8 beste veilige digitale werkruimtetools voor externe bedrijven

Digitale werkruimte is een term die verwijst naar de verzameling tools, applicaties en services waarmee zakelijke teams op afstand kunnen samenwerken en hun werk overal kunnen uitvoeren.

Het biedt een veilige omgeving voor zakelijke teams op afstand om veilig toegang te krijgen tot informatie, documenten en bedrijfsmiddelen, deze op te slaan en te delen. Het helpt ook om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, de efficiëntie te verbeteren en kosten te verlagen.

Digitale werkruimte is van cruciaal belang voor externe bedrijven, omdat het de nodige infrastructuur biedt om ervoor te zorgen dat werknemers over de middelen beschikken die nodig zijn om hun taken uit te voeren en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de gegevens veilig en beschermd zijn.

Bovendien stelt digitale werkruimte externe bedrijven in staat om effectiever samen te werken met partners, klanten en andere belanghebbenden.

Tools voor digitale werkruimtes bieden veilige toegang tot documenten, applicaties en services en samenwerkings- en communicatietools om teams op afstand verbonden en productief te houden. Ze bieden ook geavanceerde beveiligingsfuncties om gegevens te beschermen en ongeoorloofde toegang te voorkomen.

Uitdagingen van een digitale werkplek

Samenwerking

Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat alle teamleden efficiënt en effectief samenwerken in verschillende fysieke ruimtes. Om digitale werkplekken succesvol te maken, moeten bedrijven tools en systemen creëren die samenwerking en communicatie gemakkelijk maken.

Aanpassingsvermogen

Terwijl de digitale werkplek blijft evolueren, moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun systemen het veranderende landschap kunnen bijhouden. Bedrijven moeten voorbereid zijn om nieuwe technologieën en processen naar behoefte te implementeren.

Opleiding

Digitale werkplekken vereisen dat gebruikers bekend zijn met verschillende tools en technologieën. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun werknemers voldoende zijn opgeleid en toegang hebben tot de juiste middelen om hun werk te doen.

Beveiligings- en privacyrisico’s

Gegevensbeveiliging en privacy zijn een grotere zorg geworden door het toegenomen gebruik van digitale hulpmiddelen. Zonder de juiste beveiligingsmaatregelen kunnen gevoelige gegevens kwetsbaar zijn voor kwaadwillende actoren of onbedoelde inbreuken.

Technische problemen

Zoals met elke technologie, kunnen digitale werkplekken technische problemen ondervinden. Dit kunnen trage laadtijden, verbindingsproblemen en andere prestatieproblemen zijn.

Complexiteit

Digitale werkplekken vereisen meer technische kennis dan traditionele werkplekken, waardoor ze moeilijk te gebruiken zijn voor minder technisch onderlegde mensen. Dit kan met name het geval zijn voor degenen die niet bekend zijn met de digitale tools die in de werkruimte worden gebruikt.

Verlies van focus

Met digitale werkplekken kan het gemakkelijk zijn om afgeleid te worden door meldingen, e-mails en andere afleidingen. Met de juiste maatregelen kan het gemakkelijker zijn om gefocust te blijven op taken.

Een digitale werkplek beveiligen: een absolute noodzaak

Het beveiligen van een digitale werkplek is een absolute noodzaak in de wereld van vandaag. Naarmate meer bedrijven overstappen op digitale werkruimten, groeit de noodzaak om deze werkruimten te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en inbreuken exponentieel.

Er zijn verschillende manieren om een ​​digitale werkruimte te beveiligen, zoals het implementeren van firewalls, het versleutelen van gegevens, het implementeren van toegangscontroles voor gebruikers en het creëren van malwaredetectie- en preventiesystemen.

Daarnaast moeten bedrijven ook investeren in het trainen en opleiden van hun werknemers over hoe ze hun digitale werkplekken kunnen beschermen en ervoor te zorgen dat hun systemen regelmatig worden gecontroleerd en bijgewerkt met de nieuwste beveiligingspatches om zich te beschermen tegen nieuwe bedreigingen.

  Fix GTA 4 Seculauncher kon toepassing 2000 niet starten

Door deze stappen te nemen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun digitale werkplekken veilig blijven en hun gegevens veilig blijven.

Toptools voor veilige digitale werkplekken

De digitale werkplek wordt in snel tempo een essentieel onderdeel van de moderne bedrijfsvoering. Het biedt een veilige virtuele omgeving waar werknemers belangrijke gegevens en bronnen kunnen openen, samenwerken en delen.

Organisaties moeten de beste digitale werkruimtetools gebruiken die beschikbaar zijn om het hoogste niveau van beveiliging en efficiëntie in de digitale werkruimte te garanderen.

We hebben enkele van de best beveiligde digitale werkruimtetools geanalyseerd die organisaties kunnen helpen hun gegevens en bronnen te beschermen en tegelijkertijd workflows te stroomlijnen.

Klik op

ClickUp is een projectmanagement- en productiviteitsplatform dat teams helpt zich te organiseren, op schema te blijven en hun doelen te bereiken. Het is het beste voor teams van elke omvang, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen.

ClickUp-functies

 • Taak beheer
 • Automatisering
 • Integraties met apps van derden
 • Aanpasbare workflows
 • Samenwerking
 • Meldingen
 • Opmerkingen en gesprekken
 • Kalender en tijdlijn
 • Rapporten en analyses

ClickUp biedt gebruikers uitgebreide tools voor projectbeheer, waaronder taakbeheer, planning, samenwerking, rapportage en meer.

Het stelt gebruikers ook in staat om hun werkruimte aan te passen aan hun behoeften. ClickUp verzamelt gegevens uit verschillende bronnen, waaronder taken, opdrachten, gesprekken en documenten, om gebruikers een georganiseerd overzicht van hun projecten te bieden.

tresorit

Tresorit is een veilig cloudopslagsysteem dat end-to-end encryptie en veilig delen van bestanden biedt om uw gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Het is het beste voor bedrijven, organisaties en individuen met gevoelige gegevens die moeten worden beveiligd.

Tresorit-functies

 • End-to-end-codering
 • Zero-knowledge architectuur
 • Automatische synchronisatie
 • Gebruikers- en rollenbeheer
 • Samenwerkingsinstrumenten
 • Toegangscontrole voor bestanden
 • Data verlies voorkomen
 • Twee-factor-authenticatie
 • Bewaking van gebruikersactiviteiten
 • Veilige opslag van documenten

Tresorit werkt door gegevens op het apparaat te coderen voordat ze naar de cloud worden geüpload en de gegevens te decoderen wanneer ze opnieuw worden gedownload. Dit zorgt ervoor dat de gegevens beschermd blijven, zelfs als de cloudomgeving wordt geschonden.

De informatie wordt ook op meerdere locaties opgeslagen voor meer veiligheid en redundantie. Tresorit biedt verschillende andere functies, zoals tweefactorauthenticatie, veilig delen van links en wissen van apparaten op afstand.

VMware Workspace ONE

VMware Workspace ONE is een op intelligentie gebaseerd digitaal werkruimteplatform dat organisaties helpt hun apps en gegevens op verschillende apparaten efficiënt te beheren, beveiligen en implementeren.

Het is het beste voor organisaties om applicaties en gegevens op elk eindpunt veilig te leveren en te beheren en tegelijkertijd de volledige levenscyclus van apparaten te automatiseren en te beheren.

Met VMware Workspace ONE kunnen organisaties toegangscontrole, apparaatbeheer, applicatielevering, identiteits- en toegangsbeheer, beveiliging en compliance verenigen in één digitaal werkruimteplatform.

Het biedt één enkel platform voor het beheer van alle mobiele apparaten, laptops, desktops en applicaties op alle platforms. Het verzamelt ook gegevens van eindpunten om realtime inzicht te bieden in gebruikersgedrag, activiteiten en naleving.

Het biedt analyses om organisaties te helpen betere beslissingen te nemen over hun digitale werkplek en de gebruikerservaring te optimaliseren.

VMware Workspace ONE-functies

 • Unified Endpoint Management: beheer, beveilig en configureer apparaten voor elk besturingssysteem, inclusief Windows-, macOS-, Android- en iOS-apparaten
 • Identiteits- en toegangsbeheer: authentiseer gebruikers veilig en geef ze toegang tot hun benodigde applicaties en bronnen
 • Application Enablement: Lever en beheer applicaties in digitale werkruimten, inclusief virtuele en fysieke apparaten en gevirtualiseerde mobiele apparaten
 • Dynamic Analytics: Bewaak en analyseer gegevens van eindpunten, applicaties en gebruikers om potentiële risico’s te identificeren en aan te pakken
 • Unified End-User Experience: creëer een uniforme, intuïtieve ervaring die gebruikersworkflows vereenvoudigt
 • Beveiliging en naleving: Zorg voor naleving van branche- en organisatienormen en bescherm gegevens met ingebouwde beveiligingsfuncties
 • Cloudbeheer: orkestreren, bewaken en beheren van cloudgebaseerde applicaties
  Een PostgreSQL-databaseserver instellen met Webmin op Ubuntu Server

VMware Workspace ONE biedt uitgebreide gegevensbeveiliging en compliance die zorgen voor apparaat-, applicatie- en netwerkbeveiliging.

Uitgang

Egress is een geavanceerde suite voor het delen van bestanden en samenwerking die veilige, controleerbare en conforme communicatie en samenwerking biedt. Het is het beste voor bedrijven en organisaties die gevoelige informatie moeten delen met externe belanghebbenden, zoals klanten, partners en leveranciers.

Met Egress kunnen gebruikers veilig bestanden, e-mails en berichten verzenden en ontvangen van en naar externe medewerkers. Het maakt gebruik van codering om ervoor te zorgen dat alle gegevens veilig zijn en biedt een audittrail van alle activiteiten.

Uitgangsfuncties

 • Realtime bestandsbewerking, inclusief documentbewerking en PDF-annotatie
 • Gedetailleerde auditlogboeken registreren activiteiten van gebruikers en beheerders, zoals openen, locatie, delen, bewerken en downloaden, met hun tijd- en datumstempels voor dashboardweergave en uitgebreide auditsporen.
 • Beschermt data in rust en onderweg
 • Gebruikers controleren en hebben toegangsrechten

Gebruikers kunnen ook aangepaste gebruikersmachtigingen en toegangscontroles instellen om ervoor te zorgen dat alleen degenen met de juiste machtigingen toegang hebben tot de gegevens.

Bovendien biedt Egress geautomatiseerde preventie van gegevensverlies, gedetailleerde toegangscontrole en veilige documentsamenwerking. Ten slotte biedt Egress een enkelvoudige aanmeldingsportal voor alle gebruikers, zodat ze eenvoudig toegang hebben tot hun gegevens vanaf elk apparaat.

Google Workspace

Google Workspace is een cloudgebaseerde samenwerkingssuite waarmee teams beter kunnen samenwerken. Het is het beste voor bedrijven, scholen en organisaties die moeten samenwerken, bestanden moeten delen en veilig moeten communiceren.

Google Workspace kan worden geïntegreerd met Gmail, Agenda, Drive, Meet en andere Google Workspace-services, zodat gebruikers gemakkelijk vanaf één plek toegang hebben tot e-mails, documenten, videoconferenties en meer.

Het biedt ook een veilige omgeving voor samenwerking, met functies zoals authenticatie in twee stappen, preventie van gegevensverlies en beveiliging op ondernemingsniveau.

Met Google Workspace kunnen gebruikers bestanden maken, opslaan en delen in de cloud, toegang krijgen tot hun documenten vanaf elk apparaat en in realtime samenwerken met teamleden.

Google Workspace-functies

 • Gmail: professionele e-mail voor uw bedrijf, met ongeveer 15 GB opslagruimte, aangepaste e-mailadressen en veilige gegevensbescherming.
 • Agenda: Met een agenda kunt u eenvoudig vergaderingen plannen, documenten delen en op de hoogte blijven van collega’s.
 • Drive: een veilig cloudgebaseerd opslagsysteem met mogelijkheden voor het delen en delen van bestanden.
 • Documenten: maak, bewerk en werk samen met uw team aan documenten in realtime vanaf elke locatie.
 • Spreadsheets: een intuïtieve spreadsheettool waarmee u snel spreadsheets kunt maken, bewerken en delen en kunt samenwerken met uw team.
 • Dia’s: maak, presenteer en werk samen aan verbluffende presentaties met uw team in realtime.
 • Formulieren: maak aangepaste formulieren en enquêtes om gegevens, feedback en inzichten van klanten en collega’s vast te leggen.
 • Groepen: Creëer speciale ruimtes voor collega’s om samen te werken en ideeën, documenten en meer te delen.
 • Meet: een veilige oplossing voor videoconferenties voor maximaal 500 deelnemers, met schermdeling.

Daarnaast biedt Google Workspace krachtige analyse- en rapportagetools waarmee organisaties hun prestaties kunnen meten en gegevensgestuurde beslissingen kunnen nemen.

Synchroniseren

Sync is een cloudopslagservice die gebruikers veilige, gecodeerde opslag en het delen van hun gegevens biedt. Het is het beste voor individuen en bedrijven die bestanden, documenten en media veilig willen opslaan en delen met hun team of het publiek.

Sync werkt door uw gegevens te versleutelen met een unieke coderingssleutel, wat betekent dat alleen u toegang heeft tot uw gegevens.

Functies synchroniseren

 • Zero-Knowledge-beveiliging: alle gegevens worden versleuteld en ontsleuteld op het apparaat van de gebruiker, wat betekent dat alleen de gebruiker toegang heeft tot de gegevens
 • Private Key Encryption: Alle gegevens worden gecodeerd met behulp van de AES-256 GCM, vergrendeld met de 2048-bits RSA-sleutel van de gebruiker
 • Activiteitsregistratie: Volg gebruikersactiviteit op het account
 • Link delen: deel eenvoudig links naar bestanden en mappen met iedereen
 • Automatische back-ups: maak automatisch een back-up van gegevens zonder tussenkomst van de gebruiker
  Een inleiding tot uitgebreide realiteit en waarom het ertoe doet

Bovendien kunt u met Sync uw gegevens tussen uw apparaten synchroniseren, zodat al uw gegevens up-to-date en veilig zijn. Het omvat ook het delen van mappen en koppelingen met anderen, externe toegang tot bestanden en versiebeheer om wijzigingen in uw bestanden bij te houden.

Skiff

Skiff is een privé, end-to-end gecodeerde digitale werkruimte die uw vertrouwelijke gegevens beschermt. Het biedt gebruikers een veilige, gecodeerde e-mailservice die alle communicatie anonimiseert en gebruikersgegevens beschermt tegen indringers.

Met Skiff kunnen gebruikers notities schrijven, bestanden delen en samenwerken in een veilige privéomgeving. De gebruiksvriendelijke interface van Skiff maakt het eenvoudig om accounts aan te maken en de digitale werkruimte snel te gebruiken.

Skiff-functies

 • Intuïtieve en collaboratieve projecten: maak eenvoudig projecten en werk eraan samen
 • Robuuste beveiliging en naleving: zorg voor naleving van industriestandaarden, bescherm gegevens en beveilig de gevoelige informatie van uw organisatie
 • Slim bestandsbeheer: bestanden automatisch opslaan, openen en delen
 • Upload, importeer en deel veilig versleutelde bestanden
 • Skiff biedt 10 GB gratis opslagruimte en maakt de overstap van andere cloudopslagproviders eenvoudig, waardoor je volledige controle hebt over je gegevens.

Skiff is het beste voor iedereen die zijn gegevens en communicatie wil beschermen, zoals eigenaren van kleine bedrijven, ondernemers en professionals die vertrouwelijke gegevens moeten beschermen.

slap

Slack is een cloudgebaseerde tool voor samenwerking en communicatie op de werkplek. Het is het beste om in contact te blijven met teams en collega’s en stelt gebruikers in staat snel bestanden en informatie te delen. Het werkt door een centrale hub te bieden voor communicatie en samenwerking.

Slappe functies

 • Realtime messaging en het delen van bestanden
 • Mogelijkheid om kanalen te creëren voor afzonderlijke onderwerpen, teams of projecten
 • Integraties met andere diensten
 • Mogelijkheid om documenten te delen en eraan samen te werken
 • Mobiele app voor toegang onderweg
 • Aanpassingsmogelijkheden
 • Functies voor beveiliging en naleving

Gebruikers kunnen kanalen voor specifieke onderwerpen maken en vervolgens mensen aan de kanalen toevoegen om gesprekken te voeren. Ze kunnen elkaar ook berichten sturen en bestanden, video’s en documenten delen. Bovendien kunnen gebruikers groepsgesprekken opzetten en zoeken naar hun eerdere gesprekken.

Conclusie

Geen twee bedrijven zijn hetzelfde, en hetzelfde geldt voor tools voor digitale werkplekken. Afhankelijk van de grootte en reikwijdte van uw bedrijf, kan de beste digitale werkruimte variëren. Voor sommige bedrijven is een alles-in-één suite met tools misschien het beste, terwijl voor andere een combinatie van tools die verschillende doelen dienen, het beste kan zijn. Uiteindelijk hangt de beste digitale werkplek voor uw bedrijf af van de individuele behoeften.

Houd bij het kiezen van een tool voor een digitale werkplek rekening met uw huidige en toekomstige behoeften, de gebruikerservaring en het beveiligingsniveau dat u nodig heeft. Het is essentieel om een ​​veilige tool te vinden die uw bedrijf kan laten groeien naarmate het groeit. U moet ook rekening houden met de totale eigendomskosten, inclusief de installatiekosten, doorlopend onderhoud en ondersteuning, en eventuele aanvullende functies.

Door de tijd te nemen om al deze factoren in overweging te nemen, kunt u de beste digitale werkruimte voor uw zakelijke behoeften vinden, waardoor u de productiviteit kunt verhogen, activiteiten kunt stroomlijnen en gegevens veilig kunt houden.

gerelateerde berichten