7 platforms om de beste Photoshop-acties te krijgen

Naast het geven van een professionele uitstraling aan de afbeeldingen, bieden Photoshop Actions nog een aantal andere voordelen. Laten we eens kijken naar de voordelen van het gebruik van Photoshop-acties waardoor u er verliefd op wordt.

Adobe Photoshop is de meest geprefereerde tool voor het bewerken van foto’s onder ontwerpers vanwege de uitgebreide functies en toolset. Photoshop is een veelzijdig programma waarmee u uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van fotobewerking kunt laten zien en virtuele fotoontwerpen kunt maken.

Photoshop is echter geavanceerde software die veel expertise vereist om foto’s te bewerken. Gelukkig kun je vooraf ontworpen Photoshop-acties gebruiken om het fotobewerkingsproces te versnellen en moeiteloze resultaten te krijgen.

Photoshop-acties zijn een bundel opdrachten die zijn opgenomen door Photoshop-experts en die effecten aan de foto’s geven. Net als macro’s in Excel, voeren deze bestanden achtereenvolgens de vooraf opgenomen stappen op de foto’s uit en passen ze de beoogde effecten toe. Deze Photoshop-acties zijn handig voor amateurontwerpers die de visuele weergave van hun afbeeldingen willen verbeteren.

Voordelen van het gebruik van Photoshop-acties

Makkelijk te gebruiken

Photoshop-acties zijn een geweldige keuze voor beginnende gebruikers die niet bekwaam genoeg zijn om uitzonderlijke ontwerpen te maken. Met acties kun je ook Photoshop leren, wat een ander voordeel is voor beginners. Het feit dat de foto’s er ondanks je gebrek aan Photoshop-vaardigheden indrukwekkend uitzien, maakt Photoshop Actions de beste keuze voor jou.

Leer Photoshop

Omdat u Photoshop-acties in uw projecten gaat gebruiken, raakt u meer vertrouwd met de moeren en bouten van Photoshop. Deze acties geven je ook de vrijheid om de concepten van Photoshop te verkennen door verschillende acties te combineren. Dit helpt je expertise te vergroten en je vaardigheden aan te scherpen. Wanneer u vooraf ontworpen Photoshop-acties gebruikt, moet u elke stap zorgvuldig begrijpen. Dit geeft een idee over de tool en u begrijpt hoe u uw eigen Photoshop-acties kunt ontwerpen.

U hoeft de stappen niet te herhalen

Als u foto’s in bulk bewerkt, kan het vermoeiend worden, vooral als u dezelfde stappen herhaaldelijk moet herhalen. Gelukkig kun je de stappen voor de eerste keer opnemen terwijl je foto’s bewerkt als Photoshop-actie, en je kunt de acties toepassen op andere foto’s om herhaalde bewerkingsstappen te voorkomen.

  Wat is het ergste dat iemand kan doen met je ontgrendelde iPhone?

Verbeter foto’s met één klik op de knop

Foto’s bewerken is inderdaad een tijdrovende klus, maar kies je voor Photoshop Actions om foto’s te bewerken, dan bewerk je de foto’s met een druk op de knop. Alle stappen die in Photoshop Actions zijn gebundeld, zijn onmiddellijk van toepassing op de foto en leveren u opmerkelijke foto’s op. Acties laten je veel tijd over om steeds meer foto’s te bewerken.

Tijd besparen

Veel tijd besparen is een ander duidelijk voordeel dat u krijgt door Photoshop Actions te gebruiken in uw ontwerpprojecten. Dit is handig als u veel taken tot uw beschikking heeft en maar heel weinig tijd. Acties verminderen ook uw schermtijd door herhaaldelijk hetzelfde eentonige werk te doen.

Professionele resultaten

Met Photoshop-acties kunt u professionele fotobewerkingsresultaten leveren, zelfs als u niet goed thuis bent in Photoshop. Nadat u de acties hebt toegepast, krijgt u hetzelfde effect als in het voorbeeld dat is gemaakt door een deskundige ontwerper.

Op verschillende platforms kunnen gebruikers Photoshop Actions gratis of tegen een minimale prijs downloaden en gebruiken. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met websites waar u waarschijnlijk de beste photoshop-acties zult vinden die uw fotobewerkingsvaardigheden naar een hoger niveau kunnen tillen.

Envato

Gesteund door een gemeenschap van ervaren ontwerpers, biedt Envato een zee van hoogwaardige Photoshop-acties en -voorinstellingen die u direct kunt gebruiken of waaruit u inspiratie kunt halen. Deze acties zijn onderverdeeld in vier categorieën, acties en voorinstellingen, penselen, laagstijlen en paletten, zodat u gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt.

Envato biedt photoshop-acties voor alle populaire platforms, waaronder Adobe Photoshop, Adobe Lightroom en Adobe Illustrator.

De prachtige verzameling zorgvuldig geselecteerde acties op Envato is in staat om uw ontwerpprojecten tot leven te brengen. Omdat Envato elke maand nieuwe bronnen toevoegt en onbeperkte sjabloondownloads toestaat, hoeven abonnees zich geen zorgen te maken dat er geen opties meer zijn.

PanosFX

Ontwerpers die op zoek zijn naar enkele van de beste Photoshop-acties kunnen terecht PanosFX, dat tal van gratis en premium Photoshop-acties biedt. Gebruikers hebben toestemming om deze Photoshop-acties te gebruiken in persoonlijke en commerciële projecten. U vindt ook videozelfstudies op het platform die nuttig zijn voor iedereen die Photoshop Actions in het project wil leren gebruiken. Bovendien helpen verschillende video’s bij het brainstormen over ideeën om photoshop-acties creatief te gebruiken.

U kunt alle gratis Photoshop-acties downloaden als ZIP-bestanden. Voordat u een Photoshop-actie downloadt, kunt u de versiedetails controleren om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Sommige premium-acties zijn beschikbaar als proefversie, terwijl de geavanceerde alleen beschikbaar zijn wanneer u een abonnement aanschaft.

  Wat is ultrabreedband en waarom zit het in de iPhone 11?

GrafischRiver

Maak betere en snellere ontwerpprojecten met talloze Photoshop-acties die beschikbaar zijn op GrafischRiver. Alle Photoshop-bronnen die u hier vindt, maken deel uit van Envato Market en dienen als inspiratie voor de volgende projecten en helpen u verbluffende resultaten te leveren. U kunt de filter- en sorteeropties op de website gebruiken om te zoeken naar geschikte Photoshop-acties die zijn geclassificeerd als foto-effecten, teksteffecten of hulpprogramma’s.

Alle Photoshop-acties die op het platform beschikbaar zijn, hebben details zoals beoordelingen, het aantal verkopen, de naam van de ontwerper en de prijs. GraphicRiver vraagt ​​u om u aan te melden op het platform voordat u een aankoop doet. Sommige bronnen hier zijn te koop, dus u zult waarschijnlijk een goede deal maken op het platform.

PixelBoeddha

PixelBudda is de thuisbasis van meer dan 300 zorgvuldig geselecteerde Photoshop-acties, en u zult er een vinden die verbazingwekkende effecten kan toevoegen aan uw volgende ontwerp. Sommige van de Photoshop-acties op het platform zijn gratis beschikbaar en de andere zijn beschikbaar als onderdeel van de plusbronnen. U moet het plus-lidmaatschap aanschaffen om toegang te krijgen tot de hoogwaardige Photoshop Action-bibliotheek.

De collectie op PixelBuddha wordt wekelijks bijgewerkt en de hier beschikbare photoshop-acties kunnen tekst en foto’s omzetten in elegante kunstwerken. Photoshop-acties die beschikbaar zijn op PixelBuddha zijn compatibel met Adobe Photoshop, Illustrator en Lightroom en zijn gemakkelijk te gebruiken met een klik op de knop, waardoor uw workflow wordt verbeterd.

Afwijkende kunst

Afwijkende kunst is de grootste kunstgemeenschap op internet. Het is populair onder kunstliefhebbers vanwege de in het oog springende ontwerpbronnen, waaronder de zeer creatieve en nuttige ontwerpbronnen. De hier beschikbare Photoshop-acties zijn onderverdeeld in verschillende categorieën waarmee u zonder veel moeite de juiste voor uw project kunt vinden.

Meer dan zestigduizend Photoshop-acties zijn aanwezig op het platform en de miniatuur toont de zij-aan-zij voor en na afbeeldingen, zodat u de juiste Photoshop-actie kunt kiezen.

De inhoud die u hier vindt, is bijgedragen door verschillende ontwerpers die deel uitmaken van de gemeenschap. Als u op een Photoshop-actie klikt, gaat u naar de pagina van de bijdragende ontwerper en ziet u ook hoe vaak de actie is bekeken en leuk gevonden. Als u van plan bent een van de ontwerpbronnen van het platform te downloaden, moet u zich eerst aanmelden op het platform om het te starten. Hoewel sommige van de hier beschikbare photoshop-acties worden betaald, kun je gemakkelijk een gratis stuk voor jezelf vinden.

  Wat is dropshipping en is het een scam?

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud is een ander platform dat verschillende Photoshop-acties biedt die het fotobewerkingsproces automatiseren zonder dat u expertise nodig hebt. U vindt hier meer dan 400 acties en ze geven allemaal een voorbeeld van de acties op de miniatuur weer. Details zoals ondersteunde platforms, downloadgrootte en versie-informatie kunnen worden bekeken na het selecteren van een bepaalde actie.

Er zijn meer dan 40 standaard photoshop-acties beschikbaar om gratis te downloaden, en als u een van de geavanceerde photoshop-acties wilt gebruiken, wordt u gevraagd om u aan te melden voor het premium-lidmaatschap. Als u dit doet, krijgt u toegang tot meer dan 400 premium photoshop-acties, waarmee u sneller kunt werken en uw foto’s kunt retoucheren zonder repetitief werk.

Finessefx

Als laatste hebben we Finessefx op de lijst waar u enkele van de beste Photoshop-acties kunt vinden om te gebruiken in persoonlijke of commerciële ontwerpprojecten. U vindt meer dan 70 fantastische Photoshop-acties die uw landschappelijke en fotografische foto’s verbeteren.

Hoewel de meeste inhoud die op de website wordt aangeboden gratis is, is er ook premium inhoud beschikbaar, die uw foto’s een professioneel tintje geeft. Het platform voegt regelmatig nieuwe bronnen toe, zowel gratis als betaald.

Afgezien van de fotospecifieke Photoshop-acties, zijn sommige Photoshop-acties met teksteffecten ook beschikbaar op het platform dat topografische effecten produceert. Het voorbeeld op de website geeft een kort idee van hoe de Photoshop-actie zal werken en welk effect het zal hebben op de doelafbeelding. Wanneer u een Photoshop-actie kiest, ziet u een korte beschrijving van de Photoshop-actie, de namen van compatibele platforms en de bestandsgrootte.

Bottom Line

Photoshop-acties elimineren met succes de repetitieve stappen, waardoor de tijd die aan ontwerpprojecten wordt besteed, wordt verminderd. Alle hierboven genoemde platforms zijn geweldige plaatsen om de beste Photoshop-acties te krijgen en foto’s productief te bewerken. Deze websites bieden zowel gratis als premium Photoshop-acties. Het wordt aanbevolen om de compatibiliteit te controleren en de demo te nemen voordat u een premium Photoshop-actie aanschaft.

gerelateerde berichten