6 Zelfgehoste VPN voor kleine tot middelgrote bedrijven – VPN-serversoftware

Een betrouwbaar Virtual Private Network (VPN) vormt een primair onderdeel van de beveiligingsperimeter van een klein en middelgroot bedrijf.

Het is als een veilige tunnel tussen computers die via internet zijn verbonden, waardoor ze via een netwerk toegang tot elkaar hebben.

Voorheen gebruikten vooral organisaties VPN’s om hun externe vestigingen of roamende medewerkers te koppelen aan hun kantoornetwerk. Nu zijn VPN’s essentieel geworden voor iedereen, inclusief consumenten, vanwege de toenemende cyberaanvallen tegenwoordig.

Bedrijven met een goed budget zijn al verder gegaan met new age-technologieën zoals zero-trust.

Maar hoe zit het met ondernemen met een laag budget?

Hoe zorgen ze voor hun veiligheid?

Dit is een groot probleem omdat ze beperkte middelen hebben.

Volgens een rapport43% van alle cyberaanvallen is gericht op kleine bedrijven, terwijl 40% van het MKB te maken heeft met ongeveer 8 uur downtime van de site als gevolg van cyberinbreuken.

Daarom moeten MKB-bedrijven hun internetverbinding, digitale activa en bedrijfsnetwerk beveiligen door gebruik te maken van alle middelen die ze hebben. Hiervoor is VPN de beste uitrusting die ze in hun gereedschapskist kunnen opnemen, een robuuste, efficiënte en betaalbare oplossing.

Wat is een VPN?

Een van de beste manieren om gegevens binnen en buiten uw netwerk te beveiligen, zou het gebruik van een VPN kunnen zijn. Het versleutelt al het online verkeer dat tussen een VPN-server en een smartphone of laptop stroomt om ze te beveiligen.

Het doet dit door uw apparaatidentiteit te maskeren en een veilige verbinding tot stand te brengen zodat u online kunt browsen. Daarom wordt het voor hackers moeilijk om toegang te krijgen tot uw vertrouwelijke gegevens.

Laten we snel eens kijken naar enkele voordelen van het gebruik van VPN’s.

Locatiegebonden beperkingen omzeilen

VPN’s omzeilen beperkingen die specifiek zijn voor een land, daarom had u voorheen geen toegang tot sommige websites en databases die online beschikbaar waren. Een VPN helpt je ze online te openen, ongeacht je locatie op deze aarde.

Vermindert beveiligingsrisico’s

Door VPN’s te gebruiken, is uw hele netwerk beschermd tegen verschillende soorten online kwetsbaarheden. Het weerhoudt uw medewerkers er ook van om openbare wifi te gebruiken, wat het aantal cyberaanvallen verder vermindert.

Anonimiteit behouden

Weet u dat een VPN ook uw privacy kan beschermen?

Ja dat is waar.

U kunt op internet surfen met volledige anonimiteit. Het heeft de overhand in vergelijking met webproxy’s of afschuwelijke IP-software, omdat VPN’s privétoegang geven tot zowel websites als webapplicaties.

Betere prestaties en productiviteit

Het implementeren van een VPN kan ook de efficiëntie en bandbreedte van uw netwerk vergroten. Dit is de reden waarom uw personeel taken sneller kan voltooien en een betere productiviteit kan bereiken, ongeacht waar ze werken. Daarnaast zijn de kosten voor het onderhouden van een VPN ook erg laag.

  De beste VPN-netwerken voor 2022 (november)

Dus als je een VPN wilt gebruiken, heb je twee categorieën om uit te kiezen:

 • Een commerciële VPN
 • Een gratis VPN-service

Commerciële VPN’s zijn goed met al hun functies en aanbiedingen, maar ze kunnen u veel geld kosten, wat voor veel kleine bedrijven misschien niet betaalbaar is.

Daarom kunt u een open-source of zelf-gehoste VPN-oplossing proberen.

Pritun

Pritun biedt een efficiënte VPN met complexe gateway-links en site-to-site-links en geeft externe gebruikers toegang tot lokale netwerken. Beveilig het netwerkverkeer en gebruikers door middel van veilige codering terwijl ze verbinding maken met openbare netwerken.

Het is een van de beste open-source alternatieven voor commerciële VPN’s. Het kan duizenden gebruikers tegelijkertijd ondersteunen en krijgt betere controle over uw server zonder prijzen per gebruiker.

Alle Pritunl-codes zijn openbaar beschikbaar op Github, wat volledige aanpassing en transparantie garandeert. Omdat de configuratie kan worden gedaan via de webinterface, is het eenvoudig om alles te beheren.

Pritunl versleutelt het verkeer tussen de server en clients voor een betere beveiliging naast authenticatie in twee stappen met Google Authenticator. Het ondersteunt clients van zowel WireGuard als OpenVPN, en het gebruikt ook IPsec voor VPC-peering en site-to-site-koppelingen.

VPC-peering is beschikbaar op AWS, GCP en Oracle Cloud. Het biedt duidelijke documentatie en de oplossing is schaalbaar. Pritunl maakt onderlinge verbinding en communicatie mogelijk via MongoDB, snellere service en bespaart u het wijzigen van firewalls.

U kunt Printunl op uw Linux-server installeren of gaan voor Vultr Clouddie een installatie met één klik biedt.

OpenVPN

Toegang tot de server via OpenVPN is een gerenommeerde VPN-oplossing die is ontworpen om de uitdagingen van het MKB aan te gaan. U kunt het zowel on-premise als in de cloud gebruiken en uw hele bedrijfsnetwerk beveiligen. Het is volledig gratis te gebruiken met maximaal 2 VPN-verbindingen tegelijk.

Beheer het eenvoudig via de beheerdersportal of CLI en controleer de toegang via IP-adressen, protocollen en poorten. Access Server is beschikbaar voor meerdere platforms, waaronder iOS, Android, Windows, macOS en Linux.

U krijgt ook meerdere authenticatiemodi zoals 2FA, PAM, LDAP en Active Directory. Andere inbegrepen functies zijn uitgebreide rapportage met download-, zoek- en toegangslogboeken in detail, samen met de optie om toegang te krijgen tot het servercluster.

U kunt de sleutels over verschillende servers delen en uw verbindingen snel omhoog/omlaag schalen. OpenVPN’s Access Server maakt site-to-site-connectiviteit mogelijk, beschermt externe desktopinteracties en schermdeling met sterke toegangsauthenticatie en autorisatie.

OpenVPN biedt een laag-3 VPN met behulp van TLS/SSL met server- en clientcertificaten voor wederzijdse authenticatie en sleuteluitwisseling.

De servers zijn schaalbaar om maximaal 1500 verbindingen tegelijkertijd te verwerken, en u krijgt ook opties voor split-tunneling en volledige tunneling. Het prijsmodel van Access Server is gebaseerd op het aantal VPN-verbindingen dat u tegelijkertijd nodig heeft, wat inhoudt dat u precies betaalt voor uw behoeften.

Als je wilt spelen met hoe OpenVPN werkt, kun je: Kamatera VM voor slechts $ 4 per maand.

WireGuard

Een van de prominente VPN-software – WireGuard, is een eenvoudige maar extreem snelle en nieuwere oplossing die gebruikmaakt van geavanceerde cryptografie. Deze algemene oplossing is ontworpen voor zowel embedded interfaces als supercomputers.

  Automatisch verbinding maken met een VPN voor specifieke apps in Windows 10

WireGuard is geschikt voor verschillende omstandigheden en werd aanvankelijk uitgebracht voor de Linux-kernel, maar is nu inzetbaar op andere platforms, waaronder Windows, BSD, macOS, enz. WireGuard is eenvoudig te configureren en te implementeren en de verbinding kan tot stand worden gebracht door openbare sleutels uit te wisselen eenvoudig.

Het kan zelfs zwerven tussen verschillende IP-adressen, en u hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van verbindingen en de status. Het maakt gebruik van geavanceerde cryptografie zoals Blake2, Noise protocol framework, HKDF, etc.

WireGuard bevat ook Crypto-sleutelroutering die openbare sleutels associeert met behulp van tunnel-IP-adressen. Het biedt ook ingebouwde roaming en stelt u in staat om een ​​WireGuard-interface te creëren binnen de primaire netwerknaamruimte met internettoegang.

Hamachi

Maak VPN’s op aanvraag met behulp van Hamachi door LogMeIn als uw partner. Met deze VPN-hostingservice kunt u uw netwerkbeveiliging snel uitbreiden naar uw gedistribueerde teams, externe medewerkers en mobiele medewerkers.

Beheer uw virtuele netwerken en herstel ze voor eindgebruikers met simpele klikken, waar u zich ook bevindt. Lever uw clientsoftware eenvoudig en snel aan nieuwe systemen zonder de site te bezoeken. Voer het uit op de achtergrond van uw netwerkcomputer om toegang te krijgen wanneer u het nodig hebt.

Het is beschikbaar in Premium, Standard en meerdere netwerkabonnementen. Geef uw externe gebruikers meer mogelijkheden door hen veilige toegang te bieden tot al uw privénetwerken via een gecentraliseerde gateway zonder uw routers en firewalls aan te passen.

U kunt een virtueel en eenvoudig mesh-netwerk creëren waarmee externe systemen rechtstreeks met elkaar kunnen worden verbonden, zodat uw externe medewerkers alle middelen krijgen die ze nodig hebben. Hamachi beveiligt uw communicatie met AES 256-bit sterke codering voor particuliere en openbare netwerken.

Met behulp van de gecentraliseerde bedieningselementen kunt u het netwerkgebruik en de toegang regelen, inclusief netwerkverificatie, wachtwoordbeheer, netwerklidmaatschap en netwerkvergrendeling. Configureer individuele standaardinstellingen voor clients en netwerken met ondersteuning voor beperkte, minimale of volledige interfacemodi.

De prijzen voor Hamachi VPN beginnen bij $ 49/jaar voor 6-32 computers per netwerk.

SoftEther

SoftEther VPN is een van de krachtigste, gebruiksvriendelijke en multiprotocol VPN-oplossingen. Het is waarschijnlijk de enige VPN ter wereld die SSL-VPN, L2TP, L2TPv3, EtherIP, IPsec en OpenVPN ondersteunt als zelfstandige VPN-software.

SoftEther is open-source software die draait op FreeBSD, Solaris, Mac, Linux en Windows. Het bevat ook een kloonfunctie van de OpenVPN-server. Het ondersteunt SSTP VPN als u Windows 8/7/Vista gebruikt, waardoor u geen enorm geld hoeft te betalen aan de serverlicentie van Windows.

De VPN versterkt ook uw externe werknemers door hun apparaten te realiseren en helpt hen op afstand toegang te krijgen tot VPN vanaf uw netwerk. Omdat de VPN een robuust en origineel SSL-VPN-protocol heeft, kan het verschillende soorten firewalls binnendringen. Het protocol heeft ook een hoge doorvoersnelheid en een lage latentie.

SoftEther gebruikt Ethernet in plaats van HTTP voor camouflage, daarom kunnen inspectiefirewalls de transportpakketten van uw VPN niet detecteren. Het heeft naast interoperabiliteit een sterke compatibiliteit met populaire VPN’s.

Enkele van zijn functies zijn onder meer:

 • Ingebouwde dynamische DNS plus NAT-traversal om de noodzaak van statische of vaste IP’s te elimineren
 • RSA 4096-bits en AES 256-bits encrypties
 • Dual-stack met IPv4 en IP v6
 • Ondersteuning voor meerdere talen, waaronder Engels, vereenvoudigd Chinees en Japans
 • Syslog-overdracht
  Beste VPN-extensies voor Chrome [2022]

Algo

Algo VPN vormt Ansible-scripts, waardoor het opzetten van een persoonlijke IPsec en WireGuard VPN wordt vereenvoudigd. Het werkt moeiteloos samen met cloudproviders en heeft veilige standaardinstellingen. Algo VPN ondersteunt IKEv2 met sterkere cryptografie zoals P-256, AES-GCM en SHA2 voor macOS, iOS en Linux.

Het ondersteunt ook WireGuard voor het genoemde besturingssysteem, samen met Windows 10 en Android. Het kan QR-codes en .conf-bestanden genereren naast Apple-profielen voor het automatisch configureren van macOS- en iOS-apparaten voor IPsec; daarom is er geen clientsoftware nodig.

U kunt een beperkt aantal SSH-gebruikers instellen als u verkeer wilt tunnelen, en de VPN blokkeert ook advertenties met behulp van lokale DNS-resolvers. Voeg eenvoudig gebruikers toe of verwijder ze met het helperscript.

Installeer Algo op DigitalOcean, Microsoft Azure, Amazon EC2, Vultr, Scaleway, Google Compute Engine, OpenStack, Linode, Hetzner Cloud, CloudStack of een eigen Ubuntu-server.

Bonustip: aandachtspunten bij het kiezen van een VPN

 • Kwaliteit: bekijk alle functies die het biedt en kruis het met uw behoeften. Als het overeenkomt, kunt u de VPN overwegen. Betaal niet voor onnodige functies die u nooit gaat gebruiken, aangezien u maar over beperkte middelen beschikt.
 • Compatibiliteit: de meeste VPN’s zijn compatibel met grote platforms zoals Windows, Android, Mac, iOS en Linux, maar andere ondersteunen ze mogelijk niet allemaal. Als u een Windows-pc maar een iPhone gebruikt, zorg er dan voor dat de VPN die u kiest beide platforms biedt.
 • Het aantal apparaten: Sommige VPN’s ondersteunen een onbeperkt aantal apparaten die tegelijk zijn verbonden, maar andere hebben mogelijk beperkingen. Overweeg daarom uw vereisten met betrekking tot het aantal apparaten waarmee u verbinding wilt maken en kies vervolgens een VPN.
 • Gebruiksvriendelijkheid: als u geen tech-expert bent, kan het voor u problematisch zijn om een ​​VPN in te stellen en te gebruiken. Kies daarom degene die u gemakkelijk aankunt. Je kunt ook enkele VPN’s vinden die virtuele setups bieden, waardoor al het zware werk wordt verminderd.
 • Betaalbaarheid: prijsstelling is altijd een van de meest cruciale aspecten voor het MKB bij het kopen van bepaalde diensten. Koop dus iets dat een goede mix is ​​van kwaliteitsaanbod en prijs.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare manier om uw netwerk en gegevens te beveiligen, moet u een VPN van goede kwaliteit overwegen. De hierboven vermelde oplossingen zijn door uzelf gehoste oplossingen, dus koop een cloud-VM en speel wat rond om te zien wat voor u werkt.

gerelateerde berichten