7 beste afdrukbeheersoftware voor bedrijven

Ervaar je veel problemen met compatibiliteit, apparaat, beveiliging, kosten en papierverspilling bij afdruktaken op de werkplek? Weg met de hoofdpijn en probeer deze printbeheersoftware om geld te besparen en werknemers of gebruikers blij te maken.

Printbeheer is een opkomend concept, aangezien bedrijven en copyshops hun operationele kosten moeten verlagen om de winstgevendheid te vergroten. Het dient ook als een verdedigingslinie om te voorkomen dat vertrouwelijke zakelijke bestanden in handen vallen van kwaadwillenden. Maar het vinden van de beste printbeheersoftware is een ontmoedigende taak, omdat er veel onderzoek voor nodig is.

Lees verder voor meer informatie over printbeheer en de beste toepassingen die u kunt gebruiken zonder tijd te verspillen aan marktonderzoek.

Wat is afdrukbeheer?

Afdrukbeheer is het gebruik van verschillende praktijken, zoals het volgen van drukmachines, het volgen van computerapparatuur, bewaking van afdrukuitvoer, beveiliging van gevoelige gegevens, optimalisatie van afdrukkosten en afdrukanalyse. De nieuwste intelligente softwareontwikkelaars combineren al deze functionaliteiten op één plek om een ​​printbeheeroplossing te ontwikkelen.

Startups, kleine en middelgrote bedrijven gebruiken op zijn minst een basishulpmiddel om afdrukactiviteiten te beheren. Integendeel, bedrijven implementeren een complete printbeheeroplossing ter plaatse of in de cloud om wereldwijde printactiviteiten te beheren.

Voordelen van afdrukbeheer

Dit zijn de redenen en voordelen van het implementeren van een standaard afdrukbeheeroplossing:

#1. Afdrukkosten verlagen

Bedrijven betalen enorme jaarlijkse rekeningen voor printen in de vorm van apparaten, toneraanvulling en papier. Uit onderzoek blijkt dat een organisatie veel kan besparen als ze een printmanagementsysteem gebruiken om medewerkers te behoeden voor onnodig printen.

#2. Vertrouwelijke documenten beveiligen

U kunt medewerkers niet op elk gewenst moment vertrouwelijke bedrijfsdocumenten laten printen. U moet het afdrukken van geheime bestanden documenteren om de juiste verantwoordelijkheden voor vernietiging vast te stellen nadat het werk is gedaan. Met afdrukbeheersoftware kunt u de veiligheid van gegevens garanderen.

#3. De afdrukbewerking stroomlijnen

Managers en supervisors zien vaak dat werknemers tijd verspillen door in de rij te staan ​​om hun gedrukte exemplaren op te halen. U kunt dergelijke onproductieve praktijken vermijden door de afdrukbewerkingen te rationaliseren. Ook uw medewerkers zullen u aan het eind van de dag dankbaar zijn.

#4. Afdrukken op afstand inschakelen

Werknemers die vanuit huis werken, kunnen printopdrachten verzenden via cloudgebaseerde printbeheeroplossingen. U kunt het fysieke exemplaar ophalen op de werkplek. Deze printoplossingen zorgen ook voor de veiligheid van bedrijfsgegevens door gegevenspakketten tijdens het transport te versleutelen.

  Top 10 alternatieven voor Kodi Fusion Repository

#5. Papierverspilling verminderen

De mens produceert papier door bomen te kappen die op hun beurt het milieu schaden. U kunt een robuust printbeheersysteem installeren dat papierverspilling efficiënt onder controle houdt en uw steentje bijdraagt ​​om de natuur te redden.

Laten we nu eens kijken naar de beste afdrukbeheersoftware voor uw bedrijf.

PaperCut

Als u het hebt over efficiënte afdrukbeheertools voor kleine tot grote bedrijven, PaperCut is onmiskenbaar een van de toonaangevende namen. De tool en de cloudgebaseerde services helpen bedrijven van elke omvang om verspilling te minimaliseren. Tegelijkertijd hoeven bedrijfseigenaren zich geen zorgen meer te maken over de gegevensbeveiliging van het afdrukken van vertrouwelijke rapporten.

Met PaperCut worden uw printervaringen verrukkelijk. Uw werknemers moeten op het werk verschillende apparaten bij zich hebben, zoals smartphones, tablets, Chromebooks, laptops, enz. Het kan een uitdaging worden voor IT-systeembeheerders om ervoor te zorgen dat alle stuurprogramma’s aanwezig zijn voor moeiteloos afdrukken wanneer er meerdere apparaten zijn.

PaperCut lost dit effectief op met zijn eenvoudige afdrukservices, zoals het verzenden van een afdrukopdracht naar één wachtrij en het ophalen van de kopie van elke printer, een gemeenschappelijk MFD-touchscreen voor alle verschillende printermodellen, enz.

U kunt ook zeer veilig zakelijk afdrukken implementeren door gebruik te maken van de services. PaperCut maakt gebruik van een drieweg-afdrukbeveiliging:

  • Hiermee kunt u de afdrukinfrastructuur beveiligen voordat iemand iets afdrukt, zoals wat u kunt afdrukken, wie kan afdrukken, enz.
  • Tijdens het afdrukproces kunt u gebruikmaken van 2-Factor-authenticatie en op kaarten gebaseerde beveiligde afdrukkopievrijgave.
  • Wanneer de print op is en de kopie in de kantoorruimte ligt, kunt u maatregelen nemen zoals watermerken, audit trails, digitale handtekeningen en printarchivering om vertrouwelijke gegevens veilig te bewaren.

U krijgt ook een aantal gratis tools bij PaperCut, zoals een alternatieve tool voor Google Cloud Print PaperCut Mobility Print, QRdoc voor het stempelen van zakelijke documenten en PaperCut Views voor afdrukanalyses.

Afdrukgeleider

U kunt meer dan 90 verschillende documenttypen afdrukken zonder het bestand zelfs maar te openen als u het probeert Afdrukgeleider. Het wordt geleverd met een snelle en betrouwbare printengine samen met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface voor bulkprinten. Bovendien kunt u vanuit één applicatie afdrukdocumenten sorteren, een voorbeeld van het afdrukdocument bekijken, batchafdruktaken beheren en snel aanpassingen maken aan de afdrukinstellingen.

De tool ondersteunt allerlei moderne printers in de lokale netwerken, wide area networks of cloudnetwerken. Bovendien kunt u deze tool, afgezien van fysieke printers, gebruiken om afdruktaken op virtuele printers zoals PDF-printers en OneNote-printers te beheren.

Net als zijn concurrenten biedt Print Conductor een printanalysemodule aan. Het helpt u bij het inschatten van de papier- en inktvereisten voordat u grote batch-afdruktaken uitvoert. Schattingen zijn beschikbaar op de pagina Gedetailleerd rapport en Rapport.

  Fix Sea of ​​Thieves niet downloaden Fout

Printmanager Plus 9.0

Printmanager Plus 9.0 voegt een nieuwe dimensie toe aan printbeheer door bedrijven ongeëvenaarde controle, toegang en printinzicht te geven in hun printactiviteiten. De ontwikkelaars van deze tool hebben hun programma geperfectioneerd gedurende tientallen jaren van gebruik in veel bedrijven.

Het is de allernieuwste printbeheersoftware die het allerbeste vertegenwoordigt op het gebied van ondersteuning en technologie voor eindgebruikers. Door deze tool in uw organisatie in te zetten, kunt u de kosten van printbenodigdheden verlagen, papierverspilling verminderen en verbeterde printintelligentie ontvangen tussen afdelingen.

De volgende zijn enkele van de opmerkelijke kenmerken van deze afdrukbeheersoftware:

  • IT-beheerders kunnen live afdruktaken van een werknemer, werkstation, printer, netwerk en kosten controleren.
  • Vrijgavestation met ID-kaart of betaling maakt printtaken gestroomlijnd voor werk of drukkerijen.
  • Dankzij de quota- en budgetinstellingen kunt u geld besparen door het afdrukken door personen, werkstations of printers te beperken.

Print Manager Plus 9.0 volgt ook een milieuvriendelijk beleid om uw kantoor of drukkerij groener te maken. Het vermindert de verspilling van inkt, energie en papier en vermindert zo de ecologische voetafdruk van uw bedrijf.

uniFLOW

Een ander hulpmiddel om controle te krijgen over de printinfrastructuur op de werkplek is: uniFLOW. Grote organisaties en drukkerijen die omgaan met verschillende geavanceerde printinstallaties, zoals Canon, Xerox, Epson, Brother, Konica Minolta, enz., gebruiken deze tool om afdruk-, scan- en documentbeheertaken uit te voeren.

Het heeft zowel on-site als cloudgebaseerde applicaties voor printbeheer. Zowel cloud- als on-site tools fungeren als een geïntegreerd portaal voor het scannen, printen en beheren van apparaten met gemak en absolute veiligheid.

uniFLOW’s Secure Printing en Universal driver-functies zijn opmerkelijke ontwikkelingen die u moet weten. Met de Secure Printing-technologie kunt u voor elke medewerker individuele accounts toewijzen. Medewerkers moeten het gedrukte exemplaar vrijgeven met hun eigen ID-kaart of pincode. Verder moet de gebruiker aanwezig zijn voor de machine om de gedrukte kopie op te halen.

De universele driver zorgt ervoor dat de applicatie verschillende apparaten en printmachines ondersteunt. Gebruikers kunnen printopdrachten naar elke netwerkprinter sturen vanaf alle computerapparaten zoals mobiele telefoons of laptops.

UniPrint InfinityCloud

UniPrint InfinityCloud is een andere populaire tool voor virtuele desktopinterface (VDI) en printbeheer voor ondernemingen met een schaalbare oplossing. Omdat het een leverancieronafhankelijke tool is, kan de applicatie naadloos communiceren met alle moderne printers en computerapparatuur voor printdoeleinden.

De oplossing van UniPrint is perfect voor elke bedrijfsgrootte, van startups tot multinationale conglomeraten. Het biedt ook gespecialiseerde on-site- en cloudservices voor sectoren zoals Banking & Finance, Insurance, Managed Service Providers (MSP’s), Cloud Service Providers, overheid, niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) en gezondheidszorg.

  12 beste gedeelde inbox-tools om team-e-mail te beheren

De opvallende printbeheeroplossing omvat standaardfuncties zoals een flexibel verbruiksmodel en toollicenties, serverloos printen, printanalyse, printtracking, printen vanaf elke locatie en touchless printen.

Printerbeheerder

Je kunt ook geven Printerbeheerder probeer het eens als u een handige afdrukbeheeroplossing nodig heeft voor een onderwijsinstelling of bedrijf. Met de tool kunt u alles over afdrukken volgen, zoals gebruikers, afdrukmachines, werkstations en terugboekingen.

Het wordt ook geleverd met een standaard afdrukinzichttool of analysemodule die u informeert over het afdrukvolume, het inktverbruik en de totale afdrukkosten van uw bedrijf.

De PrinterAdmin-tool brengt geavanceerde functionaliteiten aan boord. Dit zijn:

  • Print Job Manager voor afdrukinstellingen, aanmaken van een account, inschakelen van stuurprogramma’s, enz.
  • Document release station vermindert verspilling en verhoogt de veiligheid door print alleen vrij te geven wanneer de gebruiker beschikbaar is.
  • Met de tool Print Watermarking kunt u afdrukdetails vastleggen.

Alle applicaties worden geleverd met een gratis proefperiode van 30 dagen. U kunt gebruikmaken van de proefaanbieding en bepalen of de tool geschikt is voor uw bedrijf door deze een tijdje te gebruiken.

Print Tracker Pro

Print Tracker Pro wordt geleverd met de functie voor installatie met één klik, zodat u binnen enkele minuten aan de slag kunt met afdrukbeheer. Doordat de installatie en bediening van deze tool eenvoudig is, ervaren uw medewerkers of klanten de beste service.

Het is een slimme oplossing voor afdrukbeheer die nauwkeurig kan communiceren met allerlei moderne printers en computerapparatuur, waardoor uitvaltijd voor het installeren van stuurprogramma’s of niet-ondersteuning voor apparaten wordt geminimaliseerd.

Het robuuste volgsysteem levert alle gedetailleerde afdrukgerelateerde inzichten, zoals tonerniveaus, meters, paginatellingen, printerinstallaties en servicewaarschuwingen. Bovendien kunt u de tool configureren om u eenvoudig herinneringen te sturen voor het aanvullen van inkt of om rekening te houden met de tellerstand van de printer.

Laatste woorden

Vind hierboven een uitgelezen lijst met populaire en bedrijfsklare printbeheersoftware. U kunt elk van deze apps gebruiken voor thuiskantoor, werkplek, winkels, publicatiehuizen of kopieerwinkels.

Aangezien u hier bent, kunt u ook kijken naar deze beste hulpmiddelen om webpagina’s naar PDF te converteren en geld te besparen door afdrukken te vermijden waar u kunt.

gerelateerde berichten