6 beste online spreadsheetoplossingen voor samenwerkende teams

Of het nu gaat om het MKB, het MKB of ondernemingen, bijna elk bedrijf gebruikt spreadsheets in hun dagelijkse activiteiten voor betere workflows. Tegenwoordig gaat het bij spreadsheets niet alleen om een ​​Excel-bestand op je computer. Ze zijn een manier geworden om met het team samen te werken om de productiviteit en efficiëntie te verhogen.

Effectieve externe werkruimten zijn tegenwoordig de behoefte van het uur, en het begint met het maken van elk proces, inclusief het online maken en bewerken van spreadsheets. Werknemers willen altijd, overal en op elk gewenst apparaat toegang hebben tot hun documenten. Dit is alleen mogelijk als de online spreadsheets beschikbaar zijn, zodat iedereen die toegang heeft tot dat bestand het onderweg kan bewerken.

De spreadsheets zijn geïntroduceerd om te helpen bij de financiën van een bedrijf, maar het doet meer dan alleen uw budget en uitgaven bijhouden. Ze spelen een cruciale rol op elke afdeling en kunnen taken uitvoeren die tijd besparen, workflows verbeteren en de efficiëntie verhogen.

Als u cloudgebaseerd of online Excel gebruikt, kan het fungeren als een centrale plek voor uw team om samen te werken aan projecten en de voortgang bij te houden. U kunt ook voorwaardelijke opmaak- en gegevensvalidatielijsten gebruiken om te weten wie aan welke taken werkt en wat hun huidige status is.

Hier zijn enkele van de beste Excel-alternatieven voor uw bedrijf, zodat uw team beter kan werken en samenwerken.

Smartsheet

Smartsheet is een online Excel-alternatief waarmee u gegevens effectief kunt projecteren. De gebruikersinterface is relatief eenvoudig te begrijpen en stelt uw externe teams in staat om op één plek rapporten te maken en projecten te beheren. Het biedt ook een formulierfunctie die kan worden gedeeld met uw klanten, team en anderen. De gegevens worden automatisch opgeslagen in het Excel-blad in het opgegeven formaat.

  Hoe Skype-hoogtepunten te delen, ook wel een Skype-verhaal genoemd

Smartsheet is een zeer schaalbaar, no-code cloudgebaseerd platform.

Het platform verenigt samenwerking, workflows en contentbeheer op één flexibel, veilig platform. Meer dan 90% van de Fortune 100-bedrijven gebruikt het platform en 80% gebruikt het om af te stemmen op de bedrijfsdoelen. Geef mensen de kracht om workflows te automatiseren en oplossingen te ontwerpen die werken op basis van hun behoeften met de IT-eisen op het gebied van beveiliging en toezicht.

Zoho-blad

Zoho-blad is intelligente online spreadsheetsoftware die meer dan 350 ingebouwde functies biedt met een optie om aangepaste functies te creëren met minimale of geen codering. U kunt spreadsheets maken, bewerken en delen met uw team.

Houd uw voortgang bij met checklists, maak validaties voor gegevensinvoer en automatiseer uw dagelijkse taken. Publiceer specifieke bereiken van uw spreadsheet online of het hele bestand, en sluit uw bestanden in uw blogpost in. U kunt uw spreadsheets zelfs downloaden als andere bestandstypen, zoals .pdf of .html.

Google Spreadsheets

Google Spreadsheets interface lijkt veel op Excel en is een perfect Excel-alternatief. Het biedt zowel een gratis versie voor persoonlijk gebruik als een betaalde versie voor zakelijke doeleinden. Als onderdeel van Google Workspace kunt u Google Spreadsheets integreren met andere toepassingen zoals Google Analytics, Google Formulieren en vele andere add-ons van derden.

Het is moeiteloos om gegevens uit Google Spreadsheets te importeren of exporteren en biedt gebruikers webgebaseerde “overal” toegang.

Google Spreadsheets laat uw gegevens opvallen met indrukwekkende grafieken en diagrammen. De ingebouwde formules en draaitabellen en voorwaardelijke opmaakopties helpen tijd te besparen en routinetaken met spreadsheets te stroomlijnen. Het is ook mogelijk om de revisiegeschiedenis te bekijken om oudere versies van dezelfde spreadsheet te bekijken, gesorteerd op datum en wanneer u de wijziging heeft aangebracht.

  Hoe vind ik mijn e-mail verbergen in de mail-app

Gebruik het deelvenster Verkennen om een ​​overzicht van uw gegevens te krijgen, inclusief informatieve samenvattingen en verschillende vooraf ingevulde grafieken waaruit u kunt kiezen.

Luchttafel

Luchttafel biedt meer dan spreadsheets.

Gebruik als kalender, projecttracker, formulier, sales-CRM of productplanner om op verschillende manieren data te visualiseren en apps te bouwen. Het is in hoge mate aanpasbaar en kan worden geïntegreerd met veel toepassingen van derden. Het heeft een eenvoudig te gebruiken interface.

U kunt relaties leggen tussen gegevenssets binnen elke “basis” of tabel, draaitabellen en grafieken, en formules gebruiken samen met vele projectbeheer- en samenwerkingsfuncties.

Er zijn zowel gratis als betaalde versies beschikbaar om u te helpen slimmer te werken en uw productiviteit te verbeteren. Meer dan 200.000 organisaties hebben applicaties gebouwd op Airtable om hun workflows te moderniseren en betere bedrijfsresultaten te leveren.

Microsoft 365

Wie kent Microsoft Excel niet?

Weet je, Microsoft biedt Excel aan als een online versie onder Microsoft 365. Je kunt Excel gebruiken als desktop- of webapplicatie.

Excel biedt een maximaal aantal cellen van 17.179.869.184 en maakt het gemakkelijker om grote datasets beter te verwerken dan enig ander programma. Functies zoals INDEX-MATCH kunnen u helpen gegevens te scheiden van een groot aantal gegevens. Krachtige filters bovenaan elke kolom helpen om informatie weer te geven op een manier die compatibel is met uw behoeften.

De interface wordt geleverd met een aangepaste werkbalk voor snelle toegang voor het vastzetten van essentiële functies die u vaak moet gebruiken. De mogelijkheid om native apps uit te voeren, houdt in dat berekeningen op uw pc worden uitgevoerd in plaats van naar een server te worden verzonden voordat ze worden verzonden. Dit zorgt voor betere prestaties in vergelijking met webapplicaties zoals Google Spreadsheets.

  Een streepje of gestippelde lijn toevoegen aan vormen en paden in Photoshop

In tegenstelling tot Google Spreadsheets zijn de samenwerkingsfuncties van Microsoft Excel echter alleen beschikbaar voor mensen met het Office365-lidmaatschap. Hierdoor kunt u in realtime met andere Excel-gebruikers werken en indien nodig documentversiebeheer en rollback-wijzigingen gebruiken.

Ethercalcium

Heb je iets heel basaals nodig?

EtherCalc misschien de juiste keuze voor u. Net als Google Spreadsheets is EtherCalc een online, gratis software. Maar het vereist geen account voor gebruik.

De website genereert voor elk blad een unieke URL die u kunt knippen, kopiëren of naar anderen kunt sturen.

De gebruikersinterface is enigszins verouderd en heeft niet veel opties. De gebruiksvriendelijke interface en snelle deelmogelijkheden maken het echter tot een van de populaire gratis online spreadsheetsoftware.

Conclusie

Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van online spreadsheetsoftware voor uw bedrijf. De gratis software is voldoende voor basisgebruik, maar als je op zoek bent naar meer geavanceerde functies, dan is het misschien de moeite waard om een ​​premium te overwegen.

Met cloudgebaseerde software kunt u meestal in realtime samenwerken met opmerkingen, versiegeschiedenis en opmerkingen en zorgt ervoor dat niemands informatie ooit verloren gaat of wordt overschreven.

Verken vervolgens enkele van de beste online databases voor uw bedrijf.
Lees over enkele tools die uw Google Spreadsheets-ervaring een boost zullen geven.

gerelateerde berichten