8 beste fax-apps voor iPhones in 2022

Verzend onderweg een fax zonder een faxapparaat te gebruiken door gewoon uw iPhone of iPad te gebruiken met behulp van deze beste fax-apps.

In het digitale tijdperk waarin e-mail, WhatsApp en objectopslag in de cloud populaire kanalen zijn voor het delen van bestanden, hebben sommige bedrijven nog steeds fysieke documenten nodig. Een van de beste manieren om een ​​fysiek zakelijk of professioneel document op een kosteneffectieve manier te delen, is per fax.

Waarom zou u een faxapparaat kopen en onderhouden als u uw iPhone of iPad hiervoor kunt gebruiken? Dat klopt! Met de iPhone-fax-apps die in dit artikel worden beschreven, kunt u een fax over de hele wereld verzenden.

Bovendien hoeft u deze apps niet persoonlijk te onderzoeken en uw tijd te verspillen. We hebben de apps beoordeeld en geprofileerd, samen met hun beste functies, functionaliteiten en bruikbaarheid hieronder. Lees verder om meer te weten!

Waarom hebben we in 2022 fax-apps nodig?

Incidenteel gebruik van fax

Als je een paar dagen per maand faxt, is het goed om over te stappen naar een fax-app. Het bezit en onderhoud van een faxapparaat is niet kosteneffectief.

Zakenreizen

Als u als ondernemer of manager veel reist om klanten te ontmoeten of marketingevenementen bij te wonen, zult u fax-apps zeer nuttig vinden.

U kunt kritieke contracten en zakelijke documenten naar uw team of klanten sturen door gewoon een iPhone, een faxservice en de fax-app te gebruiken.

Behoefte aan faxen

Bij sommige zakelijke afspraken kan het zijn dat u een gedrukt document moet ondertekenen en dat als een fysieke kopie naar de ontvanger moet sturen. Dat doe je moeiteloos met een fax-app.

Kostenbesparingen

Faxapparaten zijn kostbare apparaten. Verder kan het zijn dat een bedrijf meerdere faxapparaten moet kopen voor verschillende afdelingen of filialen. In plaats daarvan is faxen vanaf een mobiele telefoon betaalbaar. U hebt alleen een faxservice en een fax-app nodig en u bent klaar om te gaan.

Informatiebeveiliging

Fax-apps zijn zeer veilig en worden geleverd met standaarden zoals HIPAA, GLBA, 256-bits codering en meer. Daarom moet u altijd een fax-app gebruiken om fysieke kopieën van zeer gevoelige zakelijke documenten te verzenden.

Handig gebruik

U kunt faxen vanaf elke plek met een internetverbinding. U hoeft uw bureau niet te verlaten en in de rij te wachten op een faxapparaat.

Hoe u de juiste fax-app voor iPhone kiest

Het kiezen van een geschikte fax-app is geen gemakkelijke taak. Hier zijn de inzichten om te overwegen:

 • Selecteer de app die de beste besparing per pagina biedt voor faxen.
 • Ga voor een app die aangepaste prijsopgaven biedt voor uw faxbehoeften.
 • Als u gratis faxnummers voor uw bedrijf nodig heeft, moet u die service zoeken in de fax-app voordat u deze koopt.
 • Met sommige fax-apps kunt u verschillende faxnummers toewijzen aan verschillende teams, afdelingen of werknemers. Overweeg ook deze functie.
 • Zoek naar een tariefplan dat past bij uw zakelijke inkomstenactiviteiten. Bijvoorbeeld maandelijks, jaarlijks, per pagina, per fax, etc.
 • De fax-app die u koopt, moet worden geleverd met verschillende kanalen voor klantenservice, mocht u hulp nodig hebben of problemen met de app oplossen.
 • Wees een slimme consument en kies de fax-app die een gratis proefperiode biedt. Hiermee kunt u alle functionaliteiten, functies en services van de app evalueren voordat u deze koopt.
 • Controleer het prijsplan van de fax-app op overschrijding van de gebruikslimiet en kosten. Sommige apps kunnen hoge kosten in rekening brengen als u de gebruikslimiet overschrijdt.
  Een timer instellen op de iPhone-camera

We hebben alle bovenstaande ideeën overwogen en dienovereenkomstig enkele van de beste iPhone-fax-apps in dit artikel geschetst.

Functies om naar te zoeken in een iPhone-faxapp

Zoek de volgende functionaliteiten en functies in een app voor het faxen van documenten:

 • De gebruikersinterface (UI) moet intuïtief, modern en schoon zijn.
 • De gebruikersinterface vereist niet veel technische flair om de app te bedienen. Het moet compatibel zijn met mensen uit alle geledingen van het vak.
 • Sommige fax-apps voor iPhones zijn ook compatibel met verschillende apparaten. U kunt de app bijvoorbeeld gebruiken op iPad, Android, pc en meer. Zoek naar dergelijke opties.
 • De ideale fax-app biedt ook een cloudopslagoptie waar u alle inkomende en uitgaande faxdocumenten kunt opslaan.
 • U moet een fax-app kiezen waarmee u gemakkelijk verbinding kunt maken met printbeheersoftware voor thuis of op kantoor voor afdrukdoeleinden.
 • De fax-app zou integraties moeten bieden met zakelijke apps zoals Smartsheet, Zoho, Freshsales, Freshworks en meer.
 • Het algoritme van de fax-app moet worden geleverd met codering en HIPAA-standaarden om bedrijfsgeheimen te beschermen.

Ontdek nu een aantal fax-apps hieronder. Deze apps werken naadloos op iPhones en bieden betaalbare abonnementen voor het verzenden en ontvangen van faxen met een mobiele telefoon.

Fax.Plus

Met functies als betrouwbaarheid, naleving en gebruiksgemak is Fax.Plus een van de populaire gratis faxserviceproviders. U kunt het op verschillende platforms gebruiken zonder u zorgen te hoeven maken over gegevensbeveiliging. Deze app heeft een moderne en intuïtieve gebruikersinterface die voldoet aan de behoeften van de nieuwe generatie gebruikers.

Download deze app op je iPhone en gebruik de ingebouwde scanner voor het scannen van documenten. Voeg nu het faxnummer van de ontvanger toe om dat document als fax te verzenden. Als u documenten uit uw telefoonopslag of iCloud Drive wilt bijvoegen, kunt u dat ook doen.

Hiermee kunt u naadloos lokale en internationale faxen verzenden en ontvangen. Om gegevensbeveiliging te garanderen, biedt het functies voor gegevenscodering (AES, SSL, TLS) om het tijdens het transport en in rust te beschermen. De Fax.Plus-app en -service voldoen ook aan de hoogste compliances en certificeringen zoals GDPR, HIPAA, ISO 27001, SOC 2 en CCPA.

Het basisplan van deze app begint bij $ 4,99, maar als u kiest voor het Business-plan, kost u slechts $ 14,99 voor 800 faxpagina’s per maand.

Downloaden: Fax.Plus op iPhone

eFax

Bent u nog op zoek naar een faxdienstverlener voor het versturen van faxen? Het is tijd om verder te gaan met het tempo van de tijd en over te schakelen naar de eFax-app. Als u het gebruikt, kunt u onderweg rechtstreeks vanaf uw telefoon faxen verzenden en ontvangen.

U kunt uw elektronische handtekening ook opnemen in een online fax. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om zelf te kiezen tussen een lokaal, internationaal of gratis faxnummer. Het stelt u ook direct op de hoogte wanneer u een fax ontvangt.

  Hoe video's te verwijderen van Doorgaan met kijken en de volglijst op Prime Video

Het ondersteunt PDF, JPEG, Excel, Word, PPT, TIFF, BMP en vele andere bestandsindelingen voor verzending als fax naar meer dan 200 landen. Je kunt ook bestanden uploaden vanuit Google Drive, Box of Dropbox om te gebruiken.

Het Pro-abonnement van deze app kost $ 18,95/maand voor het afzonderlijk verzenden en ontvangen van 200 pagina’s.

Downloaden: eFax op iPhone

iFax

iFax is een fax-app voor meerdere apparaten die u kunt gebruiken op iPhone, iPad, webbrowsers, Windows-, macOS- en Android-apparaten. Het synchroniseert alle faxdocumenten online, zodat u overal toegang hebt tot alle zakelijke documenten.

De beveiligingsfunctie is gelijk aan zakelijke gegevensbeveiliging op bedrijfsniveau. De app beschermt bijvoorbeeld de gegevens onderweg en in rust met behulp van 256-bits AES-codering. De encryptie is end-to-end, dus alleen de afzender en ontvanger kennen de gegevens. Niemand kan de informatie tussendoor onderscheppen. Om nog maar te zwijgen, het wordt ook geleverd met GLBA- en HIPAA-conformiteit.

De app is gratis beschikbaar voor vijf pagina’s per maand zonder speciaal faxnummer. Het is geschikt voor persoonlijk gebruik. Maar voor zaken kunt u voor $ 25,00 / maand gaan met jaarlijkse facturering voor alle functies zoals Fax-to-Text OCR, Dropbox, fax per e-mail, Zapier-integratie en meer.

Downloaden: iFax op iPhone

München

Nu heb je geen zware fax meer nodig in je kantoor om faxen te versturen en te ontvangen. Gebruik Municorn om faxen te verzenden en te ontvangen vanaf de iPhone. De geavanceerde functies voor het scannen van documenten en het verwerken van afbeeldingen maken deze app uniek in zijn soort.

U kunt faxen verzenden vanuit meer dan 90 landen met documenten van de hoogst mogelijke kwaliteit. U kunt ook een voorbeeld van documenten bekijken voordat u gaat faxen en meerdere documenten in één fax toevoegen. Omdat deze app u een speciaal nummer geeft om faxen te ontvangen, kunt u overal ter wereld faxen ontvangen.

Hoewel deze app gratis beschikbaar is in de App Store, moet u in-app-aankopen doen voor onbeperkt faxen. Voor $ 5,99 kun je een week lang onbeperkt faxen.

Downloaden: Municorn op iPhone

FaxBestand

FaxFile is een ideale optie voor lokaal en internationaal faxen als u de voorkeur geeft aan pay-per-fax- of pay-as-you-go-plannen. Dit zou ook uw favoriete app moeten zijn als u de voorkeur geeft aan gegevensprivacy. U hoeft geen account aan te maken of u te abonneren op abonnementen door creditcardgegevens te delen.

Installeer gewoon de app, kies een bestand om te faxen, koop credits en verstuur de fax. Zo eenvoudig is het! Een paar opvallende kenmerken zijn:

 • Stuur een fax naar gratis nummers.
 • Verzend in één keer veel faxdocumenten naar veel ontvangers.
 • Gehost in de VS.
 • U kunt PDF, Word, JPG, PNG, enz. als faxdocument verzenden.
 • U kunt ook afbeeldingen van fysieke documenten of toepassingen vastleggen en deze per fax verzenden.

Het heeft een op krediet gebaseerd gebruikssysteem. Je kunt credits tussen 50 en 600 kopen voor respectievelijk $ 2,99 en $ 19,99. Controleer vervolgens het tegoedvereiste voor de faxbestemming en gebruik tegoeden om de fax te verzenden.

Downloaden: FaxFile op iPhone

FaxBurner

Met FaxBurner kunt u binnen 30 seconden beginnen met het verzenden van faxen. Met deze advertentievrije iPhone-fax-app kunt u faxen verzenden vanuit uw e-mail.

Andere topfuncties van deze app zijn het toevoegen van digitale handtekeningen aan faxen, het archiveren van faxen en het maken van faxen met meerdere pagina’s van foto’s. De overzichtelijke interface maakt het u gemakkelijk om met volledige efficiëntie te navigeren en te werken.

  Chrome verbergt nu WWW en HTTPS:// in adressen. Geef je er om?

Het gratis abonnement van de FaxBurner-app biedt u een wegwerpfaxnummer en 25 inkomende pagina’s per maand. U kunt echter het Professional-abonnement krijgen voor $ 12,95 / maand voor een permanent faxnummer.

Downloaden: FaxBurner op iPhone

Kleine fax

Als je Tiny Fax op je iPhone of iPad hebt, kun je faxmachines of faxwinkels vergeten. U hoeft alleen faxtegoeden te kopen of u te abonneren op een onbeperkt faxplan om een ​​fax over de hele wereld te verzenden. U moet ook een nominale vergoeding betalen om faxen op uw iPhone te ontvangen en af ​​te drukken met een printer als u een jaar oude faxmachines volledig wilt dumpen.

De opmerkelijke faxfuncties zijn als volgt:

 • Fax een reeks pagina’s of een enkele pagina volgens eenvoudige stappen
 • De faxservice bestrijkt meer dan 50 landen
 • App- en e-mailmeldingen voor inkomende en uitgaande faxen
 • Gratis faxomslagen
 • Bewaar verzonden en ontvangen faxdocumenten op iCloud Drive, Google Drive, Dropbox, Box en meer.

Het prijsbeleid omvat drie abonnementen: faxtegoeden, onbeperkt faxen en faxen ontvangen. Betalingsplannen beginnen vanaf $ 2,99 en kunnen oplopen tot $ 79,99. Dit zijn allemaal in-app aankopen.

Downloaden: Tiny Fax op iPhone

MijnFax

Weet je dat je je iPhone kunt ombouwen tot een zakelijk faxapparaat? Klopt. Gebruik de MyFax-app en begin altijd en overal met het verzenden en ontvangen van faxen vanaf uw smartphone.

Hiermee kunt u genieten van alle functies van zakelijk faxen die een geavanceerd faxapparaat u mogelijk had geboden. Met deze app kunnen gebruikers meer dan 150 soorten bestanden toevoegen aan hun faxen. De bestandstypen omvatten Word-, PDF- en Excel-spreadsheets.

Bovendien ondersteunt een enkele fax maximaal 10 bestanden als bijlage. U hoeft dus niet meer dan één fax te verzenden als u iemand meerdere bestanden moet sturen. Het is ook niet nodig om een ​​document te scannen om het als fax te verzenden. U kunt een foto van een document maken en deze bij een fax voegen.

Wanneer u de MyFax-app gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de privacy en veiligheid van het ontvangen van vertrouwelijke en gevoelige faxen via een openbaar faxapparaat. Aangezien u deze faxen in uw e-mailinbox ontvangt, heeft niemand anders er toegang toe.

U kunt kiezen uit elk van de abonnementen. Voor persoonlijk gebruik kunt u kiezen voor het Home-abonnement dat $ 10,00 / maand kost om 100 faxpagina’s afzonderlijk te verzenden en te ontvangen.

Downloaden: MyFax op iPhone

Afsluiten

U kunt de bovengenoemde fax-apps gebruiken voor uw compatibele iOS-apparaten. Dit zijn de beste fax-apps van de meest trending in de Apple Store. Probeer een aantal van deze eens en kies degene die aan uw eisen voldoet.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze online faxdiensten voor de beste prestaties, gemak en besparingen.

gerelateerde berichten