7 online CCNA-certificeringscursussen voor netwerkbeheerders

CCNA-certificeringsexamen kan u helpen uw carrière als netwerkbeheerder een vliegende start te geven als u deze met een goede score haalt.

Als we kijken naar de toenemende netwerkbeveiligingsproblemen die tot cyberaanvallen leiden, huren bedrijven professionals in die hun netwerken kunnen beveiligen.

Er is tegenwoordig veel vraag naar netwerkbeheerders, omdat ze kunnen helpen het netwerk van een organisatie en gevoelige gegevens te beveiligen tegen hackers. Hierdoor kunnen ze de gegevens en het vertrouwen van hun klanten beschermen.

Dus als je netwerkbeheerder wilt worden, maar geen eerdere ervaring hebt met computernetwerken, kun je het CCNA-certificeringsexamen overwegen. Het helpt u vertrouwd te raken met netwerkconcepten die u als netwerkbeheerder kunt toepassen op gerenommeerde organisaties.

In dit artikel zal ik enkele van de beste CCNA-certificeringsexamens opsommen om u te helpen gecertificeerd te worden.

Wie is een netwerkbeheerder?

Een netwerkbeheerder is een professional in een organisatie waarvan het hoofddoel het beheren en onderhouden van netwerkbeveiliging is. Hun verantwoordelijkheden kunnen van organisatie tot organisatie verschillen, maar het gaat om taken zoals:

 • Onderhouden van systeeminfrastructuur gericht op wide area network (WAN) naar local area network (LAN)
 • Installeren van servers op locatie, nieuwe hard- en software, beveiligingsprogramma’s, etc.
 • Beleid en licentieovereenkomsten afdwingen
 • De veerkracht van het netwerk behouden
 • Beheer van software en netwerkinteracties
 • Problemen met netwerkbewaking, testen en patchen
 • Software en hardware updaten
 • Gegevensbeheer

En meer.

Netwerkbeheerders zorgen ervoor dat de netwerkinfrastructuur en computerhardware van een organisatie effectief worden beheerd.

In grotere organisaties zijn deze taken verdeeld in meerdere functies of rollen en uitgevoerd door meer dan één professional. In het midden- en kleinbedrijf is slechts één netwerkbeheerder of systeembeheerder verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze taken.

Volgens Glassdoor ligt het gemiddelde salaris van een netwerkbeheerder in de VS rond $ 70,591 gegevens vanaf 2021.

Als u netwerkbeheerder wilt worden, hebt u een reeks technische vaardigheden en kennis nodig en het vermogen om snel de complexiteit van serversoftware en netwerkpakketten te leren en te begrijpen. Enkele van de netwerkbeheervaardigheden die u mogelijk nodig heeft, zijn:

 • Kennis van netwerktypes: U moet netwerktypes hebben zoals Local Area Networks (LAN’s), Wide Area Networks (WAN’s), Storage Area Networks (SAN) en Virtual Private Networks (VPN’s). Met deze kennis kunt u netwerken configureren en effectief beheren.
 • Netwerkbeveiligingssystemen en -componenten begrijpen: het kan firewalls, toegangscontrolesystemen, VPN’s, enz. omvatten. Dit zal helpen om beveiligingsproblemen in uw netwerk snel op te sporen, zodat u deze problemen kunt verminderen en oplossen.
 • Serverkennis: u moet uw servers kunnen upgraden en configureren die op Windows of Linux gebaseerd kunnen zijn.
 • Soft skills: Naast technische vaardigheden, moet je softwarevaardigheden hebben zoals samenwerking, teamwerk en effectieve communicatie. Door problemen op de juiste manier met uw team te communiceren en de oplossing te bespreken, houdt u uw hele team op één lijn en wakkert het wederzijds vertrouwen en respect aan.

Bovendien kan het behalen van een netwerkbeheerderscertificering u ook helpen uw carrière een vliegende start te geven. Enkele van de beste netwerkbeheerderscertificeringen die u kunt overwegen, zijn Cisco Certified Network Associate (CCNA), CompTIA Network+, enz.

Laten we wat licht werpen op CCNA.

Wat is CCNA-certificering?

Cisco Certified Network Associate (CCNA) is een certificering die is afgegeven door Cisco, een bedrijf dat zich bezighoudt met netwerkhardware. Het beoordeelt uw vaardigheden in Cisco’s netwerkoplossingen, netwerkfundamentals, basis IP-adressering en meer.

Om deze CCNA-certificering te krijgen, moet u slagen voor een examen – de CCNA 200-301. Dit certificeringsexamen op instapniveau bereidt je voor op verschillende IT-netwerkfuncties, zoals netwerkbeheerder, netwerkingenieur en netwerkspecialist.

Het behandelt een verscheidenheid aan netwerkonderwerpen, zoals LAN, WAN, IP/TCP-model, routers en switches, netwerkhulpprogramma’s, trunking en VLAN’s, subnetting en IP-adressering, en routeringsprotocollen zoals OSPF, programmeerbaarheid, automatisering en meer.

  Hoe het automatisch afspelen van Netflix-trailers uit te schakelen

Een paar dingen over het CCNA 200-301 examen:

 • Vanaf juni 2021 kost het examen US $ 300.
 • Er zijn geen vereisten om voor het examen te verschijnen; enige eerdere ervaring of training in computernetwerken is echter wenselijk.
 • Het examen bestaat uit ongeveer 120 vragen, met 1000 als maximale score.
 • Dit examen is beschikbaar in twee talen – Engels en Japans
 • De duur van het examen is 120 minuten
 • De uitslag krijg je direct na het afronden van het examen.

Om dit examen met vlag en wimpel te halen, moet u enige ervaring hebben met Cisco-netwerkoplossingen en -producten. Maar dit betekent niet dat je bij een firma moet gaan werken en enkele jaren ervaring moet opdoen en dan moet verschijnen voor het examen. Hoewel dit een manier is om het te doen, kunt u zich op het examen voorbereiden door uzelf in te schrijven voor een CCNA-certificeringsprogramma.

Online vind je verschillende trainingen en programma’s waar je voor kunt kiezen.

Hier zijn enkele van de beste CCNA-certificeringscursussen die u kunt overwegen om u voor te bereiden op het examen en netwerkbeheerder te worden.

Udemy

Volg de online CCNA-certificeringscursus van Udemy en duidelijk uw concepten om het examen te halen. Udemy biedt alles wat je nodig hebt om te slagen voor het Cisco CCNA 200-301-examen.

Ontdek de manieren van schakelen en routeren van technologieën en begrijp hun werk in de echte wereld. Je krijgt praktijklabs om ervaring op te doen met Cisco CCNA troubleshooting en configuratiewerk. Met Udemy kun je je vaardigheden ontwikkelen om verder te werken met elk bedrijfsproductienetwerk.

U hoeft alleen de basiskennis van het bedienen van een computer en surfen op internet te kennen. Udemy verwelkomt altijd beginners en legt ze alle afzonderlijke concepten en acroniemen uit, zodat ze gemakkelijker voor het examen kunnen slagen.

Udemy CCNA

Plaats elke twijfel in de Q&A-sectie en krijg zeker antwoord. Udemy biedt ook een gestructureerde en gemakkelijk te begrijpen benadering om uw leertraject te vergemakkelijken, zodat u Cisco Networking onder de knie kunt krijgen. In deze cursus kunt u een grondige kennis opdoen van de functies en kenmerken van Cisco.

Udemy biedt gemakkelijk te begrijpen en volledige uitleg van elk technisch gebied en stelt u in staat om uw eigen lab gratis op uw computer te bouwen door eenvoudige instructies te volgen. Doorlopende laboratoriumoefeningen maken je ook een pro in het oplossen van problemen en configuratiewerk.

Begrijp het werkingsprincipe van netwerken met voorbeelden uit de praktijk en krijg aantoonbare kennis samen met praktische ervaring om uw Cisco Networking-carrière een boost te geven.

Coursera

Coursera biedt de cursus aan – Een inleiding tot Cisco-netwerken en -apparaten voor jou om het CCNA-examen te kraken. Deze cursus helpt beginners en ingenieurs die hun carrière in de Cisco World willen markeren.

Coursera geeft je een perfecte introductie tot alle Cisco-netwerken en -apparaten, zodat aspirant-professionals de basiszaken gemakkelijk kunnen begrijpen. Hier kunt u verschillende componenten identificeren, zoals intermediaire apparaten, verbindingsmedia, eindapparaten, simulatie van netwerktopologieën, beheer van het Cisco-netwerk en beveiligde toegang tot de apparaten.

Maak verbinding met netwerkapparaten via SSH, console en telnet. U kunt de Packet Tracer aan het einde van het project ook gebruiken om netwerktopologieën te bouwen en beveiligingsinstellingen op de apparaten te beheren. Aan het einde zul je het hele ding oefenen om praktische vaardigheden te ontwikkelen die in de echte wereld kunnen worden gebruikt. De cursus omvat:

 • Identificatie van verschillende componenten van de computernetwerken, zoals het met elkaar verbinden en eindapparaten
 • Beheer van Cisco-apparaten via Packet Tracer om console, SSH en een telnet-verbinding te simuleren.
 • Implementatie van wachtwoordversleutelingsservices en lijnwachtwoorden om veilig toegang te krijgen tot Cisco-apparaten.
  Hoe lang kan het coronavirus leven op een smartphone?

Deze cursus duurt 3 uur met geavanceerde leermogelijkheden. U kunt video’s op gesplitst scherm gebruiken om op een betere manier te leren. Het is niet nodig om het te downloaden.

Cisco

Ontvang een voorbereidingsbundel voor het CCNA-examen van Cisco en bereid u voor op het afleggen van het Cisco Certified Network Associate (CCNA) 200-301-examen. Het zal je helpen het examen te halen met uitstekende scores en het certificaat te verdienen om je carrière te laten groeien.

Cisco CCNA

De bundel bevat:

 • Implementeren en beheren van Cisco Solutions v1.0: Deze cursus geeft u een breed scala aan fundamentele kennis. Hier leert u installatie, bediening, configuratie en verificatie van de basis IPv4- en IPv6-netwerken werken. Krijg extra voordelen en functies op basis van uw vraag.
 • Cisco Exam Review: CCNA helpt u bij de voorbereiding van uw CCNA-examen. Met deze beoordelingstool kunt u uw vaardigheden en kennis regelmatig evalueren naarmate uw CCNA-examendatum nadert. Het bevat ongeveer 300 vragen en 15 labo-oefeningen.
 • CCNA (200-301) Examenvoucher: Ontvang een examenvoucher van [email protected] als onderdeel van de CCNA-voorbereidingsbundel. Deze voucher is inwisselbaar via Pearson VUE voor 100% korting op de 200-301 CCNA-certificeringsexamenprijs.

Kies uw bundel op basis van uw interesse en voeg deze toe aan de winkelwagen om verder te gaan met de cursus.

Whizlabs

Registreer u voor de Cisco Certified Network Associate (CCNA)-certificeringscursus op: Whizlabs en probeer een GRATIS test om uw begrip van de cursus en de basis te leren kennen. Het biedt je een CCNA-cursus om je kennis en vaardigheden op Cisco Networks and Devices uit te breiden.

Dit valideert uw fundamentele kennis van het configureren, oplossen van problemen, het bedienen en bouwen van netwerkoplossingen. Met de CCNA-cursus krijgt u 180 unieke vragen om te oefenen, onbeperkte toegang en een 100% onvoorwaardelijke geld-terug-garantie. U kunt een gratis test van 20 vragen maken en oefentests I, II en III van elk 60 vragen.

De proefexamensoftware van Whizlabs is 100% toegankelijk op mobiele apparaten en is ook online toegankelijk. De netwerkexperts nemen al je twijfels weg op basis van de CCNA, zodat je het examen kunt halen en er een veelbelovende carrière van kunt beginnen. Upgrade uw CCNA-vaardigheden nu tegen een betaalbare prijs en realiseer uw droom om netwerkbeheerder te worden.

Wereldwijde kennis

Verwerf de vaardigheden en basiskennis die nodig zijn om een ​​klein tot middelgroot Cisco-netwerk te configureren, bedienen en installeren met Wereldwijde kennis. Het biedt een cursus – Implementeren en beheren van Cisco Solutions v1.0 Boot Camp”.

Deze cursus leert professionals om basis IPv4- en IPv6-netwerken te verifiëren. Je leert componenten zoals router, draadloze LAN-controller en switch te configureren. U begrijpt ook het concept van het beheren van netwerkapparaten en het identificeren van elementaire beveiligingsrisico’s.

Er zijn drie varianten van de cursus:

 • Live instructeur: Schrijf je 5 dagen en 12 uur per dag live in in een virtueel klaslokaal.
 • On-demand: Dit is een online cursus, maar niet live.
 • Groepstraining: Groepstraining online en gegeven voor een batch.

Voordat u zich inschrijft voor de cursus, moet u ervoor zorgen dat u over basiskennis beschikt van computers, navigatie van het pc-besturingssysteem, internetgebruik en IP-adres. Hoewel er geen vereisten zijn voor de certificering, zal het begrijpen van de basis u helpen om goed bij te praten in de klas.

Als u op zoek bent naar een carrière als netwerkingenieur, netwerkondersteuningstechnicus, helpdesktechnicus en netwerkbeheerder, dan is dit de perfecte cursus voor u. Je leert componenten te identificeren, functies, features, LAN’s, rollen van switches te beschrijven, een switch te installeren en meer.

  Hoe u Outlook dwingt om afbeeldingen te downloaden (als u zeker weet, is dit een goed idee)

Voeg de gewenste vorm van de cursus toe en koop deze nu om van de voordelen te profiteren.

CBT Nuggets

CBT Nuggets biedt een Cisco Certified Network Associate (CCNA) 200-301-training op instapniveau waarbij Keith Barker, Chuck Keith en Jeremy Cioara nieuwkomers voorbereiden op het CCNA 200-301-examen.

Aangezien u overal Cisco-technologieën aantreft, biedt CBT Nuggets de juiste training voor professionals om hen te helpen zich te kwalificeren voor het examen en hun carrière als netwerkbeheerder te zoeken. Zodra u de CCNA-cursus hebt voltooid, krijgt u het vertrouwen om het CCNA-examen te halen.

CBT Nuggets CCNA

CBT Nuggets behandelt verschillende onderwerpen, te beginnen met,

 • Routingprotocollen omvatten OSPFv2 voor IPv4, EIGRP voor IPv4, OSPFv3 voor IPv6 en EIGRP voor IPv6.
 • EtherChannel (PAGP, LACP en statisch), STP en VLAN’s.
 • WAN-technologieën, waaronder MLPPP, GRE, PPPoE en PPP.
 • De kwaliteit van de server (QoS) omvat het vormgeven, prioriteren van spraak, data, video en markering.
 • Apparaatbewakingsprotocollen zoals SNMPv2 en SNMPv3.
 • Beheer van apparaten met AAA (autorisatie, authenticatie en boekhouding) met RADIUS en TACACS+.

Deze cursus is waardevol voor IT-professionals met minimaal 1 jaar ervaring op netwerken en ervaren netwerkbeheerders die hun Cisco-vaardigheden willen verbeteren. Ook nieuwe kandidaten kunnen deelnemen aan de cursus.

De cursus is breed en diep en behandelt alle basisprincipes, zodat zelfs de nieuwe netwerkprofessionals de CCNA-examens kunnen halen. Verbeter je vaardigheden met experts en laat je carrière op dit gebied groeien met deze cursus. Doe regelmatig praktische tests om uw kennis van het onderwerp te begrijpen.

Infosec

Infosec biedt “Cisco Associate en CyberOps Associate Training Boot Camp” om u te helpen uw kennis van netwerken op te bouwen en te verbeteren. Je leert netwerkapparaten installeren, bedienen en configureren en ontvangt dubbele certificeringen voor deze cursus.

De cursus omvat zeven dagen live-sessies en deskundige instructies, en ze bieden ook een pasgarantie. Je krijgt ook een examenvoucher, een 100% tevredenheidsgarantie en onbeperkt oefenen van examens. Infosec biedt onsite proctoring van eczeem, een voorstudietraject en een garantie voor kennisoverdracht.

Na het voltooien van de cursus wordt u beloond met twee certificaten:

(1) CCNA Associate-certificering en

(2) Cisco Certified CyberOps Associate-certificering.

Bijna 30 praktijklabs helpen u zich voor te bereiden op het moeilijkste deel van de examens. U kunt uw netwerkvaardigheden ontwikkelen en praktijkervaring opdoen voor uw aanstaande project of baan. In feite heeft meer dan 93% van de studenten hun CCNA-examens gehaald bij hun eerste poging met Infosec.

Boek vandaag nog uw slot en begin met het opdoen van de benodigde kennis en vaardigheden met deze cursus.

Conclusie

De rol van een netwerkbeheerder is cruciaal voor de organisatie en lonend voor je carrière. Organisaties van over de hele wereld huren de beste netwerkbeheerders in die hun netwerk kunnen beveiligen tegen aanvallers.

En als je netwerkbeheerder wilt worden, zal het behalen van CCNA-certificering je helpen om vertrouwd te raken met de belangrijkste concepten en je kansen te vergroten om aangenomen te worden voor de rol en een mooie carrière op te bouwen.

Geef dus een vliegende start aan uw carrière in netwerken en IT door het Cisco Certified Network Associate (CCNA)-examen af ​​te leggen en voor te bereiden met de bovenstaande CCNA-cursussen.

gerelateerde berichten