7 beste agentloze netwerkbewakingstools

Agentloze netwerkbewaking stelt bedrijven in staat om de uitdagingen en overhead van het installeren en onderhouden van softwareagenten op de bewaakte systemen te vermijden.

Het is belangrijk voor bedrijven van elke omvang om een ​​robuust monitoringsysteem voor de infrastructuur te hebben. Dit komt omdat een goed bewaakte infrastructuur downtime en andere problemen die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering kan helpen voorkomen.

In de huidige digitale wereld kan zelfs een korte storing grote gevolgen hebben, dus het is belangrijk voor bedrijven om over de tools en systemen te beschikken om hun infrastructuur te monitoren en mogelijke problemen snel te identificeren en aan te pakken.

Een naadloze infrastructuurbewakingservaring kan bedrijven helpen verstoringen te minimaliseren en een hoog niveau van uptime en prestaties te behouden.

Vanwege het feit dat agentless monitoring niet afhankelijk is van een intermediair apparaat om informatiestatistieken van eindapparaten te verzamelen, is het een van de meest effectieve technieken geworden voor het beheren van netwerkactiviteiten.

Wat is agentloze netwerkbewaking?

Agentloze netwerkbewaking verwijst naar een type netwerkbewaking waarbij geen agents (softwareprogramma’s die op individuele apparaten worden uitgevoerd en die informatie rapporteren aan een centraal bewakingssysteem) hoeven te worden geïnstalleerd op de apparaten die worden bewaakt.

In plaats daarvan vertrouwt dit type monitoring op technologieën zoals SNMP (Simple Network Management Protocol) en WMI (Windows Management Instrumentation) om op afstand gegevens van netwerkapparaten te verzamelen en real-time inzicht te bieden in hun prestaties en gezondheid.

Afbeelding tegoed: manageengine

Bewaking zonder agent heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bewakingsmethoden die afhankelijk zijn van agenten. Ten eerste elimineert het de noodzaak om softwareagenten te installeren en te onderhouden op de apparaten die worden bewaakt, wat tijd en middelen kan besparen.

Ten tweede, omdat het niet afhankelijk is van agenten, kan het worden gebruikt om apparaten en servers te bewaken die mogelijk geen agenten kunnen ondersteunen, zoals ingebedde apparaten of services die op niet-standaard besturingssystemen draaien.

Ten slotte kan bewaking zonder agent een betere beveiliging bieden, omdat er geen potentieel kwetsbare agents op de bewaakte apparaten hoeven te worden geïnstalleerd.

Waarom is het vereist?

Agentloze netwerkmonitoring is vereist omdat het real-time inzicht biedt in de prestaties en gezondheid van netwerkapparaten zonder dat agents op individuele apparaten hoeven te worden geïnstalleerd. Dit kan op verschillende manieren voordelig zijn, waaronder:

  • Verbeterde netwerkprestaties: door real-time inzicht te bieden in de prestaties van netwerkapparaten, kan agentloze monitoring helpen potentiële problemen te identificeren en op te lossen voordat ze de netwerkprestaties en uptime beïnvloeden.
  • Lagere IT-kosten: Omdat er geen agents op afzonderlijke apparaten hoeven te worden geïnstalleerd, worden de IT-kosten verlaagd.
  • Verbeterde beveiliging: Agentless monitoring kan helpen de beveiliging te verbeteren door IT-teams in staat te stellen snel potentiële beveiligingsbedreigingen op het netwerk te detecteren en erop te reageren.

Functies van agentloze netwerkbewaking

Enkele belangrijke kenmerken van agentloze netwerkbewaking zijn:

  • Gegevensverzameling op afstand: Agentless netwerkbewaking maakt gebruik van technologieën zoals SNMP en WMI om op afstand gegevens van netwerkapparaten te verzamelen, waardoor realtime inzicht in hun prestaties en status mogelijk is zonder dat fysieke toegang nodig is.
  • Realtime monitoring: deze monitoringsystemen bieden realtime inzicht in de prestaties en gezondheid van netwerkapparaten, waardoor potentiële problemen snel kunnen worden gedetecteerd en opgelost.
  • Schaalbaarheid: Omdat er geen agenten op individuele apparaten hoeven te worden geïnstalleerd, is agentloze netwerkbewaking zeer schaalbaar en gebruiksvriendelijk en kan het eenvoudig worden ingezet in grote netwerken.
  • Geautomatiseerde waarschuwingen: deze bewakingssystemen bevatten vaak geautomatiseerde waarschuwingsmogelijkheden, waardoor ze meldingen kunnen sturen naar aangewezen personen of teams wanneer er potentiële problemen worden gedetecteerd.
  35 geweldige afbeeldingen voor een AMOLED-scherm

Er is niet één beste tool voor netwerkbewaking zonder agent, aangezien de beste tool voor een bepaalde organisatie afhangt van een reeks factoren, zoals de omvang en complexiteit van het netwerk, de specifieke vereisten van de organisatie en budgetbeperkingen.

In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met de beste agentloze netwerkbewakingstools. Laten we aan de slag gaan!

zonnewinden

SolarWinds Server & Application Monitor (S&AM) is een tool voor netwerkbewaking die real-time inzicht geeft in de prestaties en beschikbaarheid van applicaties, servers en netwerkapparaten. Het stelt IT-engineers in staat om prestatieproblemen snel te identificeren en op te lossen, zodat kritieke applicaties en services altijd beschikbaar zijn.

Met zijn uitgebreide set functies en gebruiksvriendelijke interface kan SolarWinds S&AM helpen de betrouwbaarheid en prestaties van uw IT-infrastructuur te verbeteren.

Deze monitoringtool maakt gebruik van SNMP, WMI en andere technologieën om netwerkapparaten op afstand te bewaken en real-time inzicht te bieden in hun prestaties en gezondheid.

En ook genereert een ingebouwd, uitgebreid rapportagemechanisme een reeks aanpasbare rapporten die de gebruikers kunnen helpen de prestaties van hun IT-omgeving te begrijpen. Deze rapporten kunnen worden gebruikt om trends te identificeren, potentiële problemen te signaleren en de algehele gezondheid van het netwerk te volgen.

De prijs begint bij $ 1.663. U kunt een volledig functionele gratis proefversie downloaden of zelfs een interactieve demo aanvragen.

ManageEngine OpManager

OpManager is fantastische netwerk- en serverbewakingssoftware die is ontwikkeld en gedistribueerd door ManageEngine. Het bevat meer dan 2000 bewakingsopties waarmee u snel de prestaties van uw netwerkapparaten en toepassingen kunt beoordelen.

OpManager verbetert de mogelijkheden van Agentless Network-monitoring door middel van uitgebreide integraties, waaronder flow-monitoring, configuratiebeheer en nog veel meer.

De engine voor detectieregels in OpManager kan een reeks regels en algoritmen gebruiken om automatisch nieuwe apparaten in uw netwerk te detecteren en ze te classificeren op basis van hun type en kenmerken.

Dit kan u helpen snel en eenvoudig nieuwe apparaten toe te voegen aan uw netwerkbewaking zonder dat u ze handmatig hoeft te configureren en één voor één toe te voegen.

Het kan u ook helpen een nauwkeurig en up-to-date beeld van uw netwerk te behouden door automatisch de classificatie van bestaande apparaten bij te werken wanneer deze veranderen of worden verwijderd,

Deze tool bevat een groot aantal prestatiemonitors die kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan apparaatparameters vanaf één enkele console te bewaken. Dit kan een krachtige, moeiteloze en effectieve manier zijn om uw netwerkapparaten en -toepassingen te bewaken en te beheren.

OpManager is beschikbaar in drie verschillende edities: Free, Professional en Enterprise. Met de gratis editie kunt u maximaal vijf monitoren naar keuze gebruiken, terwijl de professionele editie geen limiet heeft op het aantal monitoren dat tegelijkertijd kan worden gebruikt.

Het is echter mogelijk dat de Professional-editie sommige geavanceerde bewakingsservices niet bevat. De Enterprise-editie wordt geleverd met alle kenmerken en functionaliteiten van andere edities en bevat mogelijk ook ondersteuning voor complexe monitoringsystemen, zoals gedistribueerde monitoring-engines.

  Deelnemen aan een Zoom-vergadering

Paessler PRTG

Paessler PRTG is een uitgebreide softwareoplossing voor netwerkbewaking en -beheer. PRTG is ontworpen om eenvoudig te implementeren en te gebruiken, en het opzetten van agentless monitoring met PRTG is eenvoudig. Na het downloaden en installeren van de PRTG-software kunnen gebruikers de auto-discovery-functie gebruiken om snel en eenvoudig agentless monitoring in te stellen.

Deze functie detecteert automatisch netwerkapparaten en andere IT-bronnen en voegt ze toe aan de monitoringconfiguratie, waardoor PRTG direct kan beginnen met het verzamelen van monitoringgegevens.

PRTG ondersteunt zowel agentloze als agentgebaseerde monitoring, waardoor organisaties de beste aanpak voor hun specifieke behoeften kunnen kiezen. Door zowel agentloze als agentgebaseerde monitoring te combineren,

PRTG geeft organisaties maximaal inzicht in hun netwerken, waardoor ze prestatieproblemen snel en efficiënt kunnen identificeren en oplossen. Over het algemeen maken de eenvoud en het gebruiksgemak van PRTG het tot een populaire keuze voor organisaties die op zoek zijn naar een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing voor netwerkbewaking.

De gegevens die door PRTG worden verzameld in een agentloze implementatie omvatten informatie over de beschikbaarheid en prestaties van netwerkapparaten en andere IT-bronnen, zoals CPU- en geheugengebruik, netwerkverkeer en andere statistieken.

Deze gegevens kunnen worden gebruikt om potentiële prestatieproblemen te identificeren en passende maatregelen te nemen om deze op te lossen, waardoor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk wordt gegarandeerd.

PRTG biedt een gratis proefperiode van de onbeperkte versie van 30 dagen aan. Als alternatief kunnen gebruikers op elk moment upgraden naar een betaalde licentie om de volledige mogelijkheden van PRTG te blijven gebruiken.

Flowmon

Flowmon is een oplossing voor netwerkbewaking en -beveiliging die zichtbaarheid en inzicht biedt in netwerkverkeer, waardoor organisaties potentiële bedreigingen in realtime kunnen identificeren en erop kunnen reageren. Het is ontworpen om organisaties te helpen hun netwerken te beschermen tegen verschillende beveiligingsbedreigingen, zoals malware, ransomware en netwerkinbraken.

Flowmon biedt een reeks functies, waaronder monitoring van netwerkverkeer, monitoring van netwerkprestaties en analyse van netwerkbeveiliging, om organisaties te helpen een veilige en efficiënte netwerkomgeving te behouden.

Flowmon kan worden ingezet in zowel een agentloze als agentgebaseerde omgeving. In een agentloze implementatie gebruikt Flowmon technologieën zoals NetFlow, sFlow en IPFIX om netwerkverkeer te monitoren zonder dat er agents op individuele netwerkapparaten hoeven te worden geïnstalleerd. Deze benadering biedt een gecentraliseerd beeld van het netwerkverkeer en kan worden gebruikt om netwerken van elke omvang te monitoren.

Bij een op agenten gebaseerde implementatie gebruikt Flowmon agenten die op netwerkapparaten zijn geïnstalleerd om verkeersgegevens te verzamelen en naar de Flowmon-server te sturen voor analyse. Deze methode biedt meer gedetailleerde en gedetailleerde verkeersgegevens, maar vereist de installatie van agents op elk netwerkapparaat.

Het biedt ook een gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor mensen met beperkte technische ervaring. Dit maakt het gemakkelijk voor netwerkengineers om de tool snel in te stellen en te gebruiken om hun netwerk te monitoren.

Nagios

Nagios is een krachtige en flexibele oplossing voor het bewaken en beheren van de prestaties van netwerken en applicaties. De ondersteuning voor zowel agentloze als agentgebaseerde monitoring maakt het geschikt voor een breed scala aan implementatiescenario’s. Het wordt gebruikt om de beschikbaarheid en prestaties van netwerkapparaten te bewaken, evenals de services en applicaties die erop worden uitgevoerd.

Nagios kan u ook helpen bij het identificeren van de hoofdoorzaak van problemen, zodat u ze snel kunt oplossen en uw netwerk soepel kunt laten werken.

  Een persbericht schrijven [+ 4 Templates]

Nagios ondersteunt agentless monitoring met behulp van technologieën zoals WMI en SNMP, waarmee u op afstand de beschikbaarheid en prestaties van uw Windows-, Linux- en Unix-systemen en netwerkapparatuur kunt bewaken.

Nagios biedt een volledig functionele gratis proefperiode van 30 dagen voor implementatie op ondernemingsniveau. Na deze proefperiode keert het terug naar een gratis versie met beperkte mogelijkheden.

Zabbix

Zabbix is ​​open-source software voor netwerkbewaking en -beheer die ook agentloze monitoring ondersteunt. Het is ontworpen om de beschikbaarheid en prestaties van netwerkapparaten, servers en andere IT-bronnen te bewaken.

Zabbix biedt een scala aan functies, waaronder real-time monitoring, waarschuwingen en rapportage, om organisaties te helpen hun IT-infrastructuur te monitoren en te beheren. Het wordt veel gebruikt door grote ondernemingen en IT-serviceproviders om hun IT-omgevingen te bewaken en te beheren.

Zabbix staat bekend om zijn flexibiliteit en schaalbaarheid, omdat het eenvoudig kan worden aangepast aan de behoeften van een breed scala aan organisaties.

Bij een agentloze implementatie gebruikt Zabbix protocollen zoals Simple Network Management Protocol (SNMP) en Intelligent Platform Management Interface (IPMI) om netwerkapparaten en andere IT-bronnen te bewaken zonder dat er agenten op individuele apparaten hoeven te worden geïnstalleerd.

Zabbix detecteert netwerkfouten door basislijnmonitoring te gebruiken op basis van realtime analyse van historische gegevens en biedt krachtige inzichten.

eG Enterprise

eG Enterprise is een uitstekende oplossing voor het monitoren van netwerk- en applicatieprestaties die inzicht en inzicht biedt in de prestaties van netwerken en applicaties. Het is ontworpen om organisaties te helpen prestatieproblemen in realtime te identificeren en op te lossen, waardoor een hoogwaardige gebruikerservaring voor eindgebruikers wordt gegarandeerd.

In een agentloze implementatie gebruikt eG Enterprise protocollen zoals SNMP, WMI en SSH om netwerkapparaten en andere IT-bronnen te bewaken zonder dat er agents op individuele apparaten hoeven te worden geïnstalleerd.

Deze tool bevat een waarschuwingssysteem dat kan worden geconfigureerd om meldingen te verzenden wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Het waarschuwingssysteem is zeer aanpasbaar en kan worden geconfigureerd om waarschuwingen te verzenden op basis van verschillende criteria, zoals prestatiedrempels, beschikbaarheidsproblemen of andere voorwaarden.

Het is zeer schaalbaar en kan netwerken van elke omvang ondersteunen, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Het biedt ook een reeks rapporten en hulpmiddelen voor het analyseren van prestatiegegevens, waardoor organisaties trends en patronen kunnen identificeren en weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Conclusie

Agentloze monitoring wordt vaak gebruikt door grote ondernemingen en IT-serviceproviders om hun IT-omgevingen te bewaken en te beheren. Het biedt verschillende voordelen, waaronder minder overhead en complexiteit, evenals meer flexibiliteit en schaalbaarheid. Het heeft echter ook enkele beperkingen, zoals het ontbreken van gedetailleerde en gedetailleerde monitoringgegevens in vergelijking met agentgebaseerde monitoring.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vond bij het leren over de beste agentloze netwerkbewakingstools. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over de beste Citrix Performance Monitoring Software.

gerelateerde berichten