8 manieren om Gray X op bureaubladpictogrammen in Windows 10 te repareren

De meeste Windows-gebruikers zijn bekend met de grijze x op bureaubladpictogrammen. Bureaubladpictogrammen zijn heel handig bij het openen van bestanden, mappen of belangrijke toepassingen met een enkele klik op het bureaublad. Veel van deze bureaubladpictogrammen zijn vooraf gebouwd, zoals Deze pc, Prullenbak, enz. Het is heel gebruikelijk om grijze x te zien op bijgewerkte Windows 10. Veel gebruikers hebben enkele manieren gevonden om het probleem op te lossen, waaronder het verwijderen van de installatie de applicaties of het opnieuw opstarten van het systeem, wat uiteindelijk geen nut heeft voor de gebruikers omdat de pictogrammen weer met grijze x verschijnen. Zit jij ook met hetzelfde probleem, dan ben je hier aan het goede adres. We brengen u een perfecte gids die u zal helpen grijze x op bureaubladpictogrammen te herstellen. Lees dus verder om grijze x op bureaubladpictogrammen te repareren.

8 manieren om Gray X op bureaubladpictogrammen in Windows 10 te repareren

Misschien vraag je je af waarom grijze x op bureaubladpictogrammen Windows 10 verschijnt. Het antwoord op uw twijfel ligt in de onderstaande redenen:

  • Fouten in cloudtoepassingen kunnen ertoe leiden dat grijze x op bestanden herhaaldelijk wordt weergegeven.
  • Onvoldoende cloudopslag is een andere reden waarom grijze x verschijnt. Probeer cloudgegevens te verwijderen om er vanaf te komen.
  • Fouten in app-snelkoppelingen kunnen soms ook leiden tot grijze x op bureaubladpictogrammen.

Hoewel er veel redenen zijn waarom u een grijze x op bureaubladpictogrammen ziet, zijn er ook veel manieren om grijze x op bureaubladpictogrammen te corrigeren.

Methode 1: pc vernieuwen

De eenvoudigste en liefdevol benaderde manier om de grijze x op het bureaublad op te lossen, is door het systeem te vernieuwen. Om dit te doen:

1. Ga naar uw bureaublad en klik ergens met de rechtermuisknop.

2. Klik op de optie Vernieuwen.

Het gebruik van de vernieuwingsoptie helpt om het scherm opnieuw te maken en helpt dus ook bij het vernieuwen van de apps, wat helpt om grijze x op bureaubladpictogrammen te herstellen.

  Hoe te repareren "Roamingprofiel was niet volledig gesynchroniseerd" op Windows 10

Methode 2: Openen met een andere app

Problematische bestanden of mappen kunnen worden opgelost door ze met verschillende toepassingen te openen. Als u geconfronteerd wordt met het probleem dat grijze x op uw bureaubladpictogrammen verschijnt, probeer dan de volgende genoemde methode:

1. Ga naar het problematische bestand en klik er met de rechtermuisknop op.

2. Klik op Openen met.

3. Open het bestand met een andere toepassing om het probleem op te lossen.

Methode 3: Pictogramcache verwijderen

Een van de redenen achter het verschijnen van grijze x kan een corrupte pictogramcache zijn. Om van het grijze x-probleem af te komen, moet u daarom de pictogramcache verwijderen. Maar als u klaar bent, is het ook belangrijk om de pictogramcache opnieuw op te bouwen, zodat dit de prestaties van uw systeem niet beïnvloedt.

1. Druk op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ %LocalAppData% en druk op Enter.

3. Klik met de rechtermuisknop op de cachemap en verwijder deze.

4. Start ten slotte de pc opnieuw op.

Methode 4: Bestand deblokkeren

Grijze x kan ook verschijnen als gevolg van ongewenste machtigingen die aan het gerespecteerde bestand zijn gegeven of geblokkeerde machtigingen. U kunt dit ongedaan maken en grijze x op bureaubladpictogrammen herstellen door het probleembestand te deblokkeren.

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand/pictogram met grijze x erop en klik op Eigenschappen.

2. Ga naar het tabblad Algemeen.

3. Markeer in het gedeelte Beveiliging het vak met de titel Deblokkeren.

4. Klik op Toepassen > OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 5: Overerving uitschakelen

Als de bovengenoemde methode niet voor u werkt en u nog steeds een grijze x op bestanden ziet, is de volgende stap het uitschakelen van de overname van uw bestanden. Soms kunnen ongeldige machtigingen een wegversperring zijn, wat resulteert in grijze x.

Deze ongeldige rechten kunnen daarom worden bewerkt door de onderstaande stappen te volgen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het verontrustende bestand en open Eigenschappen.

2. Schakel over naar het tabblad Beveiliging.

3. Klik op de knop Geavanceerd zoals weergegeven.

4. Klik op Overerving uitschakelen.

5. Selecteer Alle overgenomen machtigingen van dit object verwijderen.

Methode 6: OneDrive afsluiten

Als een van de hierboven gegeven methoden voor u niet werkt om grijze x op bureaubladpictogrammen te corrigeren, is een andere eenvoudige techniek om voor te kiezen het afsluiten van OneDrive. Door dit te doen, kunt u het probleem eenvoudig oplossen.

  Alle nutteloze Windows 10-functies die Microsoft moet verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram op de taakbalk.

2. Klik op het pictogram Instellingen en selecteer Synchronisatie pauzeren.

3. Als het grijze x-pictogram blijft bestaan, klikt u op OneDrive afsluiten.

Methode 7: Bestanden op aanvraag uitschakelen

Het on-demand uitschakelen van bestanden helpt ook bij het oplossen van het probleem van grijze x op bureaubladpictogrammen. Als u steeds opnieuw met het probleem wordt geconfronteerd, kunt u ruimte besparen op uw OneDrive en bestanden op aanvraag uitschakelen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram op uw systeem.

2. Klik op Instellingen.

3. Open daarin het tabblad Instellingen.

4. Markeer het vakje met de titel Ruimte besparen en bestanden downloaden terwijl u ze gebruikt en klik op OK.

Controleer of het probleem met het grijze x-pictogram is opgelost.

1. Zo niet, klik dan met de rechtermuisknop op het probleembestand.

2. Zoek en selecteer de optie Altijd op dit apparaat bewaren.

Dit zal je zeker helpen om de grijze x op bureaubladpictogrammen te verwijderen.

Methode 8: Eén schijf opnieuw installeren

Als u toevallig elke of bijna elke bovenstaande methode heeft uitgeprobeerd, dan is het laatste redmiddel voor u om de cloudtoepassing (OneDrive) opnieuw op uw bureaublad te installeren. Opnieuw installeren helpt om corrupte bestanden te verwijderen of om fouten te elimineren die leiden tot grijze x op de bestanden.

Volg de onderstaande stappen om OneDrive opnieuw op uw bureaublad te installeren:

1. Klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram.

2. Klik daarin op Instellingen.

3. Open het tabblad Account.

4. Klik op Deze pc ontkoppelen.

5. Selecteer Account ontkoppelen.

6. Start vervolgens de pc opnieuw op.

7. Meld u aan bij uw OneDrive-account.

De bovengenoemde stappen helpen u om het grijze x-probleem op uw bureaublad op te lossen. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan uw cloudopslag te verwijderen en opnieuw te installeren.

Veel Gestelde Vragen

Q1. Hoe kan ik de grijze x op alle bureaubladpictogrammen herstellen?

antw. Als u een grijze x op al uw bureaubladpictogrammen ziet, probeer het probleem dan op te lossen door uw corrupte pictogramcache te wissen.

  Kan geen PDF afdrukken met Adobe Reader op Windows 10 (OPLOSSINGEN)

Q2. Waarom zie ik grijze x wanneer ik nieuwe mappen of bestanden maak?

antw. Grijze x op nieuwe mappen of bestanden kan het gevolg zijn van problemen met OneDrive. Als u herhaaldelijk met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, pauzeer dan de synchronisatie op uw OneDrive. Als u het synchronisatieproces stopt, kunt u nieuwe mappen maken zonder grijze x erop.

Q3. Hoe grijze x op bureaubladpictogrammen te repareren?

antw. U kunt grijze x op bureaubladpictogrammen herstellen door eenvoudig uw bureaubladscherm te vernieuwen. Als dit niet helpt, schakel dan de bureaubladpictogrammen uit om de grijze x te verwijderen.

Q4. Betekent grijze x op mijn bureaubladpictogrammen dat mijn bestanden corrupt zijn?

antw. Nee, de grijze x op uw bureaubladpictogrammen geeft niet aan dat uw bestanden corrupt zijn. De grijze x verschijnt vanwege een fout met pictogramcache op uw systeem of OneDrive-fouten.

V5. Waarom verschijnt er een grijze x op bureaubladpictogrammen?

antw. Als er een grijze x op uw bureaubladpictogrammen of bestanden verschijnt, geeft dit aan dat uw bestand niet kan worden gesynchroniseerd met Dropbox vanwege een fout die kan zijn met de pictogramcache of uw OneDrive-toepassing.

Q6. Is het nodig om OneDrive te hebben?

antw. Het is niet nodig om OneDrive op uw systeem te hebben. Afhankelijk van uw behoefte kunt u de applicatie gebruiken. Het belangrijkste doel van de applicatie is om opslag te bieden en om bestanden, gegevens en andere belangrijke dingen op uw systeem op te slaan. Als u OneDrive niet wilt gebruiken, kunt u kiezen voor andere opslag-apps die u kunnen helpen hetzelfde te bereiken.

Q7. Wat als ik stop met het gebruik van OneDrive?

antw. Als u het gebruik van OneDrive wilt beëindigen, heeft u nog steeds toegang tot al uw gegevens of bestanden op uw systeem. Het verwijderen of niet gebruiken van OneDrive heeft geen invloed op uw belangrijke gegevens in welke vorm dan ook. U kunt hiervoor een andere opslag-app gebruiken.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat je Gray x op bureaubladpictogrammen in Windows 10 hebt kunnen repareren. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in de opmerkingen hieronder achterlaten.

gerelateerde berichten