8 beste WinZip-alternatieven om bestanden te comprimeren in 2023

Op zoek naar WinZip-alternatieven om ruimte te besparen door bestanden te comprimeren? Hier zijn de beste waar je uit kunt kiezen.

Compressietools zijn essentieel, of u nu verouderde bestanden archiveert om ruimte te besparen of de bestandsgrootte verkleint wanneer u deze als bijlage in een e-mail verzendt.

Hoewel WinZip al lang een populaire optie is, zijn er dankzij de ontwikkeling van meer geavanceerde tools en technologie nu tal van alternatieven op de markt beschikbaar.

Dit artikel belicht de beste WinZip-alternatieven, variërend van gratis tools tot betaalde tools die meer functies tot uw beschikking hebben. We zullen de functies van elk bekijken en WinZip-alternatieven om het u gemakkelijker te maken om te kiezen.

Wat is WinZip en wat doet het?

WinZip is een bestandscompressie- en archiveringsprogramma gemaakt door WinZip computing dat compatibel is met Windows, macOS, iOS en Android. Het comprimeert bestanden in een enkel archief en verkleint het in grootte voor meer toegankelijke opslag of snellere internetoverdracht.

Gebruikers van WinZip kunnen hun bestanden met een wachtwoord beveiligen, versleutelen en delen via e-mail of cloudservices. Het ondersteunt tal van bestandsindelingen, waaronder ZIP, RAR, 7z, TAR en GZ.

De tool is beschikbaar in een gratis en premiumversie, waarbij de betaalde versie geavanceerde functies biedt, zoals de mogelijkheid om zelfuitpakkende archieven te bouwen en meerdere bestanden te combineren tot één archief.

Waarom is het Winzip-alternatief nodig?

WinZip comprimeert enorme bestanden en verkleint hun grootte, zodat ze gemakkelijker kunnen worden overgedragen en opgeslagen. Het is echter niet de enige keuze. Betere functies, meer beveiliging en meer flexibiliteit zijn beschikbaar in andere WinZip-alternatieven, zoals:

#1. functionaliteit

Verschillende WinZip-vervangers bieden meer opvallende kenmerken dan WinZip. Sommige bieden superieure compressietechnieken, robuustere codering, cloudopslag, snellere verwerkingstijden en de capaciteit om bestanden met een wachtwoord te beveiligen. Ze helpen ervoor te zorgen dat uw bestanden veilig worden bewaard en direct beschikbaar zijn op het moment van gebruik.

#2. Veiligheid

WinZip is niet de veiligste methode om grote bestanden op te slaan en te verzenden. Andere alternatieven bieden robuustere beveiligingskeuzes, zoals end-to-end encryptie en geavanceerde authenticatietechnieken. Uw gegevens zijn beter beveiligd omdat onbevoegden er geen toegang toe hebben.

  Fix Microsoft Store-foutcode 0xc03f300d

#3. Compressieverhoudingen

WinZip staat erom bekend hoge compressieverhoudingen te hebben, maar de minder bekende alternatieven bieden vaak nog betere verhoudingen. Dit kan zeer nuttig zijn wanneer u zoveel mogelijk ruimte moet besparen bij het werken met enorme bestandsgroottes.

#4. Gebruiksvriendelijke interface

De navigatie door de gebruikersinterface van WinZip kan een uitdaging zijn voor beginners. Alternatieven bieden vaak een gebruiksvriendelijkere ervaring en zijn eenvoudiger uit te proberen.

Nu je weet dat het overwegen van WinZip-alternatieven een verstandige zet is, zijn hier enkele van de beste tools voor bestandscompressie die WinZip kunnen vervangen.

WinRAR

Voor Windows-gebruikers is WinRAR een krachtig programma voor gegevenscompressie en -archivering.

Het biedt veel functies die het compressieproces helpen vereenvoudigen en verbeteren. Sommige ervan zijn:

 • Bestandscompressie en archivering: met WinRAR kunnen gebruikers bestanden en mappen RAR- of ZIP-coderen voor opslag. Talrijke archiefformaten worden ondersteund, waaronder ISO, 7Z, ACE en UUE.
 • Bestandsbeheer: WinRAR heeft een bestandsbeheerprogramma voor eenvoudig browsen en beheer. Gebruikers kunnen archieven ook opsplitsen in verschillende volumes voor een betere verwerking.
 • FTP-ondersteuning: WinRAR stelt gebruikers in staat bestanden over te dragen via FTP. Hierdoor is het online delen en overdragen van gegevens eenvoudig.

WinRAR kan ZIP- en RAR-archieven bouwen, ordenen en beheren.

Ashampoo

Met de hulp van Ashampoo ZIP kunt u snel en efficiënt de grootte van uw bestanden minimaliseren. Met ZIP-, TAR-, 7zip- en RAR-compressietechnieken kan de software bestanden van verschillende formaten comprimeren en decomprimeren.

Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn als volgt:

 • Optimaliseert de compressie automatisch voor optimale prestaties.
 • Zet bestanden rechtstreeks neer in de software-interface met behulp van slepen en neerzetten.
 • Maakt automatisch back-ups en herstelt bestanden om de gegevensintegriteit te garanderen.

Het biedt ook geavanceerde codering en wachtwoordbeveiliging, zodat u uw informatie kunt opslaan en veilig kunt verspreiden.

7-Zip

Met behulp van de gratis en open-source bestandsarchivering 7-Zip kunt u verzamelingen bestanden in gecomprimeerde containers, archieven genaamd, plaatsen. Laten we eens kijken wat alle 7-Zip te bieden heeft.

 • Bestandscompressie: 7-Zip ondersteunt de bestandsindelingen 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 en TAR. Bovendien kunnen veel archieftypen, zoals RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM, DEB, NSIS en andere, door dit programma worden uitgepakt.
 • Encryptie: 7-Zip biedt AES-256-encryptie in 7z- en ZIP-bestandsindelingen, waardoor gebruikers hun gegevens kunnen beschermen met een wachtwoord.
 • Processors met meerdere kernen: het ondersteunt multithreading, waardoor het verschillende kernen in moderne CPU’s kan gebruiken om compressie en decompressie te versnellen.
 • Hoge compressieverhouding: het presteert routinematig beter dan concurrerende archiveringssoftware in termen van compressieverhouding, wat resulteert in kleinere bestandsgroottes.
  Hoe iTunes Radio te annuleren

7-Zip gebruikt zijn 7z-archiefindeling, maar kan verschillende andere indelingen probleemloos lezen en schrijven.

PeaZip

PeaZip is een open-source, gratis bestands- en archiefbeheerder die meer dan 150 bestandsindelingen ondersteunt, waaronder RAR, ZIP, 7Z, TAR en GZ.

Het heeft een schone interface en biedt een verscheidenheid aan functies, waaronder compressie, codering en het splitsen van mappen. De belangrijkste hoogtepunten van PeaZip zijn als volgt:

 • Door de gebruiker aanpasbare interface: PeaZip biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers een unieke ervaring kunnen creëren.
 • Opties voor compressieniveau: PeaZip biedt verschillende opties voor verschillende compressietechnieken.
 • Ingebouwde bestandsviewer: het heeft een geïntegreerde bestandsviewer waarmee gebruikers voorbeelden van bestanden kunnen bekijken zonder ze uit te pakken.
 • Veilige versleuteling: het biedt geavanceerde versleutelingstechnologieën, waaronder ZipCrypto, AES-256 en 7-Zip.

Er zijn ook krachtige tools beschikbaar voor het onderhouden van archieven en het extraheren van gegevens daaruit. Windows, Mac en Linux ondersteunen allemaal PeaZip.

Bandizip

Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk bestanden comprimeren en extraheren met het gratis bestandscompressieprogramma Bandizip. Het ondersteunt veel bestandstypen, waaronder foto’s, video’s, documenten en muziek, en een breed scala aan compressie-indelingen, zoals ZIP, RAR, 7Z en TAR.

Enkele redenen om dit alternatief te gebruiken zijn:

 • Voorbeeld van de bestandsarchieven vóór extractie.
 • Slepen en neerzetten-interface.
 • Compatibel met Linux, macOS en Windows.

Het ondersteunt slepen-en-neerzetten-functionaliteit voor eenvoudige bestandstoegang en laat gebruikers archieven bekijken voordat ze worden uitgepakt. Bandizip biedt wachtwoordbeveiliging, zelfuitpakkende archieven en andere geavanceerde functies.

Zipware

Zipware is gemakkelijk te gebruiken en heeft dezelfde esthetische aantrekkingskracht als een geavanceerd programma voor het comprimeren van bestanden.

De gebruiksvriendelijke interface is gemakkelijk te omzeilen. Selecteer uw bronbestand of archief, selecteer Nieuw of Openen en maak een paar optionele parameters, en u bent klaar.

Zipware, een gratis tool voor persoonlijk en professioneel gebruik, is uitgerust met de volgende functies:

 • Volledige ondersteuning voor slepen en neerzetten in Windows Verkenner.
 • Wachtwoordmanager voor het bijhouden van wachtwoorden en privégegevens.
 • Verisign/Symantec digitaal certificaat
 • Creëer met een wachtwoord beveiligde archieven versleuteld met AES-256-codering.

Zipware heeft een ingebouwde virusscreening; als een archief kleiner is dan 32 GB, kunt u VirusTotal gebruiken om te controleren op bedreigingen.

Zip-archivering

Zip Archiver is een gratis alternatief voor WinZip, met vrij eenvoudige en schone gebruikersinterfaces vergelijkbaar met die van premium tools.

Zip Archiver biedt de volgende functies:

 • Hamster Zip Archiver biedt eenvoudige bedieningselementen die gemakkelijk te gebruiken zijn, zoals de optie om archieven te uploaden naar cloudservices.
 • Eenvoudige schuifregelaar om compressie-instellingen te wijzigen.
 • Als u de slepen-en-neerzetten-interface van Zip Archiver niet wilt gebruiken, kunt u de tool rechtstreeks openen vanuit het contextmenu van het bestand.
  6 beste online spreadsheetoplossingen voor samenwerkende teams

Eenvoudige bedieningselementen voor het wijzigen van het compressieniveau en de optie om archieven over te zetten naar cloudservices zijn twee voorbeelden van de gemakkelijke aanpak van de tool.

NanaZip

NanaZip is een gratis bestandsarchiverings- en -compressor die compatibel is met Windows, Mac OS X en Linux. Het is een open-source tool met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface.

NanaZip bevat veel functies, zoals ondersteuning voor meerdere archiefindelingen, geavanceerde compressie, wachtwoordbeveiliging en meer. Het bestaat ook uit een bestandsverkenner om gebruikers te helpen bij het bladeren, zoeken en beheren van archieven.

Enkele van de aanbiedingen van NanaZip zijn als volgt:

 • Compressie-opties: NanaZip biedt verschillende compressie-opties, waaronder Zip, Rar, Tar, 7z en Lzma2.
 • Archiefmodus: NanaZip ondersteunt archiefmodi voor één en meerdere bestanden, waardoor gebruikers meerdere bestanden in één archief kunnen comprimeren.
 • Bestandsvoorbeeld: het ondersteunt bestandsvoorbeelden, waardoor gebruikers snel een voorbeeld van de inhoud van een archief kunnen bekijken voordat ze het comprimeren of uitpakken.
 • Bestanden splitsen: Hiermee kunnen gebruikers uitgebreide archieven opsplitsen in kleinere voor eenvoudiger delen of opslaan.

De software voor snelle en gemakkelijke toegang tot bestanden ondersteunt ook slepen en neerzetten. NanaZip is een uitstekende keuze voor diegenen die een betrouwbare en efficiënte archiveringstool nodig hebben.

laatste woorden

WinZip is wereldwijd een populair bestandshulpprogramma, maar de gratis versie biedt alleen de basisfuncties. Het komt allemaal neer op uw prioriteiten wanneer u moet kiezen tussen een van de WinZip-alternatieven.

Houd rekening met factoren als een gebruiksvriendelijke interface, compressiesnelheid, beveiliging, integratie met andere tools, ondersteuning voor plug-ins, ondersteuning voor meerdere platforms, coderingsalgoritme en ondersteuning voor bestandsindelingen en compressie wanneer u genoegen neemt met een van de bovenstaande alternatieven.

Vervolgens kunt u bekijken hoe u een bestand en map kunt zipen in 2023.