8 gratis hulpprogramma’s voor beeldcompressie om de websitesnelheid te verhogen

Blijf zitten en bekijk enkele van de beste hulpmiddelen voor beeldcompressie om de gebruikerservaring en de zoekresultaten van uw website te verbeteren.

De aanwezigheid van talloze hulpmiddelen voor beeldcompressie wijst op één enkele conclusie: beeldoptimalisatie is cruciaal en mag niet worden genegeerd.

De laatste vijf jaar aan gegevens voor de top een miljoen websites van HTTP-archief geeft deze gemiddelde cijfers aan:

DesktopMobileTotale paginagrootte2098,6 KB1944,5 KBBeeldgrootte847.9 KB758 KB% Afbeeldingsaandeel40,04%38,98%

En als u alleen rekening houdt met WordPress, de thuisbasis van meer dan 40% van alle websites op internet, neemt het beeld meer dan 45% in beslag.

In een notendop, beeldoptimalisatie kan wonderen doen voor de laadsnelheid van de pagina, waardoor de SEO op de pagina wordt verbeterd.

Daarentegen kan een webpagina met veel media die slechts een paar seconden nodig heeft om te laden, de meerderheid van de gebruikers naar uw concurrentie duwen.

Geïnteresseerd in hoeveel afbeeldingen van invloed zijn op uw website? Probeer deze gratis epcdream.nl Website Audit Tool, mogelijk gemaakt door Google Lighthouse.

Hoewel beeldoptimalisatie cruciaal is voor elke website, is dit onvermijdelijk voor bedrijven met veel imago, zoals e-commerce.

Dit artikel introduceert zelfstandige tools en enkele cloudmediabeheerplatforms van derden voor beeldcompressie.

En we zullen het interessant maken door deze demo-afbeelding (1091 KB) te maken en onderweg compressie uit te voeren. U ziet dus de live resultaten (compressiekwaliteit en procentuele vermindering van de grootte) samen met elke tool.

Laten we beginnen.

TinyPNG

TinyPNG is een razendsnelle tool om WebP, PNG en JPEG te comprimeren zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Wat het doet is “selectief het aantal kleuren verminderen”.

Met de gratis abonnementen kun je tot 20 afbeeldingen comprimeren met een maximale bestandsgrootte van 5 MB. Het pro-plan werkt op dezelfde manier en heft deze beperkingen op voor een kleine jaarlijkse vergoeding.

Bovendien werkt het goed met transparante afbeeldingen en animaties. TinyPNG beschikt ook over een Adobe Photoshop-plug-in die helpt bij compressie zonder je favoriete afbeeldingseditor te verlaten.

Bovendien heeft TinyPNG een WooCommerce-compatibele WordPress-plug-in voor live-beeldoptimalisatie.

TinyPNG is ook uitgerust met een ontwikkelaars-API met een optionele Amazon S3 en Google Cloud Storage-integratie.

  Hoe de afmetingen van een laag of een element in Photoshop te vinden?

Kortom, TinyPNG is een eenvoudige maar geavanceerde tool voor beeldcompressie en werkt goed voor zowel beginners als experts.

Resultaat compressietest:

Compressor.io

Compressor wordt geleverd met geavanceerde opties en ondersteuning voor JPEG-, PNG-, SVG-, GIF- en WEBP-bestandstypen. U kunt kiezen uit Lossy en Lossless compressiemechanismen.

De eerste gaat over maximale compressie zonder enig zichtbaar kwaliteitsverlies (vergelijkbaar met TinyPNG), en Lossless geeft maximale kleurbehoud aan met minimale compressie.

Het gratis abonnement van Compressor staat tien gelijktijdige bestanden toe met een maximale grootte van 10 MB. En zo ook kunt u kiezen voor het jaarabonnement voor onbeperkte compressie.

Met het pro-plan kunt u de metadata van de afbeelding opslaan. Bovendien kunt u de uiteindelijke beeldkwaliteit instellen. Compressor.io heeft ook een WordPress-plug-in en ontwikkelaars-API in de maak, die werden vermeld als ‘binnenkort beschikbaar’.

Resultaat compressietest:

Nu Comprimeren

Nu Comprimeren is een gratis hulpmiddel voor het comprimeren van afbeeldingen dat u op tien afbeeldingen tegelijk kunt gebruiken met een maximale grootte van 9 MB.

Dit werkt voor JPG, JPEG, GIF en PNG en u kunt vooraf het compressieniveau bepalen.

Dit heeft geen betaalde laag of API-integratie. Dus ideaal is dit geschikt voor beginners met eenmalige compressietaken.

De website bevestigt de verwijdering van verwerkte afbeeldingen om de 30 minuten, wat goed is voor de gegevensprivacy.

De beste prestatie van CompressNow blijft de compressiekeuze die het biedt. Ergo, u kunt een ander % proberen en doorgaan met het meest geschikte.

Hoewel de compressietest voor deze tool niet goed past bij anderen, omdat je vrij bent om de verkleining te kiezen. We zullen echter de maximaal mogelijke compressie gebruiken zonder zorg te dragen voor de uitvoerkwaliteit.

Resultaat compressietest:

Kraken.io

Kraken ondersteunt bulkcompressie, zelfs in de gratis laag met een bestandslimiet van 1 MB op afzonderlijke afbeeldingen.

U kunt JPEG, PNG, GIF, geanimeerde GIF en SVG met drie modi verwerken: Lossy, Lossless en Expert.

Het is duidelijk dat Lossy werkt voor maximale compressie, Lossless behoudt de kwaliteit en in de Exert-modus kun je de compressieparameters bepalen.

Omdat het niet het aantal bestanden specificeerde dat men kan verwerken, heb ik geprobeerd meer dan 300 afbeeldingen te uploaden, en het verwerkte ze snel zonder enig probleem.

  Speel films af vanaf een mediaserver naar uw tv met uw telefoon [Chromecast]

U kunt de limiet van 1 MB verwijderen met de pro-abonnementen. Alle betaalde abonnementen beginnen gratis met een quotum van 100 MB en kunnen bestanden tot 32 MB verwerken.

De premium-abonnementen worden ook geleverd met meerdere API-sleutels, Kraken-cloudopslag, ondersteuning voor zip-upload, WordPress- en Magento-plug-ins en veel functies om hun zaak als een premium beeldcompressietool te bewijzen.

Maar helaas leken de compressie-algoritmen niet zo geoptimaliseerd en presteerden ze slecht voor de demo-afbeelding.

Kraken presteerde echter optimaal voor andere afbeeldingen met een eenmalige hapering (opnieuw) met ons demobestand.

Concluderend kun je nog steeds kiezen voor Kraken, maar maak je klaar om tussendoor een paar niet-gecomprimeerde uitgangen uit te filteren.

Resultaat compressietest:

OptimiZilla

OptimiZilla is een andere freeware en beginnerstool voor beeldcompressie waarmee je 20 afbeeldingen in één keer kunt optimaliseren.

Het is compatibel met JPEG-, GIF- en PNG-afbeeldingstypen zonder genoemde maximale grootte. In het begin ziet het er extreem fundamenteel uit. Het plezier begint echter zodra u de onderwerpafbeelding (en) uploadt.

Deze functie maakt massa-upload en individuele beeldoptimalisatie in een diavoorstelling-achtige opstelling mogelijk, gevolgd door bulk-download.

Hoewel deze tool geen premiumfuncties heeft zoals cloudopslag, API-integratie of andere mooie plug-ins, is het toch degene waar ik me persoonlijk goed bij voelde en die ik van harte zal aanbevelen.

En net als CompressNow is er geen standaard compressieniveau en kan men de uitvoer bepalen voordat het wordt gedownload. Hoe dan ook, we gaan verder met de maximale compressie voor de test.

Resultaat compressietest:

Imagify.io

Verbeeld je vindt een plaats bij de geavanceerde tools voor beeldcompressie met zijn API en WordPress-plug-in.

Het compressie-algoritme werkt voor JPG, PNG, GIF en PDF met de verwerkingsmodi Normaal, Agressief en Ultra. De eerste is verliesloze optimalisatie, terwijl de andere twee streven naar hogere compressieniveaus met minimaal kwaliteitsverlies.

Als alternatief kan men ook een grootte in pixels of percentage selecteren voor een aangepaste uitvoer. Met name de optie om de grootte te selecteren wordt alleen geleverd met een Imganify-account, inclusief het gratis abonnement, dat wordt geleverd met een quotum van 20 MB.

De betaalde abonnementen beperken het gebruik niet en zijn praktisch oneindig. Ten slotte maken de gratis laagbeperkingen het ideaal voor een betaald abonnement.

  Hoe vaak werkt Google Chrome bij?

Resultaat compressietest:

JPEG-comprimeren

JPEG-comprimeren is een andere freeware met een eenvoudig te gebruiken interface. Deze kan tot 20 afbeeldingen tegelijk verwerken met een totale maximale grootte van 10 MB.

Naast de ondersteuning van meerdere bestandsindelingen, garandeert JPEG Compress de veiligheid van gegevens. Alles wat u uploadt, wordt verwijderd na 5-10 minuten inactiviteit.

Resultaat compressietest:

Imagekit.io

Zoals Image4.io, Imagekit is een ander hulpmiddel dat alleen door experts wordt gebruikt voor mediabeheer en beeldcompressie van derden. Het wordt geleverd met een genereus gratis-voor altijd abonnement met 20 GB cloudopslag.

Imagekit levert ook inhoud op basis van het netwerk van eindgebruikers met ondersteuning voor browsergegevensbesparende modi.

Bovendien kunt u kiezen voor aangepaste uitvoer, afhankelijk van het type apparaat, desktop of mobiel. Bovendien kan Imagekit ook helpen bij het weergeven van afbeeldingen in next-gen-indelingen, zoals WebP en AVIF, zelfs als de oorspronkelijk geüploade afbeeldingen een JPEG of PNG zijn.

U kunt dit echter altijd uitschakelen om uw oorspronkelijke uploadbestandsindeling te behouden. Bovendien is er een handige afbeeldingseditor die u kunt gebruiken om het eindresultaat te wijzigen.

Dus uiteindelijk voelt Imagekit aan als een uitstekend beeld- en videoserviceplatform dat eenvoudig kan worden geïntegreerd met elke webinfrastructuur.

Resultaat compressietest:

Conclusie

Ik denk dat de lijst alles heeft voor iedereen.

Kortom, Imagify en Imagekit zijn het meest geschikt voor serieuze website-integraties en zijn bedoeld voor betaalde gebruikers. Terwijl TinyPNG, Kraken en Compressor.io waarde bieden aan zowel de gratis als betalende klanten.

Maar voor degenen die strikt op zoek zijn naar een gratis optie, probeer Optimizilla, JPEG Compress en CompressNow.

PS: u kunt deze hulpprogramma’s voor bestandscompressie ook gebruiken om meer dan alleen afbeeldingen te verwerken.

gerelateerde berichten