8 Beste tools en software voor gegevenskwaliteit [2022]

Tools voor gegevenskwaliteit kunnen bedrijfsgegevens inspecteren en analyseren om te bepalen of de gegevens nuttig genoeg zijn om te worden gebruikt voor het nemen van zakelijke beslissingen.

Dat gezegd hebbende, datakwaliteitsbeheer is cruciaal in datacenters, aangezien de complexiteit van de cloud toeneemt.

U hebt een manier nodig om gegevens uit verschillende bronnen, waaronder sociale media, logboeken, het IoT, e-mail en databases, effectief te scrubben, beheren en analyseren.

Dit is waar het gebruik van tools voor gegevenskwaliteit zinvol is.

Deze tools kunnen gegevens corrigeren in geval van opmaakfouten, typefouten, enz. en onnodige gegevens verwijderen. Deze kunnen ook regels implementeren, kostbare inconsistenties in gegevens verwijderen en processen automatiseren om de omzet en productiviteit van uw bedrijf te verbeteren.

Laten we begrijpen wat gegevenskwaliteit betekent, het doel en de gemeenschappelijke functies ervan verkennen en enkele van de beste hulpprogramma’s voor gegevenskwaliteit bekijken die u kunt gebruiken.

Wat bedoel je met gegevenskwaliteit?

Gegevenskwaliteit meet hoe waardevol een bepaald stuk gegevens is op basis van factoren, waaronder volledigheid, betrouwbaarheid, consistentie en nauwkeurigheid. Het meten van gegevenskwaliteit is essentieel voor bedrijven om fouten te identificeren, inconsistenties te verwijderen en aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk te maken.

De processen voor gegevenskwaliteit omvatten gegevensopname, gegevensprofilering, gegevensparsering, gegevensopschoning, standaardisatie, gegevensmatching, gegevensuitvoering, gegevensdeduplicatie, gegevenssamenvoeging en ten slotte gegevensexport.

Waarom zijn tools voor gegevenskwaliteit essentieel?

Een van de succesfactoren voor veel organisaties is de kwaliteit van de data die ze gebruiken. Kwaliteitsgegevens bieden inzichten waarop u kunt vertrouwen en die u kunt gebruiken in uw bedrijfsprocessen en beslissingen, terwijl u de verspilling van hulpbronnen vermindert. Dit helpt de efficiëntie en winstgevendheid van uw organisatie te verbeteren.

Maar wat gebeurt er als u geen kwaliteitsgegevens gebruikt?

Welnu, als u slechte of slechte gegevens gebruikt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf. U kunt uiteindelijk slechte zakelijke beslissingen, strategieën en analyses nemen met onnauwkeurige, onvolledige en onbetrouwbare gegevens.

Er zijn veel voorbeelden die onnauwkeurige gegevens kunnen veroorzaken, zoals verkeerde klantadressen, onvolledige klantgegevens, verloren verkopen, onjuiste financiële rapportage en meer. Als gevolg hiervan kan uw bedrijf enorm lijden op het gebied van geld, roem en wat dan ook.

Dit is de reden waarom het gebruik van kwaliteitsgegevens een verstandige beslissing is voor elk bedrijf, en tools voor gegevenskwaliteit bieden u precies dat.

Het helpt u gegevens van hoge kwaliteit te behouden waarmee u kunt voldoen aan verschillende internationale en lokale wettelijke vereisten. Over het algemeen verbetert u de flexibiliteit en efficiëntie van uw bedrijf met nauwkeurige en betrouwbare gegevens met behulp van software van goede gegevenskwaliteit.

Algemene functies in software voor gegevenskwaliteit

De oplossingen voor gegevenskwaliteit bieden procedures en processen om kwaliteitsgegevens te genereren, zodat bedrijven waardevolle gegevens kunnen gebruiken wanneer dat nodig is. Dit helpt bij het verbeteren van de productiviteit, betrouwbaarheid en stabiliteit.

Hier zijn enkele van de algemene functies die u kunt verwachten in tools voor gegevenskwaliteit:

 • Legitimiteit en geldigheid
 • Hoge nauwkeurigheid
 • Relevantie met de juiste tijdigheid
 • Consistentie en betrouwbaarheid
 • Volledigheid en volledigheid
 • Uniciteit en granulariteit
 • Toegankelijkheid en beschikbaarheid
 • Standaardisatie en ontdubbeling van gegevens
 • Gegevensprofilering en ontdekking
 • Reiniging en integratie

Hoe kiest u de beste tool voor gegevenskwaliteit?

Het kiezen van de juiste datakwaliteitsoplossing is belangrijk voor bedrijven om betere beslissingen te nemen. Aangezien er veel tools voor gegevenskwaliteit op de markt zijn, kan het verwarrend zijn om te beslissen wat het beste is. Houd dus rekening met deze punten bij het selecteren van een tool voor gegevenskwaliteit:

 • Identificeer data-uitdagingen in uw bedrijf
 • Begrijp welke tools voor gegevenskwaliteit nuttig kunnen zijn voor uw organisatie die deze uitdagingen kunnen oplossen
 • Ken de sterke en zwakke punten van meerdere tools voor het opschonen van gegevens om uw beslissing vorm te geven
 • Controleer de tariefplannen en kies degene binnen uw budget. U kunt ook een gratis proefversie krijgen voordat u voor de tool betaalt.
  11 Beste Crypto-handelsplatforms om Bitcoin in Spanje te kopen

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste tools voor gegevenskwaliteit met hun functies en voordelen.

talent

Krijg de beste datakwaliteitsoplossing voor uw bedrijf met Talend. Hiermee kunt u snel kwaliteitsproblemen identificeren, patronen ontdekken en afwijkingen opsporen met behulp van grafische en statistische weergaven.

Met deze tool kunt u eenvoudig gegevens op uw systemen opschonen, standaardiseren en profileren. Talend kan ook datakwaliteitsproblemen aanpakken terwijl uw gegevens door de procedures stromen. Het heeft een zelfbedieningsinterface die handig is voor zakelijke en technische gebruikers.

Talend zorgt ervoor dat betrouwbare data altijd beschikbaar is tijdens de integratie, wat de verkoopprestaties effectief verbetert en de kosten verlaagt. De ingebouwde Talend Trust Score biedt directe, bruikbare en verklaarbare vertrouwensevaluaties om opgeschoonde datasets te onderscheiden van de data die opgeschoond moeten worden.

Talend zuivert inkomende data automatisch met validatie, standaardisatie en deduplicatie die mogelijk is voor machine learning. De tool verrijkt uw gegevens door deze te combineren met gegevens van externe bronnen, zoals bedrijfsidentificatie of postcodes voor validatie.

U kunt selectief samenwerken en gegevens delen met vertrouwde gebruikers zonder persoonlijke informatie bloot te stellen aan onbevoegde gebruikers. Talend beschermt gevoelige gegevens met maskering en zorgt voor naleving van externe en interne regelgeving voor gegevensprivacy en -bescherming.

Ontvang vandaag nog uw gratis proefversie.

OpenVerfijn

OpenRefine, voorheen bekend als Google Refine, is een robuuste tool die wordt gebruikt om met rommelige gegevens te werken, deze op te schonen en van het ene formaat naar het andere te transformeren. U kunt uw data zelfs uitbreiden met externe data en webservices.

OpenRefine houdt de gegevens privé op uw systeem totdat u wilt samenwerken of delen. Het is beschikbaar in meer dan 15 talen en maakt deel uit van de Code voor Wetenschap en Maatschappij. Met OpenRefine kunt u snel grote hoeveelheden gegevens verkennen.

Breid uw dataset eenvoudig uit en koppel deze met meerdere webservices met behulp van OpenRefine. Sommige webservices laten OpenRefine de opgeschoonde gegevens uploaden naar een database, zoals Wikidata. Het helpt u ook bij het opschonen en transformeren van de gegevens.

U kunt geavanceerde celtransformaties toepassen terwijl u gegevens in verschillende indelingen importeert. Hier bevatten de cellen verschillende waarden waarmee u te maken hebt. U kunt uw gegevens ook filteren en partitioneren met reguliere expressies. Bovendien kunt u automatisch onderwerpen identificeren door naam-entiteitsextractie te gebruiken op de volledige tekstvelden.

ZoomInfo OperationsOS

Ontvang de best presterende B2B-commerciële data op uw voorwaarden. ZoomInfo OperationsOS biedt flexibele, eersteklas en toegankelijke gegevens die u helpen uw bedrijf te versnellen. De best-in-class vulnauwkeurigheid, afstemmingspercentages en opvulpercentages bieden de beste gegevensbetrouwbaarheid.

Breng uw MAP, clouddatawarehouse en CRM aan en identificeer uw klanten via de kanalen om de meest bruikbare en nauwkeurige gegevens vast te leggen. U kunt gebruikmaken van de wereldwijde database van verschillende bedrijven, van kleine tot wereldwijde ondernemingen die hiërarchieën, technografie en firmagrafieken omvatten.

ZoomInfo OperationsOS biedt één platform voor streamingintentie, beste contactgegevens en scoops, zodat u verder kunt gaan dan alleen gegevens voor het volledige plaatje. U kunt eenvoudig B2B-gegevens integreren in elke workflow of elk systeem van uw keuze via API’s, orkestratie-apps, platte bestanden of gegevensshares.

U kunt abonnementen gebruiken en API’s en uitgebreide zoekfuncties verrijken om in realtime te integreren met ZoomInfo-intelligentie en -gegevens. U krijgt ook geautomatiseerde gegevensorkestratie voor betere gegevens die klaar zijn voor betrokkenheid.

Bovendien helpt ZoomInfo OperationsOS u de productiviteit van uw bedrijf te verbeteren door de innovatieve technologie en uitgebreide gegevens te integreren met uw platforms.

Ontvang flexibele pakketten voor datagestuurde oplossingen en applicaties. Neem een ​​gratis proefversie of plan een demo in om te leren hoe het werkt.

Atacama

Begrijp de staat van de gegevens, verbeter deze en voorkom dat slechte gegevens uw systemen binnendringen met Ataccama’s zelfgestuurde platform voor gegevenskwaliteitsbeheer. Het helpt u om uw gegevenskwaliteit continu te bewaken met minimale inspanning.

Ataccama One automatiseert uw datakwaliteitsbeheer door het te verbinden met uw bron. U kunt AI gebruiken voor snelle resultaten, wat een betere gegevenskwaliteit betekent zonder extra inspanning. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface voor gebruikers om te genieten van slimmer en sneller datakwaliteitsbeheer.

  Uw Chromebook User Agent vervalsen voor sites die Chrome OS niet ondersteunen

Detecteer onmiddellijk potentiële problemen in uw gegevens terwijl u onderweg bent. De zelflerende engine van Ataccama identificeert zakelijke termen en datadomeinen en wijst regels toe aan datakwaliteit uit een bibliotheek. Het verbetert ook de algehele kwaliteit in de loop van de tijd en detecteert automatisch wijzigingen om indien nodig onmiddellijk actie te ondernemen.

Van datalijn tot de MDM- en bedrijfsdomeinen, overal is datakwaliteit nodig; daarom biedt Ataccama met succes tools voor gegevenskwaliteit voor uw bedrijf. U kunt de regels eenvoudig aanpassen in een gebruiksvriendelijke interface met behulp van rijke expressietaal of zinachtige voorwaarden.

Verwerk bovendien elke hoeveelheid gegevens sneller met Ataccama. Het is gebouwd voor teams met technische gegevens, sterk gereguleerde governance-teams, snelle analytische teams en andere teams. U kunt uw beslissingen ook baseren op uitgebreide en nauwkeurige rapporten.

Dataedo

Vergroot het vertrouwen en verbeter de kwaliteit van uw gegevens met Dataedo’s tools voor gegevenskwaliteit. Het helpt u te begrijpen waar uw gegevens vandaan komen en de kwaliteit ervan te valideren door piekwaarden te bereiken en waardevolle feedback te verzamelen.

Met Dataedo kunt u fouten in uw gegevens identificeren, begrijpen en corrigeren om bedrijfsprocessen en effectieve besluitvorming te ondersteunen. Het zorgt voor datakwaliteit op verschillende niveaus:

 • U kunt de gegevensbron identificeren en hoe deze wordt getransformeerd door gegevensafstamming om de betrouwbaarheid van de gegevens te evalueren.
 • U kunt voorbeeldgegevens gebruiken om te begrijpen welke gegevens op de gegevensassets zijn opgeslagen en ervoor te zorgen dat deze van goede kwaliteit zijn.
 • Verzamel feedback over de kwaliteit van gebruikers in de community.

Dataedo laat u nooit slechte beslissingen nemen op basis van uw gegevens die uw bedrijf miljoenen dollars kunnen kosten. Het biedt context over de gegevens met gegevensafkomstdiagrammen, gegevensdocumentatie en feedback via een gegevenscatalogus.

U kunt uw medewerkers toegang geven tot de datacatalogus, zodat zij de data beter begrijpen en het maken van fouten verminderen.

Gebruik bovendien een webdatacatalogus waarmee datagebruikers feedback kunnen plaatsen. U kunt ook waarschuwingen aan gegevensassets toevoegen, zodat andere leden ernaar kunnen kijken. Verhoog daarnaast het vertrouwen in uw data en ondersteun datagovernance, aangezien datakwaliteit essentieel is. Dataedo biedt vele functies, waaronder:

 • Gegevensprofilering
 • Gegevensafstamming om gegevensbronnen in kaart te brengen
 • Zakelijke woordenlijst
 • Ontdek en documenteer relaties en elk gegevenselement
 • Door de gemeenschap aangestuurde kwaliteitsborging

Begin vandaag nog met uw gratis proefperiode van 14 dagen en stop met het nemen van verkeerde beslissingen.

Gegevensladder

Krijg een end-to-end data matching en kwaliteitsengine met Data Ladder en verbeter de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de enterprise data-omgeving zonder frictie. De tool kan op intelligente wijze gegevens uit elke bron koppelen, voorbereiden en integreren.

Data Ladder’s DataMatch Enterprise (DME) is een softwaretoolkit voor codevrije profilering, matching, deduplicatie en opschoning. Het helpt bij het identificeren van potentiële problemen in uw gegevens. U krijgt een kant-en-klare profileringstool die metadata biedt om een ​​overtuigende profielanalyse op te bouwen voor alle datasets.

Standaardiseer de gegevens van uw organisatie en maak ze consistent, uniek en nauwkeurig door gebruik te maken van ingebouwde bibliotheken, geavanceerde patroonherkenningsfuncties en eigen matching-mogelijkheden. De intuïtieve interface van Data Ladder vermindert het aantal klikken dat nodig is om het opschonen van gegevens te voltooien.

DME maakt gebruik van realtime en krachtige algoritmen voor het matchen van gegevens die werken op de aard van de gegevens. Het bevat fonetische, domeinspecifieke, numerieke en fuzzy matching-algoritmen. Bovendien kunt u gewichtsvariabelen en het niveau van deze algoritmen afstemmen om maximale nauwkeurigheid te garanderen.

Bovendien helpt Data Ladder u bij het controleren van de geldigheid van de fysieke postadressen in de databases van uw contactpersoon. De robuuste adresverificatiemodule corrigeert automatisch adressen, voegt informatie toe en vergelijkt een lijst met geldige adressen. Alle functies en functies voor het opschonen van gegevens worden gedaan via de gestandaardiseerde en RESTful API van Data Ladder.

Bovendien krijgt u intelligent profileren en zoeken in grote datasets, hoofdletters, adressen splitsen, gegevenswaarden transformeren, en meer. DME biedt ook hoge prestaties, robuuste matching-technologie, naadloze integratie, realtime synchronisaties, een intuïtieve interface en snelle implementatiefuncties.

  Sorteer alle Reddit-berichten in links, afbeeldingen en video's

Ervaar de enige oplossing voor al uw dataproblemen. Download vandaag nog uw proefversie.

Insycle

In plaats van meer tijd te besteden aan rommelig gegevenswerk, kunt u Insycle gebruiken om te genieten van een moderne manier om klantgegevens op één plek op te schonen, bij te werken en te ordenen. Het stelt uw team in staat om taken efficiënt uit te voeren met de CRM-gegevens.

Identificeer dubbele bedrijven, deals, contacten, enz. door velden en voeg ze in bulk samen met behulp van flexibele regels, voorbeeldmodus, automatisering en CSV-rapport. De tool verbetert de personalisatie door adres-, branche-, functietitels en andere tekstvelden te standaardiseren. U kunt ook eenvoudig gerichte campagnes maken en segmenteren door consistente gegevens te gebruiken.

Importeer gegevens uit CSV-bestanden met behulp van flexibele update-besturingselementen en sjablonen om overschrijven en dupliceren van belangrijke gegevens te voorkomen. Reinig voorafgaand aan het importeren en identificeer onjuist en onvolledig geformatteerde gegevens en repareer deze. U kunt ook snel valse contact-e-mails, telefoonnummers, gegevens, enz.

Werk veldadvertentierecords bulksgewijs bij met functies zoals de juiste naam van hoofdletters, verwijder witruimte en meer. U krijgt een eenvoudige ETL en de mogelijkheid om CSV-records te vergelijken met bestaande om de rijen te matchen en de ontbrekende te identificeren.

U kunt eenvoudig met één klik bulk-updaterecords en velden selecteren zonder tijd te verspillen aan exporteren naar CSV en worstelen met ID’s, SQL en VERT.ZOEKEN.

Verken de database van uw bedrijf om te weten welke velden worden gebruikt en hoeveel waarden elk veld heeft. Definieer bovendien uw gegevensworkflows zodat de taken automatisch en automatisch worden uitgevoerd, herstel gegevens en onderhoud een nauwkeurige database. U kunt ook bijgewerkte gegevensweergaven delen met uw teams om samen aan dezelfde records te werken.

Probeer Insycle 7 dagen gratis en ervaar het beste kwaliteitsmanagement.

Grote verwachtingen

Begrijp wat u kunt verwachten van de gegevens van uw organisatie met Great Expectations. Het helpt teams om pijplijnschulden te elimineren door middel van gegevensdocumentatie, testen en profilering. Het ondersteunt een verscheidenheid aan use-cases met betrekking tot problemen met gegevensvalidatie.

Het framework van Great Expectations speelt een essentiële rol in tools voor data-engineering door uw naamruimten in uw records te respecteren en is speciaal ontworpen voor uitbreidbaarheid. Het stelt u ook in staat om dagelijks een productieklare validatie aan de pijplijn toe te voegen en gegevens bij te houden in schone en voor mensen leesbare documentatie.

Bovendien worden de gegevensprofilers van Great Expectations automatisch uitgevoerd om gegevensdocumentatie te genereren. Het creëert ook andere soorten documentatie, zoals gegevenswoordenboeken, aangepaste notebooks, slappe meldingen en meer.

Bovendien biedt de tool snelle gegevens en legt deze inzichten vast voor toekomstige tests en documentatie. Elk onderdeel ervan is ontworpen om u te helpen een betere gegevenskwaliteit te behouden.

Installeer Great Expectations met pip en zie het in actie op de gegevens van uw bedrijf.

Conclusie

Hoe bekwaam uw datakwaliteitsteams ook zijn, problemen met de gegevenskwaliteit kunnen zich nog steeds voordoen, tenzij ze over de juiste tools beschikken. Een selfservice en alles-in-één tool voor gegevenskwaliteit, het kan gegevens profileren, gegevens opschonen, duplicaten elimineren en nauwkeurige, volledige en betrouwbare gegevens opleveren om uw bedrijfsstrategieën en -beslissingen te verbeteren.

Kies dus de beste tool voor gegevenskwaliteit op basis van uw vereiste functies en budget. Controleer of het een gratis proefversie heeft om te begrijpen hoe het werkt voordat je het koopt.

U kunt ook de beste tools voor gegevensruzie verkennen om uw gegevens voor analyse op te maken.

gerelateerde berichten