8 beste phishing-simulatiesoftware om uw bedrijfsbeveiliging toekomstbestendig te maken

Phishing is het proces waarbij criminelen gevoelige informatie proberen te bemachtigen, zoals inloggegevens, creditcardgegevens en andere privégegevens van hun slachtoffers. De aanvallers doen zich vaak voor als vertrouwde merken of bekende personen en sturen vervolgens verleidelijke e-mails die beveiligingstools kunnen omzeilen.

Uit een studie van Stanford Research bleek dat ongeveer 88% van succesvolle datalekken het gevolg is van menselijke fouten en begint als phishing-e-mails. De meeste van deze aanvallen maken gebruik van het feit dat de menselijke factor de zwakste schakel is in het beveiligingsecosysteem van een organisatie.

Naarmate de bedreigingen evolueren, worden ze geavanceerder en moeilijker te vermoeden of te blokkeren met behulp van beveiligingsoplossingen zoals antivirusprogramma’s, firewalls en spamfilters.

Organisaties en gebruikers kunnen de bedreigingen echter herkennen en stoppen met behulp van up-to-date antivirusprogramma’s, firewalls, spamfilters, phishing-simulatiesoftware en andere, terwijl ze veilige onlinepraktijken toepassen.

Phishing-e-mails herkennen

Het is mogelijk om phishing-aanvallen te voorkomen als u weet hoe u de zwendel kunt identificeren en beschermen. Voordat u een link in een verdachte e-mail opent:

 • Zoek uit of de e-mail, domein-URL’s en afzender consistent en vertrouwd zijn.
 • Bevestig dat de domeinnaam overeenkomt met de naam waarvan de afzender beweert dat deze afkomstig is. Controleer ook de links om te bepalen of ze betrekking hebben op het bericht en uw bedrijf.
 • Controleer of de afzender onbekende taal, ongebruikelijke urgentie of inconsistenties zoals spel- en grammaticale fouten gebruikt.
 • De aanvallers kunnen ook verdachte verzoeken doen, zoals betalingsgegevens, wachtwoorden, creditcardnummers en andere gevoelige informatie.
 • U kunt ook een bericht krijgen dat u waarschuwt voor het verlopen van het wachtwoord en verzoeken om wijziging.
 • Typische phishing-e-mail: uSecure

  Deze en andere zijn tekenen van phishingpogingen en u moet voorzichtig zijn bij het behandelen van dergelijke berichten.

  Tips om phishing-aanvallen te stoppen

  Hoewel organisaties verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van hun systemen, gegevens en gebruikers, hebben de werknemers ook een rol te spelen.

  Voor organisaties kunnen de beheerders:

  • Installeer effectieve beveiligingssoftware zoals antivirusprogramma’s, spamfilters, firewalls en andere tools om een ​​breed scala aan bedreigingen te detecteren en te stoppen.
  • Dwing een strikt beleid voor wachtwoordbeheer af.
  • Multifactor-authenticatie inschakelen en afdwingen voor alle gebruikers.
  • Voer regelmatig beveiligingsbewustzijn uit.

  Gebruikers kunnen ook helpen om phishing-aanvallen te verminderen door veilige onlinepraktijken toe te passen. Deze omvatten:

  • Zorg er altijd voor dat de e-mail met links of bijlagen afkomstig is van de daadwerkelijke persoon en bevestig dat het domein overeenkomt met het vertrouwde domein.
  • Zorg ervoor dat het bericht overeenkomt met het domein van de afzender en dat de inhoud niet afwijkt van het onderwerp.
  • Klik niet op links en berichten van onbekende of verdachte bronnen.
  • Geef geen persoonlijke of bedrijfsgegevens, zoals inloggegevens en bankgegevens, bij het bezoeken van verdachte of onveilige websites.

  Phishingaanval E-mail: Ironscales

  Phishing-simulatiesoftware

  Phishing-simulatiesoftware is een product dat gebruikers blootstelt aan phishing-aanvallen door realistische scenario’s na te bootsen. Naast het gebruik van antivirusprogramma’s, firewalls en andere hulpmiddelen om aanvallen te identificeren en te stoppen, bieden gesimuleerde phishing-tests en beveiligingsbewustzijnstrainingen een extra beveiligingslaag om organisaties en gebruikers te helpen veilig te blijven.

  De meeste simulatieoplossingen bevatten trainingsmateriaal dat gebruikers begeleidt bij het identificeren en reageren op phishingpogingen.

    Hoe u meldingen voor websites weergeven kunt uitschakelen

  Met de simulatoren kunnen beheerders valse phishing-e-mails naar hun gebruikers sturen om te zien hoe ze zich zouden gedragen bij echte phishing-pogingen. Het helpt bij het bepalen van het bewustzijnsniveau van gebruikers en het identificeren van de meest kwetsbaren en degenen die aanvullende persoonlijke training nodig hebben.

  De algemene voordelen van simulatiesoftware zijn onder andere:

  ✅De gebruikers voorbereiden en bewustwording creëren

  ✅ Verkleint de risico’s op datalekken

  ✅ Helpt beveiligingsteams om zwakke plekken te identificeren en aan te pakken

  ✅ Verbeter de naleving van verschillende regelgeving inzake gegevensbescherming

  Hoewel er zoveel simulatiesoftware op de markt is, kan het een uitdaging zijn om te vinden wat voor u het beste werkt. Hier is de beste phishing-simulatiesoftware om te bepalen wat voor u werkt.

  Gephishte AI

  Phished AI is geautomatiseerde en effectieve simulatiesoftware die zorgt voor uitgebreid beveiligingsbewustzijn. Het stelt gebruikers in staat om kwaadaardige bestanden en links te identificeren en te voorkomen dat ze erop klikken.

  Belangrijkste kenmerken

  • Help bij het creëren van een gedragsrisicoscore voor elk personeelslid, zodat u meer gerichte training kunt krijgen voor kwetsbare werknemers.
  • Actieve en uitgebreide rapportage, inclusief de gedragsrisicoscore (BRS) en trends van elke gebruiker.
  • Het maakt gebruik van AI om automatisch gepersonaliseerde simulaties en training voor elke werknemer te ontwikkelen, aan te passen en aan te bieden op basis van het risiconiveau van de persoon, potentiële gegevensbronnen en meer. Eenvoudig in te stellen en te gebruiken tool die helpt bij gedragsverandering bij werknemers.
  • Het maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie-algoritmen om gegevens uit verschillende bronnen te analyseren.

  De AI-aangedreven tool biedt een holistische benadering met informatie over bedreigingen, actieve rapportage en gepersonaliseerde phishing-simulaties en trainingscampagnes.

  gofachtig

  Gophish is een geweldig phishing-framework dat organisaties helpt hun blootstelling aan phishing-aanvallen te evalueren en aan te pakken.

  Belangrijkste kenmerken

  • Het biedt gedetailleerde real-time resultaten terwijl u gebruikers kunt volgen, de links die ze openen en de inloggegevens die ze verstrekken.
  • Hiermee kunt u phishingcampagnes plannen.
  • Het heeft platformonafhankelijke ondersteuning en werkt met verschillende Linux-, Mac OS- en Windows-versies.
  • Aantrekkelijke webinterface waarmee u e-mails en websites kunt importeren. Hiermee kunt u ook e-mails volgen.
  • Levert krachtige en bruikbare bruikbare resultaten.

  De open-source tool, die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is, vereist slechts drie stappen om een ​​phishing-testcampagne te starten.

  SafeTitan

  SafeTitan van TitanHQ is een effectieve, op gedrag gebaseerde oplossing voor beveiligingsbewustzijn met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve beheer- en monitoringportal. Het maakt gebruik van een holistische benadering om geautomatiseerde phishing te bieden, gebruikersgedrag te volgen om de voortgang bij te houden en aangepaste training aan te bieden waar hiaten zijn.

  Belangrijkste kenmerken

  • Geautomatiseerde phishing-simulatie met realtime training om kwetsbaar of risicovol gebruikersgedrag te veranderen.
  • Het heeft een uitgebreide bibliotheek met sjablonen, korte trainingscursussen, vragen, video’s en andere componenten die u kunt aanpassen om bepaald gebruikersgedrag aan te pakken zonder al te veel tijd van de werknemer te kosten.
  • Effectieve en gemakkelijk te verwerken rapporten voor betere datagestuurde beveiligingsbeslissingen.
  • Het helpt organisaties om te voldoen aan de AVG, HIPAA, ISO, PCI en andere regelgevende normen.
  • Naadloze integratie met productiviteitstools zoals G-Suite, Azure AD, Outlook, Teams, SSO en andere.

  De tool biedt een breed scala aan geautomatiseerde phishing-simulatiecampagnes op basis van duizenden sjablonen.

  gebruik uPhish

  uPhish van usecure is een krachtige oplossing waarmee u binnen enkele minuten gesimuleerde phishing-aanvallen kunt uitvoeren. Hiermee kunt u ook bijhouden hoe snel gebruikers gecompromitteerde berichten en URL’s openen en hoe vaak ze gecompromitteerd raken.

    Hoe u de iPhone X-beltoon op uw telefoon kunt krijgen

  Bron: uSecure

  Belangrijkste kenmerken

  • Kant-en-klare sjablonenbibliotheek waarmee testers zich kunnen voordoen als bekende en vertrouwde bedrijven.
  • Hiermee kunt u regelmatige phishing-simulaties automatiseren, zodat u risicogevoelige gebruikers continu kunt volgen en identificeren.
  • Uitgebreide rapporten kunnen worden gebruikt om risicovol gedrag op individueel en afdelingsniveau te analyseren en te bepalen.
  • Voer een phishing-simulatie uit terwijl u zich voordoet als het interne personeel van het bedrijf.
  • Identificeer de risicogebruikers, creëer bewustzijn door middel van micro-learning, train vervolgens phishing-gevoelige gebruikers en voer een follow-up uit.

  De geautomatiseerde simulatietool, die eenvoudig en snel kan worden ingesteld en geconfigureerd, wordt ook geleverd met aanpasbare trainingsmaterialen voor beveiligingsbewustzijn.

  Phishing-box

  Phishing Box is een set softwaretools waarmee organisaties phishing-simulaties kunnen uitvoeren en beveiligingsbewustzijnstraining kunnen geven aan het personeel. Het platform biedt effectieve training die helpt om de risico’s van phishing-aanvallen te verkleinen.

  Belangrijkste kenmerken

  • Gebruiksvriendelijke security awareness training. De tools worden geleverd met een gebruiksvriendelijke interface.
  • Geschikt voor het beheren van online beveiligingstrainingen voor organisaties van elke omvang.
  • Het kan worden geïntegreerd met populaire tools zoals Slack, Microsoft Teams, OKta en andere tools voor bedrijfsverbetering en samenwerking.
  • Het wordt geleverd met een bibliotheek met sjablonen die u ook bewerkt om aan uw gewenste simulatiecampagne te voldoen.
  • Biedt diepgaande analyse van resultaten en bruikbare rapporten.

  De geautomatiseerde menugestuurde processen en workflow helpen middelen en tijd te besparen.

  CanIPhish

  Caniphish is een modern, selfservice, cloudgebaseerd phishing-simulatie- en trainingsplatform met een uitgebreide bibliotheek met phishing-e-mails en websitesjablonen. Naast het maken van krachtige tests, kunt u uw simulatie- en trainingscampagnes in realtime volgen.

  Belangrijkste kenmerken

  • Gebruiksvriendelijke interface met instructievideo’s, Help-artikelen en ander ondersteunend materiaal om u te helpen bij het opzetten en lanceren van een breed scala aan campagnes.
  • Wijs korte trainingssessies (micro-learning) toe aan kwetsbare gebruikers die de reguliere gesimuleerde phishing-e-mails niet doorstaan.
  • Hiermee kunt u eenvoudig campagnes opzetten en zelfs de meest geavanceerde phishing-pogingen simuleren.
  • Beschikbaar in een gratis versie en met flexibele betalingsplannen, inclusief pay-as-you-go-opties.
  • Test en volg gebruikers en geef aanvullende training op maat voor degenen die nog steeds kwetsbaar zijn.

  Bovendien kunt u de rapporten plannen om de maandelijkse prestaties van uw organisatie bij te houden en te bepalen of de tarieven, zoals het klikken op phishing-e-mails en links, omhoog of omlaag gaan.

  Fortinet Fortfish

  Fortinet Fortfish is een cloudgebaseerde phishing-simulatie en security awareness-service die organisaties helpt de paraatheid en het vermogen van hun gebruikers om phishing-pogingen en andere bedreigingen te herkennen, te testen.

  Belangrijkste kenmerken

  • Het helpt u bij het uitvoeren van phishing-simulaties die oplichting in de echte wereld nabootsen.
  • Biedt diepgaande analyses waarmee beheerders kwetsbare gebruikers kunnen identificeren, waardoor de training wordt aangepast om de zwakke punten van de geïdentificeerde gebruiker aan te pakken.
  • Stelt teams in staat om de openingspercentages van phishing-e-mails bij te houden en uitgebreide visuele campagneanalyserapporten te leveren.
  • Beoordeel de resultaten en rangschik ze volgens het risiconiveau. Dit helpt ook bij het identificeren van de gebieden die verbetering behoeven en de gebruikers met een hoger risico.
  • Volg de effectiviteit van de simulatie- en trainingscampagnes door de verbetering te volgen op basis van de snelheid waarmee verschillende medewerkers ten prooi vallen aan de gesimuleerde e-mails.
    Hoe COSO Framework te gebruiken om risico's te beperken

  Haak beveiliging

  Hook Security is eenvoudig te implementeren cloudgebaseerde phishing-simulatie- en trainingssoftware. Met honderden sjablonen stelt de tool beheerders in staat om eenvoudig en snel verschillende reguliere phishing-simulaties te starten.

  Belangrijkste kenmerken

  • Biedt visueel aantrekkelijk, boeiend en gemakkelijk te begrijpen trainingsmateriaal waarmee beheerders werknemers kunnen trainen in het identificeren van en reageren op bedreigingen.
  • Leid risicogebruikers automatisch door naar extra en gepersonaliseerde trainingssessies wanneer ze niet slagen voor de gesimuleerde phishing-tests.
  • Het heeft een Office 365-plug-in waarmee gebruikers vermoedelijke daadwerkelijke of gesimuleerde phishing-e-mails in Outlook kunnen identificeren, markeren en rapporteren.
  • Uitgebreide rapporten, gegevensanalyse en delen stellen beheerders in staat om betere gegevensgestuurde beveiligingsbeslissingen te nemen.
  • Gebruik de editor voor aangepaste sjablonen om nieuwe sjablonen te maken en bestaande sjablonen aan te passen.

  U kunt de sjablonen aanpassen om echte phishing-pogingen na te bootsen en risicovolle werknemers direct identificeren en trainen.

  IJzerschubben

  Ironscales is een geautomatiseerd, AI-aangedreven phishing-detectie-, respons- en preventieplatform dat beschikbaar is voor servers, desktops en mobiele apparaten.

  Belangrijkste kenmerken

  • Een gebruiksvriendelijk platform waarmee IT-teams phishing-simulatiecampagnes kunnen uitvoeren.
  • Omvat beveiligingstrainingsoplossingen van derden, zoals Cyber ​​Maniacs, Ninjio en Habitu8 om de effectiviteit ervan te vergroten en uitgebreidere bewustmakingscampagnes aan te bieden.
  • Hiermee kunt u aangepaste simulaties starten met behulp van de uitgebreide bibliotheek met real-life omstandigheden.
  • Helpt de teams bij het detecteren, oplossen en rapporteren van phishing-pogingen, ransomware, Business Email Compromise (BEC) en andere bedreigingen.
  • Biedt effectieve training waarmee gebruikers phishing-e-mails en andere bedreigingen kunnen detecteren en rapporteren.

  De uitgebreide tool biedt diepgaand inzicht in de e-mailomgeving en kan verdachte e-mails in alle mailboxen detecteren en in quarantaine plaatsen. Naast die in de gemeenschapsbibliotheek van Ironscales, heeft het een Outlook-plug-in waarmee gebruikers verdachte phishing-e-mailberichten kunnen markeren.

  Sophos Phish-dreiging

  Sophos Phish Threat is een tool voor geavanceerde phishing-simulatie en intelligente beveiligingsbewustzijnstraining. De tool wordt geleverd met een gratis proefversie en is een effectieve oplossing om het aanvalsoppervlak te verkleinen, bewustzijn te creëren en bedreigingen te stoppen.

  Belangrijkste kenmerken

  • Gebruikers testen en trainen door middel van geautomatiseerde phishing-simulaties en trainingsprogramma’s.
  • Biedt uitgebreide en bruikbare analyses en rapporten waarmee beveiligingsteams betere beslissingen kunnen nemen.
  • Diepgaande rapportage met een intuïtief dashboard dat op verzoek verschillende resultaten biedt. Deze omvatten het aantal en de trends van betrapte risicogebruikers, trainingsdekking en meer.
  • Identificeer en train het personeel met risicovol gebruikersgedrag. De tool helpt bij het identificeren van de gebruikers die mogelijk geblokkeerde URL’s met risicovolle profielen hebben bezocht.
  • Microsoft Exchange en Office 365 phish threat add-in om gebruikers in staat te stellen aanvallen in een standaardformaat te melden.

  Sophos gebruikt geavanceerde technologieën voor het verzamelen van gegevens om miljoenen bestanden, URL’s, e-mails en andere datapunten te monitoren om de nieuwste phishing-bedreigingen te identificeren.

  laatste woorden

  Beveiligingssoftware en -tools zijn essentieel in de strijd tegen beveiligingsbedreigingen. Tools alleen zijn echter niet genoeg en u moet beveiligingsbewustzijn creëren bij gebruikers, die meestal de zwakste elementen zijn in de strijd tegen phishing en andere bedreigingen.

  Een manier om dit te voorkomen is het gebruik van phishing-simulatiesoftware als extra beveiligingslaag. De software helpt uw ​​medewerkers voor te bereiden door e-mails met phishingpogingen te leren herkennen en te vermijden. Bovendien kunnen de simulatietools echte phishingpogingen detecteren en in quarantaine plaatsen.

  Bekijk vervolgens zakelijke e-mailbeveiligingsoplossingen om u te beschermen tegen spam- en phishing-aanvallen.