7 Krachtige GIF-editor voor TikTok-, Instagram- of YouTube-video’s

GIF’s zijn een van de meest populaire inhoud ooit geworden, vooral op sociale media.

Je kunt zien dat platforms zoals TikTok, Instagram en zelfs YouTube worden overspoeld met geweldige GIF’s. Maar de vraag is hoe je ze kunt gebruiken.

Wat is een GIF?

In eenvoudige bewoordingen is een GIF een afbeeldingsbestand, net als elk ander formaat voor stilstaande beelden, zoals jpeg, png, enz. Het heeft echter een extra functie die geanimeerde afbeeldingen kan produceren.

Een GIF-indeling kan tegelijkertijd meer dan één achter elkaar weergegeven afbeelding bevatten. Als gevolg hiervan realiseert de kijker zich dat hij een animatie of kleine video ziet.

GIF’s worden veel gebruikt als een populair middel om emoties, grappen en ideeën te communiceren. Bovendien zorgt het toegenomen aantal sites voor het maken van GIF’s voor het gemak van het maken en delen van GIF’s op verschillende sociale platforms.

Hoe GIF’s te gebruiken?

Het gebruik van GIF’s is net zo eenvoudig als dat van emoji’s. Je moet de juiste GIF’s kiezen die je perfect vindt voor de situatie en ze gewoon delen. Het gebruik van GIF’s vereist geen download of installatie.

De meeste sociale-mediaplatforms hebben de handen ineen geslagen met populaire GIF-hostingsites, dus u hoeft niet veel moeite te doen om ze te gebruiken.

Hoe maak je je GIF?

Als je je GIF wilt maken met je inhoud, moet je beginnen met een video. Je kunt elke video gebruiken die op je telefoon is opgeslagen of is opgehaald van YouTube. Ook de lengte van de video maakt niet uit.

  Hoe live te gaan met vrienden op Instagram

Dit komt omdat het GIF-makerplatform je zal helpen die video bij te snijden tot een perfecte GIF. Je kunt er zelfs tekst enz. aan toevoegen als je wilt.

Er is een groot aantal platforms voor het maken van GIF’s. Sommige zijn gebaseerd op webgebaseerde diensten. En sommige kunnen worden gedownload als applicaties of software op uw apparaat. Deze platforms helpen niet alleen om nieuwe GIF’s te maken, maar bewerken de bestaande zoals u dat wilt.

Laten we enkele GIF-editortools verkennen waarmee u perfecte GIF’s voor TikTok, Instagram of YouTube kunt maken.

Veed.io

Veed.io is een gratis GIF-maker die je kunt gebruiken om je video’s te maken, bewerken of converteren naar geweldige GIF’s. U moet uw MP4, MOV, GIF of een ander videobestand uploaden en indien nodig bewerken.

U kunt uw bestaande GIF knippen, uw GIF-afbeeldingen roteren of bijsnijden, of de snelheid ervan wijzigen. Met Veed kun je ook het formaat van je GIF’s aanpassen aan elk social-mediaplatform. Deze GIF-maker werkt met Giphy en andere bronnen. U kunt vanaf daar dus rechtstreeks GIF’s toevoegen.

Flixier

Flixier is een geweldige tool voor het bewerken van video’s waarmee je boeiende en pittige Instagram-verhalen kunt maken. Hiermee kun je je bestaande video’s of GIF’s bewerken en interessante memes maken.

Deze GIF-editor wordt geleverd met een ingebouwde bibliotheek met GIF’s van Giphy, van waaruit u eenvoudig GIF’s kunt importeren. Hiermee kun je geanimeerde tekst aan je gifs toevoegen, meerdere gifs combineren of er audio aan toevoegen. Met deze video-editor kun je zelfs gifs maken in je browser. Het is gratis om de gif-editor te gebruiken.

  Gif werkt niet op Instagram - Wat te doen?

Kapwing

Kapwing is een perfecte, alles-in-één tool voor het bewerken van gifs waarmee je gemakkelijk gifs kunt maken. Met deze tool kun je je bestaande gif gebruiken en bewerken om bij te snijden, meer tekst, effecten, enz. toe te voegen. Je kunt ook de Kapwing-plug-in gebruiken om de bibliotheek met gifs te verkennen als je er geen hebt om te bewerken.

Hiermee kun je boeiende geanimeerde gifs maken die je kunt delen op Instagram, TikTok, Discord, Reddit, Twitter of meer. Dit is gratis om de tool te gebruiken; u kunt echter genieten van geavanceerde functies door te upgraden naar een betaald abonnement.

Als u op zoek bent naar een snelle manier om GIF’s te maken van beschikbare video’s, is Descript de juiste optie. Hiermee kun je geanimeerde GIF’s maken om je posts op sociale media op te fleuren.

Met de GIF-editorfuncties van Descript kun je boeiende bijschriften toevoegen, het formaat van video’s wijzigen of overgangen toevoegen. Het helpt je om GIF’s te bedenken die perfect zijn afgestemd op verschillende sociale-mediaplatforms. Het is een app die je gratis kunt downloaden en gebruiken.

Adobe Photoshop presenteert goed presterende geanimeerde GIF-makers. Hiermee kunt u dit werk helemaal opnieuw doen door eerste schetsen te maken. Zodra de schetsen klaar zijn, kunt u uw frames in lagen aanbrengen en uw animatie versnellen. Ten slotte kunt u die geanimeerde video’s exporteren als GIF’s.

  Fix YouTube Volledig scherm werkt niet in Windows 10

Met deze GIF-maker kun je deze GIF’s eenvoudig delen op verschillende sociale mediaplatforms.

Ezgif.com

Als je geïnteresseerd bent in een eenvoudige GIF-maker, kun je Ezgif proberen. Het voldoet aan uw basisbehoeften voor het bewerken van GIF’s.

Hiermee kunt u uw GIF’s maken, bijsnijden, vergroten of verkleinen, optimaliseren en omkeren. Hiermee kun je er ook bepaalde effecten aan toevoegen. U kunt uw videobestanden eenvoudig converteren naar korte GIF’s en deze delen op verschillende sociale mediaplatforms.

GIF-maker

GIF Maker is een iOS GIF-editor-app van Float Tech, LLC. Met deze app kun je je video’s omzetten in prachtige GIF’s.

U kunt tekst, stickers en meer toevoegen aan de bewerkte GIF’s.

Laatste woorden

Probeer deze GIF-editors en maak verbluffende inhoud voor je verhalen op sociale media. Deze kunnen je helpen om steeds meer mensen op TikTok, YouTube en Instagram te betrekken.

Misschien wil je ook de software verkennen om GIF’s te maken.

gerelateerde berichten