8 hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden om uw SEO-strategie te organiseren en te verbeteren

Op de hoogte blijven van SEO-marketingcampagnes is een uitdaging. En dat is waar hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden in het spel komen.

Hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden zijn programma’s die zoekwoorden ordenen in actuele categorieën. Het omvat het groeperen van zoekwoorden met vergelijkbare intentie, zodat u ze op uw hele website kunt gebruiken voor betere posities in zoekmachines.

Er zijn een paar verschillende soorten hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden beschikbaar, dus het is belangrijk om degene te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Met sommige tools kunt u clusteren op land, regio, onderwerp of andere criteria.

Voordat we beginnen met onze lijst met hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden, is het essentieel om eerst het clusteren van zoekwoorden te begrijpen.

Wat is zoekwoordclustering?

Trefwoordclustering is een SEO-term die verwijst naar het groeperen van zoekwoorden met dezelfde zoekintentie. Het is een geavanceerde SEO-praktijk; de meeste SEO’s missen het echter. Trefwoordgroepering helpt zelfs om betere SEO-beslissingen te nemen.

Overweeg een veelvoorkomend scenario waarin marketeers en redacteuren het moeilijk vinden om inhoud op te splitsen in subonderwerpen. Met behulp van trefwoordgroepering wordt het gemakkelijk om meerdere trefwoorden in dezelfde inhoud te gebruiken in plaats van meerdere inhoudsstukken te maken. Het betekent simpelweg dat u geen afzonderlijke artikelen hoeft te maken voor zoekwoorden die overeenkomen met uw primaire zoekwoorden.

Met trefwoordclustering kunnen marketeers, contentschrijvers en webontwikkelaars content effectief organiseren, targeten en optimaliseren voor zoekmachineoptimalisatie. Door gerelateerde zoekwoorden te clusteren, kunnen marketeers meer gestructureerde en effectieve campagnes opzetten die gericht zijn op de doelgroep waarnaar ze op zoek zijn.

Indien correct uitgevoerd, heeft trefwoordgroepering het potentieel om te rangschikken voor zoekwoorden met een lage moeilijkheidsgraad zonder verschillende artikelen te schrijven. In plaats van uw bestemmingspagina te optimaliseren voor een enkel zoekwoord, kunt u gaan rangschikken voor longtail-varianten van uw zoekwoord en uw websiteverkeer aanzienlijk vergroten.

Belang van hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden voor SEO

Het uiteindelijke doel van SEO is het maximaliseren van backlink-mogelijkheden, en hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden kunnen u daarbij helpen.

U zult niet alleen uw inspanningen beter kunnen richten, maar u zult ook verbeteringen zien in het verkeer en de conversieratio’s. Om uw bedrijf online te laten groeien, moet u zoekwoordclustering opnemen in uw SEO-strategie.

Het is echter analytisch werk. U zult veel tijd moeten besteden aan het onderzoeken van zoekwoorden, ze in groepen combineren en ze in Excel-sheets ordenen.

Telkens wanneer u dit proces handmatig uitvoert, maakt u waarschijnlijk fouten en raakt u overweldigd. U kunt woorden met verschillende zoekintenties en niet-overeenkomende actuele thema’s combineren, wat resulteert in een onjuiste groepering. Zelfs met minimale fouten kan het handmatig organiseren van duizenden zoekwoorden zelfs een paar dagen duren.

  13 Beste PDF-editorsoftware en onlineservices in 2022

Tools voor het clusteren van zoekwoorden zijn ontworpen om al deze taken foutloos en sneller dan mensen uit te voeren.

Voordelen van het gebruik van hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden

Om samen te vatten, hier zijn een paar redenen waarom hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden belangrijk zijn voor SEO:

✅ Automatisering: hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden automatiseren het onderzoeksproces voor zoekwoorden. Zo bespaart u uren handmatig werk en kunt u zelfs taken delegeren aan SEO-trainees.

✅ Gerichte SEO: tools voor het clusteren van zoekwoorden zorgen ervoor dat u gerichte en relevante contentcreatie, linkbuilding en andere SEO-gerelateerde activiteiten uitvoert.

✅ Relevantie: tools helpen bij het identificeren van relevante zoekwoorden voor de content die wordt gemaakt en bieden strategische duidelijkheid om ze samen te groeperen.

✅ Bespaart tijd: handmatige trefwoordgroepering is tijdrovend en ineffectief wanneer u de intentie van de gebruiker op grote schaal moet begrijpen.

✅ Elimineer fouten: het handmatig groeperen van zoekwoorden is vatbaar voor fouten. Ontbrekende zoekintentie, verwarring met zoekwoorden en gebrek aan kennis van synoniemen zijn enkele van de meest voorkomende redenen voor verkeerde groepering.

✅ Onbeperkte ondersteuning voor zoekwoorden: de meeste hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden ondersteunen 5000-1000 zoekwoorden in de gratis versie. Met een minimale abonnementsprijs kunt u het aantal opschalen naar 10.000 zoekwoorden.

En nog veel meer redenen wijzen duidelijk op het belang van hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden voor SEO. Het is tijd om enkele van de meest gebruikte hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden op de markt te verkennen.

Laten we beginnen.

TrefwoordInzichten.AI

KeywordInsights.ai is een platform voor contentmarketing dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt voor zoekwoordonderzoek, het maken van inhoudsoverzichten en het clusteren van zoekwoorden voor betere SEO-resultaten.

Het platform heeft een tool voor het ontdekken van zoekwoorden waarin u eenvoudig een trefwoord hoeft toe te voegen. Vervolgens genereert de tool voor het ontdekken van zoekwoorden onmiddellijk honderden vergelijkbare termen. U kunt deze zoekwoorden gebruiken in hun tool voor het clusteren van zoekwoorden en ze allemaal gebruiken als gerichte zoekwoorden op één pagina.

Hulpprogramma voor het clusteren van zoekwoorden verwijdert de pijn van het vinden en groeperen van vergelijkbare woorden om op te rangschikken. Het platform gebruikt live pagina’s met zoekresultaten om een ​​groep zoekwoorden te genereren. Deze zijn gemakkelijk te rangschikken, hebben een laag volume en een lage moeilijkheidsgraad. En daarom kan het worden gebruikt voor het maken van inhoud uit één stuk in plaats van het maken van afzonderlijke pagina’s.

NeuralText

NeuralText is een online platform voor contentplanning dat tools biedt om uw contentmarketingtaken te automatiseren, zoals het ontdekken van zoekwoorden, SEO-analyse van uw website en zelfs het genereren van tekst met behulp van kunstmatige intelligentie.

  Chromebook aansluiten op uw tv (3 eenvoudige manieren)

Met behulp van het NeuralText-platform kunt u uw zoekwoordonderzoek voltooien door suggesties voor lange zoekwoorden te vinden. Zodra u de resultaten heeft, kunt u snel alle suggesties groeperen met behulp van hun hulpprogramma voor het clusteren van zoekwoorden.

NeuralText Clustering Tool integreert naadloos met populaire tools zoals SEMRush en Ahrefs. U kunt eenvoudig zoekwoordrapporten van deze platforms importeren en uploaden naar deze tool. Nadat je het land en de taal hebt ingesteld, krijg je zoekwoordclusters op basis van geo-gelokaliseerde SERP-ranglijsten.

SerpStat

SerpStat is een SEO-beheerplatform dat zeer populair is voor functies zoals backlink-analyse, trefwoordonderzoek, SEO-rangschikking van zoekwoorden, analyse van concurrenten en site-audits.

Net als veel andere SEO-functies biedt het een tool voor het clusteren van zoekwoorden die automatisch tot 50.000 zoekwoorden groepeert op basis van SERP-overeenkomst. SerpStat is gemakkelijk te gebruiken, omdat het u vraagt ​​om de vereiste parameters voor groepering toe te voegen. Als het klaar is, retourneert het een lijst met gemaakte clusters en een lijst met trefwoorden die in elk cluster zijn opgenomen.

U kunt de zoekwoordvolumes vergelijken en hun onderling verbonden sterkte controleren door URL’s in de top 30 zoekresultaten te matchen. U kunt de trefwoorden zelfs toevoegen, verwijderen en verplaatsen naar andere clusters en ze exporteren volgens uw vereisten voor verdere verwerking.

door

Thruuu is een gratis SEO-scrappingtool die contentmarketeers helpt met copywriting-activiteiten na het analyseren van pagina’s met zoekresultaten van Google-zoekmachines. Op een bepaald moment geeft het u een blik op de top 100 pagina’s met organische Google-resultaten, inclusief on-page SEO-gegevens.

Met behulp van deze gegevens kunt u inzichten verkrijgen uit rangschikkingsresultaten en betere inhoudsoverzichten maken. Met Thruuu’s Topic Clusters-functie kunt u semantische trefwoorden op schaal groeperen.

Net als andere hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden, begint Thruuu ook met het maken van zoekwoordgroepen nadat u een CSV-bestand met zoekwoorden hebt geüpload. Het groepeert zoekwoorden automatisch op basis van zoekintentie en u kunt deze inzichten gebruiken om uw inhoudplanningsproces te stroomlijnen.

Topvizier

Topvisor is een populaire SEO- en PPC-tool voor het uitvoeren van standaard SEO-praktijken zoals zoekwoordonderzoek, het controleren van de rankings in SERP’s en het analyseren van de prestaties van websites op basis van verschillende rankingparameters.

Met de clustertool van Topvisor kunt u geautomatiseerde zoekopdrachten naar zoekmachines sturen op basis van de door u ingevoerde trefwoorden. Het koppelt webpagina’s van zoekresultaten aan elk trefwoord in de top-10 zoekresultaten. Op basis van het aantal overeenkomende URL’s in de toegepaste zoekmachine, vergelijkt het dit zoekwoord met die voor de andere Top-10-zoekwoorden.

Als de zoekmachine vergelijkbare webpagina’s voor verschillende zoekwoorden retourneert en er veel overeenkomsten voor zijn, worden de zoekwoorden samengeknuppeld.

SE-ranglijst

SE Ranking is een alles-in-één SEO-platform dat tal van SEO-gerelateerde tools biedt voor het volgen van zoekwoorden, backlinks, SEO-audits, monitoring en rapportage van websiteprestaties op pagina’s met zoekresultaten.

  Zoek mijn Chromebook gebruiken om een ​​verloren Chrome OS-apparaat te lokaliseren

Het platform heeft ook een functie voor het groeperen van zoekwoorden die alle vergelijkbare zoekwoorden precies groepeert, zodat u een betere SEO-architectuur voor uw website kunt plannen.

Door de zoekwoordgroepering van SE Ranking te gebruiken, kunt u uw semantiek uitbreiden en synoniemen en nauw verwante termen identificeren. U kunt deze geïdentificeerde trefwoorden gebruiken in uw titel- en beschrijvingstags om SEO te verbeteren en hoger in de zoekresultaten te scoren.

Keywi.io

KeyWI is een op AI gebaseerd contentmarketingplatform dat marketeers helpt om eenvoudig SEO-proof content te creëren en de prestaties ervan te controleren. Met zijn AI-onderzoeksalgoritme elimineert de tool de noodzaak van tijdrovend trefwoordonderzoek en concurrentieanalyse.

Een van de functies van KeyWI is een hulpmiddel voor het clusteren van onderwerpen dat trefwoorden groepeert die lijken op zoekmachines. Het bespaart je veel tijd die marketeers doorgaans aan Excel-sheets besteden. KeyWI gebruikt data science wiskundige technieken zoals Natural Language Processing voor het groeperen van trefwoorden.

U kunt aan de slag door uw zoekwoorden in een CSV-bestandsindeling in KeyWI te plaatsen, samen met hun zoekvolumes. KeyWI zal deze trefwoorden gebruiken en voor elk van hen zoekmachinegegevens verzamelen. Ten slotte zal KeyWI de zoekwoorden groeperen op basis van de gevonden relaties tussen alle zoekwoorden, zodat u ze beter kunt strooien voor het rangschikken van webpagina’s.

SleutelClusters

KeyClusters is speciale software voor het groeperen van zoekwoorden die real-time SERP-gegevens gebruikt om onderwerpgerelateerde zoekwoordclusters te maken. U kunt deze clusters gebruiken op gerichte pagina’s en manieren vinden om ze met elkaar te verbinden voor betere rankings in zoekmachines.

Het gebruik van de KeyClusters-tool is eenvoudig. U kunt beginnen met het uploaden van een CSV-bestand met zoekwoorden uit populaire hulpprogramma’s voor zoekwoorden, zoals Ahrefs, SEMRush of aangepaste bestanden. Het platform voert uw zoekwoorden door zoekmachines zoals Google en analyseert de top 10 rankingpagina’s. Eenmaal voltooid, groepeert het zoekwoorden die drie of meer dezelfde pagina’s gemeen hebben.

En binnen een paar minuten heb je een Excel-bestand met alle trefwoorden geclusterd in thema-indelingsgroepen. Het goede deel is dat u zoveel zoekwoorden kunt gebruiken als u wilt, omdat het efficiënt veel zoekwoorden kan verwerken en resultaten in realtime levert zonder zoekopdrachten te blokkeren.

laatste woorden

Nu u enkele van de prominente hulpprogramma’s voor het clusteren van zoekwoorden kent, is het oké om enige verwarring te hebben over welke u moet gebruiken.

Als u begint met het optimaliseren van uw oude inhoud en wilt experimenteren met het groeperen van zoekwoorden, ga dan eerst met de gratis tools. Het helpt u een kort idee te krijgen van het proces en de stappen die u mogelijk moet nemen om betaalde tools te gaan gebruiken.

Deze SEO-strategie verbetert de zichtbaarheid van uw website en helpt u hoger in de zoekresultaten te scoren.

Bekijk vervolgens de beste SEO-tools voor het bijhouden van ranglijsten en zoekwoordbeheer.