7 beveiligingsapps om de beveiliging van Windows 11 te versterken

Ik ga niet liegen, Windows 11 heeft voldoende goede beveiligingsfuncties voor een gemiddelde gebruiker. Het heeft bescherming tegen malware, een firewall, codering en obscure beveiligingsfuncties zoals SmartScreen, credential guard, veilig opstarten, enz.

Als uw pc echter gevoelige/onvervangbare gegevens bevat of u toegang krijgt tot financiële websites of werkgerelateerde gegevens, dan heeft u wat extra beveiliging nodig. Een verbeterde versie van Windows-beveiligingsfuncties en enkele extra hulpmiddelen om mogelijke misbruik van mazen in de wet te voorkomen, zijn een lange weg om Windows te beschermen.

Dus voor de niet-zo-gemiddelde gebruikers ken ik een heleboel Windows-beveiligingstools die uw Windows-beveiliging goed zouden moeten afronden. Hieronder vindt u enkele beveiligings-apps om uw Windows 11-pc te beschermen tegen malware, gegevensverlies en netwerkexploitaties.

Waarom zijn beveiligingstools van derden beter?

Voordat ik het heb over beveiligings-apps, is het goed om te weten wat deze apps beter maakt dan de standaard beveiligingsfuncties van Windows 11. Het belangrijkste onderscheid dat ze hebben, zijn extra functies en aanpassingsmogelijkheden. Een antivirus van derden kan bijvoorbeeld meerdere soorten scans, browserbeveiliging, waarschuwingen voor wachtwoordlekken en wifi-beveiliging bieden.

Evenzo hebben ze ook betere aanpassingsopties, zoals de mogelijkheid om taken te plannen, wachtwoordbeveiliging, aangepaste rapporten en een algeheel betere gebruikersinterface.

Bovendien bieden sommige tools beveiliging die Windows helemaal niet biedt. Gegevensversnipperaars kunnen bijvoorbeeld gegevens permanent verwijderen en onherstelbaar maken; Windows doet dat niet standaard.

Avast Een

Een antivirus is uw eerste verdedigingslinie en Avast One heeft alles wat u verwacht van een goede antivirus-app en meer. Om te beginnen heeft het een speciaal Scan Center met meerdere scanopties, waaronder snelle scan, diepe scan, gerichte scan, opstartscan en aangepaste scan.

Het probeert ook eerst het geïnfecteerde bestand te herstellen en de malware te verwijderen. Als dat niet lukt, wordt het alleen in quarantaine geplaatst of verwijderd. Er is ook een leuke ransomware-beschermingsfunctie die gevoelige mappen beschermt om te voorkomen dat apps ze zonder toestemming bewerken.

Uw webactiviteit wordt ook beschermd met Web Shield, dat webbronnen scant om te zoeken naar schadelijke inhoud zoals kwaadaardige scripts of botnetaanvallen. Het scant zelfs uw wifi-verbinding om er zeker van te zijn dat deze beschermd is en dat niemand gegevens steelt.

  Waarom is mijn FPS zo laag? Hoe Windows 10 Lage FPS-problemen op te lossen

Elk van deze beveiligingsfuncties heeft tientallen instellingen. U kunt verschillende beveiligingsfuncties afzonderlijk in- of uitschakelen om Windows verder te beveiligen of onderbrekingen te verminderen.

GlasDraad

Een geweldige vervanging voor de Windows-firewall als u de voorkeur geeft aan iets actievers met gedetailleerde rapportage. GlassWire werkt vanuit het systeemvak en bewaakt en rapporteert uw netwerkactiviteit. Op een interactieve grafiek kun je precies zien welke app een verbinding maakt en van/naar waar.

Net als de Windows-firewall blokkeert het automatisch verdachte verbindingen en kunt u apps/verbindingen ook handmatig blokkeren. Er is ook een optie om de verbinding met specifieke apps volledig uit te schakelen.

Afgezien van real-time tracking, houdt het ook een onbeperkt register bij van alle netwerkactiviteit, zodat u terug kunt gaan en kunt controleren op verdachte activiteiten. Hoewel, ik raad je aan om lademeldingen uit te schakelen, omdat deze bij elke verbinding een melding sturen, wat snel vervelend kan worden.

De monitoring en firewall zijn gratis te gebruiken. Hoewel je voor sommige aanpassingsopties en onbeperkte geschiedenis een premium-abonnement nodig hebt.

AOMEI-back-upper

AOMEI Backupper heeft alle functies die u nodig hebt om een ​​back-up te maken en gegevens te herstellen volgens uw behoefte.

De meeste virusinfecties en aanvallen zoals ransomware richten zich op de gegevens op uw pc. Daarom is het noodzakelijk om een ​​back-up van uw gevoelige gegevens te hebben voor het geval u deze later moet herstellen.

U kunt een back-up maken van Windows, schijfpartities en individuele bestanden en deze herstellen. Al deze gegevens kunnen lokaal of in de cloud worden geback-upt.

Er is ook een leuke synchronisatiefunctie waarmee u gegevens op twee locaties kunt synchroniseren om bijgewerkte back-ups te hebben. U kunt zelfs synchronisatie in twee richtingen inschakelen om beide bestemmingen te kunnen bewerken en dezelfde resultaten te krijgen.

Behalve gegevensback-up biedt de app ook het klonen van schijven, zodat u verder kunt gaan op een nieuwe schijf voor het geval uw gegevens beschadigd raken. De standaard back-up- en herstelfunctie is gratis. Voor betere synchronisatie en klonen heb je de Professional-versie nodig.

  Fix Valheim blijft crashen in Windows 10

VeraCrypt

BitLocker doet prima werk met volledige schijfversleuteling in Windows, maar als u meer beveiliging wilt, zoals versleutelde aangepaste volumes en verborgen volumes, is VeraCrypt de keuze. De interface lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk te gebruiken dankzij de ingebouwde wizards voor bijna elke functie.

U kunt hele schijven of partities versleutelen met behulp van meerdere soorten versleutelingen, waaronder AES, Serpent, Twofish, Camellia en hun combinaties.

Wat nog belangrijker is, u kunt afzonderlijke gecodeerde volumes of bestandslocaties maken waar u gegevens kunt opslaan om automatisch te worden gecodeerd. Dit is erg handig als u een veilige ruimte voor gevoelige gegevens wilt hebben zonder partities te versleutelen.

Als u bang bent dat iemand u kan dwingen de gegevens vrij te geven, dan kunnen er ook verborgen volumes worden gemaakt. Verborgen volumes zijn versleutelde volumes binnen reguliere versleutelde volumes die worden beschermd door een ander wachtwoord. Het opgegeven wachtwoord bepaalt welk volume wordt aangekoppeld.

Het beste van alles is dat de app volledig gratis te gebruiken is zonder enige beperking.

4DDiG gegevensherstel

Als u per ongeluk belangrijke gegevens op uw pc verwijdert of beschadigd raakt, kan 4DDiG Data Recovery een laatste poging zijn om uw gegevens in Windows te herstellen. Windows verwijdert geen gegevens wanneer daarom wordt gevraagd. In plaats daarvan verbergt het het en markeert het de ruimte als vrij. Dit betekent dat het nog steeds kan worden hersteld met behulp van de juiste tools.

4DDiG Data Recovery kan meer dan 1000 soorten gegevens herstellen, of deze nu zijn verwijderd, geformatteerd of beschadigd zijn geraakt. U hoeft alleen de locatie op te geven waarvan de gegevens zijn verwijderd en alle soorten gegevens die daar nog beschikbaar zijn, worden hersteld.

Bovendien kan het beschadigde video-/fotobestanden repareren met behulp van de ingebouwde reparatietool. U moet deze tool ook hebben gedownload voordat de gegevens worden verwijderd, omdat het downloaden van meer gegevens de kans op gegevensbeschadiging vergroot.

  Hoe u automatisch achtergronden kunt instellen vanuit Unsplash op Windows 10

U kunt gegevens herstellen met de gratis versie en de pro-versie biedt bredere ondersteuning voor gegevenstypen en reparatiefuncties.

CCleaner

U kent CCleaner waarschijnlijk al als de pc-optimalisatietool voor Windows. Het heeft echter een obscure Drive Wiper-functie die lege ruimte in uw schijven wist om gegevens onherstelbaar te maken.

Software voor gegevensherstel kan ook een beveiligingsbedreiging zijn in verkeerde handen, omdat het gegevens kan herstellen die bedoeld waren om te worden verwijderd. Drive Wiper lost dit probleem op door de schijf te vullen met nepgegevens die de werkelijke gegevens overschrijven.

Om toegang te krijgen tot deze functie, klikt u op Tools in CCleaner en selecteert u Drive Wiper. Selecteer daarna het station dat u wilt wissen en zorg ervoor dat alleen vrije ruimte is geselecteerd in het gedeelte Wissen voordat u gaat wissen.

Deze functie is beschikbaar in de gratis versie van CCleaner en kent geen beperkingen.

NordVPN

Hoewel een VPN Windows niet rechtstreeks beveiligt, beveiligt het wel uw verbinding met de online wereld. U moet waarschijnlijk online gaan, hetzij via de browser of een andere app. Hier beveiligt NordVPN je verbinding door deze te versleutelen en je anoniem te maken.

Na het versleutelen van de verbinding, zal het deze door zijn eigen servers leiden, zodat anderen u niet kunnen lokaliseren met behulp van uw IP-adres. Iedereen die je probeert te volgen, ziet alleen de NordVPN-serververbinding.

Niemand zal kunnen weten wat u online doet, zelfs uw ISP niet. Omdat de verbinding versleuteld is, kunnen hackers deze ook niet onderscheppen, zelfs niet als ze op dezelfde wifi-verbinding zitten. NordVPN gaat een stap verder en beschermt ook tegen kwaadwillende websites, downloads, trackers en advertenties.

Het heeft geen gratis versie, maar u kunt het uitproberen met de restitueerbare proefperiode.

Woorden beëindigen

Naast deze apps en de ingebouwde beveiligingsfuncties van Windows, moet u er ook voor zorgen dat Windows up-to-date blijft, en bij voorkeur worden deze beveiligingsfuncties ingeschakeld wanneer Windows start. Aarzel verder niet om rond te kijken in Windows-instellingen, er zijn veel opties die u kunt aanpassen om de beveiliging verder te verbeteren.