7 Beste Active Directory- en Office 365-beheersoftware voor kleine tot middelgrote bedrijven in 2022

De twee belangrijkste software die door kleine tot middelgrote organisaties wordt gebruikt om de IT-infrastructuur en -activiteiten efficiënt te laten verlopen, zijn Windows Server en Office 365 (Microsoft 365).

Organisaties van elke omvang over de hele wereld gebruiken Microsoft-producten, en volgens statistiek rapport, Microsoft Windows heeft een marktaandeel van meer dan 69% vanaf december 2021.

Afbeelding tegoed: microsoft.com

Een aanzienlijk wereldwijd marktaandeel van Windows-servers heeft een kernengine. Zonder dit kan de Windows-server geen domeincontroller zijn en geen belangrijke rol spelen in servernetwerken wereldwijd.

De kernmotor van Microsoft Windows Server is Active Directory (AD).

Active Directory (AD) is de steunpilaar van de server die authenticatie biedt voor elke bron die toegang probeert te krijgen tot domeinbronnen in de infrastructuur. Daarom zijn het beheer en de administratie van AD van het grootste belang.

In dit bericht zullen we begrijpen wat AD is, hoe het functioneert, de structuur en voordelen ervan, en tot slot zullen we topsoftware zien die wordt gebruikt om Active Directory efficiënt te beheren.

Active Directory (AD)

AD is een reeks services en databases die draait op Microsoft Windows Server en speelt een cruciale rol bij het opzetten van een Windows-server als domeincontroller. Zonder AD kan een Windows-server alleen een zelfstandige server zijn en geen domeinserver.

Als database slaat AD volledige infrastructuurinformatie op, zoals gebruikers, computers, groepen, toepassingen en andere objecten, en deze objecten worden gecategoriseerd op basis van hun naam en kenmerken.

AD vereenvoudigt het werk van beheerders om toegangscontrole en privileges van netwerkbronnen en verschillende objecten te beheren. Het mechanisme helpt om gebruikers te authenticeren en de nodige privileges te geven om toegang te krijgen tot netwerkbronnen of objecten. Het biedt ook aanvullende diensten, waaronder Single Sign-On (SSO), beveiligingscertificaten, LDAP en beheer van toegangsrechten.

Andere belangrijke services die AD biedt, zijn Lightweight Directory Services (LDS), Certificate Services, Active Directory Federation Services en Rights Management Services.

Hoe is Active Directory (AD) gestructureerd?

AD slaat gegevens op in een hiërarchische structuur die bestaat uit domeinen, bomen en forests.

 • Domeinen: een domein vertegenwoordigt een groep objecten, zoals gebruikers, groepen en apparaten, die dezelfde AD-database delen.

Afbeelding tegoed: microsoft.com

 • Trees: Een of meer domeinen vormen een enkele Tree en meerdere domeinen in een tree vertrouwen elkaar.
 • Bos: Een bos is een groep bomen. De bomen in hetzelfde forest vertrouwen elkaar en delen ook directoryschema’s, catalogi, toepassingsgegevens en domeinconfiguraties.
 • Organisatie-eenheden (OU): Een OU wordt gebruikt om gebruikers, groepen, computers en andere organisatie-eenheden te organiseren.

Over Office 365

Office 365 is een cloudgebaseerde SaaS-oplossing (Software as a Service) die door Microsoft wordt aangeboden in een abonnementsmodel.

Dit softwarepakket bevat dezelfde functionaliteit als traditionele versies van Microsoft Office, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en aanvullende toepassingen zoals Access, Publisher, enz.

Afbeelding tegoed: microsoft.com

Omdat Microsoft Office 365 cloudgebaseerd is, kunnen zakelijke gebruikers, klein en groot, overal werken zonder een externe infrastructuur met de beste beveiliging met cloudopslag nodig te hebben.

Volgens de laatste statistiek rapport, gebruiken alleen al 731.000 bedrijven in de Verenigde Staten Office 365 en meer dan een miljoen bedrijven wereldwijd.

Hoewel Office 365 complete en end-to-end software is, zullen we kijken naar Office 365-beheersoftware van derden die uw bedrijf helpt bij het beheren van de IT-infrastructuur met verbeterde beveiliging, frequente back-up en herstel indien nodig, meerdere rapportages voor data compliance en auditing, etc. kortom improvisatie van de algehele organisatorische prestaties.

Waarom Active Directory (AD) en Office 365 Management Software gebruiken?

De AD-services van Microsoft zijn flexibel en krachtig, maar naarmate netwerken en infrastructuur groeien, zoeken bedrijven naar oplossingen om de activiteiten en het beheer te vereenvoudigen. AD heeft ook beperkte back-up-, herstel-, automatiserings- en rapportagemogelijkheden.

Het wijdverbreide gebruik van Office 365 faalt op verschillende gebieden, bijvoorbeeld een beperkt aantal gebruikers dat gelijktijdig kan worden beheerd, gebrek aan ondersteuning voor CSV-gebaseerde wijzigingen van groepsgebruikers en meer.

Om Office 365 aan te passen, moeten IT-beheerders vaak een scripttaal zoals PowerShell gebruiken, wat tijdrovend en omslachtig kan zijn.

Zelfs beheerders moeten schakelen tussen meerdere consoles om Active Directory-, Exchange Server- en Office 365-omgevingen te beheren. Dit vergroot de last van de beheerder en vergroot de tijd die nodig is om elke taak te voltooien.

  Wat is Mhm?

Verder gaand, zijn back-up- en herstelopties beperkt en zijn er maar weinig automatiseringsopties. Automatisering is vrij belangrijk met de toenemende handmatige activiteit van vandaag.

Daarom zullen we kijken naar enkele van de externe software die wordt gebruikt om AD en Office 365 te beheren om de uitdagingen van vandaag aan te pakken, zoals groepsadd-ons, automatisering, delegatie, naleving, beveiliging, enz. Laten we beginnen met het beoordelen van de software voor eenvoudig beheer en gebruik van Active Directory en Office 365:

ManageEngine ADManager Plus

De bekroonde (120+ onderscheidingen) ManageEngine software biedt IT-beheersoftware voor kleine tot grote bedrijven tegen een betaalbare prijs. Deze producten omvatten servicebeheer, operationeel beheer, active directory en beveiligingsvereisten. Het bedrijf beweert dat 3 van de 5 Fortune 500-bedrijven ManageEngine-producten gebruiken.

ADManager Plus-software is een webgebaseerd platform voor het beheren en uitvoeren van Active Directory (AD), Office 365 en Exchange alles vanaf een centrale console.

Het helpt bij het consolideren en centraliseren van AD-rapporten, maakt het gemakkelijker om administratieve taken te delegeren, helpt AD-structuren schoon te houden, allemaal met minder inspanning, en bespaart veel tijd voor beheerders.

Deze software vereenvoudigt het dagelijkse werk van systeembeheerders in de vorm van het aanmaken van groepsgebruikersaccounts in AD door de eigenschappen van gebruikersaccounts te wijzigen, waaronder de eigenschappen van Exchange Mailbox en Terminal Services.

Naleving en audits van gebruikers en Active Directory kunnen met een minimum aan inspanning worden onderhouden met behulp van de ingebouwde 200 rapporten van de software.

Kenmerken van AD

 • Rapporten over naleving van overheidsvoorschriften zoals SOX, HIPAA, GLBA, PCI en andere.
 • Beveiligingsrollen maken en delegeren om machtigingen toe te kennen/in te trekken
 • Automatiseer reguliere back-up, herstel, gebruikersregistratie, inactieve gebruikers opschonen, vervolgtaken, enz.

Office 365 beheren met ADManager Plus

Met ADManager Plus kunt u Office 365 zonder gedoe en beperkingen beheren. Met deze software kunt u rapporten downloaden voor actieve en inactieve gebruikers en licentiegegevens zonder de ingewikkelde scripttaal te gebruiken.

De software kan meer dan 80 voorgeconfigureerde rapporten genereren over gebruikers, groepen, contacten, Office 365-licenties, Exchange-mailboxen en Office 365-webapplicaties zonder ingewikkelde scripts.

Uitgebreide rapporten vereenvoudigen de rapportage en helpen beheerders weloverwogen beslissingen te nemen over het beheren van een goed georganiseerde Office 365-omgeving.

ADManager Plus helpt ook met groepsgebruikersbeheer, contactbeheer, automatisering en rapportplanning.

Functies:

 • Flexibel licentiebeheer voor Office 365
 • Automatiseer dagelijkse Microsoft 365-beheertaken met eenvoudige acties met één klik en bekijk een gedetailleerde geschiedenis van alle geautomatiseerde taken
 • Rapporten kunnen worden gepland, gearchiveerd en gemaild.
 • Bekijk gedetailleerde informatie over Office 365-omgevingen met vooraf geconfigureerde rapporten

De software vereenvoudigt de werking en het beheer van Active Directory en Office 365-beheer en tilt het naar een hoger niveau op het gebied van bruikbaarheid, rapportage, beveiliging, fouttolerantie en meer. De uitgebreide rapporten van de software bieden hulp bij naleving en levering, het beste product of de beste service voor beheerders, auditors en managers.

De software heeft drie edities: gratis, standaard en professionele edities. De gratis editie heeft beperkte AD-objecten. De volledige versie van de software kan in 30 dagen worden geëvalueerd. Prijzen beginnen bij $ 595,00 per jaar. De volledige demo is te bekijken hier.

Veeam Backup voor Microsoft Office 365

Gegevensbeveiliging is van vitaal belang voor elke organisatie, dus om de gegevens op het Office 365-platform te beveiligen, Veeam back-up biedt een uitgebreide oplossing.

Afbeelding tegoed: veeam.com

Microsoft Office 365 is een stabiel en flexibel platform voor het werken met Word, Excel, PowerPoint, Outlook en vele andere, maar gegevensbeveiliging staat voorop. Volgens de rapportwerd 85% van de Microsoft 365-gebruikers getroffen door het datalek.

Volgens de website van het bedrijf heeft de software 5,8 miljoen contracten en won meer dan 200 awards in verschillende categorieën. Veeam-software wordt gebruikt door 69% van de 2.000 bedrijven wereldwijd.

Veeam is een end-to-end back-up- en hersteloplossing voor Microsoft-producten, waaronder Office 365, Exchange Server, SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams. De software biedt ook bescherming tegen ransomware en bescherming op locatie en in de cloud.

Het gebruik van deze software elimineert het risico van verlies van toegang tot en controle over kantoorbestanden en -mappen, e-mailgegevens van Microsoft Teams, SharePoint-sites, documenten, bibliotheken, OneDrive-accounts en instellingen, zodat uw gegevens altijd beschermd en beschikbaar zijn.

Naast Office 365 biedt de software ook back-upoplossingen voor Windows, Linux, NAS, VMware, Azure, AWS en Nutanix, Active Directory en MySQL.

  5 nieuwe verbeteringen die Chrome zojuist heeft aangebracht in de bladwijzerbeheer

Functies

 • Maak elke vijf minuten een back-up van gegevens en herstel de flexibiliteit op meer dan 40 manieren
 • Hiermee kunt u de frequentie en tijd instellen voor Exchange- en Sharepoint-gegevens om de impact op het datacenter te verminderen
 • On-premises en cloudback-upopties zoals AWS, Azure en IBM Cloud
 • Gedetailleerd en geavanceerd zoeken in archieven om nauwkeurige gegevens te herstellen om verstoringen in uw bedrijf aan te pakken

Veeam Backup voor Microsoft Office 365 is beschikbaar in jaarabonnementen van 1 tot 5 jaar. De software is 30 dagen gratis te gebruiken voordat deze in de live-omgeving wordt geïmplementeerd. Licenties zijn beschikbaar voor een gebruikersgroep, waardoor flexibiliteit mogelijk is om licenties toe te voegen naarmate het aantal gebruikers toeneemt.

Datto SaaS-bescherming

Datto SaaS Protection biedt een uitgebreide gegevensbeschermingsoplossing voor Microsoft 365-, Exchange-, Agenda-, OneDrive-, SharePoint- en Teams-gegevens met driemaal daags back-up en flexibele herstelopties.

Deze software is speciaal ontworpen voor Managed Service Providers (MSP’s) door SaaS-bescherming en SaaS-verdedigingstools te combineren. Het beschermt gegevens tegen phishing-scans door kwaadaardige cyberbedreigingen en zorgt voor totale phishing-preventie door gegevens te beschermen door middel van frequente archivering en snel gegevensherstel.

Een gecentraliseerde en schaalbare console stelt MSP-klanten in staat zich te beschermen tegen opname en gegevensquarantaine- en archiveringspogingen te beheren.

Kortom, het Datto SaaS Protection Platform helpt bij het stroomlijnen van datacompliance, bedrijfscontinuïteit en beveiliging en is alles wat kleine en grote bedrijven nodig hebben om een ​​succesvol bedrijf te runnen.

Topfuncties

Bescherming tegen kwaadaardige cyberbedreigingen en fouten bij het verwijderen van gegevens

 • Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen die zero-day-bedreigingen bij de eerste ontmoeting detecteert, niet dagen later
 • Identificeer onbekende bedreigingen in plaats van te zoeken naar bekende beveiligingsbedreigingen
 • Bescherm de OneDrive-map tegen malware en herstel met één klik
 • Automatisch archiveren voor OneDrive, SharePoint, Teams, Gmail, Google Contacten en extra archieven wanneer je ze nodig hebt

Als u op zoek bent naar een bedrijfscontinuïteitsoplossing om uw gegevens te beschermen tegen cyberdreigingen en gegevensverlies, dan is Datto een van de hulpprogramma’s voor noodherstel. Deze licentie is gebruikersgebaseerd en beschikbaar op aanvraag.

Speurtocht

Speurtocht biedt Active Directory (AD), Azure AD en Hybrid AD-oplossingen voor beheer, migratie en beveiliging.

De AD-migratie- en consolidatieoplossing van Quest heeft geen invloed op het reorganiseren van een productie- of live-omgeving zonder serviceonderbrekingen.

Quest vereenvoudigt de dagelijkse AD-beheeractiviteiten en bespaart zeker tijd en geld, zoals: het beheren van AD-accounts en -groepen, groepsbeleid, status- en beschikbaarheidscontroles en meer.

AD-beveiliging wordt naar een hoger niveau getild door het Quest-platform te gebruiken door compromissen te identificeren, inbreuken te voorkomen en bedreigingen te verminderen. De software biedt realtime scanning van gebruikersactiviteit en waarschuwingen over verdachte activiteiten.

De Quest-software is beschikbaar voor een beperkte proefperiode en prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

Adaxes

Adaxes is een bekroond geavanceerd automatiserings- en beheerplatform dat verbeterd beheer biedt voor Active Directory, Microsoft 365 (Office 365) en Exchange.

Deze gebruiksvriendelijke software vereenvoudigt dagelijkse activiteiten, automatiseert repetitieve taken en biedt verbeterde beveiliging voor Active Directory en Microsoft 365.

Een van zijn unieke eigenschappen is dat het volledige automatisering van het levenscyclusbeheer van gebruikers biedt op het gebied van onderhoud en beheer, zoals het toewijzen van mailboxen, Microsoft 365-licenties, het activeren van gebruikersspecifieke Skype-accounts, het maken van thuismappen, welkomstmails en nog veel meer.

Het is een webgebaseerd platform dat op rollen gebaseerde toegangscontrole biedt voor gebruikers en groepen om meer specifieke en veilige toestemming te garanderen om te voldoen aan bedrijfsgegevensstandaarden.

De enkele gecentraliseerde console met diepgaande aanpassing wordt gebruikt om AD te beheren, mailboxen te configureren en Microsoft 365-licenties te beheren.

De dagelijkse taken van IT-beheerders kunnen worden geautomatiseerd en regelmatig worden gepland om tijd en manuren te besparen. Ze kunnen verschillende soorten rapporten downloaden uit meer dan 200 vooraf geconfigureerde rapporten of ze aanpassen op basis van specifieke vereisten.

Functies

 • Verminder de werkdruk omdat de meeste gebruikersbeheertaken kunnen worden geautomatiseerd
 • Verbeterde beveiliging door op machtigingen gebaseerde workflows en een op rollen gebaseerde beveiliging
 • Effectieve AD-omgevingsaudit dankzij een uitgebreid rapportagemodel
 • Automatiseer het maken van mailboxen, distributielijsten en ontvangers met e-mail
 • Zelfherstelwachtwoord van inlogscherm voor macOS-gebruikers en weduwen

De universele webgebruikersinterface van Adaxes kan worden gebruikt door beheerders, helpdesks, HR, managers en andere werknemers om hun administratieve taken voor AD, Exchange en Microsoft 365 uit te voeren.

De software kan 30 dagen gratis worden getest. Het licentiebeleid is gebaseerd op het aantal actieve gebruikers in AD. Eeuwigdurende licenties beginnen bij $1600 voor minimaal 100 actieve gebruikers.

  Meldingen ontvangen wanneer een Nintendo Switch-game in de uitverkoop gaat

AdminDroid

AdminDroid is een tool voor het bewaken, analyseren en genereren van 600+ rapporten voor Office 365 en zijn hele familie, inclusief Azure AD, Exchange, Sharepoint, Onedrive, Skype en Microsoft Teams.

Afbeelding tegoed: admindroid.com

Deze software wordt gebruikt om de volledige Microsoft 365-stack te beheren met innovatieve functies zoals delegatie op microniveau, geavanceerde planning, op AI gebaseerde rapportage en meer. Het wordt gebruikt door 60 miljoen gebruikers uit meer dan 110 landen.

AdminDroid geeft u ook een overzicht van uw huidige SharePoint-instellingen, machtigingen, uitnodigingen voor delen en documentmachtigingen. Routinebeheeractiviteiten kunnen aan gebruikers worden toegewezen om toegang te krijgen tot of toezicht te houden op specifieke Microsoft-gebruikers, groepen, mailboxen en teams.

De waarschuwingsfunctie is krachtig genoeg om nieuwe en ongebruikelijke gebeurtenissen op te vangen om u te waarschuwen voor mislukte aanmeldingen en geforceerde pogingen om de Office365-omgeving te beschermen.

De software biedt een extra beveiligingslaag op het gebied van gedragsanalyse, forensisch onderzoek, fraude en onderzoeken naar datalekken.

Afbeelding tegoed: admindroid.com

Er kan een verscheidenheid aan statistische en auditrapporten worden gegenereerd, waaronder licenties, groepen, beveiliging, grootte en gebruik van mailboxen, e-mailverkeer, spam en malware, en meer.

Functies

 • Bewaakt elke activiteit binnen Office 365 en doet onderzoek naar anonieme activiteit
 • Meer dan 45 vooraf geconfigureerde signalen om de Microsoft 365-infrastructuur te beschermen
 • Effectief beheer van resources, rapporten en dashboards delegeren
 • Gedetailleerde gebruiks- en beveiligingsrapporten helpen bij het voldoen aan audits zoals HIPAA, SOX, FISMA, ISO 27001 en andere.

AdminDroid heeft een gratis versie en premium-edities zoals Standard en Pro. De premium-editie kan 15 dagen gratis worden getest. Prijzen beginnen bij $ 49 per jaar voor 150 gebruikers. U kunt een live softwaredemo zien hier.

Imanami Groeps-ID

Groeps-ID biedt Active Directory- en Office 365-oplossingen, waaronder automatisering, delegatie, administratie en levenscyclusbeheer voor gebruikers en groepen.

De software ontving de Gartner Peer Insights Award 2021 voor de stem van de klant in identiteitsbeheer en governance.

Het automatiseringsplatform vereenvoudigt het beheer van groepen, gebruikers en machtigingen voor alle soorten organisaties, bespaart menselijke tijd en verbetert de nauwkeurigheid en veiligheid van de omgeving.

Het synchronisatiemechanisme detecteert AD-wijzigingen en repliceert gegevens op alle platforms, inclusief on-premises, hybride en cloudomgevingen.

De delegatiefunctie in identiteits- en toegangsbeheer vereenvoudigt complexe activiteiten zoals gebruikersprovisioning, deprovisioning en andere administratieve taken via een selfservice-webportal.

Functies

 • Met één druk op de knop accounts overzetten en beëindigen
 • Met oplossingen voor groeps- en gebruikersbeheer kunt u slimme en tijdige beslissingen nemen over attestvereisten.
 • Biedt een gedetailleerd overzicht van ongestructureerde gegevens
 • Verminder menselijke fouten met op query’s gebaseerde groepsdefinities
 • Verbeter de consistentie en beveiliging van directory’s door ervoor te zorgen dat gebruikers geen buitensporige privileges hebben

GroupID is veilig en eenvoudig te installeren en te onderhouden. Het stelt IT-beheerders in staat om de AD- en Office 365-functionaliteit te automatiseren en uit te breiden naar een hoger niveau om de IT-infrastructuur effectief te beheren en veilig te houden.

Het platform kan worden geïntegreerd met toonaangevende directory’s, waaronder AD, Azure AD, gedeelde LDAP-gebaseerde directory’s en berichtenplatforms zoals Microsoft Exchange Server en Microsoft 365 en Google Workspace for business-toepassingen. De software is 30 dagen gratis te testen. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar.

Conclusie

Het onderhouden van een veilige en beheerde Active Directory is duur in termen van kosten en uren.

Fouten in handmatige activiteiten, zoals ervoor zorgen dat leden toegang krijgen tot domeingroepen en directory’s, ongebruikte accounts opschonen, enz., is een ontmoedigende taak, aangezien dit de beveiliging in gevaar kan brengen.

Het belangrijkste is dat AD- en Office 365-automatisering van cruciaal belang is in de huidige complexe en geografisch verspreide infrastructuur.

Om al deze problemen en meer op te lossen, is het aan te raden om de bovengenoemde software te gebruiken. Een effectieve manier is om een ​​proefrun te doen en de haalbaarheid te controleren en vervolgens te plannen om de juiste software voor uw omgeving aan te schaffen.

U kunt ook enkele hulpprogramma’s bekijken om Active Directory te controleren.

gerelateerde berichten