8 Beste Business Intelligence (BI) en Analytics-platforms in 2022

Business intelligence verwijst naar de tactieken en technologie die door bedrijven worden gebruikt voor data-analyse van bedrijfsinformatie.

Bedrijfsintelligentie systeem geeft u een historisch, actueel en voorspellend perspectief op de activiteiten van uw bedrijf. Enkele hoofdfuncties van business intelligence-technologieën zijn:

  • Rapportage
  • Gegevensanalyse
  • complexe gebeurtenisverwerking
  • Dashboardontwikkeling
  • beheer van bedrijfsprestaties
  • Online analytische verwerking

Omdat bedrijven in de loop van de tijd enorme hoeveelheden gegevens hebben verzameld, is business intelligence de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. In de afgelopen decennia hebben bedrijven hun activiteiten geautomatiseerd. Ze hebben gegevens verzameld en gaandeweg gehamsterd, maar ze zijn er nog niet achter hoe ze het op een zinvolle manier kunnen gebruiken.

Business intelligence-systemen zijn een manier om die gegevens te verzamelen en te aggregeren om op verschillende manieren rapporten te krijgen, waardoor bedrijven een beter inzicht in en inzicht in de activiteiten krijgen en meer betekenis geven aan wat die gegevens betekenen.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

  • De technische infrastructuur die bedrijfsgegevens verzamelt, opslaat en analyseert, wordt BI genoemd.
  • BI analyseert data en genereert rapporten en data die managers helpen bij het nemen van betere beslissingen.
  • Selfservice BI is een type analyse waarmee mensen zonder technische kennis toegang kunnen krijgen tot gegevens en deze kunnen analyseren.
  • Datavisualisatiesoftware en online analytische verwerking zijn voorbeelden van Business Intelligence-tools.

En hier is een lijst van Top 10 Business Intelligence-systemen voor rapportage en analyse.

Microsoft Power BI

De adoptiegraad van de Microst Power BI, evenals het feit dat het zo effectief communiceert met Microsoft-producten en dat zoveel organisaties Microsoft-producten gebruiken, zijn de belangrijkste redenen waarom power bi nummer één op onze lijst is. Dus die twee factoren alleen zijn voldoende om het naar de top van de lijst te katapulteren, maar er zijn ook een paar andere voordelen om te overwegen.

In vergelijking met sommige andere BI-tools is het ook kosteneffectiever dan veel van de aanbieders op de markt. Het product zelf is zeer gebruiksvriendelijk, vergelijkbaar met veel Microsoft-producten, en het heeft ook een vertrouwde look en feel. Naast integratie met Microsoft-producten, kan het ook worden geïntegreerd met honderden verschillende gegevensbronnen, inclusief niet-Microsoft-gegevensbronnen, wat een ander pluspunt is.

SAS-analyse

In vergelijking met sommige van de andere BI-tools in onze ranglijst, SAS-analyse is een product dat relatief eenvoudig te gebruiken en intuïtief is, en dat niet alleen in termen van het maken van visuele representaties en rapporten. Gegevensbeveiliging is ook behoorlijk sterk met het product, dus als je probeert om gegevens echt te vergrendelen en ervoor te zorgen dat je beheert en controleert hoe gegevens worden verspreid en wie wat kan zien, is sas daar echt effectief in. Er is ook een verscheidenheid aan geteste algoritmen om uit te kiezen.

Er zijn bijvoorbeeld algoritmen ingebouwd in het product die u kunnen helpen bij het implementeren van dit soort analyses. Dit zijn enkele van de sterke punten van de producten, maar laten we het hebben over enkele van de nadelen, zoals het feit dat dit een van de duurste oplossingen op de markt is. Als gevolg hiervan kost sas u normaal gesproken meer dan sommige van de andere systemen op de markt. Als u kwalitatieve tekst wilt gebruiken en er een visualisatie, rapport of analyse van wilt maken, is sas niet de beste tool voor u.

  10 beste gratis bronnen om Git te leren - versiebeheersysteem

Tableau

Tableau wordt gebruikt door duizenden organisaties over de hele wereld, en een deel van de reden waarom tableau zo hoog op onze lijst staat, is deels omdat de visualisatie zo sterk is. Er zijn zoveel verschillende dingen die je kunt doen met de datavisualisatie, wat voor veel organisaties belangrijk is. Dit product wordt veel gebruikt als een business intelligence-tool. Het stelt u in staat om veel gegevensbronnen te gebruiken, dus als u meerdere systemen of een hele reeks systemen voor meerdere gegevensbronnen wilt aansluiten, kan tableau een handig hulpmiddel zijn.
Het mobiele aspect van Tableau is ook behoorlijk sterk, dus als je mobiele apparaten probeert te bekijken of te gebruiken om toegang te krijgen tot deze rapporten en visualisaties, is tableau er erg goed in, en er is ook een zeer grote community en ecosysteem dat deze tool ondersteunt.

Er zijn ook een paar zwakke punten. Ten eerste is de kostenstructuur relatief hoog; het kost u meer dan sommige van de andere systemen op de markt. Ten tweede zijn de kosten relatief inflexibel; in termen van welke soorten licenties we voor onze klanten kunnen onderhandelen, ontdekten we dat tableau eigenlijk moeilijker te onderhandelen is en meer onwil om prijsonderbrekingen te bieden.

Sisense

Een ander product met een aanzienlijke community en een aantal grotere organisaties is: Sisense. Enkele van de sterke punten van het product zijn het feit dat het zeer aanpasbaar is, zodat het kan worden aangepast aan de behoeften van zakelijke vereisten; het is ook een echt innovatief product in de BI-ruimte; en het heeft een goede solide bouwstijl, dus als u op zoek bent naar integratie met andere oplossingen en verschillende gegevensbronnen op verschillende platforms wilt verbinden, is sisense een geweldige optie.

Negatief, er zijn er ook een paar. De eerste is dat er een enorme leercurve is, wat typerend is voor robuustere en complexere tools, maar dat is de prijs die je moet betalen voor dat niveau van betrouwbaarheid en complexiteit. Bovendien moet het product op een Windows-server draaien om het te ondersteunen. Dus, afhankelijk van de staat van uw bedrijf of uw backoffice-architectuur, kan dit al dan niet een probleem zijn.

Informatiebouwers

In vergelijking met andere bi-tools, Informatiebouwers is een van de gemakkelijker te gebruiken op de markt. Het is extreem flexibel en eenvoudig te gebruiken. De rapportage is ook extreem aanpasbaar, dus als u meer dan basisinstellingen nodig heeft, kunt u de bi-tools aanpassen en uitgebreidere aanpassingen maken om aan uw vereisten te voldoen.
Het is ook eenvoudig te integreren met andere applicaties via webfocus, dit zijn dus enkele voordelen van het product.

Er zijn een paar tekortkomingen in termen van kwetsbaarheden. Om te beginnen beperken volgende edities van het programma enkele van de beschikbare codeermogelijkheden en -functies. Ten tweede is het exporteren van bestanden in meerdere formaten moeilijk; het heeft ook een oude gebruikersinterface die niet zo eenvoudig is als sommige andere systemen op de markt; en tot slot is de klantenservice niet zo robuust als sommige van de andere BI-leveranciers op de markt.

  Hoe tv-programma's en films op Netflix te verbergen

Oracle EPM

Oracle Enterprise Performance Management .

Oracle is altijd krachtig geweest op het gebied van bedrijfsanalyses, daterend uit de tijd dat het werd overgenomen Hyperion, een veelgebruikt systeem dat wordt gebruikt voor business intelligence, en sindsdien zijn ze sterk in de ruimte gebleven. Nu, met enterprise performance management, zijn ze net zo sterk als altijd, en dit is een product dat vaak wordt gebruikt door grotere ondernemingen.

Het is niet moeilijk om in te stellen en te configureren. Er is relatief weinig uitvaltijd in vergelijking met andere systemen op de markt. Het is een complete business intelligence-oplossing, dus het sluit heel goed aan op de core oracle cloud erp-oplossing of andere Oracle-producten zoals crm en supply chain management. Het sluit ook heel goed aan bij niet-oracle-producten, maar over het algemeen is de oracle cloud-erp-oplossing de beste.

Tibco-software

Ook al heb je er nog nooit van gehoord, Tibco is een veelgebruikte netwerktool. Enkele van de kenmerken van het product zijn het feit dat het extreem aanpasbaar is, gemakkelijk te gebruiken en een overvloed aan opties heeft. Het is ook eenvoudig om gegevens in kaart te brengen. Tibco blinkt uit in het koppelen van gegevens uit talrijke bronnen en heeft een uitstekende staat van dienst op dit gebied. In vergelijking met andere diensten en goederen biedt de Tibco-leverancier ook geweldige klantenservice.

Er zijn een paar neerwaartse risico’s om te overwegen. Ten eerste is het cloudaanbod relatief onvolwassen, vooral in vergelijking met andere on-premise en meer ontwikkelde typen systemen in de bedrijfsruimte, dus dat is iets om over na te denken. Er is ook een probleem met synchronisatie en relatief trage connectiviteit van meerdere gegevensbronnen, dus als u vindt dat het van vitaal belang is voor de organisatie om realtime connectiviteit uit meerdere gegevensbronnen te hebben, is dit iets om te overwegen.

IBM Cognos

Een ander populair business intelligence-product op de markt is: IBM’s kennis. Enkele van de mogelijkheden van het product zijn de mogelijkheid om meerdere zoekopdrachten te combineren in een enkel rapport en de mogelijkheid om snelkoppelingen te maken. Er zijn aanpasbare dashboards beschikbaar, dus als u op zoek bent naar unieke visuele representaties of dashboards voor specifieke soorten gegevens, kan dit erg handig zijn. Bovendien kunnen rapportage- en rapportageformaten op verschillende manieren worden bekeken en gepresenteerd, en heeft het een aparte test-sandbox.

Er zijn er een paar wat betreft de neerwaartse risico’s of gebreken van het product. Eerst en vooral, als u op zoek bent naar automodellering, zoals datasets en rapporten, is dat een zwak punt van het product dat andere producten mogelijk beter bieden. Ten tweede is maatwerk relatief moeilijk en duur, dus het zal wat complexer zijn om te onderhouden en kan enige complexiteit en kostenproblemen veroorzaken.

SAP Business Objects

Zakelijke objecten is een dienst of een product dat sap een paar decennia geleden heeft gekocht. En dat is toegankelijk voor zowel sap-klanten als niet-sap-klanten. Hoewel Business Objects niet het enige beschikbare Business Intelligence-product is, wordt het vaak verkocht in combinatie met: s/4hana. Een van de redenen waarom bedrijfsobjecten op de negende plaats op onze lijst staan, is omdat het een breed scala aan bedrijfsinformatiemiddelen biedt. er is dus veel variatie in de soorten datamining en voorspellende analytische bedrijfsanalyses die u ermee kunt uitvoeren. Het heeft ook een zeer krachtige gebruikersinterface en het is eenvoudig om informatie te verzenden met Microsoft Office.

  8 beste online formulierbouwers voor uw bedrijf

Het heeft een groot aantal samenwerkingen met gegevensbronnen, dus het kan gegevens uit verschillende bronnen opnemen en integreren. Vooral als u verouderde systemen of andere systemen heeft buiten uw belangrijkste bedrijfstechnologieën. Ten slotte heeft het een behoorlijke hoeveelheid flexibiliteit in vergelijking met andere systemen op de markt. dus het is een goede keuze.

Microstartegy

Microstrategie, solide business intelligence-tool die veel bedrijven gebruiken, staat om verschillende redenen op de laatste plaats. Eerst en vooral biedt het zeer sterke dashboards, waardoor het eenvoudig is om overzichtsdashboards te bieden waarnaar u mogelijk op zoek bent. En u kunt gegevens in uw hele onderneming integreren, vooral als u een multinational bent met verschillende bedrijfseenheden en locaties, zodat u om op een gecentraliseerde manier zichtbaarheid te hebben. Het biedt ook realtime gegevensanalyse, waardoor de gegevens kunnen worden geanalyseerd terwijl deze worden verzameld.

In vergelijking met andere oplossingen op de markt zijn de licentiekosten relatief hoog. dus het zal de duurste en een van de duurste plannen zijn. Er zijn onverenigbaarheden tussen versies, waardoor het moeilijk is om deze in uw hele organisatie te leren en te implementeren. Als u verschillende versies gebruikt in verschillende delen van uw etablissement of bijwerkt naar een nieuwere versie. Ten slotte is de ontwikkelingsondersteuning van de leverancier niet zo sterk als sommige andere systemen op de markt.

Laatste opmerking

Voor meer tools voor datavisualisatie, voel je vrij om te bezoeken. Er is een groot aantal materialen beschikbaar om klanten te informeren over en kennis te laten maken met business intelligence. Er zijn veel verschillende soorten BI-tools om te onderzoeken en mee te spelen. De opties zullen breder en krachtiger worden naarmate de gebruikersgemeenschap beter geïnformeerd wordt. BI is een flexibele en effectieve tool die in vrijwel elke branche kan worden toegepast. De inspanningen van bedrijven om gegevens uit te wisselen en samen te werken, zullen toenemen naarmate ze ernaar streven meer gegevensgestuurd te worden. Datavisualisatie wordt nog belangrijker naarmate teams en afdelingen samenwerken. Dit artikel is slechts een inleiding bij het kiezen van de beste software en tool voor business intelligence.

gerelateerde berichten