6 Beste Wi-Fi Analyzer-software voor kleine tot middelgrote bedrijfsnetwerken

Een Wi-Fi-analysesoftware verzamelt gegevens van het draadloze spectrum van het netwerk en geeft deze in een grafisch formaat weer om de gebruiker te helpen de dode zone en lawaaierige gebieden duidelijk te begrijpen.

Zoals de naam al aangeeft, zijn Wi-Fi-analysers ontworpen om potentiële problemen met uw Wi-Fi te vinden door alle draadloze signalen en frequentiestations in uw netwerk te meten en weer te geven met behulp van heatmaps of een andere methode.

Hieronder volgen enkele van de belangrijkste aspecten van het analyseren van uw wifi-netwerken:

 • Lokaliseer en diagnosticeer draadloze toegangspunten die niet goed werken.
 • De IP-adressen van gebruikers, evenals het bandbreedtespectrum en de signaalsterkte, moeten worden geregistreerd.
 • Het bijhouden van de laatste keer dat Wi-Fi-gebruikers toegang hebben tot een bepaald toegangspunt.
 • De warmtekaarten maken om dode zones in het netwerk te zien
 • Access Point Bandbreedte en belasting moeten worden gecontroleerd.

IT-experts kunnen een duidelijk beeld krijgen van wat er gebeurt binnen de netwerken met behulp van de juiste Wi-Fi-analysetools. Sommige tools kunnen zelfs het aantal verloren datapakketten meten en het netwerk inspecteren op signaalonderbrekende ruis terwijl de verbindingssnelheden worden getest.

We hebben een lijst samengesteld met de beste wifi-analysetools, zowel betaald als gratis, om bedrijven te helpen ongebruikelijke activiteiten te detecteren, de bron van netwerkproblemen te identificeren en wifi-storingen te voorkomen. Laten we gaan rollen!

Netspot

Netspot is een van de beste Wi-Fi-analysers waarmee u snel de draadloze interface en andere netwerkprestatiestatistieken kunt controleren. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren netwerkbeheerders. Discovery en Survey zijn de twee werkingsmodi in deze tool.

De ontdekkingsmodus geeft nabijgelegen wifi-netwerken weer, terwijl de onderzoeksmodus meer gedetailleerde informatie over wifi-sterkte en -parameters weergeeft. En zelfs u kunt informatie over de SSID, MAC-adres en signaalinformatie in een tabelformaat zien met behulp van de ontdekkingsmodus.

bron – netspotapp.com

Deze software geeft de signaalsterkte weer in kleurgecodeerde dBm-balken, waardoor de gebruiker snel alle wifi-netwerken kan analyseren.

  Waarom "Animal Crossing" geweldig is, en waarom je het zou moeten spelen

Functies

 • Verzamelt realtime Wi-Fi-statistieken van alle nabijgelegen netwerken
 • Dode zones en lawaaierige gebieden kunnen worden gedetecteerd met behulp van de visualisatie van de hittekaart
 • Gebruikers kunnen hun eigen kaarten maken en uploaden voor site-enquêtes
 • Kan alle ongewenste toegangspunten detecteren en sluiten door alle interfaces te analyseren
 • Signaalniveau- en ruiskaarten kunnen in realtime worden gewijzigd
 • Om te vergelijken met eerdere prestaties, houdt deze tool een logbestand bij voor elke netwerkinterface afzonderlijk.

U kunt vanaf hier ook andere functies bekijken. Deze software is beschikbaar in zowel een gratis als een premium editie. Deze tool is beschikbaar voor veel besturingssystemen zoals Windows, MAC, IOS en Android.

Zonnewind

Zonnewind biedt een robuuste tool die elk draadloos netwerk in realtime bewaakt en oplost. Om een ​​beter inzicht te krijgen in draadloze apparaten en services, helpt deze tool u bij het bijhouden van kritieke Wi-Fi-analyse-elementen.

bron – solarwinds.com

Het Network Performance Monitor (NPM)-pakket bevat deze Wi-Fi Analyzer-module, die ervoor zorgt dat uw draadloze netwerken soepel werken. De NPM bewaakt alle netwerkapparatuur, niet alleen draadloze toegangspunten, zodat u gemakkelijk kunt begrijpen hoe uw wifi-systeem in uw grotere netwerk kan worden geïntegreerd.

NPM houdt uw complexe netwerkapparatuur bij, zoals firewalls en load balancers, zodat u een algemeen inzicht krijgt in de gezondheid en veiligheidsmaatregelen van uw netwerk. Ook helpt de Spectrum Chart-functie bij het selecteren van kanalen voor de interface. Er is een eerste gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar om de tool te gebruiken.

Functies

 • Wi-Fi Access Points worden automatisch ontdekt en gescand.
 • Voor grote omgevingen wordt slimmere schaalbaarheid geïmplementeerd als een ingebouwde functie.
 • Creëert automatisch een visuele warmtekaart van wifi-toegangspunten met de bijbehorende signaalsterkten.
 • Hulpprogramma’s voor het opsporen van hoofdoorzaken zijn inbegrepen om te helpen bij het oplossen van problemen.

Deze tool is beschikbaar voor zowel Mac OS als Windows.

Acryl-Wi-Fi

Acryl wifi-analysator is een ander waardevol hulpmiddel voor het oplossen van problemen met draadloze netwerken en het verkrijgen van informatie over toegangspunten, signaalsterkte en beveiligingsmechanismen.

Net als Netspot kan deze tool alle Wi-Fi-interfaces scannen en de kanalen visualiseren in zowel 2,4 als 5 GHz-frequenties. Dit houdt in dat de gebruiker snel informatie kan scannen en verzamelen van het 802.11AC dual-band netwerk, dat momenteel het meest gebruikte wifi-protocol is.

  Een wachtwoord toevoegen aan een bestaand archief

bron – acrylwifi.com

Het ondersteunt ook 802.11AX, de nieuwste Wi-Fi-standaard die naar verwachting de industrie in de toekomst zal overnemen.

Bovendien kunt u met de monitormodus netwerkpakketten volgen, die kunnen worden gebruikt om verborgen netwerken te vinden. Deze tool kan netwerkbeheerders helpen bij het opsporen van beschadigde toegangspunten en ongewenste apparaten.

Functies

 • Real-time bewakingsmodus voor pakketopname is beschikbaar
 • Gegevens kunnen op verschillende manieren worden weergegeven en in meerdere indelingen worden geëxporteerd.
 • Hiermee kan de gebruiker de signaalsterkte van geselecteerde toegangspunten plotten.

De gratis versie van deze software is volledig compatibel met Windows. Er is echter ook een professionele betaalde versie met meer mogelijkheden en geavanceerde functies beschikbaar.

PTRG Wi-Fi-analysator

PRTG wifi-analysator by Paessler stelt u in staat om alle kanalen en aangesloten apparaten op het netwerk te onderzoeken. De interface van PRTG is gebruiksvriendelijk om de gegevens te analyseren die op uw wifi-netwerken zijn verzameld en om realtime gegevensgrafieken te maken.

U kunt zelfs waarschuwingspunten voor het systeem instellen om u te waarschuwen wanneer het verkeer bepaalde kritieke niveaus bereikt.

Deze tool is aanpasbaar en ondersteunt verschillende protocollen zoals SNMP, NetFlow en sFlow (sampled flow). U kunt met deze tool ook de historische gegevens uit het verleden vergelijken met de live gegevens in meerdere grafiekformaten.

Functies

 • Configuratie van het alarmsysteem van het wifi-netwerk is mogelijk (overbelasting of defecte component wordt aangegeven door deze meldingen)
 • PRTG-sensoren helpen de gebruiker bij het configureren van het netwerk en geven waarschuwingen wanneer wifi-beveiliging of connectiviteit in gevaar komt.
 • Analyseert de draadloze netwerkinterface vanuit elk aspect.

Voor maximaal 100 sensoren is deze software volledig gratis. Bovendien bepaalt het aantal sensoren dat u inschakelt de kosten voor PRTG.

inSSIDer

Metageek’s inSSIDer is een zeer gebruiksvriendelijke Wi-Fi-analysetool. Zelfs niet-technische mensen zullen het eenvoudig te gebruiken vinden. Elke verbinding krijgt vervolgens een “linkscore” van inSSIDer. Het vertelt de gebruiker dus gewoon welk toegangspunt en kanaal te selecteren voor een betere connectiviteit. Deze tool is handig voor MKB-netwerken (Small to Medium Business).

  Hoe u mensen van uw wifi-netwerk kunt schoppen

Deze software onderzoekt de volledige wifi-configuratie, inclusief de signaalsterkte en het effect van nabijgelegen wifi-netwerken. De software is eenvoudig in te stellen en wordt geleverd met gedetailleerde instructies en verbindingsparameters als u extra hulp nodig heeft.

De gratis editie van inSSIDer heeft uitstekende parameters voor visualisaties, maar een beperkt aantal administratieve opties. De MetaGeek Premium-bundel wordt geleverd met meer functies, zoals analyse van het radiofrequentiespectrum. Er is een proefperiode van 14 dagen van het MetaGeek Premium-pakket beschikbaar.

Functies

 • Functie voor automatisch bijwerken beschikbaar
 • Bewaking van realtime prestaties
 • Toont informatie over de apparaten die zijn aangesloten op toegangspunten.

Deze software is beschikbaar voor zowel Windows als Mac.

Vistumbler

Vistumbler is geschreven in AutoIT (freeware programmeertaal) voor Windows en is bedoeld om de toegangspunten over het hele netwerk in kaart te brengen. De grafieken in Vistumbler maken het eenvoudig om te zien welke netwerken goed werken en wat te verbeteren. Deze tool ondersteunt alle Windows-versies.

Functies

 • Volledig gratis tool
 • Ondersteunt ingebouwde grafieken voor apparaten en interfaces in de buurt.
 • GPS-tracking en realtime Google Earth-tracking worden beide ondersteund.
 • Ondersteunt verschillende parameters om de lijst met ontdekte draadloze netwerken samen te stellen.

Je kunt alle andere functies en aanvullende instructies vinden op hun officiële website.

Conclusie

Dit zijn enkele van de meest betrouwbare en effectieve gratis en betaalde Wi-Fi-analysesoftware voor verschillende besturingssystemen. Ik hoop dat je deze Wi-Fi-analysetools nuttig vond bij het analyseren van de interfaces en het optimaliseren van het netwerk voor de beste prestaties.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het lezen over de beste wifi-routers voor thuis- en kantoorgebruik of hoe u verbonden wifi-netwerkwachtwoorden kunt vinden op Windows, Linux en Mac.

gerelateerde berichten