6 oplossingen voor webtoegankelijkheid om te voldoen aan ADA- en WCAG-naleving

Toegankelijkheid van de website is essentieel en nu een verplichte functie voor uw site.

Ja, het is belangrijk omdat niet iedereen het geluk heeft om toegang te krijgen tot de informatie van het internet zoals jij.

Wat bedoel ik daarmee?

Vergeet niet dat mensen met een andere handicap het internet ook gebruiken om informatie te zoeken en goederen en diensten te verkrijgen. Helaas kunnen ze het niet doen vanwege bepaalde handicaps of, als ze dat kunnen, hebben ze moeite om toegang te krijgen tot de informatie in vergelijking met normale mensen.

Daarom is webtoegankelijkheid juist een noodzakelijk onderdeel van uw website.

En raad eens? Veel websites gebruiken dit al om al hun klanten te bedienen, inclusief mensen met speciale behoeften.

Dus, zou je al die mensen willen verliezen door webtoegankelijkheid te negeren?

Ik verwacht dat uw antwoord NEE is, omdat het onethisch is en niet gunstig voor uw bedrijf, aangezien u geen breder publiek kunt bedienen terwijl u juridische risico’s loopt.

Webtoegankelijkheid is dus iets dat u niet mag negeren.

Maar hoe u het implementeert, zou uw volgende vraag kunnen zijn.

Maak je geen zorgen; dit is wat ik in dit artikel zal bespreken, samen met enkele hulpmiddelen die u daarbij zullen helpen.

Dus blijf op de hoogte!

Wat is webtoegankelijkheid?

Toegankelijkheid = de mogelijkheid om toegang te krijgen

of,

Webtoegankelijkheid = de mogelijkheid om toegang te krijgen tot internet

Webtoegankelijkheid betekent eenvoudigweg het ontwerpen en ontwikkelen van een website of een softwaresysteem zodat iedereen er toegang toe heeft. Het mag nooit moeilijk zijn voor personen met speciale vaardigheden of beperkingen, waaronder:·

 • Visuele beperkingen zoals slechtziendheid, kleurenblindheid, gedeeltelijke of volledige blindheid, enz.
 • Behendigheid, hersenverlamming, verlamming, enz.
 • Gehoorstoornissen zoals hyperacusis
 • Cognitieve stoornissen zoals ernstig hoofdletsel, autisme, enz.
 • Leerstoornissen zoals dyslexie

Het inschakelen van webtoegankelijkheid op uw website betekent dat u voldoet aan de voorschriften of normen die worden genoemd in ADA-wetten of Website Compliance Accessibility Guidelines (WCAG).

Waarom is het belangrijk?

Maatschappelijk belang

Over 15% van de totale wereldbevolking moet leven met een handicap.

Als u twijfelt over webtoegankelijkheid, denk dan eens aan die 15% van de mensen die mogelijk toegang moeten hebben tot informatie op internet.

Uw site mag hen niet beperken in de toegang tot de informatie die ze nodig hebben. Daarom, als u webtoegankelijkheid implementeert, is dit een teken van sociale verantwoordelijkheid.

Wettelijke vereisten

Op veel plaatsen over de hele wereld is webtoegankelijkheid wettelijk beschermd. Het is een recht in sommige landen, zoals de VS, Canada, de EU, enz. Daarom moeten websites ervoor zorgen dat ze aan de regelgeving voldoen. En als ze zich niet aan de regels houden, kan dit leiden tot boetes en juridische risico’s.

Zakelijke kansen

Webtoegankelijkheid is niet alleen juridisch en sociaal nodig, maar het is ook geweldig voor uw bedrijf. Het zal u helpen een groter publiek te bereiken dat het aantal leads kan verhogen en, uiteindelijk, betere inkomsten.

Nu je het belang van webtoegankelijkheid hebt begrepen, is het volgende wat je kunt doen. Er zijn veel webtoegankelijkheidsoplossingen beschikbaar op internet die de naleving afhandelen door uw website te scannen op problemen en deze op te lossen.

Ze zullen u helpen uw site zo aan te passen dat het voor speciaal bekwame mensen gemakkelijker wordt om zonder problemen toegang tot uw site te krijgen.

Laten we dus in de volgende sectie meer te weten komen over die oplossingen om te begrijpen hoe ze u kunnen helpen juridische risico’s te voorkomen terwijl u maatschappelijk verantwoord bent.

  Wat is xResolver? [+6 Alternatives]

accessiBe

accessiBe is een volledig geautomatiseerde toegankelijkheidsoplossing waarmee u compliant blijft met ADA en WCAG. Het is doorspekt met state-of-the-art kunstmatige-intelligentietechnologie om handmatige en dure processen te vervangen om webtoegankelijkheid opnieuw te definiëren.

It’s AI gebruikt beeldherkenning en contextueel begrip om sites te scannen en te analyseren en hun elementen en functionaliteiten te leren kennen. Vervolgens worden die elementen, zoals alt-tags, pictogrammen en knoppen, rollen en oriëntatiepunten, ARIA-attributen, statuscontroles en formulieren en validaties aangepast aan de schermlezers van een gebruiker.

De AI van accessiBe helpt ook om het gedrag en de structuren van site-elementen onderweg te begrijpen en te leren. Op deze manier voegt het alleen-toetsenbordfunctionaliteit toe aan de elementen, inclusief vervolgkeuzemenu’s, menu’s, formulieren, links, knoppen en pop-ups.

De interface van accessiBe biedt een ervaring op maat voor de behoeften van de gebruiker en ondersteunt meerdere grafische en ontwerpaanpassingen, variërend van weergave en inhoud, animaties, dempen van geluiden, live woordenboek, kleur en contrast, tot focus en nadruk.

Zelfs wanneer uw website wordt bijgewerkt, blijft deze voldoen aan de ADA- en WCAG-regelgeving. U krijgt een toegankelijkheidsverklaring samen met prestatiecertificering. Ze scannen en lossen toegankelijkheidsproblemen op uw site elke dag opnieuw op voor een betere nalevingscontrole, samen met elke maand een audittrail via e-mails.

Naast WCAG 2.1 en ADA Titel III, biedt accessiBe naleving van Sectie 508 en EN/EAA 301549. Het proces verloopt in slechts 5 eenvoudige stappen:

 • Installeer een JavaScript-code van één regel
 • Vervolgens ziet u de toegankelijkheidsinterface direct op uw site verschijnen
 • accessiBe AI scant en analyseert de site
 • Binnen 48 uur worden de sites gecertificeerd en compliant
 • Regelmatig scannen gebeurt elke 24 uur opnieuw

De interface van accessiBe is volledig aanpasbaar met meerdere opties voor kleuren, vormen en maten wijzigen, 20+ pictogrammen, pictogrampositionering en nog veel meer. Integreer het met andere tools via een snelle installatie van 5 minuten voor Shopify, WordPress, WooCommerce, enz., toegankelijk en in overeenstemming met belangrijke voorschriften zoals CCPA en AVG.

AudioEye

AudioEye’s uitgebreide webtoegankelijkheidsoplossing combineert toonaangevende technologie met gecertificeerde experts om u te helpen ADA/WCAG-compliance te bereiken. Ze scannen uw site om toegankelijkheidsfouten te vinden en geven u een toegankelijkheidsscore van 0 tot 100.

Door uw account te activeren, krijgt u toegang tot het aangepaste dashboard met AudioEye-instructies voor installatie. Als u hun risicovrije JavaScript-code-installatie installeert, kan hun automatische herstel beginnen met het automatisch detecteren en verwijderen van de meeste veelvoorkomende toegankelijkheidsfouten. Hun dashboard voor probleemrapportage biedt volledig inzicht in alle problemen die automatisch worden opgelost, resterende problemen die moeten worden opgelost en details over problemen die handmatig moeten worden verholpen. U kunt ook zien welke impact verschillende problemen hebben op de gebruikerservaring.

Met AudioEye’s Toolkit kunnen bezoekers van uw site hun kijkervaring personaliseren door visuele focus, kleurcontrast, lettergrootte en meer aan te passen.

Het maakt niet uit welk platform u als uw sitebouwer hebt gebruikt – WordPress, GoDaddy, Wix, Shopify, enz. – u kunt AudioEye zonder problemen installeren. Ze bieden ook een gratis proefperiode van 7 dagen.

EqualWeb

Een van de toonaangevende oplossingen voor webtoegankelijkheid, EqualWeb, helpt u compliant te blijven door slechts één regel code in te voegen. Meer dan 10 miljoen webpagina’s hebben het al gebruikt om juridische risico’s te vermijden. EqualWeb voldoet aan ADA, WCAG 2.1, AODA, Sectie 508, IS 5568 en EN 301549.

EqualWeb zorgt voor de beveiliging met certificeringen van McAfee Secure Trusted site, SHA 512, ON PREM, Subresource integrity, GDPR en ISO 27001. Het scant een websitedomein en ontdekt mogelijke problemen die de toegankelijkheid belemmeren, risico’s van schendingen, enz. voor uw bedrijf.

  9 beste Microsoft WSUS alternatieve patchbeheertools voor het MKB

U kunt het volledig combineren en eenvoudig aanpassen aan uw site. Het enige dat u hoeft te doen, is uw domein in te voegen om aan de slag te gaan. Het maakt gebruik van big data en crowdsourcing-scanning, wat resulteert in 50 CMS’en die toegankelijk zijn voor uw platform. U kunt ook profiteren van veel herstelregels om uw site altijd te beveiligen.

Hun algoritmen voor machine learning kunnen gegevens analyseren om trends en patronen te vinden die verband houden met toegankelijkheidsproblemen. Bovendien kan het ook nieuwe labels voor gegevensherstel voorspellen. EqualWeb analyseert uw website vanaf de oorsprong en introduceert vervolgens toegankelijkheidsregels die passen bij uw inhoud, code en stijl.

Het algehele geautomatiseerde proces kan worden ontworpen om problemen tot 95% van de klachten te voorkomen en op te lossen. Voor volledige naleving beoordelen hun QA-team en toegankelijkheidsexperts uw site om handmatige audits uit te voeren en vervolgens aan de problemen te werken voor snellere resultaten.

EqualWeb helpt de browse-ervaring voor uw gebruikers te verbeteren met kant-en-klare functies. Het bevat spraakopdrachten waarmee een gebruiker door uw site kan bladeren met alleen een microfoon in plaats van een toetsenbord of muis. Afgezien hiervan kunnen gebruikers gebruikmaken van slimme navigatie via numerieke toetsen.

EqualWeb werkt samen met techgiganten als Amazon en Google om ervoor te zorgen dat al hun systemen optimaal presteren volgens de huidige technologie. Het maakt kleuraanpassingen mogelijk om mensen met visuele beperkingen zoals kleurenblindheid te helpen, zodat ze uw site in elke gewenste kleur kunnen bekijken en inhoudsaanpassingen mogelijk maken.

Toegankelijk360

Het maakt niet uit of u een site, web-apps, mobiele apps, enz. bezit, Toegankelijk360 biedt een duidelijk pad naar toegankelijkheid zodat u aan de regelgeving kunt voldoen. Ze begrijpen uw vereisten grondig en bieden vervolgens een nauwkeurige audit van digitale activa.

Ze bieden ook beoordelingen van nieuwe projectontwerpen die nog in ontwikkeling zijn, wat uw uitgaven en tijd bespaart. Om u de best mogelijke oplossing te bieden, biedt Accessible360 krachtige strategische planning en sneller herstel met op ontwikkelaars gerichte rapporten.

Ze zullen u helpen problemen op te lossen met behulp van proactieve beoordelingen voordat ze enorme problemen voor uw reputatie kunnen worden. Accessible360 ondersteunt uw ontwikkelings- en herstelinspanningen met hun handige helpdesk.

Ze kunnen ook uw ontwikkelaars en ander personeel trainen om WCAG te gebruiken via Knowledge Base en video’s en parallel met u werken om een ​​succesplan op lange termijn te maken.

Ze verifiëren uw virtuele activa voordat ze worden gelanceerd door middel van nauwkeurige QA-tests, detecteren de mogelijke veranderingen in uw omgeving samen met waarschuwingen en integreren hun bevindingen om uw bedrijf te verbeteren. U krijgt ook live-gebruikersmonitoring en doorlopende technische, juridische en procesondersteuning.

Tenon

Niet alleen doet Tenon biedt de beste toegankelijkheidstesten op de markt, maar lost ook toegankelijkheidsproblemen op die uw site kan hebben. Het heeft al honderden audits en VPAT’s (of vrijwillige sjablonen voor producttoegankelijkheid) geproduceerd.

Afgezien van snelle hersteloplossingen, kunnen hun ontwikkelaars uw team ook trainen om toegankelijke codes te krabbelen en uw processen en KPI’s te definiëren. Tenon kan uw codes testen tijdens uw ontwikkelingsfase en integreert met Jira, Git, IDE’s, Grunt en anderen.

Het kan nauwkeurig Sectie 508 en WCAG 2.0 & 2.1 problemen in een omgeving identificeren. Daarnaast biedt het u de privacy en beveiliging van een on-premises of private cloud-instantie.

Tenon kan uw site controleren om hiaten in de toegankelijkheid te vinden, deze hiaten in uw pagina’s, functies en inhoud met veel verkeer te testen en op te lossen. Het werkt samen met uw team om grafische systeempatronen aan te passen en te testen die de toegankelijkheid kunnen beïnvloeden.

  9 beste betalingsverwerkingsoplossingen voor uw online bedrijf

UserWay

UserWay is nog een andere optie die u kunt uitproberen voor toegankelijkheidsoplossingen. Het ondersteunt grote platforms voor het maken van websites zoals WordPress, Wix, Shopify, enz. Om zoveel mogelijk mensen over de hele wereld te helpen die hun diensten nodig hebben.

Hun toegankelijkheidstechnologie is geavanceerd met kunstmatige intelligentie en machine learning die een optimale digitale ervaring voor uw gebruikers garanderen terwijl ze voldoen aan de WCAG 2.1 AA-voorschriften. Ze hebben al 820k+ websites en hun gebruikers met visuele beperkingen geholpen.

De technologie analyseert zorgvuldig het Document Object Model (DOM) samen met de vooraf weergegeven en achteraf weergegeven opmaak voor sitebezoekers. Op deze manier identificeert het automatisch problemen en roept het het herstelproces op om uw site compliant te maken.

UserWay kan worden aangepast voor verschillende personen en hun unieke behoeften op het gebied van toegankelijkheidseisen. De gratis versie van de toegankelijkheidswidget maakt aanpassingen mogelijk, zoals het vergroten van de tekstgrootte, grote cursor, tekstafstand, pauze-animaties, markeerlinks, licht en donker contrast, kleuren omkeren, leesgids, enz.

De AI-aangedreven toegankelijkheidswidget is compatibel met ADA/WCAG en ondersteunt alle functies en functionaliteiten van de gratis versie, naast enkele geavanceerde. Het bevat automatische, front-end en back-end logica en herstellagen, die naleving garanderen.

Deze geavanceerde functies zijn schermlezer, afbeelding alt, toetsenbordnavigatie, woordenboek, formulierlabels, koppen, automatisch afspelen van video’s, interactieve elementen, verbroken links, dubbelzinnige links, videobijschriften, sitetaal, inhoudsmoderatie en nog veel meer.

UserWay ondersteunt aangepaste branding en whitelabel-mogelijkheden voor naadloze toegankelijkheid. U hebt ook toegang tot realtime inzichten met betrekking tot uw gebruiksrapporten en statistieken over veelgebruikte toegankelijkheidsfuncties die uw publiek mogelijk maakt. Afgezien daarvan krijgen gebruikers een snel toegankelijkheidsmenu, dat ze kunnen activeren door op de “Tab” -toets te drukken.

Het geeft hen een verbeterde gebruikerservaring op de site, vooral voor personen met een visuele beperking. UserWay bewaart en gebruikt uw gegevens nooit; in plaats daarvan beschermt het de privacy door te voldoen aan de AVG, HIPAA, ADA, FERPA en COPPA.

Laten we, voordat we afsluiten, een paar punten bekijken om uw webtoepassing zeer toegankelijk te maken.

 • Kies een CMS dat de toegankelijkheid van websites ondersteunt
 • Definieer de kop correct en organiseer de inhoudsstructuur op de juiste manier
 • Geef beschrijvende namen aan uw links
 • Wees voorzichtig met het kiezen van kleuren.
 • Geef afbeelding alt-teksten correct.
 • Verfijn uw formulieren met zorg
 • Tabelgegevens gebruiken
 • Zorg ervoor dat alle inhoud gemakkelijk toegankelijk is, inclusief dynamische inhoud
 • Maak uw site toetsenbordvriendelijk
 • Formaat wijzigen van tekst inschakelen zonder uw website te breken
 • Vermijd automatische navigatie en media.

Conclusie

Uw website en de bijbehorende informatie worden op internet gehost en zijn dus voor iedereen toegankelijk. Zorg er dus voor dat “allen” toegang hebben tot uw site, inclusief personen met een speciale vaardigheid. Wees een beetje empathisch voor hen en behoed jezelf ook voor juridische problemen.

Kies daarom een ​​van de oplossingen voor webtoegankelijkheid die ik in dit artikel heb besproken, en…

… Maak vandaag nog webtoegankelijkheid mogelijk!

gerelateerde berichten