6 beste geautomatiseerde codebeoordelingstools voor ontwikkelaars

Code review is een proces waarbij software wordt beoordeeld door een team van ontwikkelaars om er zeker van te zijn dat het een aantal best practices volgt om de kwaliteit van de software te verbeteren.

Geautomatiseerde codebeoordeling kan worden gedefinieerd als het proces van het vergelijken van de code met een reeks vooraf gedefinieerde regels of standaardrichtlijnen om veelvoorkomende fouten en slechte praktijken te identificeren.

Het reviewen van code is belangrijk omdat niet iedereen de code op dezelfde manier schrijft. Er kunnen enkele fouten in de code zitten die door een ontwikkelaar is geschreven, of de code is mogelijk niet goed geoptimaliseerd. Om deze tekortkomingen te verhelpen, beoordeelt een team van ontwikkelaars de code en controleert op slecht geschreven code.

Waarom is geautomatiseerde codereview nodig?

Wanneer ontwikkelaars een bepaald stuk code beoordelen, hebben ze enkele basisprincipes of methoden voor het schrijven van code in gedachten. Met andere woorden, ze volgen een vooraf gedefinieerde set regels om een ​​goede codekwaliteit te garanderen. Dus waarom kunnen we het proces van het beoordelen van code niet automatiseren met behulp van vooraf gedefinieerde regels? Dat kan, en dat is wat geautomatiseerde codereview is.

Door het beoordelen van code te automatiseren via een reeks standaardregels, kunnen ontwikkelaars zich concentreren op het beoordelen van code voor complexere problemen. Geautomatiseerde codereview moet een aanvulling zijn op handmatige codereview om software van hoge kwaliteit te garanderen.

De ervaring van ontwikkelaars is nodig voor handmatige codereview, zodat ze meer genuanceerde problemen in code kunnen aanpakken, terwijl geautomatiseerde codereview tijd bespaart door veelvoorkomende fouten en slechte praktijken te identificeren die zich in een bepaalde codebase kunnen voordoen.

Hoe werkt geautomatiseerde codereview?

Geautomatiseerde codebeoordeling wordt uitgevoerd door een softwaretool die een bepaald stuk code controleert of valideert aan de hand van een aantal standaardrichtlijnen. Deze tools zijn veel sneller en kunnen een diepgaande codereview uitvoeren. De code wordt beoordeeld op zaken als beveiliging, codestijl, fouten of bugs, slechte praktijken, enz.

  Pas de positie, toegankelijkheid en meer van de Firefox-zijbalk aan

Nadat u de afwijkingen hebt geïdentificeerd, kunt u met behulp van een tool voor codebeoordeling die wijzigingen naar uw codebase pushen met behulp van tools zoals GitHub, GitLab, enz. Tools voor codereview kunnen ook worden geïntegreerd met tools voor codebeheer zoals GitHub , zodat u meldingen ontvangt wanneer uw tool voor codebeoordeling afwijkingen detecteert.

Waarom zou u een geautomatiseerde tool voor codebeoordeling gebruiken?

Handmatige codebeoordeling is uiterst belangrijk voor het identificeren van zeldzame problemen met de code. De expertise van ontwikkelaars kan worden gebruikt om een ​​nieuw perspectief te krijgen en problemen te identificeren die niet triviaal zijn.

Maar als u een geautomatiseerde tool voor codebeoordeling gebruikt, bespaart u niet alleen tijd, maar ook middelen. Geautomatiseerde codereview kan vanaf elke locatie worden uitgevoerd en is erg efficiënt. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een geautomatiseerde tool voor codebeoordeling:

 • Snel & Efficiënt
 • Nauwkeurigheid
 • Minder menselijke inspanning
 • Lagere kost
 • Integraties

Dingen om te overwegen bij het kiezen van een geautomatiseerde tool voor codebeoordeling

Hier zijn enkele punten waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een geautomatiseerde tool voor codebeoordeling:

 • Het zou gemakkelijk moeten kunnen worden geïntegreerd met uw bestaande workflow.
 • Het moet statische of dynamische codeanalyse uitvoeren volgens uw vereisten.
 • De tool zou snel beveiligingsproblemen in uw code moeten identificeren.
 • Het moet betrouwbaar zijn en mag niet te veel fout-positieven of fout-negatieven opleveren.

Met dat gezegd zijnde, laten we eens kijken naar enkele geautomatiseerde tools voor codebeoordeling die u kunt gebruiken om de kwaliteit van de code te verbeteren.

codacy

Codacy is een geautomatiseerde tool voor het beoordelen van code voor statische analyse. Statische analyse wordt uitgevoerd voordat uw code wordt uitgevoerd en wordt voornamelijk gebruikt om logica en codestijl te testen. Codacy kan worden geïntegreerd met populaire tools zoals GitHub, Slack, Gitlab, BitBucket, enz. Het ondersteunt ook meer dan 40 programmeertalen.

Enkele kenmerken van Codacy zijn als volgt:

 • Workflow-integratie – Codacy kan worden geïntegreerd met Slack, een communicatietool die kan worden gebruikt om ontwikkelaars op de hoogte te stellen wanneer dat nodig is.
 • Gebruikersbeheer – Het biedt een dashboard waar u alle leden van uw GitHub-organisatie kunt beheren.
 • Aangepaste configuratie – U kunt kiezen uit verschillende regels en standaarden die door Codacy worden geleverd, of u kunt het configuratiebestand gebruiken.
 • Codedekking – Houd bij welke coderegels worden beoordeeld en welke niet.
  Hoe PS4-foutcodes SU-30746-0, SU-42118-6 te repareren

Het biedt gratis toegang tot open-sourceteams, maar u moet betalen als u een individuele ontwikkelaar, klein team of teams op bedrijfsniveau bent.

Codebeat

Codebeat is een freemium-tool voor codebeoordeling die de kwaliteit van de code in zowel web- als mobiele applicaties kan bewaken. Het ondersteunt verschillende programmeertalen, waaronder Swift, Go, Javascript, Kotlin, Python, Objective-C, Ruby, Java en Elixir. Het gebruikt statische analyse om uw code te analyseren.

Functies:

 • Uitbreidbaar raamwerk voor softwareanalyse
 • Meertalige ondersteuning
 • Ondersteuning voor zelfgehoste projecten

Codebeat is een degelijke tool voor statische analyse. Het goede eraan is dat het een gratis abonnement biedt waarmee open-source repositories de tool kunnen gebruiken en het team kunnen beheren.

Deepsource

Deepsource is een tool voor het beoordelen en beheren van code waarmee u onderhoudbare en veilige software kunt bouwen. Het is een alles-in-één platform voor statische analyse, beveiligingsanalyse, codedekking, infrastructuur-als-code-analyse, coderapporten en nog veel meer.

Krediet: Deepsource

Functies:

 • Ondersteunt alle belangrijke programmeertalen.
 • Minder valse positieven.
 • Geheimen scannen – Waarschuwt als vertrouwelijke informatie zoals wachtwoorden of geheime sleutels worden gedetecteerd.
 • Betrouwbaar en veilig – Wijzigingen worden alleen aangebracht via pull-aanvragen zonder dat dit gevolgen heeft voor uw hoofdvertakking.

Een voordeel van het gebruik van Deepsource is dat u uw eigen Deepsource Enterprise Server zelf kunt hosten/implementeren op locatie of op uw eigen privé cloudopslagservice. Deze functie geeft u volledige controle over uw code en u kunt deze naar wens schalen.

Deepsource biedt een gratis abonnement voor persoonlijke accounts en kleine teams.

Snyk

Snyk is een codebeveiligingsplatform gericht op beveiligingsinformatie. Het kan automatisch beveiligingsproblemen in uw code identificeren en indien nodig ook repareren. De integratie met codebeheertools zoals GitHub is eenvoudig en handig.

Het maakt ook continue monitoring van uw code mogelijk wanneer u codeert en een wijziging aanbrengt. Het zal u op de hoogte stellen als het een beveiligingslek vindt met behulp van zijn beveiligingsinformatie. Ook kunnen pull-aanvragen (PR’s) automatisch worden gegenereerd voor beveiligingsoplossingen, waarbij u alleen de PR hoeft samen te voegen en verder kunt gaan.

  Hoe u gemakkelijk gegevens van uw computer naar uw telefoon kunt overbrengen

Functies:

 • Op ontwikkelaars gerichte beveiliging
 • Eenvoudige integratie
 • Moeiteloze automatisering
 • Cloud-beveiliging

Snyk biedt een gratis abonnement waarin u zijn producten kunt gebruiken, zoals Snyk Code, Snyk Open Source, Snyk Container & IaC. Onder zijn ondernemingsplan biedt het u een aangepaste prijsstructuur.

codegrip

Codegrip is een automatiseringstool voor codereview waarmee u al uw codereviewtaken op één plek kunt beheren. Het scant het project na elke commit van een ontwikkelaar. Het biedt ook een dashboard dat uw codedekking en andere statistieken weergeeft. Het helpt bij het beheren en corrigeren van codeduplicaties.

Functies:

 • Slappe integratie
 • Dashboardgericht
 • Bekijk regelaanpassing

Codegrip biedt een gratis abonnement en een door uzelf gehost abonnement, naast vele andere tariefplannen.

Codiga

Codiga biedt een aanpasbare statische code-analysetool die gemakkelijk kan worden geïntegreerd met uw IDE en workflow. Het werkt met populaire code-editors en IDE’s zoals VS Code, Visual Studio, JetBrains, enz. Het biedt real-time codereparaties rechtstreeks in uw IDE. Met behulp van git-hooks controleert het je code voordat het naar platforms zoals GitHub wordt gepusht.

Bron: Codiga

Functies:

 • Integratie met IDE en CI/CD
 • Autofixing-code
 • Realtime updates in IDE
 • Aangepaste regels voor codeanalyse
 • Detecteer gelekte geheimen

Codiga biedt een gratis abonnement voor open-sourceprojecten en individuen.

Conclusie

Geen enkel hulpmiddel is perfect. Zorg er bij het kiezen van een tool voor codebeoordeling voor dat deze aan uw vereisten voldoet en basisfunctionaliteiten biedt. Zoals eerder vermeld, concentreer u op de punten en selecteer uw gereedschap dienovereenkomstig.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze tools voor het beheren en controleren van codekwaliteit.

gerelateerde berichten