6 tools om te kennen als Blockchain-ontwikkelaar

De blockchain wordt een van de meest transformatieve technologieën van het afgelopen decennium en zal naar verwachting binnenkort veel industrieën transformeren.

Een blockchain is een open grootboek dat gegevens en transacties registreert en niet kan worden gewijzigd of verwijderd nadat het is geüpload. Alle transacties kunnen openbaar en veilig worden opgeslagen op het grootboek met blockchain. Het stelt mensen in staat om één enkele bron van waarheid te behouden, waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen.

Ontwikkelaars zijn ongelooflijk enthousiast over deze innovatie omdat ze blockchain kunnen gebruiken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te maken zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde tussenpersonen zoals Google of Amazon.

Omdat er geen gecentraliseerde tussenpersonen zijn, hoeven ontwikkelaars zich bovendien geen zorgen te maken over beveiligingsproblemen of datalekken. Ontwikkelaars kunnen ook slimme contracten gebruiken om ervoor te zorgen dat hun app volgens specificaties wordt voltooid. De blockchain is een betrouwbaar systeem; u hoeft zich geen zorgen te maken dat gegevens door iemand anders worden gehackt of gestolen als u over de technologie beschikt.

Blockchain-ontwikkeling

De eerste stap in een blockchain-project is het selecteren van de juiste technologiestack. U kunt het beste beslissen of u de blockchain kunt gebruiken voor een openbaar, particulier of consortiumnetwerk. Het zal u helpen bij het identificeren van de juiste ontwikkelingstools en middelen voor uw project.

De volgende stap is het kiezen van uw ontwikkelraamwerk. U kunt kiezen uit meerdere opties, zoals Corda, Ethereum of Hyperledger Fabric, met de mogelijkheid om een ​​app op hun respectieve netwerken te starten. Als je eenmaal hebt besloten welke technologiestack en welk framework je gaat gebruiken, is het tijd om te beginnen met ontwikkelen!

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van blockchain is dat het gedecentraliseerde gegevensopslag en redundantie biedt. Het betekent dat zelfs als een knooppunt uitvalt, de andere knooppunten nog steeds toegang hebben tot de gegevens.

Bovendien biedt blockchain gedecentraliseerde authenticatie en autorisatie omdat er geen authenticatiesystemen van derden zoals OAuth of OpenID Connect (OIDC) nodig zijn. Deze factoren stellen ontwikkelaars in staat om gebruikersinterfaces te maken zonder afhankelijk te zijn van complexe backend-code die mogelijk niet goed functioneert wanneer gebruikers deze vanaf verschillende locaties over de hele wereld openen.

Dit artikel is bedoeld om ontwikkelaars te begeleiden die blockchain willen nastreven en meer willen leren over deze opwindende technologie. Hier zijn enkele van de beste tools die beginnende blockchain-ontwikkelaars helpen aan de slag te gaan en de nieuwste ontwikkelingen in de branche bij te houden.

MetaMasker is een Chrome-webbrowserextensie die kan communiceren met dApps. Het is een open-source, gedecentraliseerde portemonnee waarmee gebruikers digitale activa kunnen verzenden en ontvangen. MetaMask is onlangs de populairste dApp-browser voor ontwikkelaars geworden omdat het gemakkelijk te gebruiken en zeer functioneel is.

  Sprint-accountnummer en pincode vinden

MetaMask is niet alleen een eenvoudige dApp-browser, maar het heeft ook andere functies zoals identiteitsbeheer, aanmelden en aanmelden en meer.

MetaMask importeert bijvoorbeeld automatisch uw account uit Ethereum (als u een Ethereum-portemonnee hebt) wanneer u de app voor het eerst opent. Het maakt het gemakkelijker voor mensen die al een Ethereum-portemonnee hebben om hun digitale activa zonder problemen naar hun nieuwe accounts te verplaatsen.

Met MetaMask kunt u geen Ether- of andere ERC-20-tokens die beschikbaar zijn op dit netwerk bedienen, maar ook communiceren met uw gedecentraliseerde applicaties. Bovendien kunt u het via uw webbrowser uitvoeren! Als u een ontwikkelaar bent, hebben deze tools voor het analyseren van blockchains geen live Ethereum-knooppunt nodig om te werken. Dus interfacing met het Ethereum-netwerk is een gemakkelijke taak.

aan boord gaan

Als u op zoek bent naar een blockchain-ontwikkelingsraamwerk dat u kunt gebruiken voor uw toepassingen op gedecentraliseerde netwerken, aan boord gaan kan u helpen. Deze blockchain-beheertool kan gebruikers helpen hun dApps te beheren en u alle tools te bieden die nodig zijn om een ​​geheel nieuwe versie te bouwen en te lanceren.

U kunt een onafhankelijke HTML5-app maken die de functies van decentralisatie gebruikt. Daarnaast kun je nieuwe slimme contracten maken en deze vervolgens inzetten via hun JS-code. Het meest aansprekende aspect van dit soort tool voor het beheren van blockchains is dat ze controleren op eventuele wijzigingen die u in de contracten aanbrengt. Als ze dat doen, zullen ze de contracten onmiddellijk wijzigen en vervolgens de software bijwerken die daarop is gedecentraliseerd.

De mogelijkheid om slimme contracten te migreren is een voordeel van deze software. Om eraan te werken, kunnen gebruikers elke standaard programmeertaal gebruiken, zoals Meteor, Angular, React en vele andere.

Web3j

Web3j is een tool gemaakt voor blockchain door de ontwikkelaars van Java WebSocket API. Met deze handige bibliotheek kunnen ontwikkelaars verbinding maken en communiceren met op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde apps (dApps) op basis van blockchain. Bovendien ondersteunt het generieke JSON RPC-specificaties om verbinding te maken met een lokaal of extern Ethereum-knooppunt.

Het voordeel van deze software is dat u geen verschillende programmeertalen of infrastructuur hoeft in te stellen om met deze transacties te communiceren. U hoeft ook niet te begrijpen hoe consensus werkt of mijnwerkers omgaan met deze contracten. Als je kunt coderen, ben je klaar om te gaan!

Hiermee voltooi je taken zoals het verzenden van Ether tussen adressen, het schrijven of lezen van slimme contractinformatie, het maken van slimme contracten en nog veel meer.

  Hoe te kopiëren en plakken op Mac

Omdat de tool voor blockchain op JavaScript-taal werkt, is het mogelijk om deze met elke webgebaseerde browser te gebruiken. U hebt een Ethereum-knooppunt nodig dat verbinding kan maken met het Ethereum-netwerk via HTTP om dit type tool voor blockchain-technologie te gebruiken. U kunt de MetaMask-extensie gebruiken met Web3.js om verbinding te maken met het Ethereum-netwerk.

Prysm

Prysm kan worden omschreven als een tool die is ontworpen voor ontwikkelaars om gedecentraliseerde apps te helpen ontwikkelen. Het biedt ook een uitgebreide handleiding voor het bouwen van uw eerste gedecentraliseerde app, zodat u nu kunt beginnen: een volledig uitgeruste client voor het Ethereum 2.0-protocol geschreven in Go.

Het Prysm-project is een op Go gebaseerde versie van het Ethereum 2.0-protocol dat is gedefinieerd in hun officiële protocol. Het wordt geleverd met een compleet bakenknooppunt en dient als een validator-client die het mogelijk maakt deel uit te maken van blockchain-consensus.

Prysm maakt gebruik van de beste instrumenten voor zowel de productieserver als de communicatie tussen processen. Het maakt gebruik van Google’s gRPC-bibliotheken, BoltDB, om een ​​efficiënte, permanente sleutelwaardeopslag, sleutelwaardeopslag en de libp2p-bibliotheek van Protocol Labs te bieden voor alle peer-to-peer-netwerken.

Prysm heeft twee vaste vestigingen:

  • master: Dit is de meest recente stabiele versie. Het is ideaal voor de meeste gebruikers.
  • ontwikkel: Deze tak is bedoeld voor ontwikkeling en bevat de meest recente PR’s. Ontwikkelaars moeten hun PR’s op deze branche baseren.

Remix-project

Remix-project is een platform voor tools voor ontwikkeling die gebruik maken van plug-in-architectuur. Het omvat subprojecten zoals Remix Plugin Engine, Remix Libraries en natuurlijk Remix IDE.

De Remix IDE is een open-source desktop- en webapplicatie. Het zorgt voor een snel ontwikkelingsproces en bevat een reeks plug-ins met intuïtieve gebruikersinterfaces. De Remix wordt gebruikt voor de hele cursus van contractontwikkeling met behulp van Solidity-taal en is ook een educatieve speeltuin, ideaal voor het onderwijzen van Ethereum.

Remix-bibliotheken functioneren als het onderdeel van native plug-ins voor Remix IDE.

Remix IDE is een browsergebaseerde Blockchain-tool die wordt gebruikt om de ontwikkeling en implementatie van slimme contracten te vergemakkelijken. Het is geschreven met Javascript (zodat het met elke moderne webbrowser kan worden gebruikt), Remix kan worden gebruikt voor het schrijven, testen en debuggen van slimme contracten die zijn gemaakt in Solidity. U kunt het lokaal of via de browser gebruiken. Als je naar de website van Remix gaat, krijg je een scherm dat klaar is voor gebruik:

Naast uitstekende documenten, kan Remix via Metamask naadloos verbinding maken met de Ethereum-blockchain.

Truffel Suite

Truffel kan worden omschreven als een Ethereum Blockchain-framework dat is ontworpen om een ​​ontwikkelomgeving te bieden voor het ontwikkelen van op Ethereum gebaseerde apps. Het bevat een uitgebreide bibliotheek met bibliotheken die aangepaste implementaties bieden om nieuwe slimme contracten te schrijven. Maak gecompliceerde Ethereum dApps en help met andere complexe eisen voor Blockchain-ontwikkeling.

  Een Zoom-vergadering opzetten in Outlook

Truffel kan het testen van contracten automatiseren met Chai of Mocha. Truffle maakt ook slimme contractontwikkeling mogelijk, inclusief koppeling naar compilatie en implementatie. Het biedt ook een aanpasbare bouwpijplijn om aangepaste bouwprocessen uit te voeren.

Kenmerken van Truffel Suite

Levenscyclusbeheer van slimme contracten: deze tool kan uw contractartefacten aan en ondersteunt aangepaste implementaties, gecompliceerde Ethereum-applicaties en bibliotheekkoppelingen.

Contracttesten: u kunt uw contracten regelmatig controleren en ervoor zorgen dat ze toenemen.

Scriptbare migraties en implementatie: het is mogelijk om deze blockchain-tool te gebruiken om eenvoudige en gemakkelijk beheerde implementatiescripts te maken die op de hoogte zijn van de wijzigingen van uw contracten naarmate de tijd verstrijkt. Uw app zal groeien en zelfs in de toekomst actueel blijven.

Beheer van netwerk: u hoeft zich geen zorgen te maken over netwerkartefacten nadat u Truffle bent gaan gebruiken. Het zal ze ook beheren terwijl u zich concentreert op dApp-ontwikkeling.

Zeer krachtige interactieve console: interactie met contracten is nog nooit zo eenvoudig. Truffle geeft je toegang tot een gebruiksvriendelijke interface die je tijd in beslag neemt en waarmee je je contracten kunt gebruiken om te communiceren.

External Script Runner: gebruik deze blockchain-tool om al uw contracten op te starten en probleemloos op het blockchain-netwerk te werken.

Opsommen

Er zijn tal van blockchain-ontwikkelingsplatforms beschikbaar. De bovenstaande tools zijn echter het populairst.

Dit artikel introduceerde het blockchain-concept, legde uit hoe het verandert, hoe wij het zien en presenteerde de meest gebruikte Blockchain-ontwikkeltools. We hebben elk platform geëvalueerd om de functies ervan te bepalen, vervolgens de meest voorkomende scenario’s die elk platform gebruiken, en de ondersteunde consensusalgoritmen en de soorten grootboeken en cryptocurrencies geanalyseerd.

Blockchain kan een complex onderwerp zijn om te begrijpen, met name het ontwikkelen van op blockchain gebaseerde apps. De beste manier om te beginnen is om te leren hoe ze onder de motorkap werken en zich van daaruit verder te ontwikkelen. Houd een oogje in het zeil voor meer blockchain-gerelateerde inhoud.

U kunt nu kijken naar enkele van de beste blockchain-platforms voor financiële toepassingen.

gerelateerde berichten