8 beste blockchain-platforms om moderne financiële applicaties te bouwen

Blockchain-technologie ontstond met het begin van Bitcoin in 2009, en momenteel is het een van de meest prominente en reguliere technologie geworden.

Revoluties in blockchain-technologie zijn over de hele wereld zichtbaar. Het maakt niet uit in welke branche u kijkt, u vindt blockchain-toepassingen in elke sector. Veel bedrijven breiden uit in de toeleveringsketen, gezondheidszorg, logistiek, financiën en andere gebieden met behulp van blockchain.

Het belangrijkste doel van blockchaintoepassingen is om bedrijfsprocessen transparanter en efficiënter te maken. Bedrijven beseffen nu het potentieel van blockchain-technologie en hoe het hun bedrijf een boost kan geven.

De vraag naar nieuwe blockchain-platforms neemt gestaag toe omdat bedrijven experimenteren met verschillende platforms door blockchain-applicaties te ontwikkelen.

Blockchain-technologie staat bekend om zijn transparantie en decentralisatie. Dit is vooral nodig in de financiële sector. Verschillende bedrijven overwegen de ontwikkeling van moderne financiële applicaties op blockchain-platforms.

U hoeft zich geen zorgen te maken over onveranderlijkheid, veiligheid en decentralisatie in op blockchain gebaseerde financiële toepassingen. Dit is waar verschillende bedrijven zich op richten.

Technologie heeft het gemakkelijk gemaakt om nieuwe apps op blockchain-platforms te ontwikkelen via slimme contracten. Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste blockchain-platforms om financiële applicaties te bouwen.

Ethereum

Ethereum is een van de oudste, meest gevestigde en een van de toonaangevende blockchain-platforms. Het heeft zelfs zijn eigen cryptocurrency ontwikkeld, genaamd Ether of ETH. Het platform biedt een volledig gedecentraliseerde blockchain. Ethereum houdt zich volledig aan de regels van slimme contracten voor efficiënt functioneren. Momenteel zijn er al duizenden gedecentraliseerde apps beschikbaar op Ethereum.

De belangrijkste kracht van het Ethereum-platform is de echte decentralisatie, terwijl de grootste zwakte trage verwerking en hoge transactiekosten is. Het Ethereum-platform ziet een enorme rage onder ontwikkelaars van blockchain-applicaties voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties genaamd dApps.

Bovendien heeft het Ethereum-platform ook een actieve community van meer dan 250 ontwikkelaars. Alle ontwikkelaars van Ethereum-protocollen streven ernaar de aanwezigheid van derden op elk gebied te elimineren. De ontwikkelaars kunnen eenvoudig dApps bouwen met betrekking tot financiën, cryptocurrency-portefeuilles, games en nog veel meer. Met een snelle implementatie kunt u verwachten dat uw toepassing klaar is zodra u deze uitbrengt.

  Heeft u echt antivirus nodig voor uw Smart TV?

Rimpeling

Rimpeling is meer gericht op de ontwikkeling van financiële applicaties op het platform. Het ondersteunt meer richting de digitale revolutie. Ripple had in 2012 zijn eigen platform opgericht om een ​​blockchain-netwerk voor bedrijven te bouwen door digitale activa-uitwisselingen, banken en betalingsproviders met elkaar te verbinden.

Bedrijven kunnen zelfs hun eigen financiële oplossingen bedenken door moderne financiële applicaties of hoogwaardige betalingsoplossingen op Ripple te ontwikkelen. Ripple heeft zijn eigen cryptocurrency genaamd XRP. Er zijn tal van bedrijven die de kracht van XRP op RippleNet kunnen benutten door zelfs voorfinanciering te vermijden om uit te breiden naar wereldwijde markten.

RippleNet werkt aan liquiditeitsoplossingen zodat bedrijven niet voor voorfinanciering hoeven te gaan en zelfs een gedecentraliseerde infrastructuur kunnen bouwen waar een betaling in <3 seconden kan worden gedaan. U kunt volledige transparantie verwachten op RippleNet.

Cardano

Cardano is een blockchain-platform van de volgende generatie dat is gebaseerd op slimme contracten. Het belangrijkste doel van de Cardano-blockchain is om dApps te bouwen die snel en schaalbaar zijn. Cardano heeft een Ouroboros-consensusmechanisme dat een veilige versie is van het Proof-of-stake-algoritme. Hier wordt elke transactie alleen gecontroleerd door netwerkdeelnemers en is het niet nodig om ze bij elk knooppunt te controleren.

Cardano heeft tal van functies zoals interoperabiliteit, schaalbaarheid, transparantie en legitimiteit om het de juiste keuze te maken voor moderne financiële toepassingen. De Cardano-blockchain kijkt ernaar uit om de wensen van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde gemeenschappen in evenwicht te brengen.

Momenteel zijn er tal van dApps op Cardano voor het verbeteren van wereldwijde betalingen met behulp van decentralisatie.

sterrenbeeld

sterrenbeeld is een open netwerk blockchain die efficiënt werkt aan de financiële sector. Verschillende banken experimenteren met het Stellar blockchain-netwerk om hun diensten naadloos, veilig en transparant te maken. Stellar is een robuust blockchain-platform voor het bouwen van snelle en veilige fintech-apps.

Aangezien Stellar een open netwerk is, is er geen eigenaar en ligt de volledige controle in handen van het publiek. Stellar is ook afhankelijk van blockchain om alles gesynchroniseerd te houden met het netwerk. Of u nu op zoek bent naar snelle transacties of uw bedrijf op zoek is naar een gedecentraliseerd platform om moderne financiële apps te bouwen, u kunt Stellar als een waardige optie beschouwen.

  Alles-in-één fotografie-app biedt live bewerking, filters en tekst

Momenteel zijn er verschillende dApps gebouwd op het Stellar blockchain-netwerk vanwege de microbetalingsservices, activa-uitwisselingen en wereldwijde betalingsapps.

Hyperledger-stof

Als u overweegt een complexe software of applicatie in blockchain te ontwikkelen door deze in kleine delen te verdelen, dan Hyperledger-stof is de juiste optie voor u. De beschikbaarheid van veelzijdige en modulaire ontwerpen op het platform is nuttig in verschillende industriële toepassingen.

Het belangrijkste kenmerk van Hyperledger Fabric is het netwerk van netwerken. Elk bedrijf wil bepaalde gegevens privé houden. Dit is waar Fabric u kan helpen om verschillende relaties binnen het netwerk zelf te onderhouden.

Een enkele verkoper kan bijvoorbeeld hetzelfde product aan verschillende kopers verkopen. Het is niet nodig dat de transactierelatie van de ene koper en verkoper zichtbaar is voor de andere. Het gebruik van de functie “kanalen” in Hyperledger Fabric zal het werk doen om het privé te houden.

Fabric is een waardige optie voor financiële apps omdat niet alles open en zonder toestemming is. Integendeel, uw bedrijf kan een zeer veilig en schaalbaar platform ontwikkelen dat gemakkelijk privétransacties en vertrouwelijke contracten kan ondersteunen.

EOS

EOS is een ander veilig en schaalbaar blockchain-platform voor het ontwikkelen van dApps. Dit platform kan een uitgebreide versie van Ethereum- en Bitcoin-blockchains worden genoemd omdat bepaalde functies in EOS worden ondersteund, die in beide eigenlijk ontbreken.

EOS blockchain-netwerk biedt mogelijkheden voor slimme contracten, hosting voor dApps en gedecentraliseerde opslag van bedrijfsoplossingen om schaalbaarheidsproblemen op te lossen. U kunt op EOS een financiële app bouwen om transacties tegen lagere kosten uit te voeren. Bovendien kunnen de ontwikkelaars uitvoerbare slimme contracten implementeren volgens de zakelijke vereisten.

Met EOS-blockchain kunnen de ontwikkelaars hun ideeën uitbreiden door verschillende applicaties op het blockchain-netwerk te bouwen. U kunt eenvoudig moderne financiële applicaties, games, zakelijke oplossingen en nog veel meer ontwikkelen.

Corda

Corda is een open-source blockchain-platform waar ontwikkelaars met toestemming gedistribueerde oplossingen kunnen bouwen. Bedrijven kunnen gemakkelijk transacties uitvoeren via Corda door strikte privacy te handhaven met slimme contracten. Alle bedrijfsprocessen zijn gestroomlijnd, waardoor er een aanzienlijke reductie zichtbaar is in transactiekosten en administratie.

  11 tips voor thuiswerken op een Mac

Dankzij de flexibiliteit en wendbaarheid van het platform kunt u de applicaties op Corda eenvoudig schalen om aan uw zakelijke vereisten te voldoen. De applicaties die op Corda zijn gebouwd, worden CorDapps genoemd. U kunt zeer schaalbare dApps bouwen in verschillende sectoren, zoals financiën, verzekeringen, energie, gezondheidszorg en nog veel meer, ongeacht waar uw bedrijf over gaat.

Tron

Tron is een ander gedecentraliseerd blockchain-platform dat tot doel heeft een gedecentraliseerd web te ontwikkelen. Net als Ethereum stelt Tron de ontwikkelaars ook in staat om volledige protocollen te gebruiken via slimme contracten op de blockchain. Tron kan 2000 transacties per seconde aan. Dit is meer dan genoeg in vergelijking met verschillende betalingsverwerkers zoals PayPal. Bovendien heeft Tron ook geen transactiekosten.

Tron biedt opties voor hoge schaalbaarheid en is afhankelijk van het consensusmechanisme Delegated-Proof-of-Stake voor verbeterde blockchain-beveiliging. Er zijn verschillende manieren om een ​​DApp op het Tron-netwerk te implementeren. Momenteel is Tron de snelst groeiende publieke keten.

Enkele van de belangrijkste functies die het Tron-netwerkgebruik stimuleren, zijn hoge doorvoer, hoge schaalbaarheid en compatibiliteit met EVM (Ethereum Virtual Machine).

Conclusie

Als u overweegt moderne financiële apps te ontwikkelen voor het runnen van een bedrijf, zijn dit enkele van de beste blockchain-platforms die u kunnen helpen. Het kiezen van een van deze zal uiteindelijk afhangen van uw vereisten en specifieke factoren zoals beveiliging, ondersteunde talen, functies en slimme contractfunctionaliteit.

Misschien vind je het leuk om te lezen:

6 Tools om te weten voor Blockchain-ontwikkelaars.

gerelateerde berichten