8 beste tools om moderne community- en lidmaatschapsactiviteiten te creëren

Zeer ondergewaardeerd, maar lidmaatschapssites kunnen echt winstgevend zijn als ze goed worden gedaan.

Door een community- of lidmaatschapsportal te bouwen, kun je communiceren met je publiek en een stroom van terugkerende inkomsten openen die jaar na jaar groeien.

Als u een product heeft dat maandelijks geleverd kan worden, bijvoorbeeld een fitnessprogramma, een zangcursus of zo ongeveer alles wat mensen in een bepaalde periode kunnen leren, dan kunt u er een succesvol bedrijf van maken.

Een paar voorbeelden van lidmaatschapssites die periodiek een moord plegen zijn: KetoConnect en Lady Boss Gewichtsverlies. Beiden hebben lovende recensies en houden de klanten vast aan het programma om hun doelen te bereiken, en het is iets waar we allemaal inspiratie uit kunnen halen in termen van hoe we uw product op de juiste manier kunnen leveren.

Maar de echte vraag is, hoe bouw je een community of lidmaatschapssite? Nou, zo moeilijk is het niet, althans niet met de tools en platforms die ik hieronder ga noemen.

Als dat interessant klinkt, laten we ze dan eens bekijken.

BuddyBoss

BuddyBoss is gebouwd op WordPress en wordt vertrouwd door meer dan 50.000 bedrijven, waaronder ProBlogger, InfusionSoft en Foundr. Net als andere oplossingen in deze lijst, kun je community-sites, lidmaatschapssites bouwen en cursussen verkopen met de grootste vrijheid en flexibiliteit.

Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken, maar als je het voor onderwijsdoeleinden gebruikt, staat je een traktatie te wachten. De reden hiervoor is dat je met BuddyBoss je eigen White label-app binnen het platform kunt maken, die je gebruikers op hun mobiel kunnen downloaden en je materialen onderweg kunnen leren. Dit is een absolute game-changer voor uw bedrijf.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken die het vermelden waard zijn:

 • Integreer met andere WordPress-plug-ins, zoals LearnDash
 • Interactieve quizzen maken
 • Feedinhoud laten vallen
 • Schakel beloningen, punten, rangen en prestaties in zodat mensen continu op uw site kunnen reageren.
 • Flexibele lay-outs en zeer aanpasbare elementen
 • Ondersteuning voor meerdere talen
  Apps op uw Mac met een wachtwoord beveiligen

Wanneer u een community maakt met deze oplossing, kunnen gebruikers hun eigen interessegroepen maken, evenementen bijwonen, hun gepersonaliseerde profielen maken, media delen, privéberichten verzenden en nog veel meer.

Stam

Meestal gebruikt om een ​​communityplatform of een kennisbank op te bouwen, Stam kan u helpen de klantwaarde te verhogen door hen een hub te bieden voor al hun twijfels en discussies. Ze kunnen berichten maken, mensen volgen, reageren, stemmen en zelfs inhoud van de community delen.

Je kunt hun kant-en-klare widgets gebruiken om dingen interessanter en interactiever te maken, zoals etalages en polls. Het laat je ook iFrame-widgets insluiten en het platform integreren met andere apps zoals Google Translate, Google Analytics, Messenger en Zapier.

Tribe wordt gebruikt door bedrijven als IBM, Decathlon en ConvertKit. U kunt aan de slag met hun gratis abonnement en vanaf daar verder gaan.

Cirkel

Vertrouwd door een aantal geweldige bedrijven, zoals Teachable en Forte Labs, Cirkel kan je helpen discussies, lidmaatschappen en geweldige inhoud op één plek te brengen waar je publiek kan communiceren en consumeren.

U kunt voor bijna elk doel een community maken, waaronder:

 • Lidmaatschap
 • Cursus
 • Coachen
 • Podcast
 • Microscholen
 • Nieuwsbrief
 • Beginnen

Deze oplossing kan white-label zijn, wat betekent dat u uw merk erin kunt klappen en het uw eigen kunt maken om de professionaliteit intact te houden voor uw publiek.

Daarnaast kun je discussies indelen in verschillende categorieën, premium content aanbieden voor pro-leden en clubs creëren op basis van de interesses van mensen, zodat ze kunnen deelnemen aan de discussies op basis van wat ze leuk vinden.

Het is gebouwd om echte connecties met uw publiek te maken en ledenprofielen, uitgebreide berichten, directe berichten en andere functies mogelijk te maken waardoor ze aan het platform blijven plakken.

Circle kan worden geïntegreerd met een groot aantal apps van derden om uw workflows verder te verbeteren en te automatiseren.

Ledenpers

Zeer eenvoudig in te stellen, MemberPress is een plug-in voor WordPress waarmee u lidmaatschapssites kunt bouwen, cursussen kunt verkopen en andere digitale downloads met volledige controle.

Het is een krachtige oplossing die u ook de mogelijkheid biedt om abonnementen te beheren, toegang tot specifieke inhoud voor gebruikers te verlenen/intrekken op basis van hun abonnement, en te integreren met apps van derden zoals PayPal, ConvertKit, HelpScout.

  20 Apple Watch-tips en -trucs die u moet kennen

Sites zoals WP Engine en WPbeginner hebben MemberPress aanbevolen, en u kunt aan de slag met het basisplan dat $ 149 per jaar kost. Alle plannen omvatten prioriteitsondersteuning, partnerprogramma, inhoudsdruppels, inhoudsbescherming en andere fantastische functies.

Machtige Netwerken

Met een gratis proefperiode van 14 dagen, Machtige Netwerken is een communityplatform maar doet veel meer dan dat alleen. Je kunt het zelfs gebruiken om een ​​website te bouwen, online cursussen te verkopen en een lidmaatschapsmodel te creëren, naast verschillende andere mogelijkheden, allemaal onder je eigen merk.

Het is krachtig en kan het zware werk van uw publiek aan om een ​​ruimte te creëren waar uw bedrijf voor u werkt in plaats van dat u er 24/7 aan werkt. Het heeft een gratis abonnement om mee te beginnen, en dat is helemaal niet slecht, maar de betaalde abonnementen openen veel deuren voor je, inclusief integraties, premium analyses, moderators, enz.

Alle abonnementen zijn echter advertentievrij en worden geleverd met smartphone-apps om onderweg te gebruiken.

BuddyPress

Nog een briljante WordPress-plug-in, BuddyPress, is gemaakt om eenvoudig community-websites te bouwen. Het biedt een heleboel coole functies, waarvan je sommige nergens anders zult vinden, zoals:

 • Individuele ledenprofielen
 • Directe berichten
 • Microgemeenschappen of groepen voor mensen met dezelfde interesses
 • Directe meldingen en gelezen/ongelezen signalen
 • Mogelijkheid om leden als vrienden toe te voegen

Deze plug-in is flexibel en kan worden verbonden met andere apps van derden om de functionaliteit verder uit te breiden. Het beste is echter dat BuddyPress volledig gratis te gebruiken is. Er zijn geen verborgen kosten aan verbonden. Gewoon downloaden, installeren en binnen enkele minuten beginnen met het samenstellen van uw eigen community-website.

Discipel

Verkoop eenvoudig cursussen, lidmaatschappen en bouw een gepassioneerde community op met Discipel. U kunt het volledig als uw eigen merk bestempelen en zelfs kiezen voor de mobiele app om miljoenen gebruikers uit de app-winkels te verkennen. Het geeft je totale controle over de inhoud die je publiceert en over de leden die je binnenlaat in de community.

  8 beste Batman-videogames om te bezitten

Afgezien van de gebruikelijke functies, zijn hier enkele unieke die u moet kennen:

 • Mogelijkheid om live te streamen
 • Evenementenkalender gebruiken
 • Ledenmoderatie
 • Gedetailleerde analyses
 • Inhoudsrapportage

Disciple is 100% veilig, voldoet aan de AVG en ontvangt regelmatig updates met nieuwe functies. Een ander voordeel is dat je hun openbare API kunt gebruiken om het communityplatform te integreren met je bestaande tools.

MemberSpace

Begin met het maken van een lidmaatschap voor video-tutorials, cursussen, regisseurs en alles wat je maar wilt met MemberSpace. Hiermee kunnen gebruikers de toegang tot specifieke webpagina’s vergrendelen, waardoor alleen leden toegang krijgen. De tool is eenvoudig te gebruiken en vereist geen codeerervaring om te gebruiken.

Het biedt verschillende functies, zoals:

 • Directe uitbetalingen
 • Verlaten aanmeldingen
 • Upgrades en downgrades
 • Onbeperkt aantal leden
 • Onbeperkt aantal sites verbinden
 • Geautomatiseerde upsells
 • Herstel van lading mislukt

Het is populair bij CMS zoals Squarespace en WordPress, omdat het geen invloed heeft op functies of aan het systeem wordt vergrendeld. MemberSpace biedt een gratis migratieservice die het migreren vanuit welke software dan ook pijnloos maakt.

Het biedt naadloze integratie met de podcast, directory Zapier, Stripe, Forum en affiliate. De software is mobiel responsief en biedt VIP-ondersteuning. Daarnaast kunnen gebruikers het overal toevoegen, gebruikmaken van aangepaste styling en API gebruiken voor gegevensattributen.

Conclusie

De bovenstaande oplossingen helpen je om je publiek betrokken en behouden te houden door hen een ruimte te bieden om met jou en andere gelijkgestemde mensen te communiceren die op dezelfde pagina staan ​​als zij.

gerelateerde berichten