D-informatie.

Waarom heb je ECAD-software nodig?

Het ontwerpen van elektronische componenten in ECAD-software is eenvoudig omdat het alle lasten aankan, zodat u uiteindelijk een uitstekend product kunt krijgen. Het voorkomt dat u worstelt met handmatige methoden om potlood en papier te gebruiken voor het tekenen van een elektrisch circuit.

Laten we eens kijken naar de voordelen van ECAD-software in uw organisatie.

Gestroomlijnd ontwerpen

Door software te gebruiken in plaats van handmatig een circuit te maken, wordt het ontwerpproces eenvoudig. Naast het vereenvoudigen van het proces, levert het uiteindelijk hoogwaardige en foutloze ontwerpen op. U krijgt veel tools en verschillende functionaliteiten, zoals slepen en neerzetten, om uw componenten te ontwerpen. U zult ook een probleemloze ervaring hebben terwijl u innoveert met realistische 3D-weergaven.

Bespaart tijd

Vanaf nul ontwerpen kan moeilijk en tijdrovend zijn. ECAD-software biedt veel kant-en-klare componenten die u direct in uw ontwerp kunt gebruiken door de ontwerpvereisten en basisparameters te definiëren. Dankzij de vele opties in de software kun je snel denken en snel handelen. Wanneer u dus tijd bespaart bij het ontwerpen, zal dit uw productiviteit helpen verhogen.

Verbetert de productprestaties

Het maken van het onderdeel en het assembleren ervan in het model is niet de laatste stap van uw ontwerpproces. Het product moet de testprocedures doorlopen om de juiste stroom van elektriciteit door het circuit te controleren.

Handmatig testen is tijdrovend. Dankzij ECAD-software waarmee u uw product eenvoudig en zonder gedoe kunt testen. Zo kunt u de productkwaliteit verbeteren door de problemen in de software snel op te lossen voordat u het document definitief maakt voor productie.

Transparantie

ECAD-software biedt volledige zichtbaarheid van uw product door de transparantie van elk onderdeel te behouden op basis van het materiaal, de kleur, enz. Met de 3D-visualisatie van het product kunt u het product vanuit elke hoek bekijken om uw ontwerp te controleren en fijnere details om fouten op te sporen, als elk.

Kostenefficiënt

Van brainstormen tot het vervaardigen van een eindproduct vereist veel personeel, machines en kosten. Het gebruik van ECAD-software bespaart echter veel geld en moeite. ECAD-software bespaart uw middelen door een foutloos ontwerp te produceren dat zonder grote veranderingen rechtstreeks naar de productiefase kan gaan.

Dus als u deze voordelen wilt benutten en op zoek bent naar goede ECAD-software, zijn hier enkele opties die u kunt overwegen.

Altium CircuitMaker

Maak van uw unieke idee werkelijkheid met de Altium ontwerp hulpmiddel. Altium CircuitMaker is schematische software die voor u is gebouwd om elektronische producten te ontwerpen. De krachtige engine en gestroomlijnde interface helpen je om zonder problemen beter te ontwerpen.

Altium biedt u de vrijheid om op flexibele wijze elektronische producten te maken met 16 vlakke lagen, 16 signalen en geen beperkingen aan de afmetingen. De communitybibliotheek bevat honderden componenten en een fantastische Octopart-database om alles te ondersteunen.

  PSA: annuleer gratis proefversies onmiddellijk na aanmelding

Het plaatsen van componenten in uw ontwerpen is nu supereenvoudig; zoek gewoon het onderdeelnummer van de fabrikant of ontwerpparameters uit de bibliotheek om het juiste onderdeel te krijgen. Als u de component die u nodig hebt niet kunt vinden, voegt u uw ontwerponderdelen en componenten toe aan de communitybibliotheek.

Wanneer je je ontwerp hebt voltooid, kun je het delen met je team of community of met de specifieke auteurs van je keuze. Dit zal u helpen om het ontwerp beter te begrijpen en u een duidelijk idee te geven terwijl u met uw team samenwerkt.

Altium kan door anderen als basis worden gebruikt om iets nieuws te bouwen of om wat functies aan het product toe te voegen. Het biedt ook het native 3D-uiterlijk van uw product, Push-N-Shove-routering, schematische editor voor meerdere vellen, topologische autorouter en DFM/DRC-gevalideerde uitgangen.

Download deze gratis ECAD-software om uw geweldige product te ontwerpen en te genieten van zijn eenvoud.

Fusie 360

Vul de kloof tussen traditionele MCAD- en ECAD-software met behulp van Fusie 360. Het helpt u bij het ontwerpen van een compleet product met zowel mechanische als elektrische eigenschappen. Fusion 360 laat ontwerpers onafhankelijk aan hetzelfde project werken binnen hetzelfde ontwerpplatform.

Het is niet nodig om software van derden te integreren, bestanden uit te wisselen, te vertalen of te exporteren als u Fusion 360 gebruikt. Het biedt een volledige oplossing voor gegevensbeheer, mechanisch ontwerpbeheer en PCB-ontwerp. U kunt ook samenwerken met uw teams om het probleem beter te begrijpen en eraan te werken om het project binnen de gestelde tijd af te ronden.

Het platform geeft één dataset en 3D PCB-gegevens, inclusief kernmateriaal, componenten, bordkoper en meer, zodat u de MCAD-software kunt verifiëren, valideren en analyseren om aan de productspecificaties te voldoen. Bovendien biedt de integratie van ECAD- en MCAD-software u elektronische hulpmiddelen voor simulatie, schema’s, productie, beheer, enz., en 3D-ontwerphulpmiddelen voor schetsen, PCB-integratie, plaatwerk, assemblages en meer.

Met Fusion 360 kunt u in een vroeg stadium op efficiënte wijze thermische simulatie van de PCB uitvoeren. Verbind bovendien uw volledige productbeheer vanaf het cloudgebaseerde platform. U kunt ook geavanceerde functionaliteiten krijgen zoals generatief ontwerp, nesting, additieve fabricage, bewerking, fabricage en uitbreidingen ontdekken als ze soepel werken.

Hun plannen beginnen vanaf $ 42/maand tot $ 987/3 jaar. Ze bieden ook een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat u kunt beslissen of de tool geschikt is voor uw behoeften of niet.

Creo

Creëer en innoveer realistische producten vanuit uw verbeelding met Creo software. Deze 3D CAD-oplossing helpt u betere producten te bouwen en de bewezen en robuuste functionaliteit te combineren met behulp van nieuwe technologieën, zoals augmented reality, additive manufacturing, simulatie, generatief ontwerp en meer.

Met Creo kunt u kwaliteitsproducten ontwerpen op basis van transformatieve tools om marktaandeel en concurrentievoordeel te behalen. Het introduceert veel mogelijkheden op verschillende gebieden, van mechanisch ontwerp tot elektronische componenten.

Van ontwerp tot het eindproduct en meshing tot simulatie, Creo helpt u bij elke stap met zijn gemakkelijk te begrijpen interface. Creo biedt de nieuwste functies voor elk ontwerp dat u maakt en levert technologieën voor de veranderende wereld.

Creo introduceert verschillende pakketten door inzicht te krijgen in uw zakelijke behoeften. De prijs van het pakket begint bij $ 2480. Schrijf u nu in en begin met het ontwerpen van elektronische producten vanaf het begin. Het biedt u ook een gratis proefperiode voor u.

SOLIDWORKS

Ingenieurs en ontwerpers zoeken altijd naar de beste oplossingen en tools om hoogwaardige producten te ontwikkelen, en SOLIDWORKS is een uitstekend hulpmiddel. Het helpt u bij het ontwerpen van geweldige producten om op de markt te brengen en te voldoen aan de eisen van de klant.

  9 beste platforms om professionele ontwerpers in te huren

Of u nu een eenvoudig onderdeel wilt ontwerpen of een complex onderdeel, u kunt uw product snel en nauwkeurig binnen de deadline voltooien. Het biedt ook productiecontroles en schattingstools om de productie en kosten van het product voor te bereiden.

Interactie en samenwerking met teamleden en belanghebbenden zijn eenvoudig met tools voor gegevensbeheer en cloud-verbonden oplossingen. Bovendien helpen analysetools u om fouten in uw ontwerp te elimineren en hebt u toegang tot gegevens vanuit elke browser, ongeacht uw locatie.

SOLIDWORKS biedt een intuïtieve interface voor het ontwerpen en u kunt uw elektrische schema’s integreren met de 3D-modellen. Het voorkomt dat u repetitieve handelingen uitvoert bij het ontwikkelen van schema’s. U krijgt een gemeenschappelijke database voor ECAD en MCAD voor consistentie en tijdwinst bij het documenteren.

Breng uw elektronische producten tot leven met deze software. Probeer het gratis en ontdek hoe het ontwerpproces probleemloos verloopt.

nanoCAD

nanoCAD is een modern CAD-platform dat ontwerpers en ingenieurs de mogelijkheid geeft om 3D-modellen en elektronische componenten te ontwerpen. U kunt realistische ontwerpen maken van eenvoudig tot complex met behulp van verschillende tools en functies die u onder deze software krijgt.

nanoCAD werkt in DWG-formaat zonder dat conversie en vertaling nodig zijn. Met de Open API kunt u de CAD-applicaties eenvoudig naar uw behoefte ontwikkelen. Daarnaast kunt u berekeningen integreren, tekeningen koppelen en ontwerpactiviteiten automatiseren met externe databases.

nanoCAD API ondersteunt C, C++, .NET, VBscript, command scripting, JavaScript, LISP en COM. Het biedt ook een vertrouwde interface, zodat u zich thuis voelt terwijl u voor het ontwerp van het onderdeel zorgt. Of u nu een elektronisch onderdeel of een product ontwerpt, u ​​kunt de snelheid krijgen die u wilt om uw productiviteit te verhogen.

Kies een abonnement dat aan uw behoeften voldoet tegen een startprijs van $ 200 per jaar. Je kunt ook alle modules gratis uitproberen.

IntelliCAD

Krijg een van de beste CAD-ontwikkelingsplatforms – IntelliCAD dat wordt geleverd met professionele softwareoplossingen om producten van hoge kwaliteit te ontwerpen. Hiermee kunt u zich concentreren op de essentiële dingen, namelijk verticale oplossingen van het product van uw klant.

Het introduceert uitgebreide API’s in verschillende talen, zodat ontwikkelaars aangepaste toepassingen, verticale oplossingen en aangepaste objecten kunnen maken. IntelliCAD bevat veel functies waarmee u eenvoudig kunt ontwerpen en de prestaties van uw eindproduct kunt verbeteren.

U kunt pdf-bestanden en puntbestanden zoals .txt- en .csv-bestanden importeren. Het invoegen van dynamische blokken is nu eenvoudig; druk gewoon op Ctrl om continu punten in te voegen die door de parameters worden gedefinieerd. U krijgt ook een bewerkingsfunctie voor tabelcellen die zowel cellen als tabelstijlen ondersteunt.

Bovendien maakt de clone-opdracht het gemakkelijk om snel entiteiten te repliceren. Bovendien kunt u de optie voor weergaveovergang aanpassen om een ​​eenvoudige animatie te bieden tussen weergaverotatie, pannen, weergavewijzigingen en zoomen. U krijgt ook functies zoals groepen, importeer shapefiles, geografische kaarten, meerdere tekeninglay-outs, bewerk array-entiteiten en meer.

Conclusie

ECAD-software wordt geleverd met mogelijkheden om u te helpen bij het efficiënt en gemakkelijk en foutloos ontwerpen, assembleren en simuleren van uw elektrische circuits en componenten. Het bespaart u ook tijd en middelen en verhoogt uw productiviteit, zodat u op tijd hoogwaardige eindproducten kunt leveren.

Kies daarom geschikte ECAD-software op basis van uw vereisten uit de bovenstaande lijst en ontwerp uw elektrische componenten efficiënt.

gerelateerde berichten