6 Beste Hyper-V-bewakingssoftware voor betere inzichten

Microsoft Hyper-V biedt een geweldige manier om schaalbare en veilige virtuele machines te maken die draaien op Windows, Linux en andere besturingssystemen.

Hyper-V-bewakingssoftware helpt om Hyper-V de klok rond te bewaken om de prestaties te verbeteren, knelpunten te voorkomen en MTTR (Mean Time to Repair) te verminderen.

Wat is het Hyper-V-platform?

Hyper-V is de naam van een Microsoft virtualisatieplatform. Het is een software-architectuur waarmee talloze virtuele machines tegelijkertijd op één fysieke host kunnen worden uitgevoerd, waardoor bedrijven eenvoudig een groot aantal virtuele machines kunnen bouwen en beheren.

Organisaties en bedrijven van elke omvang gebruiken Microsoft Hyper-V om virtuele machines te maken en te beheren, die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals het uitvoeren van meerdere besturingssystemen, toepassingen en services. Er ontstaat dus de noodzaak om deze efficiënt en effectief te onderhouden en te beheren.

Waarom is het nodig om Hyper-V-omgevingen te bewaken?

Hyper-V-bewakingssoftware bewaakt de Hyper-V-infrastructuur om ervoor te zorgen dat alle gehoste virtuele machines actief zijn. De software helpt bij het bewaken van het gebruik van bronnen, virtuele hardware en services en waarschuwt de beheerders na het overschrijden van de drempel.

Dankzij de flexibiliteit kunt u uw virtuele machines beheren zonder dat u fysiek aanwezig hoeft te zijn op de server, wat helpt om de arbeidsuren en kosten te minimaliseren.

Belangrijkste voordelen van monitoringtools om Hyper V-omgevingen in de gaten te houden

 • Moeiteloos beheer vanuit een centrale locatie
 • Toegewijde Hyper-V-serverbewaking maakt proactieve maatregelen mogelijk om aanzienlijke downtime en onderbrekingen te voorkomen.
 • Mogelijkheid om virtuele zombiemachines te identificeren en bezette bronnen vrij te geven
 • Helpt bij het vinden van prestatieknelpunten

Het komt erop neer dat bedrijven door het gebruik van Hyper-V-bewakingssoftware concurrerend en compliant kunnen blijven in de groeiende markt door gebruik te maken van uitgebreide functies voor rapportage, waarschuwingen en foutbeheer.

Volgens een onderzoek heeft Microsoft Hyper-V met 10,66% het op een na hoogste marktaandeel in deze branche. Het is een feit dat het configureren en beheren van Hyper-V-omgevingen complex, tijdrovend en foutgevoelig kan zijn.

IT-specialisten kunnen snel Hyper-V-bewakingssoftware gebruiken om de Hyper-V-omgeving te beheren en te bewaken. Laten we de beste Hyper-V-bewakingssoftware bekijken in de onderstaande subsectie:

PRTG Hyper-V-bewaking

PRTG Hyper-V-bewakingssoftware (onderdeel van PRTG Network Monitor) is een van de meest uitgebreide en detailgerichte software in deze categorie. Het is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van degenen die Hyper-V gebruiken in hun serverruimtes en datacenters.

Het is een van de zeer vertrouwde software in dit segment met een gebruikersbestand van ongeveer 5 lakh en wordt erkend als een leider in dit domein. Het biedt een enkel glas om een ​​volledige Hyper-V-infrastructuur te bewaken en te beheren, en biedt up-to-the-minute inzicht in en controle over alles wat er in uw omgeving gebeurt.

  5 beste IT-bedreigingsbewakingssystemen en waarom u het nodig heeft

De Hyper-V-sensoren volgen en bewaken Hyper-V-hosts, virtuele machines en gedeelde Cluster-volumes en consolideren deze informatie in één centraal dashboard, waardoor beheerders gemakkelijk waakzaam kunnen blijven.

De balanceringstechnologie zorgt ervoor dat de werklast gelijkmatig over alle hosts wordt verdeeld, waardoor prestatieproblemen worden opgelost en het systeem crasht.

Topfuncties

 • Vooraf geconfigureerde sensoren helpen bij het snel instellen en maken het gemakkelijk om te starten.
 • Compatibel met Android- en iOS-apparaten voor monitoring onderweg.
 • Aangepaste waarschuwingen voor drempeloverschrijdingen om vertragingen en zelfs aanzienlijke storingen te voorkomen.
 • Vereenvoudig het oplossen van problemen door direct naar de bron van fouten te navigeren

PRTG Hyper-V-bewakingssoftware is een one-stop-platform voor het volgen, bewaken en oplossen van problemen met de beste virtuele omgevingen zoals Hyper-V, VMware en Citrix. Het is een robuuste, betrouwbare en gebruiksvriendelijke monitoring- en beheertool die on-premises, in de cloud of in een hybride cloudomgeving kan worden gebruikt.

De volledige versie kan 30 dagen gratis worden getest; daarna schakelt de software automatisch over naar een gratis editie met beperkte functies. Het licentiemodel is gebaseerd op het model per server.

Manageengine Hyper-V-beheer

De functie Manageengine OpManager Hyper-V helpt bij het beheren van Hyper-V-farm, inclusief Hyper-V-hosts, virtuele machines en datastores.

Hyper-V-integratietools bieden u een centrale plek waar u uw Hyper-V-omgevingen vanaf één locatie kunt bewaken en besturen en de mogelijkheid om Hyper-V-omgevingen op meerdere hosts tegelijk te implementeren en bij te werken.

Het stelt beheerders ook in staat Hyper-V te implementeren op nieuwe hostinstallaties, bestaande hosts opnieuw te installeren of services te migreren van on-premise Hyper-V naar Azure. Het ondersteunt ook andere virtuele platforms, zoals Citrix XenServer, VMware en Oracle VirtualBox.

Bovendien biedt het geavanceerde functies zoals Hyper-V-foutbeheer, dat ernstige waarschuwingen escaleert als het wordt genegeerd. De grondige rapportage-architectuur stelt belanghebbenden in staat toegang te krijgen tot de huidige situatie en toekomstige schaalplannen te maken.

Topfuncties

 • CLI- en SNMP-protocollen om virtuele machines te bewaken op basis van het Linux-platform.
 • 40 prestatiebewakingstellers om CPU, geheugen, schijf-I/O en andere hardwarebronnen te volgen.
 • Identificeert virtuele zombiemachines (VM’s) om bronnen vrij te maken en de prestaties te verbeteren.
 • Creëert een realtime Hyper-V-toewijzing van hosts, VM’s en datastores.

ManageEngine OpManager Hyper-V-beheertool is een robuuste maar gebruiksvriendelijke oplossing voor systeembewaking en -beheer die diepgaande zichtbaarheid en controle biedt over het beheer en de prestaties van complete virtuele bronnen. De software kan 30 dagen gratis worden uitgeprobeerd en kan later worden geüpdatet naar een professionele of enterprise-editie.

Gratis Hyper-V-serverconfiguratietool

ManageEngine OpManager biedt een gratis Hyper-V-serverhulpprogramma dat helpt bij het configureren van virtuele Hyper-V-serverbronnen zoals processor, geheugen en harde schijf en ook helpt om de servers op afstand in en uit te schakelen.

De tool houdt het gebruik van CPU, opslag, geheugen en netwerkverkeer van de hostserver in realtime bij. Het loont de moeite om deze tool uit te proberen in kleine tot grote ondernemingen.

  Hoe vaak werkt Google Chrome bij?

SolarWinds Virtualisatie Manager (VMAN)

SolarWinds VMAN is een uitgebreid virtualisatieplatform voor VMware-, Nutanix- en Microsoft Hyper-V-hypervisors, zowel on-premises, hybride als in de cloud. Het biedt een gecentraliseerde console voor het beheren, bewaken en inrichten van virtuele machines en containers.

Het is een moderne, intuïtieve interface waarmee beheerders multi-tenant-omgevingen kunnen beheren, virtuele machines kunnen schalen en beheren en aangepaste container-images kunnen maken en beheren.

Het platform stelt u in staat om uw volledige virtuele infrastructuur, van uw fysieke servers en opslag tot uw virtuele machines en hypervisors, in realtime te beheren.

Hiermee kunt u uw virtuele infrastructuur bewaken, configureren en beheren vanaf één console, waardoor u direct toegang hebt tot kritieke informatie over uw virtuele infrastructuur.

Het geeft je ook de mogelijkheid om je virtuele machines te beveiligen en te beheren met één enkel venster, waardoor je de mogelijkheid hebt om snel beveiligingsmaatregelen te automatiseren en de tijd die nodig is om nieuwe virtuele machines te bouwen, testen en implementeren te verminderen.

Topfuncties

 • De wildgroeibeheerfaciliteit helpt bij het terugwinnen van afvalbronnen, VM’s van de juiste grootte en het verwijderen van verweesde VMDK-bestanden.
 • Het intuïtieve platform helpt beheerders bij het analyseren en voorspellen van toekomstige workloads.
 • Berekent en kosten van virtuele infrastructuur voor betere IT-budgettering.

Het is een effectieve en veelzijdige tool die is ontworpen om virtuele machines te bewaken en verschillende nuttige observaties in één enkele interface te verzamelen. Het platform biedt uitgebreid inzicht in de gezondheid en prestaties van de infrastructuur. Gedurende 30 dagen is de volledig functionele versie gratis beschikbaar; daarna kunnen een abonnement en eeuwigdurende licenties worden gekocht.

eG Innovations Citrix Hypervisor Monitoring

Voor Citrix XenServer en Hyper-V gevirtualiseerde datacenters is de eG Enterprise Citrix Hypervisor een geautomatiseerd beheerplatform dat de serverdichtheid verhoogt, de kosten verlaagt en het beheer stroomlijnt.

Alle gevirtualiseerde Citrix XenServer- en Hyper-V-resources en -services, inclusief fysieke, gevirtualiseerde en gecontaineriseerde bronnen, kunnen via één enkel venster worden beheerd en bekeken.

Om IT-activiteiten te stroomlijnen en tijd en geld te besparen, biedt het ook een raamwerk voor het snel implementeren van nieuwe en verbeterde services en mogelijkheden, zoals High-Availability voor XenServer en Hyper-V.

Het helpt bedrijven om MTTR (Mean Time to Repair) te verminderen en hun infrastructuur te optimaliseren door volledig inzicht te krijgen in de Citrix-hypervisor, virtuele machine en applicatieprestaties. Daarnaast omvat eG Enterprise platforms die onder andere VMware, Oracle, Nutanix, Microsoft Hyper-V en Red Hat ondersteunen.

Topfuncties

 • Ingebouwde capaciteitsbenuttingsrapporten die hypervisorbelastingen voorspellen.
 • De automatische basislijning van dagelijkse handelingen voor proactieve waarschuwingen voordat de gebruiker het merkt.
 • Gepatenteerde autocorrelatietechnologie voor analyse van de oorzaak.
 • Werkt met on-premises implementaties, hybride cloud en cloudomgevingen.

Eginnovations Citrix Hypervisor Monitoring voldoet aan uw behoeften als u op zoek bent naar volledige zichtbaarheid van de prestaties van de Citrix-infrastructuur en andere virtualisatieplatforms en het bewaken van de prestaties van elke laag en laag van de end-to-end service. De prijsstructuur is afhankelijk van verschillende implementatiemethoden, waaronder eeuwigdurend, abonnement en SaaS.

  Een slimme garage opzetten

LogicMonitor Microsoft Hyper-V-integratie

Op SaaS gebaseerde LogicMonitor lokaliseert en houdt de gezondheid en prestaties bij van Microsoft Hyper-V en VM’s, opslagapparaten, virtuele adapters en andere hardwarebronnen. Het verzamelt veel prestatiegegevens, wat een ongeëvenaard inzicht geeft in uw Hyper-V-infrastructuur en -activiteiten.

Het biedt een grondig inzicht in een Hyper-V-implementatie, zowel in de cloud als on-premises, en houdt alles nauwlettend in de gaten, van de host tot de opslag tot het netwerk.

Het detecteert en bewaakt automatisch al uw virtuele machines en volgt het CPU-gebruik, geheugengebruik, netwerk en opslagbronnen die helpen bij het identificeren van inactieve virtuele machines.

Topfuncties

 • Beheerders kunnen VM-prestatieproblemen snel en eenvoudig isoleren dankzij gedetailleerde analyses en meldingen.
 • Bewaakt virtuele Hyper-V-netwerkparameters zoals virtuele switches en poortgegevens.
 • Bewaakt en geeft meldingen voor externe bronnen, waaronder de voeding, de ventilator en de chassistemperatuur.

LogicMonitor elimineert de onzekerheid over de vraag of Microsoft Hyper-V-virtualisatie bronnen buitensporig of inefficiënt verbruikt door de bewaking van Microsoft Hyper-V-systemen te automatiseren. De licentie is beschikbaar in hybride en volledig observeerbare modellen, afhankelijk van het aantal apparaten en extra functies.

Opsview Microsoft Hyper-V Server Agentless Monitoring

Opsview enterprise-grade monitoring- en beheersysteem voor een operationeel beeld op hoog niveau van een IT-infrastructuur met componenten van het hele netwerk, zoals servers, netwerkapparaten, opslagsubsystemen, hypervisorinfrastructuur, enz.

De Opspack-component van het Opsview-monitorsysteem helpt bij het beheren en bewaken van Hyper-V Server Agentless.

Met deze Opspack kunt u hardwarestatistieken in de gaten houden, waaronder virtuele schijven, netwerkadapters, CPU-gebruik, machine-uptime en een lijst van de gasten die momenteel actief zijn naast host- en virtuele componenten.

Beheerders kunnen de systemen eenvoudig vanaf verschillende externe plaatsen, zoals cloudservers, externe kantoren, on-premises servers en op een mobiel apparaat, bewaken met behulp van Opsview Agentless Monitoring Services, en ze kunnen direct waarschuwingen ontvangen wanneer zich een probleem voordoet.

Conclusie

Elke organisatie heeft een unieke nalevingsdoelstelling voor het onderhouden en bewaken van virtuele netwerken, maar het in de gaten houden van een paar kritieke componenten van de Hyper-V-infrastructuur zou helpen om het netwerk stabiel en foutloos te houden en de impact van netwerkstoringen op het bedrijf te verminderen .

Met Hyper-V-bewakingssoftware kunt u de prestaties van uw Hyper-V-hosts, virtuele machines en containers in realtime volgen. Een van de belangrijkste voordelen is het oplossen van knelpunten, het verbeteren van de prestaties, het verminderen van klachten en het schalen van implementaties met voorspellende statistieken.

gerelateerde berichten