8 beste verkooppuntsystemen (POS) om uw bedrijf te laten groeien

Met een kassasysteem (point of sale) kunnen klanten goederen of diensten betalen, meestal in een winkel. Op een fysieke locatie gebruikt een bedrijf een kassasysteem om kaartbetalingen of elektronische betalingen te accepteren.

Wat is een Point of Sale (POS)-systeem?

Point-of-sale (POS)-systemen worden gebruikt in detailhandelszaken zoals winkels, restaurants en bars om de verkooptransactie in stand te houden en het betalingsproces te versnellen. POS-systemen zijn op hun basisniveau samengesteld uit een computer, een monitor, een bonprinter en een kassalade.

Invoerapparatuur, waaronder een toetsenbord, muis, barcodescanner en betaalterminal, zijn ook opgenomen in het kassasysteem. Het programma biedt managers en eigenaren diepgaande verkoopinformatie en helpt kassamedewerkers bij het snel en nauwkeurig verwerken van transacties en het beheren van klantorders.

Met andere woorden, kassasystemen (point of sale) zijn software- en hardware-geïntegreerde systemen die worden gebruikt om verkooptransacties op te slaan, te verwerken en vast te leggen.

Hoewel ze in andere industrieën kunnen worden gebruikt, worden deze systemen vaak gebruikt in winkels, horeca en restaurants. Aangezien alle huidige kassasystemen digitaal zijn, kun je overal vandaan een klant afrekenen. Een POS-app en een apparaat met internetverbinding, zoals een tablet of telefoon, zijn alles wat je nodig hebt.

Door sneller en nauwkeuriger af te rekenen, worden ze door klanten en bedrijven gebruikt om tijd en geld te besparen. Bovendien geven POS-systemen bedrijven informatie over de voorkeuren van klanten, waardoor ze hun diensten kunnen afstemmen op de behoeften van hun klanten.

De fundamentele functie van een kassasysteem is het bijhouden van de verkoop, het beheren van klantinformatie, het afhandelen van betalingen en het produceren van rapporten die ondernemers helpen hun klanten beter te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen over hun voorraad.

Bovendien biedt het winkels een effectieve manier om hun voorraad en verkoop te beheren, terwijl klanten snel kunnen betalen.

Bedrijven kunnen de productiviteit verhogen, kosten verlagen en de klantenservice verbeteren door gebruik te maken van de gegevens die door een kassasysteem worden geproduceerd. POS-systemen kunnen ook een klantenloyaliteitsprogramma creëren waarmee klanten kunnen profiteren van kortingen en andere deals.

Kortom, Point of Sale (POS)-systemen zijn intelligente innovaties die het voor bedrijven mogelijk hebben gemaakt om efficiënt transacties uit te voeren, verkopen te volgen en consumenteninformatie op te slaan. Een modernere transactiemethode heeft de manier verbeterd waarop bedrijven met hun klanten communiceren.

Dit artikel gaat in op verschillende platforms die POS-systemen bieden.

Waarom is POS zo’n vitaal radertje in de betalingscyclus voor detailhandelsbedrijven?

POS is een cruciaal onderdeel voor elk bedrijf dat dingen verkoopt. Maar een robuust kassasysteem doet meer dan verkooptransacties uitvoeren.

De integratie van POS-systemen met andere technologieën helpt tegenwoordig om processen te stroomlijnen. Bovendien kan een POS automatisch handelaarstransacties ondersteunen en helpen bij analyse.

In dit gedeelte zullen we leren hoe belangrijk POS is voor detailhandelbedrijven.

Volgens statistieken kopen 581 miljard transacties met Visa, Master en andere kaarten in 2021. U kunt de specifieke transactiedetails bekijken in de onderstaande afbeelding.

Hier zijn nog een paar redenen waarom POS essentieel is voor detailhandel:

 • Bedrijven kunnen hun functionaliteit en flow vergroten door POS te implementeren, dat dagelijkse processen stroomlijnt.
 • Met moderne en mobiele POS-systemen kunnen bedrijven transacties uitvoeren vanaf verschillende afgelegen plaatsen. Bovendien kunnen bedrijven zich vestigen op verschillende tijdelijke locaties, zoals beurzen, handwerktentoonstellingen, tentoonstellingen, enz.
 • POS-systemen stroomlijnen verkoopgerelateerde gegevens door snel en efficiënt realtime gegevenstoegang te registreren, te volgen en te bieden.
 • Het POS-systeem biedt een eenvoudige manier om de prestaties van elke medewerker op verkoopdoelstellingen te volgen.
 • Moderne POS-systemen berekenen belasting, ook tussen staten, bieden een eenvoudige belastingadministratie en besparen u tijd.
 • Het bijhouden van de productvoorraad maakt het plaatsen van nieuwe bestellingen voor de goederen eenvoudig.

Kortom, POS helpt bedrijven kostenbewuster te zijn, bespaart tijd bij het beheren van verkoopgegevens, verbetert de klantrelaties, maakt bedrijven flexibeler en mobieler en registreert cruciale voorraad- en omzetgegevens.

  Wat is "Project Connected Home Over IP" voor slimme huizen?

Wat zijn de dingen om naar uit te kijken bij het selecteren van een POS voor uw bedrijf?

Elk bedrijf dat zich bezighoudt met retail-, hotel- of servicegerichte transacties, evenals nieuwe startende bedrijven, moet kassasystemen hebben. Bedrijven kunnen de productiviteit verhogen, de klantenservice verbeteren en de activiteiten stroomlijnen met het juiste kassasysteem.

Het kan echter een uitdaging zijn om te kiezen welk kassasysteem het beste bij uw bedrijf past als er zoveel opties beschikbaar zijn.

We zullen in deze sectie enkele specifieke elementen onderzoeken die u kunnen helpen bij het kiezen van het ideale POS voor uw bedrijf.

 • Bij het kiezen van een kassasysteem is het cruciaal om rekening te houden met factoren als beveiliging, klantervaring, integratie, prijsstelling en klantenservice.
 • Als uw bedrijf veel locaties en een hogere jaaromzet heeft, heeft u over het algemeen een POS nodig met meer functies, functionaliteit en kracht dan kleinere bedrijven.
 • U kunt het beste beslissen of u POS op locatie, Mobile POS of Cloud POS nodig heeft.
 • Kleine bedrijven die op zoek zijn naar onafhankelijke installaties zonder internetverbinding en eenmalige hardware-installaties, kunnen on-premise POS overwegen.
 • Voor bedrijven die de drukte aan balies willen verminderen en snel willen factureren op verschillende verdiepingen, wordt mobiele POS geadviseerd. Bovendien zijn gespecialiseerde POS-systemen niet vereist bij mobiele POS.
 • Grote, diverse bedrijven die op zoek zijn naar realtime gegevenssynchronisatie op hun talrijke locaties, zouden cloud-POS moeten gebruiken. Cloud-POS vereist ook geen hardware-onderhoud.
 • Cloud POS biedt continue multi-outlet integratie, stabiele internetverbindingen, real-time retailstatistieken en schaalbare opslag. Bovendien biedt het rapporten en zakelijke inzichten.
 • Essentiële elementen om rekening mee te houden bij het finaliseren van het kassasysteem zijn voorraadbeheer, belastingberekening, inzicht geven in de bedrijfsverkopen, realtime ondersteuning, beveiliging, integraties, enz.
 • Ten slotte moet men rekening houden met de kosten die gepaard gaan met installatie, training en bijbehorende services. De meeste POS rekenen niets voor installatie en training, maar extra accessoires worden wel in rekening gebracht.

Hoewel het kiezen van een kassasysteem voor uw bedrijf ontmoedigend kan zijn, zullen de hierboven genoemde tips u zeker helpen bij het selecteren van een kassasysteem voor uw bedrijf. Men moet ook rekening houden met de hardware- en software-opties en de beveiligingsfuncties die daarbij horen.

Laten we nu eens kijken naar de lijst met beste POS-platforms.

Plein POS

Een innovatief verkooppuntsysteem (POS), Squareup POS genaamd, maakt het voor allerlei soorten bedrijven eenvoudig om betalingen rechtstreeks van hun klanten te ontvangen. Het is een alomvattend, allesomvattend betalingssysteem waarmee bedrijfseigenaren betalingen in verschillende formaten kunnen accepteren.

Het stelt bedrijven in staat om snel betalingen van klanten in elke valuta te accepteren vanwege het eenvoudige en intuïtieve ontwerp.

Het biedt ook real-time tracking van transacties en verschillende statistieken die bedrijven kunnen helpen bij het nemen van betere operationele beslissingen. Bovendien voldoet het aan de PCI DSS-normen en is het veilig.

Met functies zoals een digitaal ontvangstsysteem, de mogelijkheid om talloze betaalmethoden te accepteren en een geïntegreerd dashboard voor het volgen van verkopen, is deze betalingsoplossing eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

Bedrijven kunnen vol vertrouwen betalingen van klanten persoonlijk of online aannemen dankzij Squareup POS, dat een eenvoudige en veilige transactie voor alle partijen biedt.

Deze geavanceerde oplossing geeft bedrijven de middelen die ze nodig hebben om snel en veilig betalingen te accepteren en tegelijkertijd het afrekenproces voor consumenten en klanten te stroomlijnen.

Er zijn geen installatie- of maandelijkse kosten bij het gebruik van Square Point of Sale-software. Wanneer u betalingen accepteert, brengen ze slechts 2,6% + 10 in rekening per tik, dip of veegbeweging.

Shopify-verkooppunt

Shopify POS is een robuust en aanpasbaar verkooppuntsysteem dat is gemaakt om bedrijven van elke omvang te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface, mogelijkheden voor voorraadbeheer en compatibiliteit met de meest recente betaalmethoden.

Bedrijven kunnen de orde en efficiëntie handhaven en tegelijkertijd klanten de beste winkelervaring bieden met Shopify POS.

Het is webgebaseerde software waarmee bedrijven de verkoop kunnen volgen, klantaccounts kunnen beheren en verkoopprocessen voor klanten snel en efficiënt kunnen opzetten.

Het is eenvoudig te gebruiken en geeft bedrijven toegang tot verschillende functies, waaronder klantloyaliteitsprogramma’s, kortingen voor terugkerende klanten, tools voor klantenbeheer, klantenondersteuning en helpdeskdiensten, en meer.

  Waarom slaan bedrijven wachtwoorden nog steeds op in platte tekst?

De technologie stelt retailers in staat om overal betalingen te accepteren en hun bedrijfsvoering beter te managen. Het is ontworpen om het verkoopproces efficiënt, nauwkeurig en veilig te maken.

U kunt ook de afrekenprocedure op Shopify aanpassen aan de stijl en het gevoel van uw winkel.

Er zijn twee Shopify POS-opties beschikbaar: Lite en Pro, en beide zijn compatibel met Shopify-abonnementen. Elk Shopify-abonnement bevat gratis toegang tot Shopify POS Lite.

De Pro-versie kost $ 89 per locatie per maand. Er zijn geen extra kosten voor het instellen. Het wordt aangeraden om de Pro-versie te gebruiken voor schaalvergroting en grotere voorraadzaken.

Streep Terminal

Stripe Terminal is een one-stop-shop voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige manier om betalingen te ontvangen. Door de behoefte aan afzonderlijke oplossingen weg te nemen, stelt Stripe Terminal ondernemingen in staat om persoonlijke en kaart-niet-aanwezige betalingen snel en efficiënt te verwerken.

De meest recente betalingstechnologieën, waaronder verschillende betalingskeuzes en mogelijkheden voor fraudepreventie, zijn beschikbaar voor retailers via Stripe Terminal.

Bovendien stelt Stripe Terminal bedrijven in staat om elk aspect van het betalingsproces te personaliseren, van betalingsstromen tot integraties met andere diensten.

Het is toegankelijk via online en mobiele applicaties en stelt bedrijven in staat om veilig en snel klantbetalingen te accepteren.

Aangezien Stripe Terminal voldoet aan alle PCI-beveiligingsvereisten, wordt het beschouwd als PCI-compatibel. Het is ook end-to-end versleuteld en tokenized, waardoor het momenteel een van de veiligste betalingsoplossingen op de markt is.

Bovendien biedt Stripe Terminal statistieken en analyses om bedrijven te helpen de betalingsgewoonten van hun klanten beter te begrijpen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Stripe Terminal biedt vooraf gecertificeerde kaartlezers, gecentraliseerd wagenparkbeheer en configureerbare API. Het prijsmodel is pay-as-you-go. Er zijn geen opstart-, maandelijkse of verborgen kosten en de tarieven kunnen oplopen tot 4,3%, afhankelijk van de locatie.

Lightspeed POS

Met alle tools die je nodig hebt om persoonlijke, online en contactloze aankopen te doen en snel betaald te worden, is Lightspeed Payments een moderne, veilige en voordelige betalingsoplossing. Deze cloudgebaseerde POS beveiligt transacties met ingebouwde fraudedetectie, end-to-end encryptie en PCI-compatibele hardware.

Bedrijven kunnen inventaris, klantgegevens, analyses en meer beheren met behulp van Lightspeed. Het bedrijf biedt een robuust webgebaseerd platform en een mobiele app.

Dankzij de cloudgebaseerde architectuur van het platform kunnen medewerkers onderweg rapporten bekijken en werken vanaf elk apparaat en elke locatie. Het is eenvoudig om goederen naar behoefte tussen locaties te beheren en voorraadniveaus overal te bewaken.

Het systeem is eenvoudig te implementeren met contactloze mobiele betalingen zoals Apple Pay en Google Pay.

Je eCom-shop en POS-systeem kunnen de verkoopgegevens moeiteloos synchroniseren om de activiteiten te stroomlijnen en problemen met niet-voorraad te voorkomen.

Gedurende 14 dagen kunnen bedrijven Lightspeed POS gratis gebruiken. Ze hebben een prijsstructuur die geschikt is voor alle soorten en maten bedrijven. De prijs varieert van $ 69/maand voor gebruik in kleine hoeveelheden tot bedrijfsniveau voor gebruik in grote hoeveelheden. Er zijn verder geen opstartkosten.

Verkoop POS

Een modern systeem dat exclusief is gemaakt met Aziatische markten in gedachten, wordt Vend POS-systeem genoemd. Het is een robuust retailplatform dat een cloudgebaseerd verkooppuntsysteem, aanpasbare hardware, betrouwbare betalingsverwerking en eenvoudig voorraadbeheer combineert om retailers te helpen hun bedrijf succesvoller en winstgevender te runnen.

Het systeem biedt veel aanvullende services, waaronder loyaliteitsprogramma’s en klantrelatiebeheer, en helpt bedrijven bij het beheren van klantgegevens, het snel en veilig verwerken van betalingen en het bijhouden van verkopen.

Het biedt een volledig scala aan functies en diensten die zijn aangepast aan de behoeften van Aziatische retailers, waardoor het de perfecte optie is voor bedrijven die een concurrentievoordeel willen verwerven.

Ze bieden klanten de mogelijkheid om hun kassasysteem aan te passen aan hun zakelijke behoeften. Hun software is zeer veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Het biedt verschillende functies voor winkels, zoals realtime analyse, voorraadbeheer, geavanceerde rapportage, enz.

Ze hebben verschillende prijsstructuren om te voldoen aan meerdere landen in Azië en de Stille Oceaan, die kunnen worden verkregen op de prijspagina.

Erply POS

De beste cloudgebaseerde POS-oplossing (POS) voor bedrijven van elke omvang is Erply. Erply biedt een hele reeks oplossingen om bedrijven te helpen bij het beheren van hun activiteiten, het stimuleren van verkoop en klanttevredenheid en het creëren van een betere algehele klantervaring.

  12 Beste gamingmuis voor professionele gamers

Met functies zoals realtime voorraadbeheer, loyaliteitsprogramma’s, e-commerce-integraties en geïntegreerde betalingsverwerking, is Erply eenvoudig in te stellen en te bedienen.

Bovendien biedt Erply klantenondersteuning via een bekwaam team van professionals die zich inzetten om bedrijven te helpen het meeste uit hun kassasystemen te halen.

Het maakt een consistente klantervaring mogelijk op tal van locaties en divisies. Het biedt ook gegevens en analyses om organisaties te helpen bij het nemen van verstandige beslissingen.

Er is een gratis proefperiode van 60 dagen beschikbaar en het prijssysteem is ontworpen voor ketenbedrijven en eenvoudige vrijstaande POS. De maandelijkse prijs begint bij $ 39.

Helcim POS

Helcim is geschikt voor uw bedrijf als u niet wilt investeren in POS-apparatuur of -software en alleen betalingen via POS wilt accepteren. Je hebt alleen een gratis Helcim-account, de Helcim-kaartlezer en een computer of apparaat met internetverbinding nodig om te starten.

Installeer de Helcim-software op het door u gekozen apparaat, koppel het aan de kaartlezer en begin met het accepteren van betalingen.

Zonder aanvullende vereisten kan de Helcim-software op elk werkstation, tablet of smartphone worden geïnstalleerd, wat tijd en geld bespaart.

Het onderscheidende kenmerk is dat u zo veel gebruikers kunt maken als u nodig heeft, zonder extra kosten naarmate uw organisatie groeit. Andere POS-systemen brengen echter kosten in rekening op basis van het aantal gebruikersaccounts; daarom is dit bij hen niet het geval.

De kaartlezer is robuust, aanpasbaar en redelijk geprijsd. Het kost slechts één keer, kan met elk apparaat worden gekoppeld en stelt u in staat om betalingen aan de kassa of tijdens het verhuizen te accepteren.

Wanneer u uw gratis Helcim-account aanmaakt en de eenmalige vergoeding van $ 109 voor de Helcim-kaartlezer uitgeeft, wordt Helcim POS ingeschakeld. Geen maandelijkse betalingen, installatiekosten of uitdagende langlopende leasecontracten voor apparatuur.

PayPal POS

Wat betreft het aanbieden van veilige betalingsverwerkingsdiensten aan bedrijven, is PayPal marktleider. Het Point-of-Sale (POS) systeem van PayPal is een alles-in-één optie voor bedrijven die veilig en snel betalingen moeten accepteren.

Om ervoor te zorgen dat de activiteiten soepel blijven verlopen, biedt PayPal kaartlezers, terminals, bonprinters, barcodescanners en andere accessoires.

Het systeem heeft mogelijkheden, waaronder automatische boekhouding, contactloze betalingsalternatieven en eenvoudige personeelsconfiguratie. Een mobiele app die deel uitmaakt van het kassasysteem van PayPal stelt bedrijven in staat betalingen van klanten te ontvangen met behulp van hun smartphones.

Klanten kunnen een creditcard of hun PayPal-account gebruiken om aankopen te doen, omdat het POS-systeem is verbonden met de zakelijke mogelijkheden van PayPal. Bovendien heeft het POS-systeem verschillende functies die het voor kleine bedrijven eenvoudiger maken om de verkoop bij te houden en de voorraad te beheren.

Alle populaire creditcards, waaronder Visa, Mastercard, American Express en Discover, kunnen er door worden geaccepteerd. Bovendien stelt het klanten in staat om verschillende elektronische betaalmethoden te krijgen, waaronder Google Pay en Apple Pay.

Zowel beginnende als ervaren gebruikers zullen het vrij gebruiksvriendelijk vinden. Bovendien ondersteunt dit POS-systeem online en persoonlijke betalingen, waardoor bedrijven de flexibiliteit krijgen die ze nodig hebben om aan de steeds veranderende klantverwachtingen te voldoen.

Er zijn vaste kosten voor elke transactie met PayPal POS. Betaal net wanneer u wordt betaald, is het prijsbeleid. Elke transactie, of het nu gaat om een ​​kaart, handmatige kaartinvoer, facturering of een QR-code, brengt kosten met zich mee.

laatste woorden

Als we POS-systemen zeggen als zakenpartner bij retailtransacties, dan kan het geen fout zijn. Van eenvoudige mobiele betalingsverwerkers tot het besturen van omvangrijke bedrijven met meerdere locaties is mogelijk via een verkooppunt (POS).

De mogelijkheden van POS-systemen maken het runnen van uw bedrijf eenvoudiger en minder gecompliceerd. Ze beheren de inventaris, gegevensback-up (cloudgebaseerd POS), verkoopregistratie, loyaliteitsprogramma, kortingen, enz., en handelen verkooptransacties af.

Vervolgens kunt u cloudgebaseerde software voor voorraadbeheer bekijken.

gerelateerde berichten