7 manieren om het te repareren

Als je ooit apps van derden op je iPhone hebt geïnstalleerd, heb je de App Store gebruikt. Aangezien Apple om veiligheidsredenen het side-loaden van apps op de iPhone niet toestaat, en appstores van derden tot nu toe niet beschikbaar zijn voor iOS, is de enige echte manier om toegang te krijgen tot apps op de iPhone via de App Store. Daarom kan het frustrerend zijn als je de App Store niet kunt vinden op je iPhone. Als u hetzelfde probleem met uw apparaat ondervindt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Hier zijn 7 manieren om het ontbreken van de App Store op de iPhone te verhelpen.

7 werkmethoden om App Store te repareren die ontbreekt op iPhone (2022)

1. Gebruik Spotlight om de App Store te vinden

Tijdens het aanpassen van het startscherm van je iPhone heb je misschien de App Store per ongeluk in een andere map geplaatst en vergeten. In een dergelijke situatie kunt u de Spotlight-zoekfunctie van de iPhone gebruiken.

 • Veeg vanuit het midden van het scherm omlaag om de Spotlight-zoekopdracht te openen en typ App Store.
 • Als de app in het zoekresultaat verschijnt, tik je erop en je bent klaar om te gaan!
  Gratis eBooks downloaden met Amazon Prime

Opmerking: u kunt het pictogram ook vanuit de Spotlight-zoekresultaten naar uw startscherm slepen om er in de toekomst gemakkelijk bij te komen.

2. Gebruik de app-bibliotheek om gemakkelijk de ontbrekende App Store te vinden

Geïntroduceerd in iOS 14, categoriseert App Library uw apps automatisch in verschillende categorieën, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​app te vinden. Dus in plaats van van de ene startschermpagina naar de andere te gaan om in de App Store te zoeken, moet u profiteren van de App-bibliotheek om snel toegang te krijgen tot de App Store.

 • Veeg vanaf rechts naar links om toegang te krijgen tot de app-bibliotheek. Als u meerdere startschermpagina’s heeft, moet u meerdere keren vegen om toegang te krijgen tot de app-bibliotheek. Bekijk nu het gedeelte “Hulpprogramma’s” om de app-bibliotheek te vinden.

 • U kunt ook op de zoekbalk bovenaan tikken en de App Store openen. De app verschijnt meteen.

3. Zorg ervoor dat de App Store niet op een verborgen startschermpagina staat

Met de moderne versies van iOS, waaronder iOS 15 en iOS 14, kun je startschermpagina’s verbergen. Daarom kunt u sommige ongewenste apps uit het zicht houden zonder ze te hoeven verwijderen. Zorg er dus voor dat de App Store niet op een startschermpagina staat die je hebt verborgen.

 • Houd je vinger op het lege gedeelte van het scherm en tik op de horizontale stippen onderaan.

 • Kijk nu eens goed naar de miniaturen van de startschermpagina’s om degene te vinden waar de App Store is geplaatst. Tik daarna op de kleine cirkel onder aan de miniatuur van de startpagina. Zorg ervoor dat u op Gereed tikt om uw actie te bevestigen.
  Waarom piepte of trilde uw iPhone? Hier leest u hoe u erachter komt

4. Zorg ervoor dat de App Store niet beperkt is

Met Screen Time, ook wel de ingebouwde functie voor ouderlijk toezicht genoemd, kunt u de installatie van apps op uw iPhone of iPad beperken. Zorg er daarom voor dat u of iemand anders in uw gezin de App Store op uw apparaat niet heeft beperkt.

 • Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en kies Schermtijd.

 • Scroll nu naar beneden en tik op Inhouds- en privacybeperkingen. Zorg er daarna voor dat de schakelaar naast Inhouds- en privacybeperkingen is ingeschakeld. Tik vervolgens op iTunes & App Store Store-aankopen.

 • Tik vervolgens op Apps installeren en kies Toestaan.

5. Indeling startscherm resetten

Een andere betrouwbare truc die u moet proberen om de verborgen App Store-app op uw iPhone te vinden, is door de lay-out van het startscherm opnieuw in te stellen. Het zal uw startscherm opruimen, waardoor de lay-out in de standaardstatus wordt geplaatst.

 • Navigeer naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad en tik op Algemeen.

 • Scrol nu naar beneden en tik op iPhone/iPad overzetten of resetten en druk vervolgens op Reset.

 • Tik vervolgens op Reset startschermlay-out en bevestig door op Reset startscherm te tikken in het menu dat van onderaf verschijnt.

Opmerking:

 • Ga in iOS 14 of eerder naar de app Instellingen -> Algemeen -> Reset -> Startschermlay-out resetten -> Startscherm resetten.
  Hoe automatisch afspelen van video's op LinkedIn uit te schakelen

6. Reset alle instellingen

Kun je de App Store nog steeds niet vinden op je iPhone? Nou, het is misschien nu tijd om te proberen alle instellingen op je iPhone te resetten.

 • Start de app Instellingen op uw iPhone of iPad en tik op Algemeen.

 • Tik nu op Transfer of Reset iPhone/iPad onderaan het scherm en klik op Reset.

 • Tik vervolgens op Reset alle instellingen en bevestig.

Opmerking:

 • Ga in iOS 14 of eerder naar de app Instellingen -> Algemeen -> Reset -> Reset alle instellingen -> Reset alle instellingen.

7. Update software op uw iPhone of iPad

Als je de ontbrekende App Store op je iOS-apparaat nog niet kunt vinden, probeer dan de software bij te werken. Het probleem kan te wijten zijn aan een zeldzame softwarefout. Daarom zou het bijwerken van het besturingssysteem dit kunnen oplossen.

 • Open de app Instellingen op je iPhone of iPad en tik op Algemeen.

 • Tik nu op Software-update en download en installeer vervolgens de nieuwste versie van iOS/iPadOS op uw apparaat.

Haal de App Store gemakkelijk terug op de iPhone

Dat is klaar! Hopelijk staat de App Store weer op je apparaat. Gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring, zijn het de verwarde instellingen of de chaotische lay-out die vaak achter dit probleem zitten. Als u deze basisprincipes corrigeert, kunt u het probleem in de meeste gevallen dus oplossen. Trouwens, welke van deze oplossingen heeft je geholpen om de App Store op je apparaat te vinden? Laat het ons weten in de reacties.

gerelateerde berichten