7 beste programmeer-apps om Python onderweg te leren

Coderen is momenteel een van de meest gevraagde technologische vaardigheden. Afgezien van de voor de hand liggende professionele voordelen van het leren schrijven van code, kan het een leuke en bevredigende hobby zijn.

Om te beginnen kan coderen soms een uitdaging zijn. Het kan nog erger zijn als je geen tijd hebt om te leren. Het goede nieuws is echter dat je leren in je schema kunt proppen en onderweg kunt leren met niets meer dan je smartphone.

Dit artikel begeleidt de beste coderings-apps om onderweg code te leren schrijven in Python.

Wat is Python?

Python is een algemene programmeertaal op hoog niveau. Maak je geen zorgen als je niet bekend bent met de termen high-level en general purpose; laat het me uitleggen.

Een programmeertaal op hoog niveau is er een waarin u code schrijft met Engelse woorden. Het tegenovergestelde van een taal op hoog niveau is een taal op laag niveau, zoals machinecode, waar je letterlijk binair schrijft (enen en nullen). Talen op hoog niveau worden over het algemeen als gebruiksvriendelijker beschouwd, omdat we code schrijven op een manier die voor mensen natuurlijker aanvoelt.

Een algemene taal kan in meerdere domeinen worden gebruikt. Dit staat in contrast met talen zoals R, die worden gebruikt bij statistische berekeningen. Programmeertalen voor algemene doeleinden zijn over het algemeen veelzijdiger en nuttiger omdat ze kunnen worden gebruikt om meerdere dingen te bouwen.

Dus Python is zowel op hoog niveau als voor algemeen gebruik, waardoor het zowel eenvoudig te leren als nuttig is.

Waarom Python?

Nu je weet wat Python is, wil ik je uitleggen waarom je Python zou moeten leren, vooral als het je eerste programmeertaal is:

  • Python is gemakkelijker te leren en te beheersen in vergelijking met andere talen. Python heeft een eenvoudige syntaxis en beginnersvriendelijke regels om te volgen. Dit geeft het een zachtere leercurve in vergelijking met talen zoals Java of C++.
  • Python wordt veel gebruikt door bedrijven. Het is een van de meest populaire programmeertalen ter wereld en wordt door veel bedrijven gebruikt. Als gevolg hiervan huren meer bedrijven Python-ontwikkelaars in. Het kan echter ook competitief worden naarmate meer en meer mensen de taal leren.
  • Het heeft een grote gemeenschap. Omdat het veel gebruikers heeft, heeft Python een grote gemeenschap van mensen die bedreven zijn in de taal die tutorials en cursussen maken en boeken schrijven die mensen kunnen leren. Er zijn ook forums, zoals Stack Overflow, waar je overal hulp kunt krijgen als je vastloopt.
  • Python is veelzijdig. Python kan worden gebruikt voor het bouwen van webservers, machine learning, schrijfautomatisering en het bouwen van desktop- en mobiele applicaties. Als je Python eenmaal onder de knie hebt, kun je veel dingen bouwen.
  Nauwkeurigere verkeersschatter in 2022?

Nu zullen we de beste apps verkennen om Python-codering te leren.

Mimo

Mimo is een van de meest gepolijste codeer-apps op de markt. Het is beschikbaar op Android en iOS. Naast Python heeft Mimo cursussen om HTML, CSS, JavaScript en SQL te leren. Met die 5 talen kun je een full-stack webontwikkelaar worden.

De leerervaring op Mimo wordt gegamificeerd met behulp van interactieve oefeningen. Je gaat ook aan grotere projecten werken om vaardigheden op te doen door met echte projecten te werken. Er zijn ook speeltuinen om zelf te oefenen en dingen te bouwen.

Mimo is gratis en heeft een betaald abonnement met geavanceerde functies, zoals een advertentievrije leerervaring, onbeperkte speelplaatsen en deelbare certificaten.

Solo leren

Sololearn is een populaire codeer-app voor mensen die onderweg leren coderen. Naast Python biedt het tal van andere cursussen in talen zoals C, Java, HTML en CSS. Het is beschikbaar als mobiele app voor Android en iOS.

Sololearn is erop gericht om u een leerervaring te bieden die relevant is voor uw vaardigheidsniveau. Het biedt hapklare lessen met quizzen om je kennis te testen terwijl je leert. Ze bieden ook certificaten na voltooiing van cursussen.

Sololearn biedt ook een code-editor voor het schrijven en uitvoeren van uw code, zodat u binnen de app kunt oefenen. Het is een gratis applicatie met een betaald abonnement.

Datakamp

Datacamp is een populair leerplatform voor vaardigheden op het gebied van datawetenschap en kunstmatige intelligentie. Het platform heeft cursussen in onder andere Python, R, Excel, ChatGPT en Tableau.

  Hoe geopende vensters op iPhone 11 te sluiten

De leerervaring van Datacamp draait om het leren van nieuwe inhoud, het oefenen van vaardigheden die in de inhoud zijn geïntroduceerd, het toepassen van de vaardigheden om echte problemen op te lossen en het beoordelen van hoe goed je de vaardigheid hebt begrepen. Hierdoor leer je op een hands-on en praktische manier van instructeurs die als professionals werkzaam zijn in bestaande bedrijven.

Datacamp is een betaald product met abonnementen voor bedrijven, universiteiten en enorme kortingen. Het heeft mobiele applicaties beschikbaar voor Android en iOS.

Programmeerhub

Programming Hub is een interactieve en eenvoudige manier om te leren programmeren. De bekroonde codeer-app maakt gebruik van op onderzoek gebaseerde leertechnieken om leuke, interactieve en visuele lessen te creëren. Het platform gebruikt duizenden illustraties om u te helpen concepten beter te begrijpen.

Zoals de meeste leerprogramma’s, biedt Programming Hub verifieerbare e-certificaten die aan uw LinkedIn kunnen worden toegevoegd om uw vaardigheden te demonstreren. Het platform heeft cursussen voor meer dan 25 programmeertalen en meer dan 5000 programma’s om op te leren en te oefenen.

Het heeft ook compilers voor meer dan 24 van de aangeboden talen, dus u hoeft geen extra software op uw apparaat te installeren om aan de slag te gaan.

De applicatie is beschikbaar in de App Store en Play Store.

Enki

Enki is een codeer-app voor AI-gerelateerde vaardigheden. Deze vaardigheden omvatten coderen in Python en SQL en het gebruik van tools zoals Excel en Tableau. De applicatie leert u door inhoud en interactieve quizzen te bieden om uw kennis van belangrijke concepten te testen.

Het bevat ook uitdagingen die codering vereisen om op te lossen. Deze uitdagingen geven je praktische ervaring in het daadwerkelijk schrijven en bouwen van dingen.

Als je vastloopt, bevat Enki een door AI aangedreven mentor die je vragen kunt stellen en die je zal helpen als je vastloopt. Naast de focus op AI, behandelt Enki ook concepten als webontwikkeling, Java en Understanding Data.

De applicatie bevat ook een programmeerspeeltuin, zodat u geen ontwikkelomgeving hoeft op te zetten en deze onderweg kunt gebruiken.

De mobiele applicatie van Enki is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

  iTunes-muziek gebruiken in PowerPoint-presentaties

Programmeer held

Programming Hero is een gamified applicatie om te leren coderen. Het maakt het gemakkelijk om te leren coderen met zijn geweldige en goed ontworpen gebruikersinterface. De applicatie wordt hoog gewaardeerd in de app stores en beoordeeld als een uitstekende app. De inhoud die in de app wordt behandeld, omvat Python en HTML, CSS en JavaScript.

De leerervaring is projectgebaseerd – je leert coderen terwijl je een game bouwt. Dit helpt je om de concepten die je zou hebben geleerd snel toe te passen. De applicatie is te downloaden in de Play Store en App Store.

De applicatie maakt deel uit van het bredere Programming Hero-trainingsprogramma dat je van beginner tot werkklaar brengt. Deze cursus omvat codeertraining, interviewtraining en hulp bij het solliciteren.

Dit betekent dat het volledige Programming Hero-programma je begeleidt van beginner, gids en leert programmeren totdat je een baan krijgt.

Coderen

Encode is een gratis applicatie om te leren coderen. Zoals de meeste applicaties op deze lijst, is het leren van Encode in eigen tempo. Dit maakt het ideaal, zodat het waar mogelijk in uw schema past.

De lessen zijn klein en hapklaar, ook perfect om onderweg te leren. Encode is beginnersvriendelijk en bevat inhoud voor HTML, CSS, JS, SQL en Python. Met deze vaardigheden kun je een full-stack webontwikkelaar worden.

De applicatie bevat ook uitdagingen, zodat u kunt oefenen met programmeren om uw kennis te testen en u te helpen oefenen. Het bevat samenvattingen, zodat u de inhoud opnieuw kunt bekijken zonder alles opnieuw te doen. De applicatie is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Opmerking van de auteur

Hoewel elke behandelde app een goede keuze is om te leren coderen, is mijn aanbevolen codeer-app voor een beginner de Mimo-applicatie. Het is gepolijst, dekt de talen waarmee u wilt beginnen en heeft een gratis abonnement.

We hebben de verschillende codeertoepassingen onderzocht die u kunt gebruiken om onderweg te leren coderen. Leren coderen is een nuttige vaardigheid om te leren. Om bekwaam te worden, vereist coderen oefening.

Vervolgens kun je Python-projecten voor beginners bekijken om te oefenen en te leren.