8 manieren om de EFEAB30C NBA 2K17-foutcode op te lossen

NBA2K is een populaire videogameserie voor basketbalsimulatie. De gameserie is ontwikkeld door Visual Concepts en wordt sinds de release twee decennia geleden jaarlijks uitgebracht. NBA2K kan op verschillende platforms worden gespeeld, waaronder PS4, Xbox One, pc, Nintendo en meer. De laatste tijd hebben echter veel spelers geklaagd toen ze inlogden op de 2K-servers en NBA 2K17-foutcode EFEAB30C tegenkwamen. Dit voorkomt dat spelers een modus spelen met multiplayer-componenten. Het document van vandaag bevat alle details over fout EFEAB30C 2K17, wat de oorzaak is en verschillende methoden om het op te lossen. Laten we dus beginnen met de gids over de NBA 2K17-fout en een perfecte oplossing voor u vinden.

Hoe NBA 2K17-foutcode EFEAB30C te repareren

De genoemde foutcode verschijnt terwijl u problemen ondervindt met toegang tot de nieuwste beschikbare gegevens. Er zijn een aantal redenen die dit probleem veroorzaken in NBA 2K17:

  • Deze fout kan optreden als de game die je probeert te openen een verouderde versie heeft.
  • Een andere reden kan zijn dat u de limiet van het maximale aantal 2K-accounts dat op een enkele console kan worden aangemaakt, overschrijdt.
  • Als het e-mailadres van uw game-account niet is geverifieerd, kunt u de fout tegenkomen.
  • Het kan ook worden veroorzaakt doordat software van derden uw gameverbinding met de servers blokkeert.
  • Als de gereserveerde ruimte van de game is gewist van uw harde schijf, kan de fout optreden.
  • Een andere reden kan ook ontbrekende of niet-synchrone gegevens van de game zijn.

Er zijn een aantal methoden voor probleemoplossing die u kunnen helpen bij het oplossen van de genoemde fout. Volg de fixes in de volgorde waarin ze worden vermeld om de best mogelijke resultaten te krijgen:

Methode 1: Start de Xbox-console opnieuw op

Deze methode helpt bij het oplossen van kleine glitches of bugs die kunnen interfereren terwijl u probeert verbinding te maken met Xbox Live. Voer dus een eenvoudige herstart uit met behulp van de onderstaande stappen:

1. Druk enkele seconden op de Xbox-knop op de controller om Power Center te openen.

2. Selecteer nu de optie Console opnieuw opstarten zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

3. Selecteer ten slotte de optie Opnieuw opstarten om te bevestigen en door te gaan met het proces.

  Een AutoHotkey-script schrijven

Methode 2: Power Cycle Xbox-console

De gemakkelijkste manier om de NBA 2K17-fout op te lossen, is door je Xbox-console opnieuw op te starten. Laten we eens kijken hoe u een eenvoudige herstart kunt uitvoeren met behulp van de onderstaande stappen:

1. Als u een NBA 2K17-schijf gebruikt, verwijdert u eerst de schijf. Zo niet, sla deze stap dan over en ga naar de volgende.

2. Koppel de kabels los die op uw console zijn aangesloten.

3. Houd nu de Xbox-knop een paar seconden ingedrukt en schakel de console volledig uit.

Foto door Louis Philippe Poitras op Unsplash

4. Sluit na een paar minuten de kabels aan op de console en houd de Xbox-knop opnieuw ingedrukt om deze keer in te schakelen.

5. Als je klaar bent, plaats je de schijf terug in de console en start je het spel om te controleren of de fout EFEAB30C 2K17 is opgelost.

Methode 3: Update NBA 2K17

De volgende methode die u kunt proberen, is het updaten van NBA 2K17 naar de nieuwste beschikbare versie. Als je de game momenteel in de oudere versie speelt terwijl de nieuwe update is geïmplementeerd, zul je ongetwijfeld de fout tegenkomen. Meestal wordt de fout gezien op platforms zoals pc, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Deze fout verhindert dat je toegang krijgt tot een spelmodus met online componenten. Aangezien de game op verschillende platforms wordt gespeeld, worden hieronder afzonderlijke stappen gegeven voor pc- en consolegebruikers die hen zullen helpen bij het updaten van NBA 2K17:

Opmerking: de volgende stappen kunnen worden uitgevoerd door pc-gebruikers:

1. Probeer het spel een paar keer opnieuw op te starten in de offline modus om de fout op te lossen.

2. Steam-gebruikers kunnen op de Update-optie klikken en controleren op updates van het spel die in behandeling zijn.

3. Nadat de update is gedownload en geïnstalleerd, start u het systeem opnieuw op.

Opmerking: de volgende stappen kunnen worden uitgevoerd door gebruikers van de console:

1. Consolegebruikers kunnen het spel eenvoudig sluiten en opnieuw starten.

2. U kunt ook naar het gedeelte Downloads in Console Dashboard navigeren.

3. Zoek de nieuwste versie-update die beschikbaar is voor NBA 2K17.

4. Selecteer de update en sta het downloaden toe.

5. Nadat de installatie is voltooid, controleert u of de NBA 2K17-foutcode EFEAB30C is opgelost.

Methode 4: Controleer geregistreerd e-mailaccount

Accountverificatie is vereist tijdens het spelen van NBA 2K17. Als dit nog niet is gebeurd, moet u het verificatieproces voltooien om problemen bij de online toegang tot het spel te voorkomen. Vooral deze methode is uiterst nuttig voor nieuwe gamegebruikers. Verificatie vereist een systeem omdat het niet rechtstreeks via het spel kan worden verwerkt. Volg de onderstaande stappen om het geregistreerde e-mailaccount te verifiëren:

  Genereer een lijst met alles wat u voor uw reis moet inpakken

1. Start de browser van uw keuze op pc en open het NBA2K website.

2. Klik nu rechtsboven op de knop AANMELDEN.

3. Selecteer vervolgens het platform waarop je het spel speelt.

4. Meld u nu aan bij uw account met uw juiste inloggegevens.

5. Zodra u bent ingelogd, wordt uw account geverifieerd en wordt er een verificatielink naar uw e-mail gestuurd.

6. Probeer na het verifiëren van de e-mail-ID het spel uit te voeren om te controleren of de fout is opgelost.

Methode 5: Game toevoegen aan Firewall-uitzondering

Pc-gebruikers kunnen foutcode EFEAB30C tegenkomen als gevolg van Windows Firewall-beperkingen die voorkomen dat de game van derden die op uw pc is gedownload, wordt gestart. Dit gebeurt meestal als gevolg van firewallbeleid dat het gebruik van een toepassing of programma met de mogelijkheid van een virus verhindert. Om deze mogelijkheid te voorkomen, kunt u de uitzondering van de NBA2K-game toevoegen aan Firewall. U kunt leren hoe u apps kunt toestaan ​​​​of blokkeren via de Windows Firewall met behulp van onze gedetailleerde gids.

Methode 6: Antivirus tijdelijk uitschakelen (indien van toepassing)

Behalve dat Windows Firewall de NBA2K-toegang op uw pc verstoort, kunnen sommige toepassingen van derden ook de genoemde fout veroorzaken. Deze programma’s van derden zijn meestal de antivirus die op uw apparaat is geïnstalleerd en die u beschermt tegen virussen en malware. Daarom kunt u proberen uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen om het spel probleemloos uit te voeren. U kunt de handleiding Antivirus tijdelijk uitschakelen in de Windows 10-handleiding raadplegen voor meer informatie over hoe u deze methode kunt proberen.

Methode 7: Gebruik een gekoppeld account om het spel te spelen

Er is een limiet van maximaal 5 accounts die kunnen worden gekoppeld aan NBA2K. Als u nog een account probeert toe te voegen, wordt uw maximale accountlimiet overschreden en wordt u blootgesteld aan NBA 2K17-foutcode EFEAB30C. Dit wordt ook beschouwd als spam of misbruik van het NBA2K-beleid. Het kan er ook voor zorgen dat uw account wordt geblokkeerd. Daarom moet je de accounts gebruiken die al aan het spel zijn gekoppeld om het te spelen.

Methode 8: spel opnieuw installeren zonder systeemgegevens te verwijderen

De laatste methode die u kan helpen de NBA2K-fout op te lossen, is door de game opnieuw op uw apparaat te installeren zonder de gegevens te verliezen. De volgende stappen helpen je om je spelvoortgang te herstellen terwijl je spelproblemen oplost:

  Muziekbubbels bedienen Google Music met een alomtegenwoordige zwevende knop

1. Open het promptvenster Uitvoeren, druk op de Windows-pictogramtoets en de R-toets.

3. Selecteer nu NBA in de lijst met beschikbare opties.

4. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen.

5. Tijdens het verwijderen verschijnt er een bericht waarin u wordt gevraagd of u de gamebestanden wilt behouden of niet. Klik op Ja om de bestanden te behouden.

6. Start het systeem vervolgens opnieuw op nadat de verwijdering is voltooid.

7. Installeer het spel vervolgens opnieuw via Stoom of Oorsprong. U kunt ook de gameschijf installeren om opnieuw te installeren.

8. Tijdens de installatie verschijnt er een bericht met de melding dat het installatieprogramma bestanden aan het ophalen is. Annuleer het niet totdat het proces is voltooid.

9. Start ten slotte de game en verken de game-opties en controleer of de fout EFEAB30C 2K17 is opgelost.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Heeft NBA2K een oefenmodus?

Ans. Ja, er is een oefenmodus in NBA2K. Momenteel zijn er twee oefenmodi in het spel. De ene is de freestyle-oefenmodus en de andere is de dribbel- en scrimmage-modus.

Q2. Is NBA2K beschikbaar op Steam?

Ans. Ja, NBA2K is beschikbaar op Steam. Elke gebruiker kan NBA op Steam downloaden en ervan genieten op zijn pc.

Q3. Kan ik 2K17 offline spelen?

Ans. Ja, de modi MyGM en MyCAREER kunnen offline worden gespeeld. Spelmodi in NBA 2K17 die VC verdienen of gebruiken, worden echter beïnvloed, samen met andere online functies.

Q4. Welke game in de 2K-serie is gratis op pc?

Ans. Momenteel heeft Epic Games NBA 2K21 geselecteerd als de nieuwste gratis game die beschikbaar moet worden gemaakt voor pc-gebruikers.

Q5. NBA 2K17 is hoeveel GB?

Ans. De gamebestandsgrootte van NBA 2K17 heeft minimaal 70 GB vrije schijfruimte op een apparaat nodig.

***

We hopen dat onze gids over NBA 2K17-foutcode EFEAB30C informatief genoeg was en u heeft geholpen bij het beantwoorden van twijfels over de oorzaak van deze fout en ook op meerdere manieren waarop u deze gemakkelijk kunt oplossen. Laat ons uw mening weten door ze te delen in de opmerkingen hieronder. U kunt ons ook uw mening, vragen of suggesties over andere onderwerpen geven.

gerelateerde berichten