8 beste route-optimalisatiesoftware voor snellere en efficiëntere levering

Vandaag de dag wordt de markt overspoeld met bezorgbedrijven met elke dag een groeiende concurrentie. Efficiënte en tijdige levering is de sleutel tot succes. Maar niet elke ondernemer heeft genoeg tijd om regelmatig de chauffeur te bellen om het product en de route te volgen; dit is waar software voor routeoptimalisatie van pas komt.

Deze onmisbare software voor elk bezorgbedrijf helpt je niet alleen de chauffeur te volgen, maar helpt ook om voorop te blijven lopen in de markt met tijdige bezorging. De uitdaging is echter om de juiste routeringssoftware voor uw kleine onderneming te vinden, ook al is routeringssoftware over het algemeen eenvoudig te gebruiken.

In dit artikel worden de beste route-optimalisatie-apps voor bezorgservices in detail besproken.

Wat is routeoptimalisatie?

Routeoptimalisatie verhoogt de productiviteit en verlaagt de kosten door de efficiëntie van routes te verbeteren. Met routeoptimalisatie kunnen bedrijven hun inkomsten maximaliseren of dingen voor elkaar krijgen door veel factoren af ​​te wegen, zoals chauffeursschema’s, bedrijfsuren, aantal stops en geschatte doorlooptijden.

De sleutel tot succesvolle levering is echter niet alleen het vinden van de kortste route, maar ook de meest efficiënte route. Routeoptimalisatie is van toepassing op elk bedrijf, of het nu gaat om het rechtstreeks bedienen van consumenten of het uitzenden van professionals naar huizen en bedrijven.

Hoe route-optimalisatie bedrijven helpt bij kostenbesparingen en snellere levering?

Identificeert optimale routes

De juiste software identificeert de minst tijdrovende reisroutes op basis van factoren als verkeersopstoppingen, wegwerkzaamheden, tijdstip van de dag en weersomstandigheden. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om de optimale route voor de gebruiker te bepalen.

Kostenbesparingen

Het plannen van uw route met behulp van routeplanningssoftware kan uw tijd op de weg aanzienlijk verminderen, waardoor de logistieke kosten exponentieel dalen.

Verhoogt de productiviteit

U kunt de software complexe taken laten afhandelen. U hoeft geen routes te plannen en zo kunt u uw diensten efficiënter leveren. Bovendien zorgen geoptimaliseerde routes ervoor dat meer taken sneller worden uitgevoerd, wat leidt tot een hogere productiviteit. Zo besteden ze minder tijd aan autorijden en meer tijd aan dingen die ze leuk vinden.

Verbetert de klanttevredenheid

Als u uw diensten op tijd levert, zullen uw klanten u waarderen. Softwaretools zorgen ervoor dat de juiste chauffeur de juiste klant op het juiste moment bereikt, zonder terug te lopen. Klantenbehoud is zeker als klanten tevreden zijn.

Efficiënt gebruik van brandstof

Het wagenpark is minder lang onderweg, waardoor het brandstofverbruik lager is. Brandstofkosten vormen nu meer dan 30% van de uitgaven, dus u betaalt minder voor minder verbruik.

Tijd besparen

Het is mogelijk om tijd en middelen te besparen door routes te optimaliseren. De productiviteit van het wagenpark neemt toe met dit systeem omdat opdrachten sneller en efficiënter worden voltooid. Technologie maakt bezorging op dezelfde dag mogelijk.

  Hoe Webmin op Ubuntu Server in te stellen

Hoe werkt routeoptimalisatie?

Gegevensinvoer

De basis van routeoptimalisatie zijn data. Routeplanning begint met het kennen van de bestemming en de tijdsperiode. De capaciteit van het voertuig zorgt ervoor dat het beheersbaar is, en tijdvensters zorgen ervoor dat elke stop op tijd is. U kunt locaties handmatig invoeren of importeren vanuit een spreadsheet.

Optimalisatie algoritme

Een optimalisatie-algoritme bepaalt het te nemen pad op basis van invoergegevens. Genetische algoritmen, simulatiegloeien en mierenkolonies zijn drie soorten.

 • Deze algoritmen genereren routes op basis van een doelfunctie, zoals totale afstand, tijd en brandstofverbruik, door te selecteren, te kruisen en te muteren.
 • Simulatiegloeien verhoogt de eigenschappen door verwarming en koeling. Het kiest een willekeurige oplossing en past deze herhaaldelijk aan.
 • Een mierenkolonie wordt geoptimaliseerd door te kijken hoe ze zich gedraagt ​​en hoe snel ze haar bestemming bereikt. Aanvankelijk laat het stinkende sporen achter, die andere mieren volgen.

Gegevensuitvoer

Route-optimalisatiesoftware gebruikt real-time verkeers- en weergegevens om efficiënte routes te berekenen; afgelegde afstand en aankomsttijden. Het identificeert ook vertragingen en problemen, zodat routes in realtime kunnen worden gewijzigd.

Vind hieronder de ultieme Route Optimalisatie software. Laten we eens kijken wat ze te bieden hebben!

routinematig

‍Routific automatiseert het route-optimalisatieproces en maakt het eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. Routific biedt u de tools om uw leveringen te volgen en uw bedrijf en prestaties te verbeteren.

Routific stippelt de meest efficiënte routes uit voor meerdere chauffeurs, wat uw bedrijf vereenvoudigt. Deze gratis route-optimalisatiesoftware is ook handig bij het beheren van routes, het volgen van bestellingen en het verbeteren van levertijden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Maakt eenvoudig verbinding met apps van derden
 • Biedt nauwkeurige en nauwkeurige resultaten
 • Een robuuste en intuïtieve gebruikersinterface

Routific biedt een gratis proefperiode van 7 dagen aan. Er is GPS-tracking en een bewijs van bezorgservice kost $ 59 per voertuig per maand. U kunt geautomatiseerde meldingen verzenden via e-mail of sms voor $ 19 extra. Het is ook beschikbaar per halte.

Route4Me

Met Route4Me kunt u uw routes plannen en optimaliseren met zijn add-on-functies. Het heeft krachtige ingebouwde navigatie om meerdere dingen te verzenden terwijl het gebruik maakt van hoogwaardige route-optimalisatiesoftware.

Deze software kan worden aangepast met zijn goed ontwikkelde add-on-marktplaats. Uw teams op de grond kunnen efficiënter zijn als u kortere leveringspaden krijgt.

U kunt de kilometerstand bijhouden met Route4Me, waarmee u uw kilometerstand kunt documenteren om klanten te ontmoeten. U kunt ook de locaties van uw chauffeurs volgen om er zeker van te zijn dat ze u niet oplichten. Een gebruiker kan de route aanpassen aan zijn dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of seizoensplanning. Er zijn rondreizen, rondreizen met tijdsbeperkingen en routes die overal eindigen.

Route4Me heeft een ‘commandocentrum’, zodat je kunt zien hoe het met iedereen gaat. U kunt routes wijzigen, notities maken en voertuigen opnieuw toewijzen.

Belangrijkste kenmerken:

 • De Route4me-software verlaagt de brandstofkosten en het aantal kilometers door routes te optimaliseren.
 • Het heeft een GPS-trackingfunctie waarmee gebruikers leveringen kunnen volgen.
 • Route4me helpt gebruikers de leveringslogistiek te verbeteren met uitgebreide analyses.
  Krijg gegevensgebruik onder controle op uw iPhone

Al met al zijn er drie plannen om uit te kiezen. Er is een startplan met een maandelijkse vergoeding van $ 199 voor het routebeheerplan; een route-optimalisatieplan begint bij $ 249 per maand en een route-optimalisatie plus plan begint bij $ 349 per maand.

Verizon Connect

De Verizon Connect-tool is ontworpen om kleine bedrijven te helpen bij het ontdekken van verborgen kosten en het verbeteren van de bedrijfsvoering. De software bevat een dashboard en rapportagetools voor het volgen van de vlootprestaties.

Bovendien helpt deze software bedrijven ongeautoriseerde procedures en onveilig gedrag 24 uur per dag te bewaken. Het biedt een bewijs van levering, voorspellende levertijden, ELD-naleving, analyses en telefonische en chatondersteuning.

Belangrijkste kenmerken:

 • Verizon Connect volgt voertuigen, werknemers en bedrijfsmiddelen in realtime.
 • Er is een uitstekende gebruikersinterface en krachtige analyses en rapportage.
 • Het heeft geavanceerde functies zoals route-optimalisatie, routeplanning en planning.

Met deze tool kunt u verkeer vermijden en brandstof voor uw voertuigen volgen, onderhouden, inventariseren en beheren. Verizon Connect biedt verschillende plannen op basis van de grootte en behoeften van een bedrijf. De servicekosten beginnen bij $ 25 per maand voor twee voertuigen en $ 10 voor elk extra voertuig.

Slimme Routes

De route-optimalisatiesoftware SmartRoute maakt het plannen van efficiënte routes voor zendingen en leveringen mogelijk. Bovendien stelt het gebruikers in staat om snel en gemakkelijk routes te creëren en te beheren, prestaties bij te houden en gegevens te analyseren.

Met behulp van de software kunnen teams routeplannen optimaliseren en betere beslissingen nemen om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. SmartRoute biedt ook gedetailleerde analyses en rapportages waarmee klanten hun routes kunnen begrijpen en dienovereenkomstig kunnen aanpassen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Bespaar tijd en brandstof door routes automatisch te plannen en te optimaliseren.
 • Het gebruikt real-time verkeersgegevens om de meest efficiënte routes te creëren.
 • Gedetailleerde rapporten over brandstofverbruik en chauffeursprestaties.

Momenteel biedt het bedrijf vier abonnementen aan. Het basisplan begint bij $ 32 per voertuig/per maand. Het standaardplan begint bij $ 54 per voertuig/per maand. Het premiumplan begint bij $ 75 per voertuig/per maand. En ondernemingsplannen worden als eerste aangevraagd.

OptimoRoute

OptimoRoute is een innovatieve tool om routes te optimaliseren en chauffeurs tijd te besparen. Het bevat een robuuste set functies en biedt een intuïtieve gebruikersinterface.

OptimoRoute doet ook route-optimalisatie, locatie, bezorgmomenten en meer. De premiumfuncties zijn nuttig in veel sectoren, waaronder voeding, e-commerce, buitendienst, HVAC en gezondheidszorg.

Hiermee kunt u uw klanten op de hoogte stellen wanneer hun chauffeurs onderweg zijn en kunnen ze ze live volgen. Met API-toegang kunt u uw systemen synchroniseren of bestellingen ophalen uit een Excel- of CSV-bestand.

Zodra je een route plant en een bestand uploadt, krijg je binnen enkele seconden een lijst met routes.

Belangrijkste kenmerken:

 • Optimaliseer uw route op basis van uw parameters.
 • Houd bij het plannen rekening met rustpauzes, tijdvensters en voertuigcapaciteit.
 • GPS-tracker voor real-time routebewaking.

OptimoRoute biedt drie verschillende abonnementen, een Lite-abonnement begint bij $ 35,10 en een Pro-abonnement begint bij $ 44,10. U kunt ook kiezen voor een plan op maat met geavanceerde routing.

  Wat is focusstacking?

Radar

Radar wordt beschouwd als een effectief hulpmiddel voor het volgen van ritten. De applicatie helpt gebruikers bij het volgen van hun reizen en het verkrijgen van inzicht in hun reisgedrag. Bovendien kunnen gebruikers de exacte route bekijken die ze hebben genomen, de tussenstops die ze hebben gemaakt en zelfs de tijd die ze op elke bestemming hebben doorgebracht.

Belangrijkste kenmerken:

 • Radar houdt real-time ritten bij, zodat u alles in de gaten kunt houden.
 • Het heeft gedetailleerde kaarten en datavisualisaties voor het analyseren van reizen en het plannen van toekomstige reizen.
 • U ontvangt aanpasbare waarschuwingen wanneer uw voertuig in de buurt van een bestemming is.

Radar biedt gebruikers verschillende aanpassingsopties waarmee ze hun ervaring kunnen afstemmen op hun specifieke vereisten. Vraag daarom bij interesse een offerte aan. Er is een onbeperkt aantal gevolgde gebruikers, onbeperkte API-aanroepen en onbeperkte geofences met dit abonnement.

Circuit

Het Circuit vergemakkelijkt de planning en optimalisatie van bezorgroutes, waardoor bedrijven tijd en geld besparen. De applicatie helpt gebruikers bij het efficiënt en gemakkelijk plannen van routes, rekening houdend met verkeersomstandigheden, wegbeperkingen en brandstofkosten.

De software optimaliseert uw bezorgroutes op basis van verkeersomstandigheden en bijgewerkte kaartgegevens, zodat u tijd en gas bespaart. Je kunt met Circuit for Teams ook meerdere voertuigen tegelijk sturen en routeren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Verhoogt de efficiëntie door het aantal kilometers te verminderen en routes te optimaliseren.
 • Verlaagt brandstofkosten en emissies door routes te optimaliseren en verkeersopstoppingen te vermijden.
 • Verbetert de veiligheid van de bestuurder door real-time verkeersupdates te bieden.

Bovendien biedt het intuïtieve hulpmiddelen voor het analyseren van routes en deze naar behoefte aanpassen. Als u kiest voor het premiumplan van Circuit, moet u maandelijks ongeveer $ 20 betalen. Het aantal routes dat u kunt optimaliseren is onbeperkt.

Track-POD

Track-POD helpt bedrijven bij het plannen van bezorg- en distributieroutes om hun bezorging en distributie te verbeteren. Het begon als een proof-of-delivery-tool, en Track-POD heeft zijn aanbod ontwikkeld om aan de behoeften van klanten te voldoen en biedt nu een app om routes voor chauffeurs en managers te optimaliseren.

Bovendien kunt u routes maken en beheren, deze toewijzen aan chauffeurs en hun realtime voortgang volgen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gebruikers kunnen voertuigen en chauffeurs in realtime volgen en zien wanneer ze worden verwacht.
 • Maak uw route met meerdere tussenstops kosteneffectief en efficiënt door deze te optimaliseren.
 • Track-POD helpt bedrijven bij het analyseren van operaties en het identificeren van verbeteringen.

De software biedt ook route-optimalisatie, het volgen van voertuigen, verkeerswaarschuwingen en monitoring van de prestaties van chauffeurs. Bedrijven kunnen tijd en geld besparen en gemakkelijk leveringen en distributieactiviteiten beheren met Track-POD. Momenteel zijn er 4 abonnementen beschikbaar.

Er is een standaardplan vanaf $ 29 per maand en een maandelijks bedrag van $ 49 voor het geavanceerde abonnement. Het Advanced Plus-abonnement begint bij $ 69, terwijl het Enterprise-abonnement om een ​​offerte vraagt.

Laatste woorden

Meerdere bezorgroutes zijn een integraal onderdeel van het optimaliseren van meerdere routes. Het gebruik van deze tools en software kan nuttig zijn als u geoptimaliseerde routes moet maken met specifieke beperkingen op basis van uw leveringen. Ze kunnen u ook helpen bij het effectiever plannen van de beste serviceroute.

U kunt ook enkele beste apps voor het bijhouden van kilometers verkennen.