6 oplossingen voor lokale printer die niet wordt weergegeven in Remote Desktop

Desktopprinters zijn uitermate handig als u met veel papierwerk te maken hebt of voor een bedrijf werkt dat van u verlangt dat u vaak afdrukt. Maar weet je wat handiger is? Het is remote desktop printing waarmee de software vanaf een terminalserver naar uw lokale printer kan afdrukken zonder enige fysieke interactie met de printer. Als u al een RDP-gebruiker bent, moet u zich bewust zijn van het gedoe van het omleiden van externe desktopprinters. Als dat het geval is, bent u op de juiste pagina beland, aangezien ons onderwerp van vandaag gaat over een lokale printer die niet wordt weergegeven op een extern bureaublad. We zullen RDP-omleiding in detail bespreken en zullen ook redenen ontdekken waarom omleiding van externe desktopprinters niet werkt Windows 10. Laten we dus meteen beginnen met onze gids en u helpen repareren dat de externe desktop-omgeleide printer niet afdrukt om het proces van afdrukken op afstand eenvoudiger en plezieriger voor u.

6 oplossingen voor lokale printer die niet wordt weergegeven in Remote Desktop

Hieronder vindt u enkele oplossingen die u kunnen helpen wanneer de printer niet gemakkelijk wordt weergegeven in het probleem met extern bureaublad. Deze oplossingen zijn getest en uitgeprobeerd en kunnen u helpen terwijl u dit probleem op uw desktop ervaart:

Methode 1: Printerverbinding inschakelen

De eerste methode die we vandaag gaan bespreken, is het inschakelen van een printerverbinding. Voordat u met andere fixes begint, moet u ervoor zorgen dat de optie Printers is geselecteerd in de instellingen voor Verbinding met extern bureaublad. U kunt dit controleren door het Remote Desktop Connection-venster te starten en vervolgens de onderstaande stappen te volgen:

1. Om RDC te starten, drukt u op de Windows + R-toetsen om het opdrachtpromptvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ nu mstsc in het vak en druk op Enter.

3. Klik vervolgens op Show Options in het RDC-dialoogvenster.

4. Zorg er nu voor dat op het tabblad Lokale bronnen de optie Printers is geselecteerd.

Methode 2: zorg voor installatie van het stuurprogramma op de server

Bij deze methode moet u ervoor zorgen dat de stuurprogramma’s op de server zijn geïnstalleerd om de printer te laten werken, wat lijkt te veroorzaken dat de omleiding van externe desktopprinters niet werkt Windows 10-probleem. Als de stuurprogramma’s niet zijn geïnstalleerd op de computer waarmee u bent verbonden, hebt u geen toegang tot de printer. U moet er dus voor zorgen dat de schijf wordt geïnstalleerd met behulp van de onderstaande stappen:

  Hoeveel kost een achtergrondcontrole?

1. Start opnieuw het vak Uitvoeren, klik deze keer met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram om Uitvoeren te selecteren.

2. Voer nu het configuratiescherm in het vak in om het volgende venster te openen.

3. Open nu het hulpprogramma Hardware en geluiden.

4. Klik in het volgende venster op Apparaten en printers.

5. Selecteer vervolgens een printer naar keuze en klik op Eigenschappen printserver.

6. Controleer nu op het tabblad Stuurprogramma’s de geïnstalleerde printerstuurprogramma’s.

Methode 3: Clientprinteromleiding op server toestaan

Zoals u weet, is het hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de serverinstellingen als er een probleem met een door een extern bureaublad omgeleide printer wordt aangetroffen die niet wordt afgedrukt op uw systeem. Deze serverconfiguratie kan voorkomen dat de printers afdrukken als het systeem een ​​Windows-server gebruikt. U moet dus inloggen op de server en de onderstaande stappen volgen om clientprinteromleiding op de server toe te staan:

Opmerking 1: De volgende stappen kunnen worden uitgevoerd voor Windows 10/11.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + R-toetsen en typ gpedit.msc in het vak Uitvoeren.

2. Navigeer nu naar Computerconfiguratie en selecteer Beheersjablonen.

3. Kies vervolgens Windows Components en selecteer Remote Desktop Services in het venster Editor voor lokaal groepsbeleid.

4. Klik vervolgens op Remote Desktop Session Host en open Printer Redirection.

5. Klik op Clientprinteromleiding niet toestaan ​​en selecteer daarin Niet geconfigureerd of uitgeschakeld.

Opmerking 2: De volgende stappen kunnen worden uitgevoerd voor Windows 2012.

1. Start de Server Manager-toepassing in uw systeem.

2. Klik nu op Remote Desktop Services.

3. Klik vervolgens op Collecties in het vervolgkeuzemenu.

4. Selecteer nu Taken en klik op Eigenschappen bewerken.

5. Controleer ten slotte op het tabblad Clientinstellingen of Windows Printer is ingeschakeld.

Opmerking 3: De volgende stappen kunnen worden uitgevoerd op Windows 2008.

1. Klik op het pictogram Start en start Systeembeheer.

2. Klik vervolgens op Remote Desktop Services en selecteer ten slotte Remote Desktop Session Host Configuration.

3. Selecteer nu Verbindingen en klik met de rechtermuisknop op de naam van de verbinding.

4. Klik nu op Eigenschappen en selecteer Clientinstellingen.

5. Zorg er ten slotte voor dat Windows Printer niet is aangevinkt.

Methode 4: Controleer Windows Firewall

De volgende methode omvat het controleren van de Windows-firewall van uw systeem om het probleem op te lossen dat de lokale printer niet wordt weergegeven in extern bureaublad. Soms kan Windows Firewall beperkend worden wat betreft het laten werken van bepaalde programma’s of toepassingen. In dit geval kan het inkomende ICMP-protocol dat wordt gebruikt om ping-verbindingen tot stand te brengen, standaard door de firewall worden verboden, wat de reden kan zijn waarom u uw printer niet kunt zien werken op het externe bureaublad. Daarom moet u het programma deblokkeren via de firewall van uw systeem of het gewoon uitschakelen om ongestoord te kunnen afdrukken. U kunt veel leren over het blokkeren of deblokkeren van programma’s in Windows Defender Firewall met behulp van onze gids hier.

  Herstel het systeem dat ongeoorloofde wijzigingen heeft gevonden in het firmwarebesturingssysteem of UEFI-stuurprogramma's

Methode 5: Windows Remote Desktop-instellingen configureren

Er kunnen ook problemen zijn met uw extern bureaublad die de weergave van de printer op uw systeem kunnen verstoren. Dit probleem is ook een veelvoorkomende reden geweest voor het omleiden van externe desktopprinters. Als dit het geval is, moet u controleren of de externe verbinding is toegestaan ​​op de machine. Als u problemen ondervindt met de verbinding met extern bureaublad, kunt u dit oplossen met behulp van onze gids over Fix Remote Desktop maakt geen verbinding in Windows 10.

Methode 6: hernoem clientcomputer

Voor sommige gebruikers heeft het hernoemen van de clientcomputer geholpen bij het oplossen van de lokale printer die niet wordt weergegeven in het probleem met extern bureaublad. U kunt de naam van het clientwerkstation (van waaruit de RDS-sessie tot stand is gebracht) hernoemen tot 14 tekens of minder.

Wat is Remote Desktop Printer Redirect?

 • Externe desktopprinteromleiding helpt gebruikers om hun lokale printer in een externe omgeving te bedienen.
 • Hiermee kunt u uw lokale printer gebruiken in een externe sessie.
 • RDP helpt bedrijven hun werknemers een consistente computerervaring te bieden.
 • Het houdt in dat de server aan het begin van de RDP-sessie een lijst met printers op de lokale client ophaalt.
 • De lokale client zoekt vervolgens naar compatibele printerdrivers die beschikbaar zijn op de server zodra de afdruktaak in de wachtrij komt.

Wat leidt ertoe dat de door een extern bureaublad omgeleide printer niet afdrukt?

RDP is geen uitzondering op de fouten die andere printers tegenkomen. Een van de belangrijkste problemen waarmee gebruikers met RDP worden geconfronteerd, is printeromleiding. Er zijn een aantal problemen die optreden tijdens het gebruik van een extern bureaublad waarvan wordt beweerd dat het het omleidingsprobleem veroorzaakt:

 • Een groot aantal printers kan een probleem zijn, omdat RDP-omleiding alleen werkt als u meerdere stuurprogramma’s hebt geïnstalleerd om de verbinding tot stand te brengen.

 • Een uitgeschakelde printerverbinding is een andere reden achter het probleem.

 • Uw serverconfiguratie kan ook voorkomen dat printers worden weergegeven op externe desktops.
 • Verkeerde systeemconfiguraties kunnen ook resulteren in het genoemde probleem.

 • Als de externe verbinding op het apparaat niet is toegestaan, kan dit ertoe leiden dat de printer niet afdrukt.
 • Een andere mogelijke reden voor dit probleem kan de Windows Firewall zijn, die soms beperkend werkt.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe voeg je een printer toe die niet zichtbaar is?

Ans. U kunt een printer toevoegen die niet zichtbaar is door de optie Apparaten en printers weergeven in het configuratiescherm te selecteren. Daar kunt u een printer toevoegen, inclusief een lokale printer of een printer met handmatige instellingen.

Q2. Waarom kan ik de printer niet zien?

Ans. Als u de functies Vaststellen dat bestand, printer delen en netwerkdetectie hebt uitgeschakeld op de printerserver of de computer waarop de printer fysiek is aangesloten, kunt u geen toegang krijgen tot of verbinding maken met de printers van de server.

Q3. Waarom verschijnt mijn printer niet?

Ans. Als uw printer niet verschijnt, kunt u proberen de printer opnieuw op te starten. U kunt ook proberen de printer los te koppelen om te zien of deze werkt.

Q4. Hoe kan ik mijn lokale printer gebruiken wanneer ik verbonden ben met VPN?

Ans. Als u uw lokale printer wilt gebruiken wanneer u verbonden bent met VPN, moet u uw apparaat zichtbaar maken voor het lokale netwerk.

Q5. Hoe kan ik mijn printer handmatig lokaliseren?

Ans. U kunt uw printer handmatig lokaliseren door naar het Configuratiescherm te gaan en daar Apparaat en Printers te openen, waar u de beschikbare printers kunt vinden.

***

We hopen dat onze gids over het niet weergeven van een lokale printer op extern bureaublad nuttig genoeg voor u was en dat u de redenen achter het probleem en verschillende manieren om het probleem op te lossen, hebt kunnen vinden. Laat het ons weten over uw vragen of suggesties door ze achter te laten in de opmerkingen hieronder.

gerelateerde berichten