7 beste software voor kwetsbaarheidsbeheer in 2023

Kwetsbaarheidsbeheertools beschermen uw systemen tegen beveiligingsbedreigingen en houden uw gegevens veilig.

De vraag naar kwetsbaarheidsbeheer schiet tegenwoordig omhoog en om concurrerend te blijven in de wereld van vandaag, moet uw organisatie op de hoogte zijn van de markttrends.

Veel organisaties vertrouwen op tal van softwareoplossingen en apps om de productiviteit en de klantervaring te verbeteren. Deze apps en oplossingen zijn echter vatbaar voor kwetsbaarheden die hun organisatie kunnen blootstellen aan een cyberaanval.

Om uw organisatie tegen deze risico’s te beschermen, moet u een robuust beheerprogramma voor kwetsbaarheden implementeren als onderdeel van uw algehele IT-risicobeheerstrategie.

Kwetsbaarheidsbeheer omvat het identificeren, evalueren, afhandelen en rapporteren van beveiligingsinbreuken in de systemen, software en oplossingen die erop draaien.

Het belang van kwetsbaarheidsbeheer is in de loop van de tijd aanzienlijk gegroeid en wordt nu beschouwd als een fundamenteel onderdeel van de beveiliging van een organisatie.

Waarom is Vulnerability Management Software nodig?

Kwetsbaarheidsbeheersoftware beschermt uw netwerk tegen bekende kwetsbaarheden, waardoor het voor aanvallers moeilijk wordt om uw organisatie aan te vallen.

De software doet dit door uw netwerk te scannen op softwarecompatibiliteitsproblemen, ontbrekende updates en algemene softwarefouten. Het herstellen van prioritering is ingesteld voor kwetsbaarheden.

Het zorgt er ook voor dat alle wettelijke vereisten worden nageleefd en beschermt uw organisatie tegen boetes of straffen die worden opgelegd door een regelgevende instantie voor het niet naleven van enige bepaling. Het helpt u om het geld en de reputatie van uw organisatie te redden.

Hoe werkt software voor kwetsbaarheidsbeheer?

Het gebruik van software voor kwetsbaarheidsbeheer helpt bedrijven het proces van kwetsbaarheidsbeheer in hun applicaties en netwerk te automatiseren.

Ze gebruiken verschillende tools om kwetsbaarheden in de systemen van de organisatie te identificeren en te rapporteren.

Zodra deze kwetsbaarheden zijn ontdekt, wordt het risico dat eraan verbonden is in verschillende contexten geëvalueerd om de beste handelwijze te bepalen.

Deze softwaretools helpen bedrijven prioriteit te geven aan het beheersen van potentiële beveiligingsrisico’s voor de beveiligingsinfrastructuur van de organisatie.

Verwar ze niet met antivirus of firewall. Ze zijn reactief en beheren bedreigingen wanneer ze zich voordoen. Software voor kwetsbaarheidsbeheer is echter proactief.

Stappen van de levenscyclus van kwetsbaarheidsbeheer

Het kwetsbaarheidsbeheerproces omvat de volgende stappen:

#1. Ontdekken van kwetsbaarheden

De eerste stap bij het vinden van een kwetsbaarheid is het scannen van uw netwerk en het uitvoeren van een kwetsbaarheidsbeoordeling. Deze stap helpt bij het identificeren van verkeerde configuraties en coderingsfouten die misbruik kunnen maken van een applicatie/systeem. Zodra u zich bewust bent van de mogelijke kwetsbaarheden, is het tijd om ze te evalueren.

#2. Geef prioriteit aan activa

Niet elke kwetsbaarheid is vergelijkbaar. Bovendien is de behandeling voor elk van hen ook anders. Voor zover u weet, kunnen de meest kritieke kwetsbaarheden achterstallig zijn, niet alleen nieuw ontdekt.

Om de ernst van deze kwetsbaarheden in kaart te brengen, kunt u een risicoscorekaart toewijzen om te bepalen welke kwetsbaarheid als eerste moet worden aangepakt.

  Een Microsoft Teams-groepschat maken

#3. Kwetsbaarheden behandelen

Zodra u de kwetsbaarheden heeft ontdekt en geprioriteerd, is het tijd om actie te ondernemen. In deze stap begint u met het implementeren van een patchbeheerprocedure. Post dat, uw technische team zal elke kwetsbaarheid repareren en testen.

De oplossing kan zowel op korte als op lange termijn zijn.

#4. Kwetsbaarheden melden

Het is van cruciaal belang om de gegevens die tijdens de vorige stappen zijn verzameld, te verzamelen en deze informatie op een gedocumenteerde manier te presenteren. Uw kwetsbaarheidsbeoordelingsrapporten moeten op maat worden gemaakt voor verschillende doelgroepen op basis van hun behoefte aan technische details. Hoewel het management wil dat trends op hoog niveau worden gecommuniceerd, hebben beveiligingsteams duidelijke rapporten nodig om een ​​soepel herstel mogelijk te maken.

#5. Verbeter uw inspanningen

Zodra u de nodige actie heeft ondernomen om deze kwetsbaarheden te elimineren, is een belangrijke stap het verbeteren van uw inspanningen. Het helpt u te identificeren welke methoden goed werkten en welke niet.

Het evalueren van resultaten kan langetermijnverbeteringen bepalen en vervolgens worden gebruikt voor budgettaire behoeften.

Belangrijkste kenmerken van Vulnerability Management Software

U kunt software voor kwetsbaarheidsbeheer kiezen op basis van de beveiligingsvereisten en functies die ze bieden. Hier hebben we een lijst samengesteld met de belangrijkste functies om u te helpen bij het selecteren van de beste software voor kwetsbaarheidsbeheer:

Reikwijdte en dekking

Het meest fundamentele kenmerk van software voor kwetsbaarheidsbeheer is de reikwijdte en dekking. De vitaliteit en efficiëntie van scannen worden bepaald door het bereik en de dekking. U kunt het volgende verzekeren:

 • De software biedt scannen met inloggegevens
 • De software kan geavanceerd scannen met feeds en plug-ins
 • De software kan specifieke pagina’s opnemen of uitsluiten
 • Nauwkeurigheid

  De software voor kwetsbaarheidsbeheer biedt u de flexibiliteit om regelmatig scans uit te voeren, en ze moeten ook worden geleverd met POC (verzoek om bewijs van bewijs) samen met andere vereiste services.

  Bedrijven zullen een aanzienlijke productiviteitsverbetering ervaren door een grondigere rechtvaardiging te verkrijgen en valse positieven uit te sluiten voordat ontwikkelaars worden belast met het repareren van een gemelde kwetsbaarheid.

  Rapportages herstellen

  De rapportagefunctie in elke kwetsbaarheidsbeheertoepassing is cruciaal. Het geeft u een 360-graden overzicht van de veiligheid van uw vermogen. U kunt zelfs gedetailleerde informatie genereren over de kwetsbaarheden die in het rapport worden genoemd.

  De rapportagefunctie omvat meestal de volgende details:

 • Aantal voltooide scans
 • Aantal geïdentificeerde mazen in de wet
 • Actie voor herstel
 • Algehele systeemsamenvatting
 • Beveiligingsproblemen per asset
 • Beveiligingsproblemen per kwetsbaarheid
 • Aanbevelingen voor herstel
 • Algemene risicoscore

  Het scannen van bedrijfsmiddelen helpt bedrijven te identificeren waar bepaalde kwetsbaarheden bestaan. Het is echter belangrijk om een ​​balans te vinden tussen risicoprioriteiten en bestaande middelen voordat u actie onderneemt.

  Software voor kwetsbaarheidsbeheer met deze functie benadrukt risicoscores in drie categorieën: laag, gemiddeld en kritiek.

  Risicoscores worden toegewezen op basis van het volume en de ernst van de kwetsbaarheden die in uw applicaties en netwerken zijn geïdentificeerd.

  Beleidsevaluatie

  Het versterken van uw netwerk is net zo belangrijk als het identificeren en oplossen van kwetsbaarheden. Kwetsbaarheidsscanning omvat ook geïntegreerd beleid, waarmee u uw beveiligingsinfrastructuur kunt vergelijken met industriestandaarden zoals OWASP Top 10, SANS 25 en WASC, onder andere.

  U kunt ook aangepaste controles toevoegen om risico’s te beperken die exclusief zijn voor uw omgeving.

  Geavanceerde authenticatiefaciliteit

  Niet-geverifieerd scannen detecteert alleen verlopen certificaten, zwakke wachtwoorden en niet-gepatchte software. Door de beste software voor kwetsbaarheidsbeheer te kiezen, kunt u eenvoudig te gebruiken authenticatiefunctionaliteit gebruiken.

    Top 5 Bootstrap-alternatieven

  Het scant ook met een wachtwoord beveiligde applicaties zonder de login-macro’s op te nemen.

  Bescherm uw bedrijf met onze topkeuzes voor de beste software voor kwetsbaarheidsbeheer. Houd uw gegevens veilig met deze doorgelichte oplossingen.

  Rapid7 InsightVM

  De Rapid7 InsightVM software voor kwetsbaarheidsbeheer staat bekend om het automatisch identificeren en evalueren van kwetsbaarheden in een organisatie.

  Rapid7 InsightVM blinkt uit in uitgebreide rapportage. Het toont live dashboards met alle gegevens rond kwetsbaarheden. Met behulp van deze informatie helpt de software de risico’s te beperken op een manier die de kans verkleint dat ze het systeem beïnvloeden.

  De oplossing is volledig geautomatiseerd. Het verzamelt vitale informatie over kwetsbaarheden, verkrijgt remedies voor gevonden fouten en installeert patches wanneer en wanneer een systeembeheerder ze goedkeurt.

  Functies

  • De rapportage is vrij uitgebreid en de resultaten zijn gemakkelijk te begrijpen.
  • Hiermee kunt u op referenties gebaseerde scans uitvoeren.
  • De geïdentificeerde bedreigingen bevatten veel details over hun aard en mitigatieplannen.

  InsightaVM-prijzen zijn afhankelijk van nr. van activa; het minimumpakket begint bij 250 activa met $ 2,19/maand of $ 26,25/jaar per activa en gaat tot meer dan 1250 activa voor $ 1,62/maand of $ 19,43/jaar per activa.

  Qualys VMDR 2.0

  Met de Qualys VMDR 2.0-oplossing voor kwetsbaarheidsbeheer kunt u al uw IT-middelen vanaf één dashboard bewaken. De software verzamelt en analyseert proactief gegevens van die bedrijfsmiddelen om potentiële kwetsbaarheden te identificeren.

  Het helpt gebruikers bedreigingen vroegtijdig te identificeren en het risico te beperken voordat ze aanzienlijke schade aanrichten.

  Functies

  • De interface is vrij intuïtief.
  • De rapporten zijn zeer uitgebreid waardoor de kwetsbaarheden snel kunnen worden geïdentificeerd
  • Helpt u scans uit te voeren op basis van IP-adres in plaats van URL’s

  Qualys VMDR 2.0 stelt gebruikers in realtime op de hoogte zodra een dreiging wordt geïdentificeerd, zodat er voldoende tijd is om deze te verhelpen.

  Beheer Engine

  ManageEngine Vulnerability Manager Plus is een van de beste software voor beheer van kwetsbaarheden omdat het kwetsbaarheden identificeert en verhelpt. Omdat het een beheerpakket voor kwetsbaarheden is, biedt de ManageEngine kwetsbaarheidsscanners en patchmanagers en beschikt het over verschillende andere hulpprogramma’s.

  Hoewel de meeste softwaretools voor kwetsbaarheidsbeheer maandelijkse scans bieden, voert de ManageEngine elke 90 minuten scans uit. Het beschikt ook over een configuratiemanager die slecht beheerde apparaatinstellingen reorganiseert en voorkomt dat ze veranderen.

  Functies

  • Voert elke 90 minuten een kwetsbaarheidsscan uit.
  • Start automatisch reparatieacties
  • Inclusief configuratiemanager die slecht beheerde instellingen organiseert

  ManageEngine heeft drie pakketten: Free Edition voor het MKB tot 25 computers, Professional en Enterprise. Professional is voor computers in een LAN-netwerk en Enterprise is voor computers in een WAN-netwerk.

  Kwetsbaarheidsmanager in de frontlinie

  De Frontline Vulnerability Manager van Digital Defense is een van de meest uitgebreide en nauwkeurige software voor kwetsbaarheidsbeheer. Door middel van zijn eigen scantechnologie voert de app diepgaande beveiligingsbeoordelingen uit en stelt prioriteiten en houdt de resultaten bij, waardoor herstel snel en eenvoudig wordt.

  Functies

  U kunt zelfs compliance-audittests uitvoeren via de applicatie en automatische labels genereren voor elk activum. Eenmaal beoordeeld, pakt het kwetsbaarheden aan en genereert het een rapport. U kunt aanpasbare rapporten maken rond activaspecifieke kwetsbaarheden en patchbeheer op basis van verschillende filteropties.

  Flexera

  Flexera is op SaaS gebaseerde software voor kwetsbaarheidsbeheer voor organisaties met complexe hybride systemen. Het biedt het meest uitgebreide en transparante overzicht van uw IT-assets. U kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om uw digitale reis in de cloud te plannen en bestaande bedrijfsprocessen te moderniseren.

    10 software voor werknemersbeheer voor kleine bedrijven

  Functies

  • Ideaal voor zowel middelgrote als grote organisaties.
  • Biedt nauwkeurige data-inzichten

  De tool wordt voortdurend geüpgraded en ondersteunt meerdere cloud-architecturen. Het stelt gebruikers ook in staat om nieuwe en periodieke inkomsten te optimaliseren via flexibele licenties, levering en levenscyclusbeheer voor gebruiksrechten van klanten.

  Nessus

  Nessus maakt gebruik van een risicogebaseerde strategie voor kwetsbaarheidsbeheer om fouten in het netwerk, de website en web-apps van uw systeem op te sporen en op te lossen. Het geeft u een compleet beeld van de systeeminfrastructuur van uw organisatie en scant elk hoekje en gaatje om systematisch de meest obscure zwakheden te vinden.

  Deze software voor kwetsbaarheidsbeheer maakt vakkundig gebruik van dreigingsinformatie om te voorzien welke kwetsbaarheden een serieus risico vormen voor de beveiliging van uw systeem. Het biedt ook cruciale analyses en praktische inzichten voor beveiligingsteams en ontwikkelaars om hen te helpen ernstige risico’s te verminderen.

  Functies

  • Er is veel maatwerk beschikbaar om aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen.
  • Biedt hoogwaardige gegevens, informatie en inzichten over kwetsbaarheden.
  • Dekt een breed scala aan nauwkeurigheid en dekking.

  Tenable Nessus heeft twee plannen beschikbaar, Nessus Expert en Nessus Professional.

  Nessus Expert is geschikt voor ontwikkelaars, MKB’s, pentesters en consultants, en de prijs begint vanaf $ 8.838 voor een jaar. Nessus Professional is gebouwd voor beveiligingsprofessionals en de prijzen beginnen bij $ 4.000 voor een jaar.

  Het heeft ook een 24 * 365 dagen geavanceerde ondersteuningsfaciliteit en on-demand training tegen extra kosten.

  BreachLock

  BreachLock is een cloudgebaseerd SaaS-platform voor het scannen en beoordelen van kwetsbaarheden. Het helpt bij het vinden van exploiteerbare fouten met handmatige AWS-penetratietesten. Het is beveiligd door tweefactorauthenticatie en vereist geen extra hardware of software.

  Functies

  • Biedt een 360-graden overzicht van de kwetsbaarheden van het systeem
  • De software biedt snelle testoplossingen.
  • Gebruikt handmatige AWS-penetratietesten om gebreken te identificeren.

  De kwetsbaarheidsbeheersoftware van BreachLock voert maandelijkse scans op basis van AI uit. Het stelt gebruikers ook via e-mail op de hoogte wanneer er een kwetsbaarheid wordt vastgesteld.

  Laatste gedachten

  Een onbeveiligd netwerk kan zeer schadelijke gevolgen hebben, zeker als het gaat om datalekken. Hoewel antivirussoftwaretools een mogelijke oplossing zijn, zijn ze voornamelijk reactief en kunnen ze slechts tot op zekere hoogte helpen.

  Bedrijfseigenaren hebben oplossingen nodig die een stap voor zijn en beveiligingsbedreigingen kunnen helpen voorkomen voordat ze hun systemen aanvallen.

  Met tools voor kwetsbaarheidsbeheer kunt u precies dat doen. Met deze softwaretools kunnen beveiligingsteams duidelijk begrijpen met welke bedreigingen ze te maken hebben en passende oplossingen gebruiken om ze op te lossen.

  Al deze hierboven genoemde tools helpen u hetzelfde te bereiken. We hopen dat de lijst nuttig was en handig zal zijn om te kiezen welke tool u wilt gebruiken om uw interne infrastructuur te beschermen.

  U kunt ook enkele beste IT-activabeheersoftware voor kleine tot middelgrote bedrijven verkennen.

  gerelateerde berichten