8 moderne onkostenkaarten voor contractmedewerkers

Bent u een bedrijf dat contractmedewerkers, freelancers of gig-werkers inhuurt? Als dat het geval is, weet u heel goed hoe uitdagend het kan zijn om financiën en uitgaven te beheren. Maar maak je geen zorgen!

Moderne onkostenkaarten voor werknemers zijn hier om een ​​baanbrekende oplossing te bieden en uw leven gemakkelijker te maken!

Onkostenkaarten zijn prepaidkaarten die expliciet op maat zijn gemaakt voor contractmedewerkers en bieden gemak, transparantie en controle als nooit tevoren. Deze innovatieve tools zijn vooraf geladen met een bepaald bedrag dat werknemers kan gebruiken om moeiteloos door hun financiële verplichtingen te navigeren.

En aangezien werknemers geen cent boven de gestelde limiet kunnen uitgeven, kunt u zich als bedrijf concentreren op wat het hardst nodig is: uitzonderlijk werk leveren.

Aanpassen aan de veranderende wereld is essentieel in de snel evoluerende arbeidsmarkt van vandaag. Dus waarom zou u niet profiteren van de opmerkelijke kenmerken en voordelen van deze onkostenkaarten voor werknemers? Maar laten we eerst eens kijken wat onkostenkaarten voor werknemers zijn en hoe ze voordelig voor u kunnen zijn.

Wat is een werknemerskostenkaart?

Vanaf nu zijn onkostenbeheerkaarten voor werknemers de meest efficiënte tool voor onkostenbeheer voor bedrijven.

Het zijn prepaid-betaalpassen die worden uitgegeven aan werknemers die vaak zakelijke uitgaven maken, zoals verkopers, buitendienstmedewerkers of reizend personeel.

Met deze kaarten hoeven werknemers hun geld niet langer te gebruiken of te wachten op vergoeding voor toegestane zakelijke uitgaven om geld uit te geven aan werkgerelateerde taken zoals reizen, verblijf, maaltijden, kantoorbenodigdheden en andere.

Onkostenkaarten voor werknemers zorgen ervoor dat werknemers goederen en diensten kunnen kopen in overeenstemming met het personeelskostenbeleid van het bedrijf, waardoor het bedrijf meer transparantie krijgt over de personeelsuitgaven.

Hoe verschilt een Employee Expense Card van een Corporate Credit Card?

Onkostenkaarten voor werknemers en zakelijke creditcards lijken misschien op elkaar, maar de twee hebben aanzienlijke verschillen.

Eigendom en aansprakelijkheid

Bedrijven geven personeelskostenkaarten rechtstreeks uit aan de individuele werknemers, die verantwoordelijk zijn voor de transacties die met de kaart zijn gedaan. De werkgever stelt de uitgavenlimieten vast en volgt de transacties op, maar de werknemer is verantwoordelijk voor de terugbetaling.

Aan de andere kant worden zakelijke creditcards door banken uitgegeven aan het bedrijf of de organisatie en neemt het bedrijf de verantwoordelijkheid op zich voor eventuele kosten die op de kaart worden gemaakt.

Betalingswijze

Zoals eerder vermeld, zijn onkostenkaarten van werknemers vooraf geladen met een bepaald bedrag en werken ze als betaalpassen. Aan de andere kant tellen zakelijke creditcards op bij de schuld van de organisatie, die de werkgever aan de bank moet terugbetalen.

Onkosten bijhouden en rapporteren

Zowel werknemers- als bedrijfscreditcards maken het volgen en rapporteren van uitgaven mogelijk. Onkostenkaarten voor werknemers zijn meestal verbonden met onkostenbeheersystemen, waardoor werkgevers de gemaakte kosten in realtime kunnen volgen.

  Een inleiding tot Terraform voor beginners – Terraform-zelfstudie

Dit elimineert ook de noodzaak om in de toekomst onkostendeclaraties in te dienen. Daarentegen vereisen bedrijfscreditcards dat werknemers kwitanties en onkostendeclaraties afzonderlijk indienen, aangezien ze doorgaans niet zijn geïntegreerd met onkostenbeheersystemen.

Goedkeuring en uitgifte

Onkostenkaarten voor werknemers worden uitgegeven aan specifieke werknemers die terugkerende zakelijke uitgaven doen. Over het algemeen zijn goedkeuringen ingebouwd, wat tijd bespaart bij het zoeken naar een goedkeuring voor elke aankoop.

Zakelijke creditcards worden echter doorgaans door banken uitgegeven aan de organisatie als geheel. De werknemer die de bedrijfskaart gebruikt, moet goedkeuring vragen voor elke transactie die via de kaart wordt gedaan.

Onkostenlimiet

Onkostenkaarten voor werknemers geven organisaties het recht om individuele limieten toe te wijzen op basis van de verwachte uitgaven die ze moeten doen. Omgekeerd hebben bedrijfscreditcards een algemene uitgavenlimiet en bestaat er altijd een risico op te hoge uitgaven.

Wat zijn de voordelen van een onkostenkaart ten opzichte van onkostenvergoeding?

Onkostenkaarten bieden verschillende voordelen ten opzichte van onkostenvergoedingsprocessen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van onkostenkaarten:

Realtime tracking: Medewerkers kunnen eenvoudig en efficiënt aankopen doen met een onkostenkaart. De kaart maakt real-time volgen van uitgaven mogelijk, bespaart tijd bij het zoeken naar goedkeuring en verkleint de kans op te hoge uitgaven. Dit betekent ook geen vervelende handmatige administratie meer.

Gestroomlijnd proces: onkostenkaarten kunnen een redder in nood zijn bij het beheren van onkosten! Ze vereenvoudigen niet alleen het proces, maar automatiseren ook veel taken. In plaats van zich zorgen te maken over het verzamelen van bonnen en het indienen van terugbetalingsverzoeken, kunnen werknemers de kaart eenvoudig gebruiken voor goedgekeurde uitgaven.

Snellere toegang tot fondsen: in tegenstelling tot traditionele onkostenvergoedingen, geven deze kaarten u onmiddellijk toegang tot fondsen die door uw werkgever aan uw kaart zijn toegewezen. Geen zorgen meer over uit eigen zak betalen en wachten op een terugbetaling.

Flexibiliteit: Door werknemers in staat te stellen individuele bestedingslimieten voor elke werknemer toe te voegen, bieden onkostenkaarten een grote flexibiliteit voor de organisatie voor het beheren van uitgaven.

Onkostenkaarten zijn een fantastische manier om uw zakelijke uitgaven gemakkelijk, effectief en efficiënt te beheren. Geen wonder dat zoveel organisaties deze optie verkiezen!

Onze gids richt zich op aanbieders van onkostenkaarten die op maat gemaakte oplossingen bieden voor contractmedewerkers die helpen voldoen aan de specifieke behoeften van dit groeiende personeelsbestand.

Wallester

Op zoek naar een betrouwbare oplossing om uw zakelijke uitgaven op orde te houden? Zoek niet verder! Wallester is de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar compromisloze beveiliging.

Met razendsnelle kaartcreatie kunnen hun onkostenkaarten snel in uw handen zijn. En met een International Bank Account Number (IBAN) is het bijhouden van uw uitgaven nog nooit zo eenvoudig geweest – leun achterover en laat Wallester de boekhouding voor u doen.

Hun onkostenkaarten voor werknemers bieden veel voordelen die verder gaan dan eenvoudig onkostenbeheer en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met verschillende financiële tools.

  11 Shopify-concurrenten om te overwegen voor uw online winkel

Belangrijkste kenmerken:

 • Directe creatie van kaarten
 • Snel facturen uploaden met speciale software.
 • Geïntegreerde boekhoudservice waarmee u uw bedrijfsbudget effectief kunt beheren.
 • Gedetailleerde onkostendeclaraties
 • Realtime transactiemonitoring en limietregulering

PEX

Wilt u meer verwijzingen genereren en uw werknemers stimuleren? PEX is er om u te helpen met zijn fysieke, digitale en virtuele onkostenkaarten voor werknemers. Bovendien maakt het beheer van distributie en het verzamelen van waardevolle inzichten ongelooflijk eenvoudig.

Deze kaarten zijn een populaire keuze voor bedrijven die het proces van het toewijzen van middelen aan hun werknemers voor zakelijke uitgaven willen stroomlijnen, terwijl ze de controle over de uitgaven willen behouden.

Functies:

 • Tools voor onkostenbeheer voor werkgevers
 • Toegang tot gedetailleerde transactie-informatie en bestedingspatronen
 • Mogelijkheid om onkostendeclaraties te genereren
 • Inclusief PIN-beveiligingsfunctie
 • Mogelijkheid om kaarten onmiddellijk uit te schakelen of op te schorten in geval van verlies of vermoedelijke fraude

Verstandig

De Wise Expense Card is een uitstekende keuze voor bedrijven met internationale activiteiten of werknemers die vaak reizen voor hun werk. Voor degenen die het ongemak willen vermijden van het bij zich hebben van contant geld of het gebruik van persoonlijke creditcards voor werkgerelateerde uitgaven, is Wise de ideale oplossing.

Dit platform staat erom bekend concurrerende wisselkoersen en lage kosten te bieden, waardoor het een betrouwbare optie is voor bedrijven van elke omvang.

Met hun Expense Card kunnen medewerkers transacties in meerdere valuta uitvoeren zonder hoge conversiekosten.

Functies:

 • Mobiel vastleggen en uploaden van bonnen voor werknemers.
 • Integratie met boekhoudsoftware zoals Xero, QuickBooks en FreeAgent.
 • Bijkomende voordelen zijn cashback, reisverzekering en uitgebreide garantiebescherming.
 • Bewaak real-time uitgaven in meerdere valuta’s vanaf elke locatie.

Eindelijk

Onkostenkaarten voor werknemers van Finly bieden volledige transparantie over wie wat uitgeeft en waar. Dankzij het diepgaande analysedashboard kunt u uw uitgaven in realtime volgen.

Met slechts één kwitantie met behulp van hun mobiele applicatie, kunt u direct uw uitgaven rapporteren en een volledig digitaal overzicht van uw uitgaven hebben. Geen vervelende terugbetalingsprocessen meer! Houd uw financiën onder controle met Finly!

Functies:

 • Verbeterde uitgavencontrole zorgt voor controle voordat uitgaven plaatsvinden
 • Medewerkers kunnen eenvoudig bonnetjes vastleggen en uitgaven categoriseren
 • Geautomatiseerde onkostendeclaraties elimineren de noodzaak voor handmatige gegevensinvoer
 • Partnerschappen met leveranciers bieden toegang tot kortingen en beloningsprogramma’s
 • Aanpasbare API’s om het beheer te stroomlijnen en te vereenvoudigen.

Altquid

Ben je het gedoe beu om je uitgaven bij te houden als externe of contractmedewerker? Welnu, de onkostenkaart van Altquid is hier om uw leven gemakkelijker te maken! Dit fantastische platform is afgestemd op de behoeften van individuen en helpt u eenvoudig uw uitgaven te bekijken en aan te passen, notities toe te voegen en ze zelfs te taggen met specifieke projecten of klanten.

Geen gedoe meer met het bijhouden van onkosten – de onkostenkaart van Altquid stroomlijnt het proces, waardoor uw leven gemakkelijker en efficiënter wordt.

Functies:

 • Financiële hulpmiddelen beschikbaar voor aannemers en externe werknemers
 • Beperkte toegang voor uitgaven en beheer van teamleden
 • Snel en gemakkelijk gedetailleerde rapporten genereren
 • Volg en categoriseer uw uitgaven automatisch in realtime.
 • Geïntegreerde budgetteringsfuncties, financiële inzichten en tools voor belastingschatting
  Spotlight-zoekopdracht aanpassen op iPhone en iPad

Pleo

Pleo biedt een betrouwbare onkostenoplossing in de vorm van een onkostenkaart voor werknemers die een totale game-changer blijkt te zijn, vooral voor die contractmedewerkers die er zijn. Het is zo eenvoudig te gebruiken en biedt naadloze integratie met alle boekhoudsoftware die uw bedrijf mogelijk gebruikt.

Met de mogelijkheid om bestedingslimieten in te stellen en real-time meldingen te ontvangen, zit je altijd bovenop je uitgaven. En de automatische categorisering van onkosten maakt het indienen van onkostennota’s een fluitje van een cent.

Functies:

 • Koppel uw personeelskostenkaart aan uw Apple- of Google-apparaat voor gemakkelijke betalingen
 • Gecertificeerd door PCI DSS voor veilig omgaan met geld en gegevens
 • Creëer teams en wijs beoordelaars toe voor gedecentraliseerde uitgavencontroles
 • Stel individuele bestedingslimieten in voor elke medewerker of elke aankoop
 • Gecertificeerd met Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), dus uw geld en gegevens zijn veilig.

Bestek

Als u op zoek bent naar een flexibele manier om met personeelskosten om te gaan, dan is uw zoektocht voorbij! Spendesk zal de ultieme keuze blijken te zijn. Met Spendesk kunt u virtuele onkostenkaarten genereren die zijn afgestemd op uw contractbehoeften en geeft u tegelijkertijd volledige controle over uw uitgaven en minimaliseert u uw interne en externe frauderisico.

Plus, met functies van gestroomlijnde goedkeuringsworkflows, kunt u ervoor zorgen dat elke aankoop volledig wordt geautoriseerd. Dus waarom wachten? Meld u vandaag nog aan bij Spendesk en til uw onkostenbeheer naar een hoger niveau!

Functies:

 • Helpt bij het beheren van de cashflow en het voorspellen van leveranciersbetalingen
 • Realtime overzicht van alle teamtransacties
 • Stel limieten in voor teams en individuen met gedefinieerde drempels
 • Kaart- en mobiele app-betalingen om offline uitgaven te stroomlijnen.
 • Stel vooraf gedefinieerde aanpasbare budgetten in.

Oprit

De uitzonderlijke tools en aanpak die door Ramp zijn geïntroduceerd, hebben de financiële dienstverlening echt getransformeerd. Het is geen wonder dat Ramp de snelst groeiende onkostenkaart voor werknemers in Amerika is geworden. Deze indrukwekkende prestatie heeft hen een welverdiende plek op LinkedIn’s Top US Startups voor 2022 opgeleverd.

Ben je het beu om die saaie onkostendeclaraties in te vullen? Of bent u een financieel directeur die betere strategische besluitvormingsinzichten nodig heeft? Hellingskaarten zijn de perfecte oplossing voor beide situaties!

Functies:

 • Onkostenbeheer gemakkelijk gemaakt zonder gedoe met onkostendeclaraties
 • Bespaar geld op aankopen, contracten, abonnementen en partnerbeloningen
 • Koop een laadpas met hogere kredietlimieten en instant virtuele kaarten
 • Geen vereiste voor persoonlijke kredietcontroles of een oprichtersgarantie.
 • Blokkeer of beperk direct de uitgaven voor een specifieke kaart voor uw bedrijf.

Conclusie

Voor contractmedewerkers kan het bijhouden van uitgaven een echte hoofdpijn zijn. Maar dankzij moderne onkostenkaarten zijn die tijden voorbij! Deze kaarten zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van contractarbeiders, waardoor ze hun uitgaven gemakkelijk kunnen beheren.

Met functies zoals bestedingslimieten, gedetailleerde transactiegegevens en cashback-beloningen, zijn deze kaarten een doorbraak voor iedereen die georganiseerd wil blijven en slimme financiële beslissingen wil nemen. Vertrouw ons; deze tools zijn betrouwbaar, handig en de moeite van het bekijken waard!

U kunt ook enkele beste apps voor het opbouwen van krediet verkennen.