8 Beste Brain 🧠 🏋️ Trainingsapps op Android en iOS in 2022

Het is een bekend feit dat onze hersenkracht begint af te nemen met de leeftijdof het nu gaat om cognitieve vaardigheden of structuur.

Dus net als je fysieke zelf, moet je ook je hersenen trainen.

De afname van de hersenkracht is onvermijdelijk, maar de hersenen hebben de vermogen om te blijven groeien en leren. Daarom, als je je hersenen regelmatig traint met nieuwe vaardigheden en probleemoplossende oefeningen, zul je kan deze daling mogelijk vertragen.

Nu, als je je afvraagt ​​​​hoe je je hersenen kunt trainen?

Maak je geen zorgen; je hebt er geen speciale sportschool voor nodig. Je smartphone is alles wat je nodig hebt om elke dag een goede hersenoefening te doen.

Er zijn veel hersentraining-apps voor Android en iOS die je hersenen uitdagen met verschillende oefeningen om hersenvaardigheden te verbeteren, zoals geheugen, focus, reactievermogen, multitasking, probleemoplossing, enz.

Als je klaar bent om je hersenen te trainen, blijf dan lezen en ik zal enkele van de beste hersentraining-apps voor Android en iOS introduceren.

helderheid

Lumosity is meer dan tien jaar oud en is een van de eerste apps die hersentrainingsoefeningen aanbiedt. In tegenstelling tot Elevate heeft Lumosity echte minigames in plaats van quizachtige games. Er zijn meer dan 50+ games om je te helpen vaardigheden zoals snelheid, geheugen, aandacht, flexibiliteit, taal, wiskunde en probleemoplossing te verbeteren.

De app zal eerst vragen welke vaardigheden je wilt oefenen (je kunt ze ook allemaal selecteren), en dan doorloop je een test van 3 games om je vaardigheden te controleren. De tests zijn absoluut zeer uitdagend en zelfs na meerdere pogingen kon ik op geen van hen een perfecte score behalen. De testscore wordt weergegeven in vergelijking met andere mensen van dezelfde leeftijd als u.

De gratis versie heeft een beperkt aantal games en toont alleen basisstatistieken. Je kunt het pro-abonnement krijgen om toegang te krijgen tot alle 50+ games met gepersonaliseerde statistieken en uitdagingen. In zowel de gratis als de pro-versie moet je verschillende uitdagingen voltooien om meer games te ontgrendelen.

Downloaden op Android | iOS

Verheffen

Elevate is een van de meest populaire hersentraining-apps die meer dan 35 interactieve games biedt om je te helpen bij het oefenen van vaardigheden zoals geheugen, verwerking, wiskunde, lezen, focus en meer.

Wanneer je de app voor de eerste keer start, zul je een paar snelle tests moeten doorlopen om je huidige vaardigheden te beoordelen. Ze geven een score van 0-5000 om je vaardigheden te meten, en dezelfde score wordt gebruikt voor alle games in Elevate.

De app heeft zowel gratis als betaalde versies. Je kunt tot 21 spellen ontgrendelen in de gratis versie en er elke dag 3 oefenen. De pro-versie ontgrendelt alle hersentrainingspellen en laat je elke dag 5 verschillende spellen oefenen met geavanceerde statistieken.

  Batterijniveaus bekijken voor Bluetooth-apparaten die zijn aangesloten op uw Android-telefoon

De meeste van deze spellen zijn vragen/antwoorden maar voldoende interactief om je bezig te houden. Ik vond hun tutorial voor elk spel ook erg leuk, waardoor het een fluitje van een cent was om te begrijpen hoe je elk spel moet spelen.

Downloaden op Android | iOS

NeuroNation

Net als andere apps hier, laat NeuroNation je ook een test doorlopen om je vaardigheden en score te controleren. De app biedt 27 verschillende oefeningen met meer dan 250 niveaus die moeilijker worden naarmate je verder komt. Je kunt een aangepast schema maken en de app laat je weten wanneer het tijd is om je hersenen te trainen.

De meeste oefeningen zijn gewoon “het juiste item kiezen”, afhankelijk van de situatie. Het is echter moeilijk om hoog te scoren, aangezien elke fout je een niveau terugbrengt en elk correct antwoord een moeilijkere uitdaging introduceert.

Ik weet zeker dat je het leuk zult vinden dat veel van de spellen die NeuroNation biedt meerdere aspecten hebben die de uitkomst kunnen veranderen. U kunt bijvoorbeeld sneller niveaus beklimmen met behulp van bonussen of een meer optimale optie kiezen wanneer er twee juiste antwoorden beschikbaar zijn.

De app verplicht je ook niet aan een specifieke set games om elke dag te spelen. Je kunt alle games blijven spelen die je leuk vindt en hoe je maar wilt. Sommige games zijn echter alleen beschikbaar in het pro-abonnement.

Ik moet hieraan toevoegen dat ik hun tutorials echt niet leuk vond. De tutorials geven instructies terwijl het echte spel draait, en de instructies zijn meestal slechts hints in plaats van nauwkeurige stappen. Het kan dus een beetje frustrerend zijn om een ​​spel voor de eerste keer te spelen, maar het zou goed moeten werken als je het spel eenmaal begrijpt.

Downloaden op Android | iOS

Piek

Een andere geweldige app voor hersentraining met spannende games kan je zelfs helpen emoties onder controle te houden en je creativiteit uit te dagen. Peak biedt meer dan 45 hersentrainingspellen die op jouw profiel zijn gepersonaliseerd. De gratis versie van de app is minimaal en geeft elke dag slechts toegang tot 2 willekeurige games, dus ik raad je aan om het pro-abonnement te nemen als je Peak serieus wilt gebruiken.

Na de eerste tests krijgt u een score en wordt er een gepersonaliseerde lijst met games getoond om de vaardigheden die u op basis van de tests mist, te verbeteren. Er is ook een optie om herinneringen in te stellen om je hersenen te trainen. Interessant is dat de statistiekenfunctie van Peak in de gratis versie veel beter is dan in andere apps. U kunt statistieken herhaaldelijk bekijken en vergelijken met andere mensen zonder dat u hoeft te upgraden naar de pro-versie.

  8 Beste app voor het opschonen van telefoons voor Android

Wat de spellen betreft, ze zijn geavanceerder dan “het juiste antwoord kiezen”. Je moet goede reken- en taalvaardigheden hebben om sommige Peak-spellen te spelen. Ik zou zeggen dat Peak het beste is voor geavanceerde gebruikers die iets willen dat hun kennis zou kunnen uitdagen.

Downloaden op Android | iOS

Hersentraining

Als je op zoek bent naar een vrij eenvoudige app, dan kan Brain Training je intrigeren. Deze app is nogal een barebone met een eenvoudige lijst met hersentrainingsoefeningen, en dat is alles. Elk spel heeft 15-20 niveaus die elke keer dat je een niveau omhoog gaat in moeilijkheidsgraad toenemen. Je zult er geen mooie functies zoals herinneringen of een statistiekenpagina in vinden.

Dit betekent niet dat het minder nuttig is dan de rest. De oefeningen die het biedt, zijn eigenlijk eenvoudig op te pikken en toch zeer impactvol. Enkele van de hersenvaardigheden die u kunt oefenen, zijn concentratie, zoeken, multitasking, balans tussen linker- en rechterhersenhelft, geheugen en wiskunde. Elke vaardigheid heeft een speciaal spel dat op hogere niveaus extreem moeilijk kan worden.

Het beste van alles is dat Brain Training volledig gratis te gebruiken is (bevat niet-opdringerige advertenties) en games kunnen worden ontgrendeld door medailles te verdienen door te nivelleren.

Downloaden op Android

Het raadsel van Einstein

Dit is eigenlijk een logisch puzzelspel waarbij je een raadsel moet oplossen met behulp van aanwijzingen. Als je je probleemoplossende vaardigheden echt wilt verbeteren, dan kan deze game je een goede training geven. De basis van de puzzel is om de gegeven aanwijzingen te gebruiken en de positie van de items aan te passen om het raadsel op te lossen. Je moet tussen verschillende aanwijzingen springen en zelfs teruggaan naar eerdere aanwijzingen om het raadsel te begrijpen.

Er zijn meer dan 5000 puzzels beschikbaar, verdeeld over meerdere moeilijkheidsgraden. U kunt de rastergroottes vergroten om het moeilijker te maken. Natuurlijk duurt het behoorlijk lang voordat elke puzzel is voltooid, dus de app biedt de mogelijkheid om gegevens halverwege de game op te slaan en zelfs in de cloud op te slaan. De game is gratis met advertentie-ondersteuning, maar je kunt advertenties verwijderen met de pro-upgrade.

Downloaden op Android | iOS

Links versus rechts

Nog een all-round goede app voor hersentraining die in totaal 51 games biedt met de mogelijkheid om je statistieken bij te houden. In tegenstelling tot andere vergelijkbare apps in deze lijst, heeft Left vs. Right een iets andere categorie games. Deze 51 spellen vallen onder de categorieën aanpassingsvermogen, reflexen, redeneren, precisie, geduld en bewustzijn.

Hier zijn games met geduld, precisie en bewustzijn compleet anders dan games in andere apps.

Als deze verschillende categorieën je aanspreken, dan zal deze app je niet teleurstellen. In de gratis versie kun je elke dag games uit 3 categorieën spelen. Gebruikers die het betaalde abonnement krijgen, hebben toegang tot alle games en ontgrendelen het tabblad met statistieken om de voortgang te bekijken. Interessant is dat je pro-functies tijdelijk (1 dag) kunt ontgrendelen door videoadvertenties te bekijken. Het is een leuke optie als je niet klaar bent om te betalen, maar professionele functies wilt proberen.

  Terrain Home is een app-opstartprogramma met Smart Universal Search [Android]

Downloaden op Android | iOS

ezelsbruggetje

Als je vooral je geheugen wilt trainen en een betere woordenschat wilt krijgen, dan is Mnemonist hiervoor een speciale app. Mnemonist biedt een eenvoudig op woorden gebaseerd spel waarbij je een lijst met woorden in een reeks moet onthouden en ze vervolgens in dezelfde volgorde moet schrijven. Hierdoor kunt u uw geheugen trainen en tegelijkertijd mogelijk nieuwe woorden leren.

De game heeft 29 ingebouwde niveaus met verschillende moeilijkheidsgraden die je kunt ontgrendelen met verdiende sterren. Als je klaar bent met deze niveaus, kun je naar het aangepaste niveau-gedeelte gaan om je eigen niveaus te maken met de moeilijkheidsgraad die je maar wilt. Voor het aangepaste niveau is echter een premium-accountaankoop vereist (verwijdert ook advertenties), of u kunt een videoadvertentie bekijken om één aangepast niveau te maken.

Downloaden op Android

Bonus-app

Hoewel dit niet echt een app voor hersentraining is, kan het je hersenkracht helpen verbeteren. Duolingo laat je een nieuwe taal leren met behulp van leuke en interactieve methoden, net als een spel. Veel wetenschappelijke onderzoekers concluderen dat: het leren van een nieuwe taal helpt bij de ontwikkeling van de hersenen. Er is waargenomen dat mensen die meer dan één taal kennen, betere cognitieve vaardigheden hebben.

Bovendien is het kennen van verschillende talen op veel andere manieren erg nuttig; het is de poort naar verschillende culturen.

Afsluiten

Elevate en Lumosity zijn absoluut de beste allround-apps om je hersenen te trainen en je voortgang bij te houden. Het is het beste om je te abonneren op het pro-abonnement omdat het volledige controle geeft, maar zelfs de gratis versie biedt voldoende inhoud om je hersenen bezig te houden.

Als je nieuw bent met dit concept voor volledige hersentraining, raad ik je aan om in plaats daarvan met de app Brain Training te beginnen. Het geeft je onmiddellijk toegang tot de oefeningen en zal je niet verwarren met ingewikkelde statistieken en tests.

Als je geen genoeg kunt krijgen van virale woordspelletjes, kun je het als volgt beter doen bij Wordle.

gerelateerde berichten