8 betaalde en gratis scanners voor het verwijderen van virussen om op te letten

Als uw computer plotseling traag wordt of als u gegevensverlies en verdachte activiteiten opmerkt, bestaat de kans dat deze is geïnfecteerd met een virus.

Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen wanneer dit gebeurt, maar een van de gemakkelijkste manieren is om een ​​echte virusscanner en verwijderingstool te gebruiken.

Het virusverwijderingsproces is een handmatige tussenkomst van het detecteren, desinfecteren en verwijderen van virussen, malware of enig ander kwaadaardig element van uw computer.

Het scant en detecteert het virus voordat het u het dreigingsniveau aangeeft, zodat u het virus vervolgens handmatig kunt verwijderen.

De meeste van deze tools zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk beschikbaar. De meeste die we vandaag zullen bekijken, zijn gratis hulpprogramma’s voor het verwijderen van virussen, dus u hoeft er geen geld aan uit te geven.

Voordat we op de lijst springen, laten we eerst de basis verduidelijken.

Verschil tussen een antivirusprogramma en een hulpprogramma voor het verwijderen van virussen

Het is belangrijk dat u een hulpprogramma voor het verwijderen van virussen niet verwart met een antivirusprogramma.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat antivirussoftware automatisch virussen en malware van uw apparaat detecteert en verwijdert, terwijl handmatige tussenkomst vereist is voor een hulpprogramma voor het verwijderen van virussen.

Een antivirusprogramma biedt ook plug-ins die in uw browser kunnen worden geïnstalleerd om te voorkomen dat virussen uw computer binnendringen. Als het virus uw pc binnendringt via een internetdownload, waarschuwt de antivirustool een bedreiging en verwijdert het virus.

Aan de andere kant is een hulpprogramma voor het verwijderen van virussen een basishulpmiddel dat alleen kan worden gebruikt om het virus te verwijderen wanneer u het opmerkt.

Kortom, een hulpprogramma voor het verwijderen van virussen biedt basisbescherming tegen virussen, terwijl een antivirusprogramma geavanceerde software is die op de lange termijn veel meer biedt.

Dat betekent echter niet dat hulpprogramma’s voor het verwijderen van virussen niet effectief zijn. Hier zijn enkele van de vele voordelen van het gebruik van een hulpprogramma voor het verwijderen van virussen:

 • Beschermt uw computer tegen virussen en malware
 • De meeste tools zijn eenvoudig te bedienen en vrij van gebruiksjargon
 • Biedt privacypatches om de gegevens op uw computer te beveiligen
 • Sommige van de betaalde oplossingen bevatten ook een gratis VPN-service
 • Het maakt veilig browsen mogelijk en beschermt u tegen phishing
  4 apps om geld te verdienen door uw internet te delen

Ooit gehoord van Vishing? Bekijk hoe u deze groeiende cybercriminaliteit kunt voorkomen.

Nu u goed bekend bent met de verschillen, gaan we verder met de lijst met hulpprogramma’s voor het verwijderen van virussen die is samengesteld voor uw behoeften op het gebied van bescherming tegen virussen/malware.

AVG

AVG wordt erkend als het best beoordeelde product van 2020 en haalt ook een 4-sterrenbeoordeling uit de CNet Editor’s Rating.

Deze tool is gratis te gebruiken en biedt bescherming tegen malware en virussen. Het blokkeert malware-aanvallen, verwijdert computervirussen, bestrijdt andere online bedreigingen en beschermt uw computer tegen toekomstige aanvallen.

De software is razendsnel en voert de scan uit met een enkele klik. Bovendien beschermt het uw computer ook tegen onveilige links, verouderde software, bijlagen en andere veelvoorkomende risicofactoren.

AVG werkt 24/7 op de achtergrond en is voorzien van regelmatige updates voor de beste verdediging tegen aanvallen.

Malwarebytes

Malwarebytes is een andere gratis tool voor het scannen en verwijderen van virussen/malware die als magie werkt. Hoewel de gratis versie perfect is, kun je meer functies ontgrendelen met het premium-abonnement.

De tool helpt u een aantal problemen aan te pakken, zoals:

 • Frequente apparaatcrashes
 • Plotselinge wachtwoordwijzigingen
 • Identiteitsdiefstal
 • Meerdere pop-ups

U kunt dit hulpprogramma voor het verwijderen van virussen gebruiken om virussen en malware te verwijderen in 3 eenvoudige stappen: installeer de virusscanner, bekijk bedreigingen en verwijder ze naadloos.

Als u denkt dat uw telefoon ook wordt aangetast door virussen, kunt u de mobiele versie gebruiken om ze te verwijderen.

Sophos

U kunt Sophos Scan and Clean virusverwijderingstool gebruiken als u vermoedt dat er een virus op uw computer aanwezig is. U moet het programma downloaden en uitvoeren, inloggen met uw e-mailadres, uw voorkeursinstellingen toepassen en de scan starten.

Bovendien voegt het systeem bij elke scan ook beveiligingsupdates toe. Met de door Sophos gepatenteerde, door de cloud ondersteunde Miniport hook bypass-technologie kan de tool voorbij de rootkits en bootkits voor elke harde schijf gaan.

  Hoe u uw Riot-account kunt verwijderen

Deze tool is gratis, dus je zou moeten overwegen om deze eens te proberen.

F-Secure

F-Secure geeft u de mogelijkheid om uw computer in realtime te beschermen via het hulpprogramma voor het verwijderen van virussen. Het vereist geen installatie en is gratis te gebruiken. Het werkt ook redelijk goed samen met andere beveiligingssoftware die op uw computer is geïnstalleerd.

U moet de software downloaden en het EXE-bestand uitvoeren om alle gedetecteerde bedreigingen en virussen te scannen en te verwijderen.

Kaspersky

Kaspersky is een van de meest vertrouwde merken om virussen en malware op afstand te houden en maakt indruk op ons met zijn hulpprogramma voor het verwijderen van virussen.

Het kent de exacte locaties om de bedreigingen te vinden en ze in een mum van tijd uit te schakelen. In het beste geval verwijdert het de virussen; zo niet, dan worden ze naar de quarantainemap gestuurd.

U kunt er zeker van zijn dat dit hulpprogramma voor het verwijderen van virussen altijd effectief blijft omdat het regelmatig updates ontvangt. Hoewel het geen compleet pakket is om virussen en kwaadaardige activiteiten aan te pakken, doet het toch uitstekend werk als zelfstandige oplossing.

Op dit moment is het alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers, dus als u een van hen bent, kunt u gratis genieten van de geweldige service van Kaspersky.

Huisbezoek

HouseCall is een gratis online virusscantool om op de hoogte te blijven van virussen, malware, wormen en andere gevaarlijke bedreigingen. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunt u een aangepaste scan uitvoeren en de problemen gratis oplossen. U kunt de bestanden bekijken en herstellen nadat het proces is voltooid.

Een kers op de taart is de browseronafhankelijke functionaliteit die compatibiliteitsproblemen elimineert en de gebruikerservaring verbetert.

HouseCall maakt gratis scannen mogelijk voor Windows- en Mac-apparaten en thuisnetwerken.

Avast

Avast, een bekende naam in de markt, brengt ons er nog een van hun bekroonde service om ons leven in de wereld van bedreigingen te vergemakkelijken. Hun hulpprogramma voor het verwijderen van virussen heeft een vertrouwensscore van 4.0, wat aangeeft hoe goed het is

  Een eenvoudige factuur maken met Excel

U kunt de gratis versie downloaden om eventuele virussen die uw systeem infecteren te verwijderen, of u kunt de premiumversie krijgen om toegang te krijgen tot een groter aantal functies.

Deze virusscanner en verwijderingstool bieden gratis VPN-toegang, bescherming tegen datalekken en een sterke strijd tegen kwaadaardige bedreigingen.

U kunt deze oplossing gebruiken op Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten. Om nog maar te zwijgen, het wordt vertrouwd door 400 miljoen gebruikers die op zoek zijn naar een geweldige service met topbescherming, en dat is wat ze hebben gekregen. ️

McAfee

Als laatste in deze lijst is een briljante tool voor het verwijderen van virussen van McAfee die effectieve pc-reparaties biedt met de hulp van eersteklas beveiligingsexperts. Omdat het een premiumservice is, hangt er een prijskaartje aan en kun je het krijgen voor $ 89,95 per incident.

Enkele van de vele functies van deze oplossing zijn:

 • Gezinsbescherming
 • Persoonlijke gegevens opschonen
 • VPN-toegang
 • Identiteitscontrole
 • Kredietbewaking
 • Beveiligingsstop
 • Wachtwoord beveiliging
 • Identiteitsdiefstal dekking
 • Bescherming van meerdere apparaten
 • Verwijdering van trojans, virussen en malware

De bovenstaande functies zijn een goede weerspiegeling van het feit dat u een premium-servicegebruiker bent, omdat u meer functies krijgt om elk probleem aan te pakken.

Deze software is een 30e keer winnaar van de PC Editor’s Choice-awards, samen met andere prijzen in de rij, dus u kunt hier volledig op vertrouwen.

Conclusie

Het is nooit goed nieuws als u ontdekt dat uw apparaat is geïnfecteerd met virussen of malware. Erger nog, als de dreiging uw systeem en belangrijke corrupte bestanden zou kunnen verknoeien. In deze gevallen zijn de bovenstaande hulpprogramma’s voor het verwijderen van virussen erg handig om het weer normaal te maken.

Leer vervolgens hoe u uw internetprivacy kunt beschermen.

gerelateerde berichten