6 Beste iPhone- en iPad-back-uptool [iOS Backup Software]

Het maken van een back-up van gegevens is waarschijnlijk het meest over het hoofd geziene aspect van het gebruik van een digitaal apparaat, maar is ongetwijfeld het belangrijkste.

De belangrijkste reden is dat uw apparaat zonder uw gegevens letterlijk nutteloos is, behalve een paar vooraf gebouwde apps die offline werken. Anders dan dat, is het grotendeels afhankelijk van uw gegevens. Het maken van een back-up van gegevens is dus essentieel om ervoor te zorgen dat als uw apparaat wordt weggevaagd, u uw gegevens nog ergens hebt opgeslagen om het terug te brengen.

Bovendien helpt het je:

  • Krijg snel toegang tot uw bestanden.
  • Bestanden overzetten van het ene apparaat naar het andere
  • Kom tot rust

er is iCloud dat maakt een goede back-up; het is echter niet de meest geavanceerde en mist een heleboel goede functies in vergelijking met degene die ik in dit artikel zal opsommen. Met deze back-uptools voor de iPhone en iPad kunt u meer doen dan alleen uw gegevens opslaan.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we meteen in de lijst springen.

iCareFone

Maak eenvoudig een back-up van uw IOS-gegevens op de computer met iCareFone.

Hiermee kunt u met slechts een paar klikken duplicaten importeren, exporteren, toevoegen en zelfs verwijderen, en dat ook nog eens gratis. U kunt tal van zaken beheren, waaronder contacten, berichten, foto’s, video’s, apps en bladwijzers. Het verbazingwekkende is dat je zonder enige beperking mediabestanden kunt overzetten tussen andere IOS-apparaten en iTunes.

  Hoe wifi-wachtwoord te delen in iOS, tussen apparaten

Afgezien van de back-up / herstelfuncties van iCareFone, kunt u ook onverwachte problemen met uw IOS-apparaat oplossen, zoals:

  • Touch ID-storing
  • Snel leeglopen van de batterij
  • Oververhit apparaat
  • Herstelmodus bevriest
  • Scherm blijft hangen op het Apple-logo.

Voor extra veiligheid kunt u foto’s coderen met een wachtwoord en ze herstellen zonder gegevensverlies.

Dr.Fone

Dr.Fone laat u snelle back-ups maken van uw iPhone/iPad-gegevens naar uw computer en iCloud/iTunes-back-ups terugzetten naar uw IOS-apparaat zonder u zorgen te maken over gegevensverlies. Het enige dat nodig is, is één klik om uw apparaat aan te sluiten en de back-up te starten, te selectief. Dit betekent dat u niet alles op uw apparaat hoeft te back-uppen en terug te zetten. Selecteer gewoon degene die je wilt doen, en je bent klaar om te gaan.

Van notities, belgeschiedenis en spraakmemo’s tot foto’s, video’s en berichten, met Dr.Fone kunt u een back-up maken van een groot aantal verschillende gegevensopties. U kunt gratis aan de slag met de gratis proefperiode voordat u op een betaald abonnement springt vanaf slechts $ 19,99 per jaar.

iMazing

Geniet van automatische en draadloze back-ups met iMazing’s geweldige technologie die u controle en gemak geeft. U kunt het on-demand doen of het dagelijks, wekelijks of maandelijks plannen, afhankelijk van uw gemak.

Al uw back-upgegevens kunnen veilig worden opgeslagen en u kunt elke versie binnen enkele minuten herstellen. Met end-to-end en AES-256-codering is er ook geen kans dat uw gegevens overal kunnen worden gemanipuleerd. U kunt achterover leunen, wetende dat het proces allemaal veilig is.

U kunt uw back-upgegevens exporteren naar uw Mac, Windows-computer, externe schijf of zelfs NAS-schijf.

  Verzend bestanden en tekst tussen Mac- en iOS-apparaten met Copybin

FonePaw

Nog een geweldige kanshebber in de lijst, FonePaw, kunt u een back-up maken van en gegevens herstellen vanaf uw IOS-apparaat. Eenmaal verbonden met uw Windows/Mac-computer, begint het met het scannen van uw telefoon op gegevens, waarna u met één klik een back-up van alle gegevens hoeft te maken. Het beste is dat u meerdere back-ups kunt maken zonder de oude te overschrijven.

Afgezien van back-up en herstel, kan FonePaw u helpen uw verloren bestanden op te halen van iCloud en iTunes. Als je kleine problemen hebt met je IOS-apparaat, zoals bevriezing, dan kan deze service dat ook repareren. Praten over behulpzaam zijn op meerdere manieren!

U kunt deze software om te beginnen gratis downloaden.

iTransor

Met iTransorkunt u op effectieve wijze een back-up maken van gegevens, deze herstellen en exporteren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over gegevensverlies tijdens het proces. U kunt gegevens van het ene apparaat naar het andere overbrengen en gegevens van bepaalde apps back-uppen/herstellen, zoals WhatsApp en WeChat.

Een interessant kenmerk van deze service is dat u de gegevens kunt bekijken voordat u ze herstelt, zodat u zeker weet wat u doet. Ook kunnen de back-upberichten van apps zoals WhatsApp worden opgeslagen in verschillende formaten, waaronder HTML en XLS, terwijl de mediabestanden in hun oorspronkelijke vorm blijven.

iTransor wordt onderschreven door enkele van de grootste merken zoals Techradar en Tech Advisor, dus u kunt er zeker van zijn dat er niet veel te twijfelen is over hun service.

Acronis

Acronis Cyber ​​Protect heeft het gemakkelijk gemaakt om snel een back-up van de gegevens te maken om de gebruiker te beschermen tegen cyberdreigingen. Het is een perfecte oplossing die integratie voor cyberbeveiliging en gegevensbescherming mogelijk maakt. De tool beschermt alles, van applicaties tot bestanden, systemen tot foto’s, en maakt back-ups, waardoor de kosten van complexiteit worden geëlimineerd.

  Privé contacten delen tussen Android- en iOS-apparaten

Gebruikers kunnen eenvoudig van alles een back-up maken naar Acronis Cloud en uw systeem indien nodig herstellen. Met een paar klikken kan men snel nieuwe hardware en het hele systeem herstellen. De cloud-naar-cloud-back-ups worden met een paar klikken direct gemaakt voor het Microsoft 365-account.

Het volgt de 3-2-1 back-upregel die back-upbestanden lokaal opslaat op externe kopieën, netwerkschijven, externe harde schijven, NAS-apparaten, enz. De servers en externe netwerkcomputers kunnen de gegevens gemakkelijk opslaan als een preventieve maatregel tegen lokale schade. Er zijn verschillende edities, zoals Premium en Advanced, die cloudopslag bieden aan de Acronis Cyber ​​Protect Home Office, zodat gebruikers overal toegang hebben tot gegevens.

Conclusie

De bovenstaande tools zijn voldoende opties om uit te kiezen om moeiteloos een back-up te maken van uw IOS-gegevens. Als u hulp nodig heeft bij het herstellen van uw reeds verloren gegevens, moet u deze tools eens bekijken.

gerelateerde berichten