6 beste hartslagmeter-apps voor uw Apple Watch

Het hart is een vitaal orgaan in het menselijk lichaam en is de reden dat je leeft.

Tegenwoordig neemt het aantal hartaandoeningen toe, zelfs in de jeugd, en statistieken geven aan dat een op de vijf patiënten met een hartaanval jonger is dan 40. Enkele van de meest voorkomende redenen voor een slechte hartaandoening kunnen zijn:

 • Spanning
 • Ongezonde levensstijl
 • Overmatig drinken en roken
 • Gebrek aan fysieke activiteit

Om deze aandoeningen op afstand te houden, schakelen veel mensen nu over op een gezondere levensstijl, waaronder minimaal 3 keer per week sporten.

De meeste artsen raden dagelijks minimaal 30 minuten lichaamsbeweging en een gezond dieet aan om uw hart actief en vrij van medische aandoeningen te houden.

Hartslagmeterfunctie op Apple Watch

De vraag rijst, hoe weet je of je genoeg calorieën binnenkrijgt of op de goede weg bent? Apple heeft een oplossing voor dit antwoord gelanceerd door een hartslagmeterfunctie op te nemen in hun horlogeserie.

Hiermee kunt u uw lichaam volgen tijdens verschillende fysieke activiteiten die u gedurende de dag uitvoert. U kunt uw hartslag controleren tijdens het lopen, sporten, rusten of woon-werkverkeer.

Het geeft je ook een rapport van je hartslag tijdens en na je trainingssessie, zodat je je hartconditie onder controle kunt houden.

In de recente Apple Watch-releases is de functie nog beter geworden en waarschuwt hij u nu in geval van een lage/hoge hartslag. Bovendien ondersteunt het een ECG-functie in het systeem om de test uit te voeren waar u ook bent. En ik zal je wat vertellen, experts hebben de nauwkeurigheid ervan geprezen.

⚠️ Opmerking: ook al is bekend dat de resultaten van het ECG meestal nauwkeurig zijn, deze functie mag alleen worden gebruikt als noodgeval en mag geen vervanging zijn voor medische diagnostische tests.

Apple Watch-gebruikers maken veel gebruik van de hartslagmeterfunctie, maar misschien wilt u nog een stap verder gaan en een extra app van derden downloaden om meer handige functies te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat u altijd veilig bent als het om uw gezondheid gaat.

  5 Beste Core Keeper-serverhosting voor iedereen

In dit bericht bespreken we de beste hartslagmeter-apps voor je Apple Watch die je kunt downloaden en meteen kunt gebruiken.

Hoe u deze apps op uw Apple Watch installeert

Het downloaden van nieuwe apps uit de App Store op je Apple Watch is supereenvoudig en kan in deze eenvoudige stappen:

Stap 1: Open de App Store op uw Apple Watch.

Stap 2: Gebruik de kroon om door de lijst met apps te bladeren of gebruik de zoekbalk om naar de gewenste app te zoeken.

Stap 3: Zodra u de app ziet die u wilt installeren, tikt u op “Krijgen”, en dat is het dan.

De app wordt op uw Apple Watch geïnstalleerd en is toegankelijk via de hoofdpagina.

Voordelen van hartslagmeter-apps

Verschillende apps hebben verschillende en unieke functies, wat er allemaal op neerkomt welke je kiest.

Er zijn echter enkele algemene voordelen die elke hartslagmeter-app moet hebben. Hier zijn er een aantal:

 • Thuis vitale functies bewaken
 • Hartslag volgen tijdens het sporten
 • Bewaking van stress- en activiteitsniveaus gedurende de dag
 • Realtime feedback geven
 • Het controleren van de kwaliteit van de slaap

Nu we een behoorlijke hoeveelheid kennis hebben verzameld over hartslagmeter-apps voor onze Apple Watch, laten we naar de lijst met opties gaan, zodat u degene kunt kiezen die u wilt.

HeartWatch

Met meer dan 1 miljoen gebruikers wereldwijd en een gebruikersbeoordeling van 4,7/5 sterren, maakt HeartWatch van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid hun #1 prioriteit, en we zijn er voor.

Met deze app kun je je hartslag volgen tijdens het lopen, slapen, sporten of andere activiteiten. Het waarschuwt u ook wanneer de hartslag plotseling laag/hoog wordt.

U kunt op elk gewenst moment nauwkeurige statistieken over uw trainingen ontvangen en live uw hartslag volgen.

HeartWatch is een topkeuze voor mensen in meer dan 50 verschillende landen, en het is ook compatibel met meer dan 10 verschillende talen.

Om nog maar te zwijgen, u kunt er altijd zeker van zijn dat uw privacy goed wordt beschermd. Aangezien dit een betaalde app is, bevat deze geen advertenties om een ​​ononderbroken ervaring te bieden.

Hartanalysator V9

Heart Analyzer v9 is een vertrouwde app die functies van het volgende niveau biedt om uw dagelijkse stressvrij te maken, wetende dat de gezondheid van uw hart onder controle wordt gehouden.

  Hoe een ei uit te broeden in Pokemon Go

Hier zijn enkele van de vele dingen die het doet:

 • Presenteert gezondheidsgegevens in grafieken, rapporten en statistieken
 • Het geeft je een samenvatting van de dag op het dashboard
 • Hiermee kunt u trainingen bekijken
 • Het geeft u de mogelijkheid om gezondheidsrapporten naar pdf’s te exporteren

Je kunt ook een handmatige hartslagmeting activeren en een aantal andere coole functies gebruiken, dus ik raad je aan deze eens te proberen.

cardiogram

Als u op zoek bent naar een app die uw hartslag controleert en u helpt symptomen van hartaandoeningen op te sporen, dan is Cardiogram uw keuze.

Met meer dan 6,2 miljoen downloads is deze handige app een klinisch gevalideerde hartslagmeter die je helpt met dagelijkse overzichtsstatistieken in een interactieve hartslagvisualisatie.

U kunt de functie voor aanpasbare gewoonten gebruiken om uw medicijnen, veranderingen in levensstijl, dagelijkse stemmingen, notities en meer in te loggen.

Bovendien worden uw trainingen en slaapcycli gecontroleerd en geanalyseerd voor medische doeleinden.

Qardio Hart Gezondheid

Qardio Heart Health is een bekroonde app die kan worden gekoppeld aan andere Qardio-apparaten en naadloos kan worden verbonden met Apple Watch. U kunt het volgende volgen:

 • Bloeddruk en bloedzuurstof
 • Hartslag en onregelmatige hartslag
 • 12 statistieken voor lichaamssamenstelling (BMI, spieren, lichaamsvet, botten, water en meer)
 • Lichaamsgewicht
 • De lichaamstemperatuur verandert

Deze app is in de markt vooral bekend om zijn intuïtieve interface en nauwkeurige resultaten. Niet te vergeten, het stelt je ook in staat om doelen en herinneringen in te stellen voor gepersonaliseerde zorg.

U kunt zich abonneren op de premiumversie van de app om maximale voordelen te behalen.

Bekijk ook: Top slimme gezondheidstracker voor een beter leven

Hart grafiek

Zoals de naam al doet vermoeden, is Heart Graph een expert-app die je hartslaginformatie geeft in real-time grafieken om medisch jargon te minimaliseren.

U kunt aan de slag met de gratis versie zonder advertenties. Het ondersteunt Bluetooth-sensoren die hand in hand gaan met je Apple Watch. U kunt uw sessies ook offline bekijken en bestaande trainingsgegevens importeren.

Bovendien kunt u via Apple Health een doel voor calorieverbranding volgen en instellen voor een training. De app is erg kieskeurig over uw training, omdat deze de hartslag dienovereenkomstig volgt.

  Voeg kleurfilters toe aan video's op je iPhone

Over het hoofdgedeelte gesproken, u kunt uw hartslag volgen tijdens het uitvoeren van activiteiten zoals dans, yoga, toneelstukken, enz., en u kunt zeer nauwkeurige resultaten verwachten.

FITIV-pulshartslagmeter

Een multifunctionele app waarmee je op tal van manieren fit kunt blijven, FITIV Pulse Heart Rate Monitor, zal je niet teleurstellen. Het heeft live-activiteiten, dynamische eilandondersteuning en een trainingstracker.

Je ontvangt ook een op maat gemaakte trainingservaring met live coaching, trainingsanalyse, trainingsmotivatie en nog veel meer om je doelen te verpletteren.

Hier zijn enkele andere geweldige functies van deze app:

 • Een blik op trainingsstatistieken vanaf uw vergrendel-/startscherm
 • Maak afzonderlijke gezondheids- en fitnessdashboards
 • Stream live trainingsgegevens van uw Apple Watch naar uw iPhone

Je krijgt ook toegang tot 100 ingebouwde trainingstypes en aangepaste opties. Dit is de beste keuze voor jou als je van sport en hardcore-activiteiten houdt. Het ondersteunt Watch OS9 draaien.

Opmerking van de auteur

De ingebouwde hartslagmeterfunctie op Apple Watch heeft al zijn voordelen, maar een app van derden kan u helpen de volgende stap te zetten op het gebied van gezondheid en fitheid.

Denk eraan om uw behoeften en verwachtingen in overweging te nemen voordat u een van de bovenstaande apps downloadt, aangezien ze allemaal variëren met hun functies, dus het is belangrijk om zeker te weten wat u zoekt.

Het spreekt voor zich dat ze allemaal geweldig werk leveren in hun respectieve reeks mogelijkheden, aangezien u ze gebruikt met uw vereisten in gedachten.

Als u alleen uw hartslag wilt controleren, is een app als HeartWatch voldoende. Als je echter van intensieve training houdt en op dat gebied hulp nodig hebt, zou de FITIV-pulshartslagmeter perfect voor je werken.

Vervolgens kun je de beste fitness-apps bekijken.

gerelateerde berichten