7 spellen voor stressverlichting en verbeterde algehele cognitieve functie

Met stress en angst die bijna reiken epidemische niveaus in onze samenleving zijn meer mensen dan ooit op zoek naar manieren om te ontspannen, spanning te verlichten en het gevoel van controle over hun leven terug te krijgen.

Natuurlijk leidt dit mensen op paden zoals meditatie, lichaamsbeweging en gezond eten. Hoewel al deze methoden effectief zijn gebleken, is het spelen van games een techniek die vaak over het hoofd wordt gezien om stress te verminderen.

Het blijkt dat er verschillende hersenstimulerende spellen zijn die je kunnen helpen stress te verminderen en tegelijkertijd een verbeterde cognitieve functie te bevorderen. Dat komt omdat sommige games je kunnen helpen om meer aanwezig te zijn in dagelijkse taken door de focus, concentratie en probleemoplossende vaardigheden te vergroten, die je allemaal kunnen helpen stoppen met geobsedeerd te zijn door het verleden of je zorgen te maken over toekomstige gebeurtenissen. En de bonus? Ze zijn leuk! Laten we beginnen met de spellen.

Rubiks kubus

Voor het eerst uitgevonden in 1974, de Rubiks kubus werd een wereldwijde sensatie toen het voor het eerst in de wereld werd uitgebracht. Zoals je waarschijnlijk weet, is het doel van het spel om te beginnen met een willekeurige, door elkaar gegooide en ongeorganiseerde kubusconfiguratie en, door de vlakken te draaien, terug te keren naar het oorspronkelijke oplossingspatroon waarbij elke zijde een enkele kleur heeft.

Vanwege de complexiteit bieden Rubik’s Cubes een groot aantal voordelen, waaronder verbeterd geheugen, geduld, probleemoplossende vaardigheden en mentale behendigheid. Interessant, wanneer? Erno Rubik hem voor het eerst uitvond, wist hij niet zeker of het ooit zou kunnen worden opgelost. Na de ontwikkeling van het prototype duurde het een hele maand voordat hij eindelijk een oplossing vond.

  Zet selectieve apps in de stille modus met AppSilence [Jailbreak]

Legpuzzels

Legpuzzels zijn een fantastisch spel om het kortetermijngeheugen te stimuleren. Hoe meer stukjes de puzzel bevat, hoe harder je hersenen moeten werken. Dit komt omdat je hersenen honderden (soms duizenden) kleine stukjes moeten observeren, analyseren en sorteren totdat je een match kunt vinden.

Bovendien zijn puzzels geweldig omdat ze zowel de linker- als de rechterkant van je hersenen stimuleren. Om een ​​puzzel te voltooien, moet je de logica, intuïtie en creatieve functies van je hersenen gebruiken.

Sudoku

Wist je dat tussen 10 en 15% van de Amerikaanse bevolking lijdt aan dementie? Als dat een statistiek is die u zorgen baart, dan kunt u overwegen Sudoku uit te proberen.

Volgens een recente studie gepubliceerd in de International Journal of Geriatrische Psychiatrie, Sudoku spelen kan helpen de hersenfunctie te verbeteren en dementie op afstand te houden. In feite hebben degenen die puzzels maken zoals legpuzzels en Sudoku hersenfuncties die gelijkwaardig zijn aan mensen die tien jaar jonger zijn dan zij.

Schaken

Schaken is een spel dat over de hele wereld wordt gespeeld en aanbeden. Vanwege de schijnbaar oneindige complexiteit en ruimte voor strategie, besteden mensen uit alle lagen van de bevolking uren van hun tijd aan het leren van schaken en het uitdagen van hun geest.

  Helling zoeken in Google Spreadsheets

Als gevolg hiervan zijn er veel voordelen aan het spelen van dit eeuwenoude spel, zoals verminderde stress en angst, verbeterd geheugen en verdiepte focus. Interessant is dat een studie 2019 vond schaken een ander effectief middel om ouderen tegen dementie te beschermen.

Solitair

Volgende op onze lijst, we hebben Solitair, een van de oudste en meest gespeelde kaartspellen in de geschiedenis. Nadat ze voor het eerst werden geïntroduceerd tegen het einde van de 18e eeuw, zijn er nu honderden verschillende spelvarianten, die elk hun eigen set regels en winvoorwaarden hebben.

Het algemene concept van de meeste versies van Solitaire is om de kaarten in een bepaalde volgorde te rangschikken (meestal van aas tot koning in elke reeks) terwijl ze beperkt zijn tot een paar toegestane zetten. Dus, om te winnen, vereist het spel geduld, kritisch denken, geheugen en het vermogen om patronen te herkennen, daarom wordt Solitaire vaak beschouwd als een van de beste games om cognitieve prestaties te verbeteren.

kruiswoordraadsels

Kruiswoordraadsels zijn een ander klassiek spel dat je kan helpen tot rust te komen, te ontspannen en je hersenen te trainen. Deze spellen kunnen je vocabulaire helpen verbeteren terwijl je probeert het ontbrekende woord uit aanwijzingen te halen, terwijl je ook je kennisbasis over belangrijke onderwerpen (vooral verwijzingen naar populaire culturen) vergroot. Daarnaast kun je kruiswoordraadsels gebruiken om sociale banden te versterken.

Omdat kruiswoordpuzzels een breed scala aan kennis vereisen, kunnen mensen van verschillende leeftijden en achtergronden daarbij helpen. Dus, de volgende keer dat je vastloopt op een antwoord, aarzel dan niet om de persoon naast je te benaderen voor een helpende hand.

  6 manieren om meer uit Microsoft Planner te halen

scrabble

Scrabble is een ander spel dat zal help je woordenschat te verbeteren, want je moet proberen een woord te maken van de tegels die je tot je beschikking hebt. Met een heel woordenboek met woorden om uit te kiezen, kun je er zeker van zijn dat elke ronde anders zal zijn elke keer dat je Scrabble speelt.

Dit houdt het spel leuk en boeiend en kan ook een geweldige manier blijken te zijn om te concurreren en te communiceren met je vrienden en familie. Verbazingwekkend genoeg is bekend dat Scrabble een breed scala aan mentale en fysieke gezondheidsvoordelen biedt, zoals verlaagde bloeddruk, verbeterd immuunsysteem en verbeterd geheugen.

Laatste woord

Deze acht spellen bieden allemaal een effectief middel om stress in je leven te verminderen en tegelijkertijd de cognitieve functie te stimuleren. Hoewel de meeste van deze spellen lastig kunnen zijn, is het punt om je alleen op de taak te concentreren, zodat je ze kunt gebruiken als een hulpmiddel om iets nieuws te leren en je hersenen te stimuleren.

gerelateerde berichten