8 beste vakantie-API’s om uw app rond reizen te bouwen

Mensen houden van vakantie. Vakanties zijn een belangrijk ding over de hele wereld in elke cultuur, religie en land.

Scholen, organisaties, werkplekken en bedrijven stellen een lijst met feestdagen samen om bepaalde festivals of evenementen te herdenken.

En wanneer ze aankomen, willen mensen naar plaatsen gaan en van hun dagen genieten, ontspannen en een pauze nemen van de dagelijkse drukte.

Dus als uw bedrijf om reizen draait, kunt u deze rage voor vakanties benutten om oplossingen te creëren die het leven van reizigers kunnen vergemakkelijken en deze kansen kunnen verzilveren.

U kunt een reistoepassing bouwen en deze integreren met een vakantie-API. Dit zal uw app elke keer dat u ze nodig heeft, verrijken met nauwkeurige en bijgewerkte vakantiedatasets.

Maar wat is deze vakantie-API precies en hoe voordelig is deze?

Laten we het daarover hebben, en dan zal ik enkele van de vakantie-API’s bespreken om uw applicaties te bouwen.

Wat bedoel je met Vakantie-API?

Voordat we het hebben over vakantie-API’s, laten we eerst wat licht werpen op API’s.

Een Application Programming Interface of API is een software-tussenpersoon waarmee een applicatie kan communiceren met een andere applicatie.

Met behulp van een API kan een app toegang krijgen tot gegevens om te communiceren met externe softwarecomponenten, microservices of besturingssystemen. Het is een interface of gemeenschappelijke basis voor twee applicaties om met elkaar te communiceren. Het bevat een set functies die een gebruikersreactie aan het systeem levert en de reactie van dat systeem weer terugstuurt naar de gebruiker.

Evenzo is een vakantie-API een service waarbij u programmatisch een verzoek naar andere systemen verzendt over verschillende vakantielijsten over de hele wereld en de programmatische gegevens onmiddellijk ontvangt.

Het is moeilijk om de exacte datum voor een vakantie te onthouden en de hele lijst bij te houden. Daarom zijn vakantie-API’s ontwikkeld om het proces gemakkelijk te maken.

Dus als u een vakantie in een bepaald land wilt, moet u dit via een code aanvragen en krijgt u nauwkeurige informatie.

Laten we het voorbeeld van Kerstmis nemen. In veel landen wordt het elk jaar op 25 december uitgeroepen tot feestdag. Maar in sommige landen wordt het op 7 januari van elk jaar uitgeroepen, terwijl andere landen het misschien niet hebben.

Als u een multinational, een luchtvaartindustrie, een beursvennootschap of anderen bent, moet u klaar zijn voor de toekomstige feestdagen om uw organisatie voor te bereiden op evenementen. Met een vakantie-API kunt u zelfs de gegevens van afgelopen feestdagen en vieringen krijgen.

Voorbeeld van vakantie-API’s: stel dat u uw kerstvakantie wilt plannen en de bestemming is de Bahama’s. U kunt uw vlucht boeken via de website van uw favoriete luchtvaartmaatschappij, indien beschikbaar, of een online reisservice zoals Expedia gebruiken. De laatste verzamelt gegevens uit meerdere luchtvaartdatabases door interactie met de API’s van luchtvaartmaatschappijen. Zo kunt u uw plaatsen reserveren en uw vakantie plannen.

Wat zijn de kenmerken van Holiday API’s?

Veiligheid

Beveiliging is een belangrijk punt van zorg voor elke app, site of webservice op internet. Omdat uw applicatie gebruikmaakt van webservices, zullen hackers proberen uw API te vullen met miljoenen verzoeken tegelijk en uw informatie stelen. Daarom moet de vakantie-API die u kiest beveiligingsfuncties hebben, zoals DDoS-bescherming, om uw informatie veilig te houden.

Prestatie

Moderne bedrijven willen tijd en moeite besparen om hun processen te versnellen en in de concurrentie te blijven. Daarom moet de API behoorlijke prestaties bieden. En om daar zeker van te zijn, kunt u de lijst met functies controleren. U kunt ook kiezen voor een gratis proefversie die de meeste API’s tegenwoordig aanbieden of een gratis abonnement kiezen, indien van toepassing.

Vervolgens moet u controleren hoeveel milliseconden deze API nodig heeft om u de gevraagde gegevens te geven. Hoe minder tijd het kost, hoe meer de prestaties zullen zijn. Idealiter, of u nu veel verzoeken tegelijk doet of slechts een enkele of dubbele, een API heeft een paar milliseconden nodig om nauwkeurige gegevens te krijgen.

  Hoe maak je een herinneringsvideo op iPhone

Nauwkeurigheid

API is een reeks functies die zijn ontworpen om elke keer voor uw verzoek de juiste gegevens te produceren. Een vakantie-API moet worden bijgewerkt en gevalideerd met wijzigingen in vakanties, zodat geen enkele gebruiker de juiste gegevens mist. Als een vakantie-API nauwkeurige datum, tijd en gegevens biedt, kan dit goed zijn.

Documentatie

Een API wordt gebouwd door ontwikkelaars voor ontwikkelaars. De vakantie-API moet goede documentatie hebben, zodat een ontwikkelaar de eindpunten, methoden, functies en antwoordopties kan lezen en begrijpen.

Goede documentatie is ook bedoeld om begrijpelijk te zijn voor elke consument, zelfs voor gebruikers zonder enige technische kennis. Daarom zou het een goede reeks voorbeelden moeten hebben voor elk punt of elke functionaliteit. Goede documentatie helpt ook bij het eenvoudig integreren van de API in uw applicatie.

Gebruik gevallen van vakantie-API’s

 • Verkoop en marketing: vakantie-API’s helpen verkoop- en op marketing gebaseerde bedrijven hun verkoopconversies te verbeteren door rond de feestdagen promoties en aanbiedingen te geven.
 • Data Science: u kunt modellen voor machine learning verbeteren met de vakantie-API door vakantie-informatie in te voeren.
 • Verzending en logistiek: met een goede vakantie-API kunt u de nauwkeurigheid van de verzendschattingen en tijdschema’s van de productlevering vergroten.

 • E-mailmarketing: stuur slimmere e-mails naar uw gebruikers door lokale vakantie-informatie op te nemen via de vakantie-API in uw applicatie.
 • Klantervaring: communiceer effectief met uw klanten door een exacte schatting te geven van de voltooiing van de service en het voldoen aan de verwachtingen van de klant. Met een vakantie-API kunt u ook de datum en tijd schatten, inclusief de lokale feestdagen in de schatting.
 • Voorraadbeheer: u kunt uw vraagkatalysatoren identificeren om de voorraadniveaus en de inspanningen voor de toeleveringsketen te verbeteren.
 • Vraagvoorspelling: verhoog de prognosemodellen voor nauwkeurige vraagvoorspellingen.

Laten we nu eens kijken naar de beste vakantie-API’s.

Abstracte API

Haal openbare, niet-openbare en religieuze feestdagen op voor meer dan 200 landen wereldwijd voor een specifieke tijd van het jaar met Vakantie-API van Abstract. Met deze vakantie-API vindt u historische en toekomstige vakanties, die ze elke week bijwerken.

Abstract Holidays API biedt uitstekende documentatie, meerdere bibliotheken en tutorials, zodat ontwikkelaars Abstract kunnen vertrouwen. Bovendien geeft de gebruiksvriendelijke API u ook de kracht om uw bedrijfsprocessen en workflows uit te voeren. U kunt ook de feestdagen-API gebruiken voor ultrahoge snelheid en prestaties op schaal.

De uitstekende technische ondersteuning en betrouwbare uptime helpen om uw site onmiddellijk live te krijgen, problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat u soepel blijft werken. Het biedt de meest nauwkeurige en nieuwste vakantiegegevens van over de hele wereld, in meer dan 190 landen en 3500 regio’s.

De vakantiedataset van Abstract geeft u uitgebreide informatie over vakanties van 1AD tot zelfs het jaar 2050. U hoeft alleen uw behoefte in de API te specificeren en de juiste informatie te krijgen zonder tijd te verspillen. Aangezien veel landen hun feestdagen wijzigen, vakantiedata toevoegen of verwijderen of vakantienamen wijzigen, kunt u bijgewerkte en geverifieerde gegevens verzamelen met behulp van de robuuste mogelijkheden van Abstract.

Maak 1000 verzoeken gratis, geldig voor 1 verzoek/seconde. Als u een startup bent, kunt u 50 verzoeken/seconde of 500.000 verzoeken/maand doen voor $ 19/maand.

Vakantie-API

Vakanties vermelden is moeilijk, maar Vakantie-API maakt het u gemakkelijker. Het helpt u uw product eenvoudig te bouwen, vakantie-informatie te verzamelen en te onderhouden. Holiday API is gebouwd door ontwikkelaars voor ontwikkelaars, zodat iedereen vindt dat het gemakkelijk te gebruiken is.

Deze API stroomlijnt het proces van het vinden van informatie, het laden van gegevens en het garanderen van nauwkeurigheid. Het organiseert en onderhoudt uw gegevens op één plek en voorkomt handmatige processen die meer tijd en moeite kosten.

Met Holiday API kunt u uw product verbeteren. Het staat voor u klaar, of u nu vakantielijsten uit het verleden, het heden of de toekomst nodig heeft. U krijgt ook vakantiegegevens uit meer dan 250 landen, waaronder 3680 staten en provincies. Van jaar 1 tot het jaar 2050 beschikt u over alle nauwkeurige gegevens die u nodig hebt in meer dan 109 talen.

Bovendien helpt Holiday API bij het verbeteren van schattingen van verzending en levering, het blokkeren van planningskalenders en betere verkoopprognoses. U hebt zo snel en wanneer u maar wilt toegang tot de API en krijgt ook actuele informatie en eersteklas technische ondersteuning. Bovendien zorgt de enterprise-grade infrastructuur van Holiday API altijd voor een hogere uptime en meer betrouwbaarheid.

  Is uw antivirusprogramma u echt aan het bespioneren?

Ontvang nu uw gratis API-sleutel en doe elke maand ongeveer 1.000.000 verzoeken.

Kalender

Krijg toegang tot lokale, openbare en feestdagen met Kalender, een wereldwijde ontwikkelaarsvriendelijke RESTful API. Het omvat met gemak meer dan 230 landen, waaronder 3300+ staten en ondersteunt meer dan 100 talen, zodat mensen over de hele wereld kunnen profiteren van deze vakantie-API.

Calendarific levert een ongelooflijke ervaring aan de klanten met zijn ongeëvenaarde vakantiegegevens. Het biedt ook:

 • Snelheid: de op latentie gebaseerde DNS-routering helpt meer dan 90% van de verzoeken in minder dan 10 ms te verwerken.
 • Betrouwbaarheid: de cloudgebaseerde servers die automatisch worden geschaald, kunnen elke dag een half miljard API-verzoeken verwerken.
 • Up-to-date: alle gegevens die worden weergegeven, zijn verzameld en geverifieerd uit vele bronnen. Het werkt de informatie regelmatig bij, zodat u altijd zonder enige moeite de meest nauwkeurige en uitgebreide werk- en vakantiedataset krijgt.

Op deze manier kunt u tijd en moeite besparen die u verder kunt gebruiken om uw productiviteit te verbeteren. Calendarific heeft een flexibele en eenvoudige prijsoptie, zodat u gemakkelijk een van de plannen kunt kiezen.

Ontvang 1000 verzoeken/maand voor $0/maand of maak gebruik van onbeperkte API-verzoeken voor $10/maand. U kunt ook kiezen voor aangepaste prijzen om aan uw unieke behoeften te voldoen.

VoorspelHQ

Krijg toegang tot gegevens over feestdagen samen met andere evenementeninformatie met: PredictHQ’s API voor feestdagen. Het verzamelt vakantiegegevens uit bijna 200 landen om een ​​naadloze ervaring te bieden en biedt veel gegevensstromen in één enkele API.

Aangezien een feestdag van plaats tot plaats kan verschillen, afhankelijk van de context, tijd en datum, begrijpt de Public Holiday API van PredictHQ de variatie om met succes binnen een seconde nauwkeurige informatie te verstrekken. Dus, in plaats van een vakantie in verschillende regio’s te zoeken, besteedt u uw energie aan het verbeteren van uw product.

Download en bewaar een lokale kopie van de gebeurtenissen voor gegevensmodellering en -analyse. Bovendien kunt u dezelfde dataset verrijken om uw afgeleide werken te produceren en te verkopen. PredictHQ helpt uw ​​bedrijf ook op vele manieren, zoals vraagvoorspelling, zichtbaarheid van evenementen, personeelsoptimalisatie, leveringsoptimalisatie, visualisaties, inzichten, dynamische prijsstelling en voorraadbeheer.

Integreer de API van PredictHQ in uw gegevens om meeslepende resultaten te krijgen en uw bedrijf te transformeren met behulp van de kracht van vraaginformatie. Ga gratis op zoek naar de vakantiegegevens met deze API of bouw een plan op maat door met een expert te praten.

Neem een ​​gratis proefperiode van 14 dagen om de API van PredictHQ te testen.

Tijd en datum

Vakantie-API voor tijd en datum biedt toegang tot 7000 feestdagen en vieringen in 230 landen in verschillende talen. U kunt de gegevens eenvoudig downloaden op lokaal, federaal en staatsniveau. Wanneer u een API-verzoek indient, biedt het u snel informatie, waaronder:

 • Vakantie naam en datum
 • Type feestdagen, zoals religieuze feestdagen, lokale feestdagen of feestdagen
 • Niveau van een feestdag zoals lokaal, staats- of federaal
 • Lijst met staten of gemeenschappen waar dezelfde feestdag wordt gevierd
 • Een volledige beschrijving van de vakantie volgens verschillende landen.

Als u alleen geïnteresseerd bent in tijd- en datumgegevens, maar niet in codering, kunt u de gegevens downloaden als een XML- of CSV-bestand. Met de Holiday API van Time and Date hebt u toegang tot de exacte informatie om te bepalen waar zaken open of gesloten zijn voor een betrouwbare planning voor volgend jaar.

Werk uzelf bij met gegevens volgens de datum en tijd van federale feestdagen en andere grote evenementen. De “On This Day”-service of OTD-service laat u de historische, culturele en politieke gebeurtenissen weten die op een specifieke dag hebben plaatsgevonden.

Of u nu een kalender maakt of uw gebruikers informeert over belangrijke datums, het gebruik van een OTD-service zal de gebruikerservaring helpen verbeteren door de exacte context van historische informatie. Luchtvaartmaatschappijen, technische giganten en wereldwijde retailers gebruiken deze oplossing om nauwkeurige vakantiedatabases in meerdere talen te krijgen om hun bedrijf te runnen.

Kies uw pakket vanaf $ 99/jaar voor 50.000 aanvragen. Of start vandaag nog uw gratis proefperiode en test de nauwkeurigheid.

  De beste COVID-19-tracking-apps en -websites

Nager.Datum

Nager.Datum is een wereldwijde REST-API voor feestdagen die u exacte informatie geeft over de feestdagen uit het verleden, het heden of de toekomst en die u moeite bespaart. Dit is een project dat is uitgevoerd op 1 mei 2022, gebaseerd op het .NET dat een openbare REST API biedt, zodat u uw verzoek kunt indienen om de juiste vakantiegegevens te kennen. Nager.Date ondersteunt momenteel meer dan 100 landen.

Nager.Date is een open-sourceplatform dat is vrijgegeven onder de MIT-licentie. U kunt eenvoudig deelnemen aan het project om de kwaliteit ervan te verbeteren. Host daarnaast uw eigen API-instantie als u meerdere verzoeken tegelijk nodig heeft.

Wanneer u een verzoek indient, bijvoorbeeld Year-2017 en CountryCode-AT, krijgt u binnen een seconde een reactie. Het antwoord omvat Datum, LocalName, Name, CountryCode, Fixed, Global, Counties, LaunchYear en Type vakantie (openbaar, school, optioneel, autoriteiten, naleving of bank).

AnyAPI

Krijg een lijst met religie, openbare en niet-openbare feestdagen voor verschillende landen, staten en regio’s met De feestdagen-API van AnyAPI. Het helpt u een volledige lijst met vakanties op te halen of een specifieke datum op te vragen en toont de juiste datum van de vakantie voor verschillende plaatsen.

AnyAPI biedt gebruiksvriendelijke en eenvoudige eindpunten en ondersteunt meer dan 200 landen. Het heeft een Datetime-parser en validator die helpt bij het uitvoeren van rigoureuze controles om ervoor te zorgen dat de gegevens die u krijgt nauwkeurige en bijgewerkte informatie bevatten.

Bouw uw vakantietoepassing met de vakantie-API van AnyAPI en krijg toegang tot verschillende vakantiedagen voor $ 0/maand, inclusief 300 verzoeken/maand (1 verzoek/seconde), DDoS-bescherming, SSL en API-sleutelverificatie.

Feestelijk

Uw gebruikers geven om de feestdagen, dus gebruik Feestelijk geeft u een lijst met vakanties in verschillende landen. Het is een verificatie- en data-intelligentieplatform dat miljoenen bronnen verzamelt en verifieert om gebruikers nauwkeurige gegevens te geven.

U kunt het data intelligence-platform gebruiken in uw datamodellen en projecten om uw producten te verbeteren. U kunt ook voorbeelden en codefragmenten personaliseren met de landen van uw keuze. Gebruik daarnaast uw favoriete programmeertaal en begin met het maken van verzoeken.

Implementeer uw project binnen enkele seconden met bijgewerkte en bijgewerkte informatie. Festivo ondersteunt meer dan 16.000 feestdagen en vieringen in 250 landen en 3500 regio’s. Het is een van de meest geavanceerde en snelste vakantie-DaaS-services met een gemiddelde latentie van 60 ms per verzoek.

Festivo geeft je de meest betrouwbare en nauwkeurige informatie die is verzameld via zijn machine learning en AI-aangedreven neurale netwerk. Met de kracht van kennis weet u wanneer uw medewerkers en klanten op vakantie zijn in plaats van ze wakker te maken op hun vakantieochtend. U kunt Festivo implementeren in de AI-assistent en de vakantie-informatie bekijken.

Met een perfecte vakantiedataset kunt u nauwkeurige verzend- en bezorgmomenten bieden en uw klanten het pakket bij hun deur laten verwelkomen. Het helpt callcenters om betere ondersteuning te bieden tijdens het praten met klanten tijdens vakanties. Het stelt u ook in staat om promoties en coupons aan te bieden om uw conversies te verhogen rond speciale gelegenheden zoals Moederdag en feestdagen zoals Kerstmis en Pasen.

Maak uw gratis account aan op Festivo en kies uit verschillende abonnementen vanaf $ 16,58 per maand indien jaarlijks gefactureerd. Dit omvat 100.000 verzoeken, commercieel gebruik, vakantietypes, e-mailondersteuning, HTTPS-codering, op CDN gebaseerde API en meer.

Conclusie ️

Het bijhouden van vakantie-informatie van over de hele wereld is complex, maar vakantie-API’s kunnen dit vereenvoudigen. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van de beste vakantie-API in uw applicatie, van het besparen van veel moeite tot het verbeteren van marketing. Het kan u een nauwkeurige vakantiedataset geven, zodat u deze informatie kunt gebruiken om uw bedrijf te stimuleren.

U kunt ook kijken naar enkele van de Global News API’s zodat reizigers weten wat er op hun vakantiebestemming gebeurt.

gerelateerde berichten