6 Beste GRATIS webhostingplatform

“De beste dingen in het leven zijn gratis”, luidt het lied. Dat is misschien niet het geval voor webhostingproviders, maar er zijn zeker behoorlijk goede opties die helemaal niets kosten, of bijna gratis zijn.

Sinds de begindagen van het wereldwijde web zijn er altijd manieren geweest om inhoud voor de massa te publiceren zonder een cent te betalen. Die manieren zijn door de jaren heen geperfectioneerd en tegenwoordig kun je geweldige websites publiceren, zelfs met een professionele uitstraling, helemaal gratis.

Denk aan open blogplatforms, zoals WordPress, Google’s Blogger of Tumblr. Of platforms voor het maken van webpagina’s, zoals Weebly of Wix. U kunt elk van deze opties kiezen om uw website te maken en te onderhouden zonder een dollar te investeren. En ook zonder de noodzaak om te leren over programmeren, webservers, Linux of andere geeky dingen.

Maar wat als je een nerd bent en je wilt verdiepen in dat geeky gedoe? Wat als je echt je handen vuil wilt maken met een aantal Linux-beheertaken, met Apache Server-configuratie, met MySQL-databasebeheer? Nou, je kunt dat ook doen zonder iets te betalen en een live website als een professional te beheren.

Voordat we beginnen met beoordelen, laten we iets duidelijk maken: alle gratis platforms – zelfs Weebly of Wix – bieden een essentiële service en laten je betalen voor alles wat je daarbovenop wilt. Denk bijvoorbeeld aan domeinnamen. Sommige gratis platforms laten je gewoon geen eigen top-level domein gebruiken — ze dwingen je om die van hen te gebruiken, en bieden je aan om een ​​beschikbaar subdomein te kiezen; tenzij je betaalt. Dus vergeet die coole domeinnaam die je bedacht hebt tijdens een slapeloze nacht.

SSL/TLS-certificaat is een andere functie die u mogelijk moet laten vallen als u niet wilt betalen. Dit kan vervelend zijn omdat zoekmachines de voorkeur geven aan websites die hun inhoud via een beveiligde verbinding aanbieden, en als u geen SSL implementeert, zal uw site niet goed scoren in de zoekresultaten van Google (of andere zoekmachines). Maar het goede is dat je gratis kunt beginnen en als het goed gaat en je site begint te schoppen, kun je daarna extra services kopen, zoals aangepaste domeinnamen en SSL-certificaten.

Houd er rekening mee dat de totale kosten hoger zullen zijn dan het kopen van een volledige service vanaf het begin. Dat is de prijs van het vermijden van risico’s en op veilig spelen. Nu, dat gezegd hebbende, laat de beoordelingen beginnen.

000Webhost

000Webhost wordt geëxploiteerd en is eigendom van Hostinger, een webhostingprovider met zeer betaalbare abonnementen (minder dan een dollar per maand). De gratis service biedt tot 1 domeinhosting met 300 MB opslagruimte, 1 MySQL-database, 1 FTP-account, maandelijks verkeer tot 3 GB en geen advertenties.

U krijgt ook een websitebouwer, cPanel en een automatisch installatieprogramma voor WordPress, maar geen e-mailaccounts of subdomeinen. De gratis service mist ook SSL-certificaten en ondersteuning via tickets – de enige optie is om naar de forums te gaan en te hopen dat iemand je twijfels beantwoordt.

Omdat je wordt ondersteund door Hostinger, kun je vertrouwen op de 99% uptime-belofte van 000Webhost en het feit dat ze al meer dan tien jaar actief zijn in de gratis webhostingbusiness.

Oneindige gratis

Terwijl je bladert Oneindigheid Free’s lijst met functies, je blijft je afvragen: “Waar zit het addertje?” Het antwoord is simpel: er is geen addertje onder het gras. Dit is een gratis webhosting met bijna geen beperkingen. Periode.

U kunt binnen enkele minuten een account aanmaken en meteen genieten van de voordelen van onbeperkte schijfruimte, onbeperkte bandbreedte, tot 400 MySQL-databases (de meeste providers bieden maximaal 1 of 2), gratis DNS en gratis SSL. Infinity Free biedt geen domeinregistratieservices, maar als u uw domeinnaam elders registreert, kunt u deze gratis bij hen hosten.

Infinity is naar verluidt de snelste gratis hosting ter wereld, volgens onafhankelijke tests. En het biedt een uptime van 99,9%, wat zelfs beter is dan sommige betaalde webhostingservices. Om uw gratis gehoste server te vullen met scripts en applicaties, kunt u het Softaculous automatische scriptinstallatieprogramma gebruiken. Hiermee kunt u met slechts een paar klikken meer dan 400 scripts, applicaties en contentmanagers zoals WordPress, Joomla, Drupal en meer installeren.

Als uw site echt succesvol wordt en u meer functies, meer serverkracht of 24/7 ondersteuning nodig heeft, kunt u upgraden naar een betaald abonnement van iFastNet Premium Hosting, de hoofdsponsor van Infinity Free. De plannen omvatten Cloudflare Railgun, IMAP/POP/SMTP-e-mailtoegang, volledige PHP-ondersteuning, volledig DNS-beheer en ontwikkelaarsfuncties zoals Perl/Python/Ruby on Rails-ondersteuning, MySQL-toegang op afstand en meer. Die plannen beginnen bij $ 3,99 per maand, wat niet zo’n grote investering is.

Awardruimte

Minuten nadat u een account op AwardSpace heeft aangemaakt, heeft u uw eigen server met 1 GB SSD-opslag en een website erop, gebouwd met uw keuze uit Zacky Website Builder, WordPress of Joomla. Zonder geld uit te geven, heb je één MySQL-database, 5 GB maandelijkse bandbreedte, 99,9% uptime en een domeinnaam met een ietwat onhandig achtervoegsel.

  5 manieren om Ubuntu te versnellen

Geen gratis SSL echter, maar je krijgt een standaard cPanel-frontend waar je alles kunt beheren en zelfs extra services kunt kopen die je misschien wilt, van verschillende SSL-certificaten tot virtuele privéservers.

Wanneer het volume van uw website groeit, hetzij in termen van de gepubliceerde inhoud of in de hoeveelheid verkeer die het ontvangt, kan de 5 GB aan maandelijkse bandbreedte of de 1 GB aan opslagruimte een beetje terughoudend aanvoelen. Als dat gebeurt, kunt u bladeren door de premium hostingplannen die AwardSpace te bieden heeft. Die abonnementen bieden – voor een redelijke prijs – onbeperkte opslagruimte en bandbreedte, meer databases, meer e-mailadressen en in het algemeen meer prestaties. Ze bieden ook 24/7 ondersteuning en een comfortabel aantal bezoeken per maand: 15.000 voor het instapmodel en 150.000 voor het hoogste niveau.

De premium abonnementen van AwardSpace hebben verrassend betaalbare prijzen, maar u moet worden gewaarschuwd dat ze alleen geldig zijn voor het eerste jaar van service – het prijskaartje stijgt een beetje na de eerste verjaardag van uw website.

Gratis webhostinggebied

Deze jongens begonnen met aanbieden gratis webhosting in 2005 en hebben dit sindsdien ononderbroken gedaan, zodat ze hun accounteigenaren garanderen dat hun sites niet van de ene op de andere dag zullen verdwijnen. De webhostingservice wordt onderhouden door vrijwilligers die het op prijs stellen wanneer u uw account opwaardeert naar een van hun echt betaalbare betaalde abonnementen of wanneer u hen gewoon bedankt voor het gratis geven van deze service.

De gratis webhostingservice zit boordevol functies, zoals ondersteuning voor IDN (internationalized domain name), snelle hosting via dedicated servers met meerdere CPU’s en SSD’s, 99,8% uptime, 1.500 MB ruimte, onbeperkt verkeer, Apache, PHP, tot 3 MySQL-databases aangedreven door MariaDB, dagelijkse back-ups en een rudimentair configuratiescherm (sorry, geen gratis cPanel). De service mist ook een sitebuilder en een installatie met één klik, dus u staat er alleen voor die taken.

In de lijst met functies staat een item met de tekst ‘geen advertenties voor nieuwe sites’. Dat betekent dat ze geen advertenties plaatsen op sites met een lage bandbreedte, wat eerlijk genoeg klinkt. Wanneer uw website veel bezoekers trekt, eindigt uw gratis rit en betaalt u voor een upgrade of beginnen de advertenties op uw pagina’s te verschijnen.

GratisHostia

Gratis Hostia’s “Chocolade” webhostingplan (ja, dat is de naam van het gratis plan; andere plannen hebben namen zoals “Wildhoney”, “Supernatural”, enz.) waarmee u een professioneel ogende site kunt maken met behulp van het installatieprogramma voor applicaties met één klik om Joomla, WordPress, PrestaShop of andere 50 PHP-webapplicaties te verkrijgen.

  Wat te verwachten van gesproken zoekopdrachten?

Het Chocolate-abonnement biedt tot 5 gehoste domeinen, 250 MB schijfruimte, 6 GB maandelijks verkeer, 1 MySQL-database (met 10 MB DB-opslag) en 3 e-mailaccounts. FreeHostia gebruikt een load-balanced clusterplatform op een datacenter in Steadfast, Chicago, VS. Deze infrastructuur biedt de fysieke omgeving die nodig is om de servers de klok rond te laten draaien.

Gratis hosting

FreeHosting’s gratis abonnement biedt een vrij standaard functieset: 10 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, 1 e-mailaccount en een meertalig cPanel. Het is een zeer populaire hostingprovider, met meer dan tien jaar ervaring en meer dan 15.000 klanten. Als uw site speciale functies vereist, kunt u add-ons kopen met een eenmalige betaling en blijft uw hostingplan gratis.

De kloof tussen het gratis en het betaalde abonnement is enigszins groot: van nul tot $ 7,99 per maand. Premium-functies kunnen de moeite waard zijn om die maandelijkse vergoeding te betalen omdat de beperkingen zijn gewist en u snellere servers, multi-site hosting, geautomatiseerde back-ups, webstatistieken en verhoogde PHP-uitvoeringstijd, geheugen en limieten voor uploadgrootte krijgt.

Is “gratis” de beste optie?

Misschien is “bijna gratis” beter, tenzij je niet te veel van je website verwacht. Ja, u kunt gratis beginnen en vervolgens upgraden naar een betaald abonnement, maar u moet bij dezelfde provider blijven of een hele sitemigratie uitvoeren, wat veel moeite kan kosten. Zoals je misschien al geraden hebt, gebruiken de providers in veel gevallen hun gratis abonnementen als lokaas om je naar hun betaalde opties te lokken.

Gratis een website beginnen is erg verleidelijk, vooral omdat het je doet denken dat je niets gaat investeren. Maar je zou het mis hebben: je zult je tijd besteden. Als je het op prijs stelt, en je waardeert de inhoud die je op je website wilt plaatsen, neem dan voordat je een van de gratis opties gebruikt, de tijd om ze grondig te analyseren.

Bedenk hoeveel ze zullen kosten wanneer uw website bezoekers begint aan te trekken, en u moet het serieus nemen. En vergelijk die analyse met de betaalbare webhostingservices die we hier hebben besproken. De beste dingen in het leven zijn tenslotte misschien niet gratis – gewoon bijna gratis.

gerelateerde berichten