7 apps om uw kinderen op een leuke manier wiskunde te leren

Kinderen zitten boordevol energie, en dat is geweldig, maar het gaat ook gepaard met de worsteling om ze op één ding gefocust te houden.

En dit is meestal wanneer je ze iets probeert te leren, vooral wiskunde, omdat het een onderwerp is dat niet het meest interessant is voor kinderen.

Maar dankzij technologie hebben we nu wiskundeleer-apps die we op onze smartphones kunnen downloaden om de kinderen op een veel leukere en effectievere manier les te geven. Het is zoveel beter dan de traditionele manier om ze les te geven met een saai leerboek.

Laten we meteen in de lijst springen om die wiskunde-apps voor kinderen te ontdekken.

Monster wiskunde

Monster Math, aanbevolen door PCAdvisor UK, TeachersWithApps en FunEductaionalApps, is een interactieve, leuke avonturen-app waarmee uw kind op een eigenzinnige manier optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen kan oefenen.

Deze app is ontworpen om uw kind op een leuke manier door elementaire wiskundeconcepten te leiden. Sluit je aan bij het machtigste monster van Monster Math Maxx om zijn vriend Dextra te redden op een reis naar nieuwe werelden, bondgenoten te vinden en de monsters te verslaan.

Naast een interessant plot biedt dit spel ook een overzicht van de prestaties van het kind. In deze op vaardigheden gebaseerde modus kan uw kind wiskunde oplossen zonder de druk om tegen de klok te racen en de instellingen aanpassen om specifieke vaardigheden te oefenen.

Monster Math kan worden gedownload op Android en iPhone/iPad. De Android-versie is geschikt voor kinderen in de 1e-4e klas, terwijl de Apple-versie voor de kleuterschool-5e klassers is.

SplashLeren

SplashLearn is geschikt voor kinderen van de kleuterschool tot het 5e leerjaar en bevat schattige personages die de kinderen op een leuke manier wiskunde en lezen leren. Het heeft meer dan 4.000 spellen om tegelijkertijd te spelen en te leren om de perfecte balans te creëren.

SplashLearn heeft een heleboel leermateriaal voor verschillende gebieden, namelijk:

  • Lettertracering en alfabet
  • Vormen en geometrie
  • Klanken en rijmpjes
  • Lessen voor creativiteit en sociaal-emotionele vaardigheden
  • Leeslessen
  • wiskundige vergelijkingen
  Automatische updates op iPhone en iPad aanpassen

U krijgt meer dan 1.900 op het curriculum gebaseerde wiskundespelletjes en -activiteiten, zodat u er zeker van kunt zijn dat de kinderen ze in de juiste volgorde kunnen leren.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone/iPad.

Khan Academy Kinderen

Ik weet zeker dat je van Khan Academy Kids hebt gehoord, want het is een van de meest populaire educatieve apps die er zijn. Het is gratis en heeft duizenden leuke educatieve activiteiten en boeken, waaronder wiskundelessen.

Om het hele studieproces leuk te maken, bevat het pakkende liedjes, video’s en schattige personages waarmee je kinderen het meest effectief kunnen dansen, bewegen en leren.

Bekijk ook: 12 beste opvoedingsapps om beter voor kinderen te zorgen

Als ouder kun je lessen uit de bibliotheek kiezen of een persoonlijk leertraject kiezen dat past bij de leeftijd en het leerjaar van je kind. Het heeft ook een heleboel lerarenhulpmiddelen om je te helpen lessen te vinden, opdrachten te maken en de voortgang van de kleintjes bij te houden.

Khan Academy Kids is beschikbaar voor Android- en iPhone/iPad-gebruikers.

Elanden Wiskunde

Help uw kinderen uit te blinken in optellen, aftrekken, tellen, sorteren en meetkunde met behulp van de Moose Math-app.

Het heeft leuke wiskundige activiteiten en lessen op meerdere niveaus die hen zullen aanzetten om dieper te gaan en meer te leren in ruil voor beloningen om hun stad te bouwen en gebouwen in de app te versieren.

Het bevat een heleboel grillige personages die op verschillende niveaus te vinden zijn, en om ze allemaal te ontmoeten; je moet doorgaan met het voltooien van de activiteiten en lessen.

Moose Math is ontwikkeld met enkele van de beste docenten die hoog gekwalificeerd zijn. Je kunt het downloaden op Android- en iPhone/iPad-apparaten.

Kahoot! Getallen door Dragon

Ontdek een speelse manier om wiskunde te leren met Kahoot! Getallen door Dragon. Het heeft een verzameling personages genaamd Nooms die het kind door de lessen en activiteiten leiden.

Verschillende spellen kunnen binnen de app worden gespeeld en het concept en de details van de wiskunde leren, zoals getallen, optellen, aftrekken, enz.

De app is verdeeld in 4 verschillende secties:

  • Sandbox: om Nooms te verkennen en ermee te experimenteren en om elementaire wiskundige concepten te leren
  • Puzzel: om puzzelstukjes op te lossen met wiskunde om het antwoord te onthullen
  • Ladder: om wiskundige strategieën te oefenen en hoe grote getallen zich kunnen verhouden tot kleine getallen
  • Rennen: om getallen en mentale berekeningen te gebruiken om over leuke obstakels te springen
  Hoe los ik Accelerated Renderer-fout op?

Elke interactie met deze app zal de kinderen helpen het wiskundeonderwerp beter te begrijpen en hun basis voor het leren en begrijpen van dingen te versterken.

Kahoot! Numbers by Dragon is beschikbaar op Android en iPhone/iPad.

Wonderkind wiskunde

Kinderen kunnen nieuwe werelden verkennen, missies voltooien en vrienden uitdagen met Prodigy Math om beloningen, huisdieren en meer te verzamelen, terwijl ze ook wiskunde leren.

Hiermee kun je je personage creëren en jezelf vertegenwoordigen op een ongelooflijke reis vol avontuur en leren.

Deze app heeft het potentieel om wiskunde een van de favoriete onderwerpen van kinderen te maken vanwege de manier waarop het is gebouwd. Het is interessant, inzichtelijk en leuk en zal de kleintjes verslaafd maken.

Het kan zowel op Android- als op iPhone/iPad-apparaten worden gebruikt. U kunt helemaal gratis aan de slag.

Leuke wiskunde

Funexpected Math gaat over het voltooien van dagelijkse wiskundige uitdagingen en het reizen van les naar les met je kleine helden. Kinderen kunnen geschikte wiskundige problemen en puzzels oplossen voor hun leeftijd om de prachtige sterrenbeelden in de lucht te verlichten.

Het heeft meer dan 1.000 wiskundige taken bestaande uit vormen, getallen, logica, enz. Hun cursus van een jaar kan elk kind van een vroege leerling tot een wiskundetovenaar brengen terwijl het aan een avontuurlijke reis begint die bestaat uit een ongelooflijke verhaallijn.

Unexpected Math heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Kidscreen en Mom’s Choice awards. Je kunt het downloaden op Android en iPhone/iPad.

Nu we de beste wiskundeleer-apps voor kinderen kennen, laten we een beetje leren over hoe deze apps nuttig zijn en hoe ze moeten worden gebruikt.

Hoe maken deze apps het leren van wiskunde leuk voor kinderen?

Deze apps kunnen een verademing zijn voor de kleintjes, omdat het leren van iets met een saaie en eenvoudige visuele lay-out dingen moeilijk te begrijpen kan maken.

Gelukkig gaan deze apps een stap verder om het hele studieproces leuk te maken, en hier zijn enkele van de manieren waarop dit wordt bereikt:

#1. Leuke geluiden

Deze apps hebben ingebouwde geluiden die bijdragen aan het leuke element van het studieproces. Er klinkt bijvoorbeeld een geluid bij het voltooien van een wiskundige vergelijking om aan te geven dat het kind het niveau met succes heeft voltooid.

#2. Interessante visuele lay-out en achtergrond 🐻

Waarschijnlijk is het essentiële element van elke wiskunde-app voor kinderen plezier hebben, en een opwindende lay-out met veel kleuren zal het leren zoveel gemakkelijker maken.

  Polls maken in Zoom Meetings

Een schattige ijsbeer die naar je zwaait terwijl hij een wiskundig probleem uitlegt, is beter dan een simpele en saaie achtergrond.

#3. Spel en activiteiten

De meeste van deze apps hebben spelletjes en activiteiten die de kinderen kunnen voltooien om punten te verdienen en plezier te hebben terwijl ze ook wiskunde leren.

#4. Op maat gemaakt voor de leeftijd van een bepaald kind

Het is altijd handig als de lessen en het lesprogramma zijn ingedeeld per leeftijdsgroep, wat de meeste apps doen. U kunt de leeftijd van uw kind invoeren en geschikte wiskundige problemen krijgen om op te lossen in plaats van in “one size fits all”-lessen te duiken.

#5. Vooruitgang en beloningen

Wat is er mooier dan beloond te worden voor al je harde werk? Veel van deze apps belonen de kinderen na het voltooien van elk niveau, en je mag ook de voortgang van het kind controleren om te zien hoe ver ze zijn gekomen.

Zijn deze apps een alternatief voor het volwaardig aanleren van concepten?

Hoewel de meeste van deze wiskunde-apps leerplannen bieden die de kinderen kunnen volgen en AZ over wiskunde kunnen leren voor hun leeftijd, is het het beste om de schoolboeken niet helemaal weg te gooien.

Als uw kinderen naar school gaan en wiskundeboeken hebben, zou het leuk zijn om ze in de mix te stoppen en beide te gebruiken: de app en het leerboek.

Zo kunnen ze goed binnen het curriculum van de school blijven en ook beter leren met behulp van de apps.

Conclusie

Het is een uitdaging om kinderen les te geven, en het is op geen enkele manier een gemakkelijke taak, maar met behulp van deze wiskundeleer-apps kun je de last een beetje van je schouders verlichten. Het zal de kinderen betrekken bij de apps om effectief te leren terwijl ze plezier hebben.

Vervolgens wil je misschien deze educatieve YouTube-kanalen voor kinderen bekijken en je erop abonneren.

gerelateerde berichten