8 beste AI-zoekmachines om te gebruiken als Google-alternatieven

Zoekmachines aangedreven door AI hebben de laatste tijd zoveel bekendheid gekregen. Met deze stijging komt ook de potentiële belofte en de gevaren van het te snel verliezen van menselijke onderzoeks- en onderzoeksvaardigheden.

In het verleden doorzochten individuen massa’s tekst om expertise op te doen over een bepaald onderwerp. Maar nu kan zelfs een niet-specialist AI-tools gebruiken om opmerkelijke kunstwerken te maken die onopgemerkt zouden blijven, tenzij ze worden uitgescholden door AI-detectiesoftware.

Nu slimme apparaten een steunpilaar worden, zijn zoekopdrachten en de gegenereerde resultaten meer gemoedelijk geworden. In ruil voor gratis zoekresultaten geven we echter onze privacy op, zodat aanbieders van zoekmachines inkomsten kunnen genereren met onze zoekopdrachten, voorkeuren en locatiegegevens.

Er is een belangrijke onderscheidende factor bij het analyseren tussen een Google-zoekopdracht en een op AI gebaseerde zoekopdracht. Een AI-zoekopdracht levert relevantere resultaten op door rekening te houden met factoren zoals de browsegeschiedenis van de gebruiker en de zoekintentie om precies te genereren waarnaar ze op zoek zijn.

En terwijl het AI-systeem voortdurend leert van de gegevens die het verzamelt, blijft het de resultaten op de achtergrond verfijnen terwijl de gebruiker zoekt, rekening houdend met eerdere aankopen, spelfouten en zelfs de bedoeling achter de zoekopdracht. Dit gebeurt allemaal automatisch zonder handmatige tussenkomst.

Voordelen van AI Search ten opzichte van Google Search

Als het gaat om het kiezen van een door AI aangedreven zoekmachine boven een gewone zoekmachine, zijn hier twee dingen die u zullen helpen uw beslissing te versterken. De opvallende kenmerken van AI-zoekmachines zijn de integratie van technologieën zoals Natural Language Processing (NLP) en Machine Learning (ML). Dit geeft AI-zoekmachines een duidelijk voordeel ten opzichte van conventionele zoekmachines als Google-zoekmachines.

Ondanks het wijdverbreide gebruik van AI bij het stroomlijnen van verschillende industrieën, is het de integratie van NLP- en ML-technologieën die op AI gebaseerde zoekmachines echt onderscheiden van de rest. Met NLP kunnen AI-zoekmachines de menselijke taal beter begrijpen en interpreteren, terwijl ML de verwerking van enorme hoeveelheden gegevens mogelijk maakt om zeer nauwkeurige voorspellingen te genereren.

Binnen het domein van AI kan NLP worden geïntegreerd in AI-zoekopdrachten om de volgende use cases te verkrijgen:

  • Spraakherkenning, het omzetten van gesproken woorden naar tekst en vice versa.
  • Eerder vastgelegde spraak segmenteren in afzonderlijke woorden, zinnen en woordgroepen.
  • Herkennen van verschillende woordvormen en grammaticale structuur binnen zinnen.
  • De betekenis van zinnen extraheren, inclusief bijvoeglijke naamwoorden, voorzetselzinnen en nominale zinnen.
  • De context van zinnen en de relatie tussen zinnen begrijpen.
  • Het uitvoeren van taalkundige tekstanalyse, sentimentanalyse en vertalingen om stemassistenten en chatbots te ondersteunen.
  Overschakelen naar de bewerkingsmodus in Excel

Kenmerken van machine learning in op AI gebaseerde zoekmachines:

  • Begeleid leren: het systeem wordt getraind met datasets met een breed scala aan mogelijke variabelen die verband houden met bekende positieve of negatieve resultaten. Het model is gemaakt om te begrijpen hoe factoren op basis van gegevens uit het verleden kunnen worden herkend en gewogen om tot een positief resultaat te komen.
  • Beloningssysteem: zodra het systeem is geconditioneerd met de datasets, krijgt het nieuwe data zonder het bekende positieve of negatieve resultaat. Als het correct selecteert, krijgt het een beloning en wordt het toegevoegd aan zijn scoresysteem telkens wanneer het het juiste antwoord selecteert.
  • Integratie: Zodra de successtatistieken hoog genoeg zijn om bestaande systemen te overtreffen of drempels te halen, wordt het machine learning-systeem geïntegreerd in de algoritmen.

Dit zijn de nieuwste op AI gebaseerde zoekalternatieven voor Google Zoeken.

Komo

Komo Search is een door AI aangedreven zoekmachine die prioriteit geeft aan snelheid, privacy en browsen zonder advertenties.

De zoekmachine biedt drie belangrijke functies: chatten, verkennen en zoeken. Chat stelt gebruikers in staat zich te verdiepen in het genereren van ideeën en deel te nemen aan discussies over onderwerpen, terwijl Explore gebruikers op de hoogte houdt van populaire onderwerpen binnen de gemeenschap. De zoekfunctie is vooral opmerkelijk vanwege de snelle en effectieve antwoorden op vragen, het aanbieden van relevante links en bronnen.

Komo Search stelt gebruikers in staat om hun interesses te verkennen en antwoorden te vinden op een boeiende, persoonlijke en efficiënte manier.

Neeva

Met Neeva Search kunt u veilig en privé zoeken met de Chrome-extensie en ook als mobiele app.

Met Neeva kunt u rechtstreeks vanuit de adresbalk van uw browser zoeken en krijgt u toegang tot echte en onpartijdige zoekresultaten. Neeva houdt uw zoekgeschiedenis privé, beschermt uw online activiteiten tegen duizenden trackers die door adverteerders worden gebruikt en biedt gratis Basic- en Premium-abonnementen, zodat u uw zoekmachine kunt aanpassen om de meest relevante resultaten te ontvangen.

Door Neeva te gebruiken, kunt u vol vertrouwen browsen omdat het authentieke resultaten en chats van uw favoriete forums toont, terwijl wordt voorkomen dat trackers van derden worden gevolgd.

Jij.com

You.com is een nieuwe zoekmachine die mensen controle geeft over hun zoekopdrachten, hun tijd en hun privacy.

You.com combineert de voorkeuren van gebruikers met kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking, waardoor mensen de controle over hun informatieconsumptie terugkrijgen zonder te worden beïnvloed door grote advertentietechnologiebedrijven. Het is ook flexibel omdat ontwikkelaars apps kunnen maken die op de resultatenpagina’s kunnen worden uitgevoerd.

De breinen achter You.com zijn Richard Socher, voormalig Chief Scientist bij Salesforce en een toponderzoeker op het gebied van natuurlijke taalverwerking, en Bryan McCann, die leiding gaf aan teams voor natuurlijke taalverwerking bij Salesforce. Het bedrijf heeft steun van het AI-gerichte durfkapitaalfonds Radical Ventures, Marc Benioff en Jim Breyer, Day One Ventures en andere investeerders.

  Repareer Roku-foutcode 018

Waldo

Waldo haalt inspiratie uit het alom populaire “Where’s Waldo”-spel en gebruikt zoekindexen die zijn verkregen van zoekmachines zoals Google en Bing. Het onderscheidt zich echter door een onderscheidende interface te bieden waarmee gebruikers hun zoekopdrachten met slechts een paar klikken kunnen verfijnen.

Met Waldo kunt u moeiteloos het gewenste bestandstype kiezen, specifieke numerieke waarden markeren met procenttekens en aanhalingstekens identificeren in slechts enkele seconden. Waldo wordt door klanten geprezen voor het halveren van de zoektijd.

Waldo brengt een revolutie teweeg in de zoekbestemmingspagina door er een aanpasbare interface van te maken, waardoor gebruikers meer controle hebben over hun zoekresultaten zonder meerdere tabbladen te hoeven openen.

Bovendien bevat Waldo een ingebouwd notitieblok om het maken van notities te vergemakkelijken, die vervolgens kunnen worden omgezet in een volledige presentatie of kunnen worden geëxporteerd naar Google Docs. Kortom, Waldo verbetert de efficiëntie en effectiviteit van zoekprocessen, waardoor ze soepeler en meer gestroomlijnd worden voor gebruikers.

Verbijstering

Perplexity AI is een geavanceerd hulpmiddel voor zoekmachines dat gebruikmaakt van geavanceerde kunstmatige-intelligentietechnologieën, waaronder het GPT-3-model van OpenAI, om directe antwoorden op vragen te bieden in de vorm van samenvattingen en citaten als zoekresultaten.

Dit is een aanzienlijke afwijking van traditionele zoekmachines die een eenvoudige lijst met links bieden en gebruikers in staat stellen snel en moeiteloos toegang te krijgen tot informatie zonder irrelevante resultaten te hoeven doorzoeken of door meerdere pagina’s te hoeven navigeren. In dit opzicht is Perplexity AI verwant aan het Google PageRank-algoritme, dat citaten gebruikt om de kwaliteit en relevantie van een webpagina te evalueren.

Perplexity AI bevat geen opdringerige advertenties en vereist geen aanmelding of login. Bovendien is het een veilig en privé zoekmiddel omdat het geen persoonlijke informatie verzamelt.

En ik

Door gebruik te maken van de kracht van taalmodellen, kan Andi de zoekopdrachten van gebruikers beter begrijpen en de meest relevante informatiebronnen voorspellen, allemaal in realtime. Deze benadering onderscheidt Andi van traditionele zoekmachines die afhankelijk zijn van statische trefwoordindexen.

Andi’s benadering van zoeken is vergelijkbaar met hoe mensen denken, met taalmodellen aangevuld met redenering en gezond verstand.

De gebruikersinterface van Andi is een verfrissende verandering ten opzichte van de standaard lay-out van de zoekmachine. De engine vat complexe informatie die is verzameld uit de beste bronnen samen en legt deze uit, en geeft naast elk antwoord zoekresultaten weer in een visueel aantrekkelijke feed.

Met de functies ‘Lezen’, ‘Samenvatten’ en ‘Uitleggen’ van Andi kunnen gebruikers artikelen in een schoon, advertentievrij formaat bekijken, tijd besparen door ter zake te komen en complexe pagina’s gemakkelijk begrijpen.

  Wat is uw digitale voetafdruk en waarom is het belangrijk om erover te weten?

Ja

Ja, de nieuwste zoekmachine die makers van inhoud beloont en compenseert, is het geesteskind van Dmytro Gerasymenko en zijn team bij Ahrefs. Ahrefs, bekend om zijn toonaangevende SEO-toolset, voert een bot op internet uit die sinds 2010 het hele web doorzoekt en petabytes aan informatie opslaat, indexeert en structureert.

Yep’s pagina’s met zoekresultaten (SERP’s) pronken met minimalisme. Gebruikers kunnen kiezen tussen web- of nieuwsresultaten. Bovendien zijn er “kennis” -vakken aan de rechterkant van sommige SERP’s, die inhoud laten zien die uit Wikipedia is gehaald over uw zoekopdracht.

Met Yep beloont en compenseert het team de makers van inhoud met behulp van een 90/10-bedrijfsmodel waarbij 90% van de advertentie-inkomsten rechtstreeks naar deze makers gaat. Met andere woorden, door Yep te gebruiken, kunnen gebruikers direct geld in de zakken van hun favoriete makers van inhoud steken.

Microsoft Bing

Bing, ontwikkeld door Microsoft, beschikt over een reeks AI-aangedreven functies waarmee gebruikers ingewikkelde vragen kunnen stellen en gedetailleerde antwoorden kunnen ontvangen. Om dit te bereiken, doorzoekt Bing zoekresultaten op internet om uitgebreide antwoorden op vragen van gebruikers te bieden.

Met de chatervaring van Bing kunnen gebruikers hun zoekopdracht verfijnen totdat ze het volledige antwoord krijgen dat ze zoeken. Door om meer details, duidelijkheid en ideeën te vragen, kunnen gebruikers op een meer intuïtieve en natuurlijke manier met de zoekmachine communiceren.

De nieuwe versie van Bing werkt op een OpenAI-taalmodel van de volgende generatie, speciaal aangepast voor zoeken. Dit nieuwe model is krachtiger dan ChatGPT, waardoor gebruikers sneller en gemakkelijker de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

Conclusie

Terwijl we dit stuk afronden over de beste AI-zoekalternatieven voor Google, zijn hier een paar afhaalrestaurants die de moeite waard zijn om op te merken.

Er zijn de afgelopen twee decennia niet veel revolutionaire doorbraken of significante innovaties in zoekmachines geweest. Hoewel de algoritmen zijn verbeterd, is de ervaring relatief stabiel gebleven.

Je zou kunnen stellen dat het zelfs erger werd door het bombardement van advertenties. De zoekervaring was suboptimaal en leverde links op in plaats van directe antwoorden, wat in de loop van de tijd inefficiënt wordt voor niet-winkelende gebruiksscenario’s.

Startups staan ​​voor een enorme uitdaging, maar tijden van technologische metamorfose brengen vaak belangrijke veranderingen teweeg bij marktleiders. We hebben dit keer op keer zien gebeuren met Altavista, Ask.com, Yahoo en andere zoekmachines vóór de opkomst van Google. Nu we getuige zijn van de invloed van AI in alle sectoren, zal de zoekmarkt getuige zijn van een grote verschuiving in de manier waarop we naar zoeken kijken.

U kunt ook onderzoeken hoe u ChatGPT-4 kunt gebruiken in kunst, wetenschap, financiën, enz.